Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#601 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 06 April 2012 - 05:31 PM

Разбрах от постовете горе , че пропаднала масовата задълж. кастрация :zz_020:
Знам , че Кастраторките сте като попикано от Горбирон мушкато , и мойте съболезнования . :zz_020:

Какво мога да помогна ... единствено да разреша да почешете , некастрираното ми пикинезче по ушаците .

#602 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 April 2012 - 05:37 PM

Нищо не си разбрал.
Не се е планирала масова задължителна кастрация.
Фурия говори за някви баси изключенията когато куче не може да се приспособи към живота в приют или в дом. Тогава е добре да се евтаназира, защото няма смисъл да му даваш живот, в който животното е в непрекъснат конфликт.
Ще рече човек, че никой тук не е прибирал улични кучета в дома си и не е виждал за колко време се научават да ходят на повод, айде ся. Последните двама с киселината се научиха за по ден, никога, ама никога не бяха виждали повод.
И не ми обяснявайте, че са могли да нападнат някого в някаква си ситуация. На тях някой им е наливал киселина в ушите и не са го нападнали. Ронго пред човек забравя, че има зъби. Като влязох в клетката му в изолатора се завря в ъгъла, искаше да се изпари във въздуха и като видя, че го сгащвам и няма къде да ходи само наведе ниско глава, олицетворение на примирението. А пък на Елза й изпадаха гранулите от устата като ядеше, с нейните тикове не беше възможно да ухапе.
Избиването винаги ще е хаотично, броят на животните го предполага. Не могат да избият всички наведнъж, защото имат определен капацитет и точка. Ше избият първо лесно хващаемите - социализираните, онези лошите ще си стоят и ще се размножават.

#603 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 April 2012 - 05:38 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 06 April 2012 - 03:31 PM, написа:

Разбрах от постовете горе , че пропаднала масовата задълж. кастрация :zz_020:
Знам , че Кастраторките сте като попикано от Горбирон мушкато , и мойте съболезнования . :zz_020:

Какво мога да помогна ... единствено да разреша да почешете , некастрираното ми пикинезче по ушаците .

Престани, не е смешно. Тръгнали сме да се разбиваме на породни команди вече. Ти представяш ли си ужаса по 30 кучета на месец на една команда с десет места да валят, и то не изгубени, а отказани?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#604 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 06 April 2012 - 05:44 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 April 2012 - 03:30 PM, написа:

Показване на мнениетоGaliadogs, в 06 April 2012 - 03:20 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 April 2012 - 02:11 PM, написа:

Те тия наште градоначалници както не са кастрирали разумно така и няма да евтанизират разумно, така че няма оправия.

Разумно според теб какво означава?

Моля? Пак? Отново?
Добре.

Факт,кастрацията никога не е била разумна,тоест изпълнена като програма.
.Другото няма смисъл да ми го изреждаш,няма връзка с въпроса ми.
User's Signature

Качена снимка

#605 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 April 2012 - 05:53 PM

Гале, на кастрираните кучета всичките им инстинкти са им на място. Като го кастрирах моя змей опитните инструктори и развъдчици веднага ме предупредиха че тази манипулация не е панацея без упорита работа от страна на стопанина по корекция на поведението.
User's Signature

#606 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 06:01 PM

Всички инстинкти са на място без този за размножаване.
Твоят змей не може да служи за обобщение, той си е твой.
Куче, което има нужда от корекция в поведението, за да бъде безопасно, може да се евтаназира спокойно от общината. Ако иска някое НПО - да го прибере и да го коригира, не може да се очаква това да става в общински приют.

#607 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 06:09 PM

Показване на мнениетоmil_, в 06 April 2012 - 04:01 PM, написа:

Всички инстинкти са на място без този за размножаване.
Твоят змей не може да служи за обобщение, той си е твой.
Куче, което има нужда от корекция в поведението, за да бъде безопасно, може да се евтаназира спокойно от общината. Ако иска някое НПО - да го прибере и да го коригира, не може да се очаква това да става в общински приют.

Естествено, а другите, върнати на улицата нека ги заливат с кисилини, защото няма кой куратор да ги пази като спи нощем?

Да го повтарям ли че няма любов без отговорност? Не е достатъчно да го върнеш един пес на улицата и да искаш улицата да е щядаща към него. Или той да е безпроблемен за улицата.
User's Signature

#608 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 06:17 PM

Разбира се. Най-щадящо е да му теглиш лопатата, докато онези, на които не си успял да я теглиш, се размножават. И така - до безкрай.
Наистина е невъзможно да не разбираш какво ти се казва, но няма да го признаеш и все ще извърташ.

Съвсем отделно от това, в ситуация на масово избиване ще се върнем точно 15 години назад ментално. НПО-тата ще са обявени за обществен враг и изключени от процеса. Кой ще възпитава в отговорност към животните, кой ще обяснява, че е добре да осиновяваш, да бъдеш отговорен стопанин, общината и Найденов ли, ха-ха! Онази желана промяна на манталитета ще стане химера. Надникнете в Украйна, там се случва точно това, което се случваше преди 10-15 години тук.

#609 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 06:30 PM

Показване на мнениетоmil_, в 06 April 2012 - 04:17 PM, написа:

Разбира се. Най-щадящо е да му теглиш лопатата, докато онези, на които не си успял да я теглиш, се размножават. И така - до безкрай.
Наистина е невъзможно да не разбираш какво ти се казва, но няма да го признаеш и все ще извърташ.

Съвсем отделно от това, в ситуация на масово избиване ще се върнем точно 15 години назад ментално. НПО-тата ще са обявени за обществен враг и изключени от процеса. Кой ще възпитава в отговорност към животните, кой ще обяснява, че е добре да осиновяваш, да бъдеш отговорен стопанин, общината и Найденов ли, ха-ха! Онази желана промяна на манталитета ще стане химера. Надникнете в Украйна, там се случва точно това, което се случваше преди 10-15 години тук.

МОЛЯ, че какво знаеш ти за Украйна и кога последно си била лично в Киев или Симферополь, където бездействието на власти доведе до саморасправи с последващи натравяния на деца?
Ти не разбираш ли че това нямаше да се случи ако държавна институция, която да не усвоява паричния поток на КВ, го правеше както трябва.
Аз за Украйна и Русия от кога пиша в тази тема, а ти сега преоткриваш топлата вода. И за Турция, и за Испания, И за Португалия, и за Гърция. Ама кой да чете.
User's Signature

#610 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 06 April 2012 - 06:32 PM

Когато майка е била бременна с мен, пак са имали подобни хайки.Днес,слушайки новините тя си спомни как са застреляли кучето в краката й!

Фурия,не искам да влизам в спор и кавги с теб и не това ми е целта,но ти нямаш практиката, която има Мил,д-р Бобадова и други.Ти си само теория.Чела си книжки,говорила си с този и онзи,понякога може да си имала желание да помогнеш на бездомен,което силно ме съмнява,но нямаш практиката, която имат тези, които са в допир до бездомните.Затова си и във вечен стрес от тях.Нищо не знаеш,нищо! Не разбра,че човек се подчинява на ум,животно на инстинкт и когато бъде грубо провокирано,атаката е неизбежна.

Сега ще газим в животинска кръв,защото хората останаха без ум.Не забравяй,законът за кармата....

#611 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 06:37 PM

Изобщо не претендирам, че имам голяма практика. Но и малка е достатъчна да се види, че има много изписани глупости. Това, че някой ги пише свръх-арогантно не значи, че не са глупости.
И аз съм искала да намеря дом за двамцата преди да ги залеят с киселина, и за много други. Но понеже те са от онези, не-знам-си-какви парии, ако не им се беше случила жестокост, за тях дом нямаше да се намери. Колкото и да е цинично, това е истината.

#612 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 06:47 PM

Показване на мнениетоmil_, в 06 April 2012 - 04:37 PM, написа:

Изобщо не претендирам, че имам голяма практика. Но и малка е достатъчна да се види, че има много изписани глупости. Това, че някой ги пише свръх-арогантно не значи, че не са глупости.
И аз съм искала да намеря дом за двамцата преди да ги залеят с киселина, и за много други. Но понеже те са от онези, не-знам-си-какви парии, ако не им се беше случила жестокост, за тях дом нямаше да се намери. Колкото и да е цинично, това е истината.

Ако си искала да намериш дом за тях то трябваше да ги изтеглиш от улицата преди да се случи най-гадното.

Не всеки човек трябва да има куче, но всяко куче има нужда от стопанин. От повече три месеца едно бездомно дребно плашливо го гоня (не в смисъл прогонвам) като империалист, с цел задомяване. Ей измъчих се да го хвана. Потомствен уличник бездомен, усещам че нещата няма да станат, да не мислиш че ми е кеф от тая мисъл?
Но не храня навън всички останали, не разхвърлям кокали и не поощрявам купите навън.
User's Signature

#613 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 06:51 PM

Колкото повече го гониш, по-лошо ще става.
Ако много искаш, намери друг начин да го хванеш, без да го гониш.
И чак тогава ще видиш дали подлежи на задомяване.

Нито един от моите не е могъл да бъде хванат с гонене, особено ако веднъж си го гонила.

#614 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 06:57 PM

Цитат

От повече три месеца едно бездомно дребно плашливо го гоня

Три месеца не можеш да хванеш едно пале? :smile: Тц,тц,видя ли ся,че си само теория.Никакъв усет....и седнала на акъл да учи :eg_033:

#615 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 06:57 PM

Показване на мнениетоmil_, в 06 April 2012 - 04:51 PM, написа:

Колкото повече го гониш, по-лошо ще става.
Ако много искаш, намери друг начин да го хванеш, без да го гониш.
И чак тогава ще видиш дали подлежи на задомяване.

Нито един от моите не е могъл да бъде хванат с гонене, особено ако веднъж си го гонила.

Бре жена, то не бяха чудеса, то не бяха сътруднически напъни от страната на предприятието където му оставят храната на животното. Не се доверява дори на хранещите, бяга в храстите щото е голямо колкото корги и кварталните ще го разскъсат иначе щот е дребно. За това. Сиди в храстите и трепери.
User's Signature

#616 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 07:01 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 06 April 2012 - 04:57 PM, написа:

Цитат

Три месеца не можеш да хванеш едно пале? :smile: Тц,тц,видя ли ся,че си само теория.Никакъв усет....и седнала на акъл да учи :eg_033:

Не желая да да нахраня със седалгин едно подплашено животно, което гордо да замъкна у нас да се изфукам каква съм героиня. Искам първо да изградя контакт с него, за да може после по най-безболезнен за животното начин да го изтегля от улицата. Но ти няма как да го разбереш.
Животното не е пале. Възрастно е и от години било там.
User's Signature

#617 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 07:07 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 April 2012 - 07:01 PM, написа:

Цитат

Не желая да да нахраня със седалгин едно подплашено животно, което гордо да замъкна у нас да се изфукам каква съм героиня. Искам първо да изградя контакт с него, за да може после по най-безболезнен за животното начин да го изтегля от улицата. Но ти няма как да го разбереш.

Със седалгин!?Ти така ли ги хващаш! Шок! Аз за 3 месеца лъв от джунглата ще прикоткам,ти едно пале не може да прикоткаш ли? И какво ще го правиш като го хванеш? На Мирослав Найденов ли ще го водиш?

Като го хванеш след 3 години,чакам да се похвалиш :md_064:

#618 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 07:18 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 06 April 2012 - 05:07 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 April 2012 - 07:01 PM, написа:

Цитат

Със седалгин!?Ти така ли ги хващаш! Шок! Аз за 3 месеца лъв от джунглата ще прикоткам,ти едно пале не може да прикоткаш ли? И какво ще го правиш като го хванеш? На Мирослав Найденов ли ще го водиш?

Ти четеш ли? Животното е възрастно, не е пале, от години живее на улицата, а като го хвана намерението ми е да Го задържа, за това не желая да правя глупости, но и ако не стане няма да се правя на интересна. Не смятам че е най-правилен начин за задомяване е да го хванеш едно истерично страхливо животно на място на една от години срутената къща и да натикаш в непознатата среда с гордостта за постъпката си "Спасиххх теееее!"
Много е по-важно дали друг човек не може на същото това куче да осигури подходящите условия. Защото е важно кучето и съдбата му, а не персоналната фукня.
User's Signature

#619 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 07:27 PM

Разбира се,че чета,просто ти се подигравам.

Цитат

Не смятам че е най-правилен начин за задомяване е да го хванеш едно истерично страхливо животно на място н

Не го гони,тогава бе.Толкова ли не знаеш как се прикотква подплашено зверче? Язък,ти за кинологията и букварите, дето си назубрила.Моля те,повече Не контактувай с мен! Когато се ограмотиш,заповядай!
Ааман от невежи.Спирам,защото влизам в ролята на трол и ти изземвам функциите.

#620 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 07:29 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 06 April 2012 - 05:27 PM, написа:

Разбира се,че чета,просто ти се подигравам.

Цитат

Не смятам че е най-правилен начин за задомяване е да го хванеш едно истерично страхливо животно на място н

Не го гони,тогава бе.Толкова ли не знаеш как се прикотква подплашено зверче? Язък,ти за кинологията и букварите, дето си назубрила.Моля те,повече Не контактувай с мен! Когато се ограмотиш,заповядай!
Ааман от невежи.

За кое ми се подиграваш? Че си разбрала израза "гоня като империалист" буквално и си ми тръгнала да ми даваш съвети? Душичка:-))))))
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема