Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#761 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2012 - 01:49 PM

Показване на мнениетоdurka, в 09 April 2012 - 12:42 PM, написа:

Показване на мнениетоgabipap, в 09 April 2012 - 12:36 PM, написа:

Добре де, ами този Янко, който бил известен на Екоравновесие и хранел глутницата там и подобни на други места, хвърляйки им огромни количества сурови кокали - защо го крият и никой не му търси отговорност?
Доколкото чух от няколко места, този човек е причина за създаване на агресивни глутници в Борово, Бъкстон и Малинова долина. Защо му се разрешава това, какъв е и кой го покровителства?

Ами покриват го. Имаше подписки. И от блока и от училището , което е в квартала. Идваха телевизии. Писаха по вестници.
Нищо.Пълно нищо. Вече и хората се умориха да се разправят с него. При това ,че от всякъде им обръщат гръб. Миналата година , точно неговият персонал бяха снимали как ръзи кокали в М.Долина.

В кой квартал е въпросният Янко и може ли малко повече подробности за него,евентуално на лични.Аз съм в Мотописта или по известен като Гоце Делчев.

#762 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 01:53 PM

ЕТО:
http://www.trud.bg/A...rticleId=787352

#763 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 01:57 PM

Показване на мнениетоdurka, в 09 April 2012 - 12:53 PM, написа:

Благодаря:-)Сладур,мутра значи.

#764 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 April 2012 - 03:43 PM

Показване на мнениетоDDG, в 09 April 2012 - 09:56 AM, написа:

Показване на мнениетоgreeneyed, в 08 April 2012 - 06:16 PM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 08 April 2012 - 03:45 PM, написа:

Ами, я обяснете защо трябва да я има таксата "куче"...

Чисто теоретично ( теоретично ,защото вече се изписаха томове за това, че парите не се изразходват по предназначение) с тези пари би трябвало да се строят приюти, да се кастрират и ваксинират новите попълнения.
Затова таксата е само за некастрираните.
Това го четох някъде.
Кастрираните не дават поколение, т.е. нямада пълнят приютите. В случай че си имат стопани и стопаните им не ги натирят , де.
В този смисъл таксата е даже много малка , защотo с 20-тина лева не може да се издържа цялото поколение на едно куче за цяла година в приют. Може би таксата е толкова малка с идеята че хората няма дa си изпускат кучетата .
Някои ми разказваше как в тяхната държава / провинция, даже нямало значение дали е кастрирано или не , защото таксата отивала за нещо като застраховка , ако кучето ти ухапе някого. Подобно на това, че си длъжен да имаш застраховка за колата в случай че удариш някого. Hо вместо да имаш собствена застраховка , плащаш на" държавата", а ако има пострадал, държавата ще го лекува и ще му плаща болничните за това , което твоето куче е причинило. Нещо такова.

+1
Това се опитах да напиша и аз преди няколко страници.
И аз като шофьор нямам никакво намерение да правя катастрофи, талончето ми си е с всички налични точки, имам значителен стаж зад волана и съм се доказала като отговорен участник в пътното движение, обаче си плащам ГО-то като поп! Нали в това е смисъла. Нелепи са твърденията "мога да докажа, че няма да го развъждам, защо тогава да пращам висок данък като оня, който ще си пуска кучето". Ами защото това е смисъла на споделената отговорност в едно общество.
Кастрираш, не плащаш данък. Не кастрираш - минимум 200 лева. ГО за стопани за кучета. Времената са тежки и го изискват.

Мир на праха на Проф. Тачков.

Едно си баба знае - едно си баба бае...
Блажени да сте верующите!!! :flagbg:

#765 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 09 April 2012 - 03:52 PM

Данъкът според мен , да е пропорционален на килограмите на кучето , като при колите .
Тези с големите коркодили освен , че засират градинките с екстременти Ф 35мм , копаят и дупки
в които можеш да паднеш до кръста .
Пекинезите примерно изкл. трудно се размножават , и няма нужда да се кастрират ,
някой да е видял глутница от бездомни пекинези ?

#766 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2012 - 03:58 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 09 April 2012 - 03:52 PM, написа:

Пекинезите примерно изкл. трудно се размножават , и няма нужда да се кастрират ,
някой да е видял глутница от бездомни пекинези ?

Миналата година имахме 8 изхвърлени пекинезоподобни. Май не се размножават трудно.
Или да ги пращаме във Враца да си ги гледаш?
То бива смях, бива чудо, ама ще ги вземе някой тия бръщолевици за сериозни, дайте си малко сметка.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#767 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 April 2012 - 05:18 PM

Ама големите допринасят повече за озеленяването на града - наторяват почвата обилно, а също и копаейки дупки, улесняват тези, които садят дръвчета... Може би трябва по някакъв начин да бъдат поощрявани собствениците на такива кучета... :md_064:

#768 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 05:26 PM

Показване на мнениетоmony6802, в 09 April 2012 - 12:57 PM, написа:

Показване на мнениетоdurka, в 09 April 2012 - 12:53 PM, написа:

Благодаря:-)Сладур,мутра значи.

Абе момичета...наистина ли вярвате, че 1 човек е виновен за кучетата в Сф...Пловдив и тн. ??? (Пардон в Пловдив явно няма проблем, щото кметът им иска наще...) Какво мислите че прави? Размножава ги и ги разнася по Младост, Дружба и...Майна му Райна...? Смешно е. Това е като новата дъвка на всички оправдаващи се: имало 1 жена (дето била от НПО) и била взела 140 ( 00000) кучета и ги била уж осиновила...и сега баш тази жена е виновна за 10-те хил бездомни кучета в Сф....Никой не провери дали тази жена не е завела 140 кучета за кастрация и после да си ги е прибрала, щото е длъжна...никой от Еко-то няма да й ги върне на адрес...
Та и Янко като сте го захапали....сегаще го и проверявате така ли? :ab_041: Мани, мани...
Има доста бомби тука и те бая гърмят...не се хващайте...1 мързелана от общината се извинила, че Лош-Янко й пречи да си върши работата и видиш ли сега.... :md_064:

#769 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 05:28 PM

Нарочно нов пост (от уважение)
Съболезнования на близките и свтла му памет на Професора...
Вчера като ги ух как са намерили сили да простят, да разберат и...дъхът ми секна...възхитих се...зачудих се от къде такова благородство? Явно още го има по тия земи... :rc_036:

#770 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 05:37 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 09 April 2012 - 04:28 PM, написа:

Съболезнования на близките и свтла му памет на Професора...
Вчера като ги ух как са намерили сили да простят, да разберат и...дъхът ми секна...възхитих се...зачудих се от къде такова благородство? Явно още го има по тия земи... :rc_036:

+1

Поклон пред светлата му памет.
Тази трагедия Не трябваше да се случва и най вече можеше да бъде предотвратена, ако отговорниците(община , компетентни институции) си бяха свършили работата.
Tолкова ми е мъчно, толкова ме е яд, за всичко случващо се, че просто не знам...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#771 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 09 April 2012 - 09:14 PM

Danyto, не е въпросът коко човека са виновни, а това, виновните да си понасят някакви последици от действията. Може би като него има и други. За всеки от тях ако кажем, че 1 човек не е виновен...
Този симпатичен господин (от линка разбирам какъв е, и е ясно че пак от страх народа си трае), е подхранвал тази глутница, която е убила професора. Подхранвал е и други глутници, в други квартали. Имало е сигнали срещу него. Той не е член на никоя НПО, доколкото разбрах. Но не е давал да кастрират "неговите" кучета, а Екоравновесие не са ги и закачали поради причина, че са "неговите".
Лично аз разбрах за съществуването на този човек покрай последните събития. Просто прочетох това:

Цитат

А за цялата тази дандания там и Фандъкова знае кой е виновен - Янко с кокалите, който нито кастрира многото кучета, които храни, нито допуска Екото до "неговите" си райони. Случвало ми се е да се обаждам в Екото за кастрация точно на такива големи глутници /за да не станат по-големи/, но оттам ми отговарят - не можем да дойдем, това е район на Янко, искай първо разрешение от него. Представяте ли си? А когато попитам въпросния Янко, той пък категорично отказва. Ако искаш, казва, кастрирай ги ти, но Екото до моите кучета не пускам.

Ако бях се сблъскала с дейностите му, щях да се скъсам да подавам жалби и сигнали.
Но се чудя защо му се позволява това и никой не го закача, като тези действия са опасни за здравето и живота на хората? Защо го крият? Хаде стига с този страх, вижда се, че го отнасят пак невинните същества.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#772 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2012 - 09:21 PM

Заместник-кметът на София Мария Бояджийска подаде оставка заради бездомните кучета
Заместник-кметът по екология на София Мария Бояджийска подаде оставка заради ескалиралия проблем с бездомните кучета, съобщиха от пресслужбата на Столична община в понеделник вечерта.
Бояджийска е депозирала молбата си за напускане пред кмета Йорданка Фандъкова. Засега няма информация дали оставката ще бъде приета. Тя е заместник-кмет от 2006 г. и беше назначена от тогавашния кмет на столицата Бойко Борисов.
Причината е смъртта на проф. Ботьо Тачков, който преди десетина дни бе зверски нахапан от глутница кучета в столичния квартал "Малинова долина". Зловещият инцидент отново отприщи дебата за несправянето на общинските власти с бездомните кучета, а неправителствени организации обвиниха директно зам.-кмета Бояджийска.
"Подадената оставка е вследствие на зачестилите инциденти с бездомни животни. При тази законова рамка нямам какво повече да направя", коментира Бояджийска пред БТА. Заявлението за освобождаване не е депозирано под натиск, уточнява тя.
Заради проблема с бездомните кучета десетки природозащитни организации днес поискаха оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов, на което той отговори, че "този път те трябва да поискат извинение от нахапаните, защото вече има случаи и на починал човек".

http://www.dnevnik.b...djiiska_podade/

Още по темата
Коментарии

#773 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2012 - 10:03 PM

А за цялата тази дандания там и Фандъкова знае кой е виновен - Янко с кокалите, който нито кастрира многото кучета, които храни, нито допуска Екото до "неговите" си райони. Случвало ми се е да се обаждам в Екото за кастрация точно на такива големи глутници /за да не станат по-големи/, но оттам ми отговарят - не можем да дойдем, това е район на Янко, искай първо разрешение от него. Представяте ли си? А когато попитам въпросния Янко, той пък категорично отказва. Ако искаш, казва, кастрирай ги ти, но Екото до моите кучета не пускам.[/quote]

Цялото ни общество е заложник на страха от мутрите.
А Правителството крои концлагери.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#774 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 09 April 2012 - 10:06 PM

Цитат

А Правителството крои концлагери.

Само не знам как ще убедят ЕК, че това е част от хуманното решаване на проблема.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#775 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2012 - 10:09 PM

С мерак.
User's Signature

#776 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 07:19 AM

http://btvnews.bg/ta...bde-reshen.html
Фандъкова продължава тезата, че основните виновници са НПО-тата. :zz_020: А най-голямата глупост беше, че за осиновяване в чужбина на куче плащали по около 300 евро :ab_041: И от това печелели организациите, които изпращат кучета за осиновяване...
User's Signature

Качена снимка

#777 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2012 - 08:21 AM

Eха!
Тогава какво толкова, ето ключа от бараката! Да вземе общината сама да ги спечели тези евра - ами да си изнесе кучетата в чужбина и ще напълни бюджета! Ако ги мързи - да обяснят схемата на софиянци и ще стане опашка за кучета - и за хората някой лев ще падне, и общината ще се отърве от кучета. Защо ще тикат този златен ресурс за богатеене в концлагери тогава, що не земат да забогатеят?!
Никога не съм вярвала, че мога да чуя такива нелепици.

#778 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2012 - 08:54 AM

Не си вярвала, ама ето. И Найденов тази мантра повтаря сутринта по БНТ. За парите, които се дават на НПО-тата и за сегашните луксозни приюти.
И немислещите хора им вярват.
User's Signature

#779 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 April 2012 - 09:17 AM

Безочие и наглост на неспособни хора. Цяла една държавна машина уж е спряна от шепа хора. Същите тези хора, които организирано бяха извозени в избирателния му район, за да гласуват за него. Върховен цинизъм, който ме оставя без думи.
User's Signature

Качена снимка

#780 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 April 2012 - 09:34 AM

Пълно безумие ! Да обясняваш, че ти пречат шепа хора, след като си начело на цял ресор в тази държава от три години, след като от общо 5 управляваш столица и то с "идея" да решиш този проблем и да се извиняваш със закон, с наредба, с някакви НПО-та ...... :zz_020: Филанкишията им пречи ! Космоса и вселената ! И никой от тъпите журналисти не задава централния въпрос към всички управляващи - вие какво направихте? Ако са виновни НПО-та, Янко, Атанас и Спас, те са лудите, гадните, прибирачите на пари, вие какво направихте? Какво направихте след като целия потенциал от власт и законотворчество е във вас?! Как пък не го чух нито веднъж този въпрос, бе!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни