Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#801 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 10 April 2012 - 02:21 PM

Показване на мнениетоdurka, в 10 April 2012 - 11:30 AM, написа:

Това е направо фанатизъм, ще ме извинявайте. Не разбирате ли че е лудост да лобирате за агресивно животно , не зависимо дали за БГ или за чужбина. Или там мило и драго дават за агресивно животно. Моля? Там никога няма да го пуснат или дадат за осиновяване. И каква услуга му правите вие? Доживотен затвор. Много сте сърцати. После никой не ви разбирал. Съжалявам ,но слава богу, че не ви разбирам. В противен случай , трябва да потърся помощ.
Искам да разбера на Мил мнението по този казус , моля.

durka-вие ме подсетихте за един стар виц...в магазина влиза клиент и казва "Една баничка", "Господине, не продаваме банички","тогава 2 банички"...и така докато стигнал до тава с банички.
Вие от 40 страници тема така и не разбрахте, че тези кучета в Сеславци НЕ са от глутницата, нападнала професора, даже НЕ са от Малинова долина. И какви ги плещите за услуги, затвор, разбиране? Наистина имате нужда от помощ...

#802 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 02:26 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 10 April 2012 - 09:33 AM, написа:

‎"Данните на земеделското министерство показват, це чените на традиционните "великденски стоки" спадат стремглаво пред празника, заяви в ефира на БНТ земеделският министър Мирослав Найденов." (в. Дневник)

Да попитам така простичко още ли му вярвате на тоз човек, вие дето така много обвинявате тези, които сме против масовите кланета и концлагерите! Този човек явно е свикнал да лъже, защо трябва точно за кучетата да казва истината?!

http://money.bg/news/id_30960154

И от ЕК му"вярват"

#803 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 02:30 PM

Аз ли не съм разбрала , ти ли.....или умишлено се правите на чукнати , или какво?
Я чети внимателно, моля преди да се влючиш , чела не дочела.
Пак ли да ти го одебеля? Викаш не са от М.Долина , а?
Направо се излагаш.Честно.

Цитат
В "Екоравновесие" всеки, които иска до осинови куче може да подаде молба и да получи входящ номер. За кучетата от Малинова долина не остана много време. То и няма законово основание директора да откаже осиновяване, дори и на доказано агресивно куче. Издаденото предписание № 256/29.03.2012 г. на д-р Г. Генадиев противоречи на ЗЗЖ. Същото няма нормативен характер и не може да отменя ЗЗЖ или да забранява осиновяване на куче. За кучетата от Малинова долина не остана много време. Само утре можете да подате молба и да си вземете номер. Направете го. Не се поддавайте на устните манипулации, че за тези кучета не е разрешено осиновяване. Пойскаите в молбата писмен мотивиран отказ.

#804 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 02:35 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 10 April 2012 - 11:24 AM, написа:

Ето вчерашното предаване по Нова тв-Милен Цветков:) http://play.novatv.bg/play/270345/

Гледах го предаването още вчера. Поздравявам колежките от Анимал Рескю.

#805 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 April 2012 - 02:36 PM

Показване на мнениетоdurka, в 10 April 2012 - 02:30 PM, написа:

Аз ли не съм разбрала , ти ли.....или умишлено се правите на чукнати , или какво?
Я чети внимателно, моля преди да се влючиш , чела не дочела.
Пак ли да ти го одебеля? Викаш не са от М.Долина , а?
Направо се излагаш.Честно.

Цитат
В "Екоравновесие" всеки, които иска до осинови куче може да подаде молба и да получи входящ номер. За кучетата от Малинова долина не остана много време. То и няма законово основание директора да откаже осиновяване, дори и на доказано агресивно куче. Издаденото предписание № 256/29.03.2012 г. на д-р Г. Генадиев противоречи на ЗЗЖ. Същото няма нормативен характер и не може да отменя ЗЗЖ или да забранява осиновяване на куче. За кучетата от Малинова долина не остана много време. Само утре можете да подате молба и да си вземете номер. Направете го. Не се поддавайте на устните манипулации, че за тези кучета не е разрешено осиновяване. Пойскаите в молбата писмен мотивиран отказ.

Абе, Дурка да не е ж.р. на дурак?

Кучетата да набедени, че са от Малинова долина. Т.е. на табелките им на клетките само пише МАЛИНОВА ДОЛИНА. А от къде са, само те си знаят. Факт е обаче, че НЕ са от там. Ама така се водят. Ясно?
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#806 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 02:45 PM

Евала ,че знаете всяко куче в София от къде е.Браво. :rc_036: Не се чувствайте длъжни обаче с цената на всичко , да не останат кучета там . Сега след като ти ми гарнатира , май ми олекна. Направо се успокоих.
Четете обаче призива избирателно.

#807 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 03:05 PM

Показване на мнениетоdurka, в 10 April 2012 - 12:45 PM, написа:

Евала ,че знаете всяко куче в София от къде е.Браво. :rc_036:

Много е трудно от една тема човек да аси състави мнение и някои неща наистина звучат странно. затова разбирам объркването ви.
Но ако следите и другите теми, особено тези в раздела Без дом, ще знаете , че хората от години се грижат за кварталните си, кастрират ги имунизират , обезпаразитияват ги . Точно затова си ги познават. За Cеславци има тема oт години повече от 200 страници . Xората често намират там кучета, прибрани уж за кастриране, а те вече са били кастрирани. И всякакви други нередности.
Т за конкретните кучета , вижте

http://forum.dog.bg/...ost__p__1034279

post #4112

За кучетата от Малинова Долина има заповед да бъдат евтаназирани, а днес едно момиче дойде и разпозна кучета от нейния квартал, сложени под името на долината, което означава, че ще бъдат неправомерно евтаназирани.

#808 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 10 April 2012 - 03:06 PM

Показване на мнениетоdurka, в 10 April 2012 - 02:45 PM, написа:

Евала ,че знаете всяко куче в София от къде е.Браво. :rc_036: Не се чувствайте длъжни обаче с цената на всичко , да не останат кучета там . Сега след като ти ми гарнатира , май ми олекна. Направо се успокоих.

Да ти обясня пак. Пак, защото други хора го направиха преди няколко страници. Има хора, които познават доста добре района, кучетата и глутниците там. Тези хора нямат НИКАКЪВ интерес агресивни кучета да останат на улицата. Тези хора също имат деца, родители, възрастни роднини и приятели. Тези хора не са потърсени за съдействие за идентифициране на проблемните кучета, а именно те най-добре познават ситуацията в Малинова долина. Други хора пък познават добре ситуацията в Овча купел. Трети - в Борово. Т.е. всеки си знае кучетата от махалата. Прибраните от Екоравновесие кучета (с малки изключения) НЕ са от Малинова Долина, а още по-малко от агресивната глутница.
Ясно?

P.S Greeneyed, писали сме едновременно.
User's Signature

#809 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 03:06 PM

Показване на мнениетоdurka, в 10 April 2012 - 12:45 PM, написа:

Твърдя, че познавам по-голямата част от кучетата в малинова долина. Ако дойдете да видите квартала ще разберете, че няма как да ги объркате. Вие гледайте бабата и детето, понеже останалите сме без деца. Когато се запознаете, точно за какво става въпрос моля пишете подготвена:ae_085:Не познавам единствено циганските. Но на циганката с 15-те знам 10 от тях
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#810 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 03:28 PM

Оки.
Въпрос: Ако знаете ,че куче от вашият квартал е агресивно и бъде прибрано, ще отидете ли да го спасявате от там?

#811 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 04:02 PM

В момента предаването на Милен Цветков по Нова Тв ...продължение по темата за кучетата.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#812 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 04:40 PM

Показване на мнениетоdurka, в 10 April 2012 - 01:28 PM, написа:

Ако знаете ,че куче от вашият квартал е агресивно и бъде прибрано, ще отидете ли да го спасявате от там?

Зависи
Въпросът теоретичен ли е , или конкретен?
Защото aко е егресивно , вече щеше да ме е разкъсало и намаше да мога да го спасявам

Кучетата , които без причина са разкъсали човек, трябва да бъдат евтанизирани, ако за това става въпрос.

Но нека първо да дефинираме агресия.
Агресията е НЕПРОВОКИРАНО НАПАДЕНИЕ
Ако знам, че нападат, без да са провокирани , как ще ги спасявам? Нали и мен ще ме нахапят?

Ако въпросът е теоретичен - повечето специалисти говорят за темперамент.
Mного кучета , които по темперамент не са подходящи за улицата. Защото са лесно раздразними, вдигат шум, лаят, нападат , ако са провокирани и т.н. Tова не означава , че са агресивни. Те стават чудесни домашни любимци

Но за дасе върнем към темата: ][/b]Тези , които са разкъсали проесора , трябва да бъдат евтанизирани. Но само тези , които са го разкъсали.
Kротки , или просто лаещи , или дори кучета от други квартали няма причина да бъдат евтанизирани

#813 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 04:42 PM

:rc_036: Благодаря за отговора

#814 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 10 April 2012 - 04:58 PM

Показване на мнениетоdurka, в 10 April 2012 - 03:28 PM, написа:

Оки.
Въпрос: Ако знаете ,че куче от вашият квартал е агресивно и бъде прибрано, ще отидете ли да го спасявате от там?

Дурка, разберете най-после. Ние нито сме изпечени звероукротители, нито сме някакви откачалки, които много си падат по това кучета да ядат хора.
Куче по сигнал за агресивност е редно да се прибира в приют, където СПЕЦИАЛИСТИ по поведение да установят дали то е наистина агресивно (т.е. би нападнало без провокация). Ако е доказано агресивно, следва евтаназия.
Само че:
1. В Сеславци (и в други общински изолатори) такива специалисти няма, няма и да има.
2. Масово разни лелки звънят и подават сигнали, че дадено куче е агресивно, само и само да бъде прибрано.
3. Съответно абсолютно кротки животни, обитаващи дадена територия кротко и безпроблемно, кастрирани, обезпаразитени, дори ваксинирани биват приспивани безпричинно. логично тяхното място се заема от други кучета с неустановено поведение, които тепърва изграждат йерархия.
4. Лаещо куче не значи агресивно куче.
5. Куче с поведенчески проблеми подлежи на рехабилитация (разбира се, има животни, при които е невъзможна рехабилитация, но това се установява от специалист). Поведенчески проблем не означава непременно агресивност.

Конкретно на въпроса ви - ако кучето Е агресивно (доказано по съответния начин) не, няма да го спасявам.
User's Signature

#815 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 10 April 2012 - 05:03 PM

" Но нека първо да дефинираме агресия.
Агресията е НЕПРОВОКИРАНО НАПАДЕНИЕ"

Da питам и аз -
От 2 дена работя на нов обект, минавам през едни улички на едно западнапо предприятие .
Две голями по 50 кг свободни кучета пазят един цех , покрай него са засвоили и пазят и цялата улица .
Минах пеша по улицата , и двете ме нападнаха в гръб ...
Агресивни ли са ?

#816 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 05:27 PM

Кастрирани ли са? Не вярвам да са агресивни :ea_103: , ами просто си пазят територията, затова те нападат. Емо, най-добре смени маршрута. :ba_025:

#817 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 05:39 PM

И като смени маршрута,каква е гаранцията,че и там няма да има някое друго куче,което да си пази територията?И какво?Хората да обикалят улиците като луди,за да не бъдат нападнати от безпризорни,пазещи си територията кучета ли?Да не говорим,че в София пред всеки вход си има поне по две такива.Хората да летят ли?
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#818 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2012 - 05:50 PM

Дали са агресивни не знам, който може - да си тълкува ЗВД. Според същия могат спокойно да бъдат евтаназирани, щом поведението им представлява опасност за здравето ти.
Но аз не разбирам какъв е проблемът, ако има осиновител за такова животно. Германия - държавата с най-строги в света правила относно опасни кучета - не забранява да имаш такова, просто си спазваш определени задължения и толкова.

В случая с тези от Сеславци няма значение какви са, важно е само едно: утре да има заглавия "Добрата власт евтаназира кучетата-човекоядци". И ще има.
Пък глутницата още си е на полето.

#819 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 10 April 2012 - 05:52 PM

Оо не Вълна .... и ти ли ?
Едното нападна мълчаливо , второто ( не водещото ) излая и за това имах време да се обърна , и време да се наведа за камък ...
Щом взех камъка им се усмихнах :ab_041: и те разбраха ...
Ясно че просто пазеха територия .
Аз пък просто исках да мина и да си купя две шибани кебапчета да обядвам .

Какво става , ако второто беше издържало да не излае ?
Става ... че първото ми скача , ше си пазя лицето и врата , и няма да мога да взема камък ...

Какво става ако беше баща ми на 80г , който не чува , и е 60 кг ??

Искам милост от модератор -- да ме банне и да се отърва ( сам не мога ) от този форум ,
половината тук не са хора ( Вълна не ти :smile: ), от човешкият род ,
ХИМЕРИ -човек с глава на куче ...

#820 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2012 - 06:00 PM

Добре де, евтаназирай ги, прояви отговорност.

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни