Публикувано: 09 April 2012 - 12:00 PM
Здравейте,
Това е първото ми мнение в този форум, като обикновен, средностатистически БГ жител, който обича животните, и се стреми към толерантно и адекватно общуване с хората, поне тези, които подлежат на такова. Изхождайки от тази гледна точка, според мен това съпоставяне "кучетата срещу възрастните хора/децата/майките и прочие", е абсолютно неоснователно, да не кажа БЕЗУМНО. Проблемът с бездомните кучета, според личното ми мнение, е изключително наболял, но това не е от сега, просто, за съжаление, в БГ е необходимо да се случи ужасен инцидент, да пострада един възрастен човек, който да се раздели с живота си по такъв нелеп начин, МИР НА ПРАХА МУ, за да се размърда някой, който от години усвоява средства, без да върши работа и да поема отговорност. И резултата е - масова истерия, медийни изяви, целящи да всеят още повече омраза към бездомните животни, както и противопоставяне между самите граждани, разделяйки ги, както прочетох по-горе, на "глутницезащитници, мразещи и нехаещи за всички двукраки" и "спасители на деца и възрастни хора", в които обаче се крие жестокост и липса на капчица жал към четирикраките, изхвърлени, развъдени, убивани, измъчвани по най-самарянски начин. Също така, моята лична позиция, е твърдо ЗА кастрацията, непрекъсната, системна, поголовна! Масовата Евтаназия няма да спре основният проблем в случая, а именно появата на нови и нови кучета по улиците, което неминуемо ще се случи дори да бъдат избити всички, по "най-хуманен" начин. Приюти също няма как да има достатъчно, за целия нескончаем поток от животни, чисто физически според мен е невъзможно. И най-искрено се надявам, да има повече хора, като активните потребители в този форум, в частност раздела "БЕЗ ДОМ", които се борят за намаляването на популацията на бездомните животни, по адекватен, разумен и интелигентен начин, които с цялата енергия, която вливат, са направили в пъти повече, от колкото отговорните за това органи! За да можем заедно, всички на които ни пука, не искаме да виждаме одрани кучешки трупове по улиците, да четем за отрязани кучешки лапи, глави, както и за оглозгани хора и разкъсани деца, да помогнем проблема с кучетата да бъде разрешен. Без разстреляни по грешка съседи и натровени с антифриз деца.