Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#81 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 March 2012 - 10:10 PM

Показване на мнениетоJL, в 30 March 2012 - 09:37 PM, написа:

Аз не зная в случая, дали се е намерил някой да се обади в общината или на телефона на Екоравновесие, че в района има опасна глутница? Ако отговорът е - "Да", вината е в общината и в Екоравновесие.

Разбира се, че са викани! Не един път. Познай колко кучета са изловили в този район?!

И това изчерпва цееееелия въпрос.

Но на никого не му е удобно да признае, че толкова години Екото не вършат ни-що! Че работят на БРОЙКА и за това няма луд от тях, който да хукне да гони по поляните точно тези кучета. Еле да диви, нехващаеми. Пред блоковете е пълно с кротки и социални животни - прибираш 10 и си готов за деня.
И сега докато тук ще се изядем едни други, някой някъде потрива доволно ръце, защото отново вниманието е отвлечено много успешно. С тъпотии за настървяващи се кучета от сурово месо и вменяване на вина на хранещите кучетата.
Само че няма кой да види. Има сеир и всеки се кефи да участва, независимо от коя страна.
А тези, от които зависи решаването на проблема, си и ще си клатят краката на наш и на гърба на кучетата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#82 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2012 - 10:37 PM

да кажа и тук, многократно съм викала Екоравновесие, два пъти д-р Панайотов. Резултата е нулев 2 или три броя от въпросното място. Не може да ми се отговаря от служителите на Екото, след като не можем да хванем тези, които трябва ще хванем всичко. Има си закон, които трябва да се спазва.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#83 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 10:51 PM

Лошото е точно това - отново се измести много бързо темата на проблема. Ние си се нападаме тука, а други използват нашите нападки - няма да се учудя, ако от тези 5 страници някъде в публичното пространство се извадят думи/изречения от целия контекст и се набиват в общественото съзнание. Дори и в нашия разговор тук тези фрази да са с друго значение, извадени от контекста сигурно звучат доста интересно.
А самите нападки идват от там, че не си вършат работата тези, които имат властта да го направят това. Само за пример - в район Връбница, когато тръгна поредната кампания за регистрацията на домашните кучета 2010, екоекспертната дейност не беше мръднала изобщо от времето когато под влияние на тоз форум исках да си регистрирам кучето '04. 6 лазарника са си клатили краката и получавали заплатка. И требеше да се стигне до кмета на района за да се задвижи процедурата. Тия 'кокошки' да не знаеха, че има член от закона, който освобождава кучето от такса за годината, в която е сложен чип. Е, без да защитавам никого - кмета ли е човека, който ще я свърши тая работа? А ние тука се дърляме за една хубава идея по принцип, която обаче очевидно в този си вариант на изпълнение (а аз смятам, че той е просто един ограничен начин - не основен) влошава положението.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#84 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 10:52 PM

Това е типичната българска нагласа. Все някой не спазва закона. Същият този закон Ви дава много възможности за въздействие, които Вие не употребявате въпреки широката Ви обща култура. В Екото работят прости хора, с ниска заплата, ниска обща култура и съмнителна ценностна система. Какво очаквате от тези обикновени, немотивирани по никакъв начин хора!? За тях проблемът с кучетата е как да скалъпят бюджета за месеца. Те самите са безпризорни и в прекия и преносния смисъл. Лични впечатления... Нищо лично към по-запознатите!!!

#85 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 March 2012 - 11:04 PM

Та така никой и не ми отвърна - колко още старци, деца и инвалиди трябва да пострадат за да се наситят подхранващите на глутниците и фенките на "кастрирай-върни"?

Колко още разпокъсани искате за да мирясате? 10? 200?
Кога ще се нахраните, кога ще ви е доволна душата? Дайте времеви период, дайте бройка на жертвите. Да знаем по кое да се ориентираме.

Аз след този конкретен случай подхранващите отказвам да ги смятам за хора.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#86 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 30 March 2012 - 11:54 PM

Furia_S, мисля че задаваш въпроси на грешните хора.
За въпросната глутница сигнали в ОБЩИНСКА фирма Екоравновесие са постъпвали не веднъж. Кучетата от тази глутница НЕ са били кастрирани или прибирани - въпреки сигналите.

Колкото до фенките на "кастрирай-върни" - мислиш ли, че някоя от тях иска да има бездомни кучета? Мислиш ли, че на някоя от тях й е приятно да бъде обвинявана за всички човешки грехове само заради това, че тези, които имат власт и възможност да решат проблема, не си мръдват пръста?

И накрая - ако общинарите решат да изтрепат де що има куче по улицата (нарушавайки законите) - какво мислиш, че ще е положението една година по-късно? А три?
То не, че сега не евтаназират повече от 1/3 от заловените...
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#87 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 March 2012 - 12:03 AM

gabipap
Че откога Екото станало фактор за решаване на свръхпопулация? Откога изведнъж е станало Екото въобще отговорно?

Аз говоря за хуманоиди. Човешки същества, които в подобни случаи пишат как дядото видите ли бил виновен.

За мен от тук нататък защитниците на бездомните глутници, дето ядат старци, това не са хора.
Край.
Аз за себе си сложих една дебела точка. И в слагането на тази точка ми подпомогнаха изсказванията в тази въпросна тема.
Повярвай ми, дълги години не исках да приемам очевадните неща. Но благодарение на някои реплики тук просто разбрах - край. Същества, които тракат по клавиатурата това, което четох тук - не са хора.
Не виждам никаква разлика между тяхното бездушие и садистите, които зверски убиват животните. Еднакво е ненормално да общувам и с едните и с другите.
User's Signature

#88 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 31 March 2012 - 12:29 AM

Цитат

gabipap
Че откога Екото станало фактор за решаване на свръхпопулация? Откога изведнъж е станало Екото въобще отговорно?

Ами така твърдят тези от общината - които пишат наредби, искат промени в закони и наливат безумни средства в тази фирма.
Аз лично съм бясна, че хората са готови да се изядат едни други, вместо да бъдат посочени истинските виновници за това, че проблемът продължава да съществува.
А истинските виновници са МЗХ (заради несъздадения единен регистър) и общините заради липсата на контрол и адекватни действия. И тези истински виновници от години лъжат доверчивите и немислещи хора, че вината не е в тях, а в тези, които защитават правото на живот на нещастните бездомници.
Аз бих се обърнала с въпросите, които ти задаваш "Колко още старци, деца и инвалиди трябва да пострадат?" точно към БАБХ и кметицата.
А за бездушието съм на твоето мнение.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#89 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 01:12 AM

Показване на мнениетоowl, в 30 March 2012 - 09:17 PM, написа:

Лелеле какво чесане на пръсти...а някои са направо професионалисти в това вече...

Ми, хайде давайте да ги требим, ще избием всички кучета по улиците; после ще изтребим всички котки; после ще изтребим всички гълъби и фтички, щото разнасят болести -баща ми едва не умря преди повече от 10г. от птичи грип хванат от канарчета и затова ше ги изтребим до крак. И най-накрая ще има рахат и щастие...

Докато някой не реши, че е алергичен към калинките :ab_041: и тях ще уморим!

Даже ще даваме на децата си по едно мини пистолетче и като ходят на училище пътьом да стрелят хайвани, така де, трябва да се развиват малките, по европейски...

Светло бъдеще виждам...

ХАХХАХАХА много добре написано! :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#90 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 01:31 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 March 2012 - 12:03 AM, написа:

gabipap

Аз говоря за хуманоиди. Човешки същества, които в подобни случаи пишат как дядото видите ли бил виновен.

За мен от тук нататък защитниците на бездомните глутници, дето ядат старци, това не са хора.
Край.
Аз за себе си сложих една дебела точка. И в слагането на тази точка ми подпомогнаха изсказванията в тази въпросна тема.
Повярвай ми, дълги години не исках да приемам очевадните неща. Но благодарение на някои реплики тук просто разбрах - край. Същества, които тракат по клавиатурата това, което четох тук - не са хора.
Не виждам никаква разлика между тяхното бездушие и садистите, които зверски убиват животните. Еднакво е ненормално да общувам и с едните и с другите.

Чета и невярвам на очите си си!НИКОЙ ГОСПОЖО НЕ ИСКА СМЪРТ БИЛО ТО НА ХОРА ИЛИ ЖИВОТНИ!И никой тук не омаловажава човешкия живот!Същност тук никой не омаловажава живота като такъв и мисля ,че всички същества имат право да живеят!И сега понеже съм сигурна ,че ще напишете нещо от сорта на ето още една луда и прочие да ви обясня аз също съм против АГРЕСИВНИТЕ кучета и също смятам ,че трябва да бъдат умъртвени тъй като те наистина са заплаха за всички!Но какво в случая са виновни примерно останалите кучета който не показват грам агресия който също така са обезпаразитени,кастрирани и ако някой добър човек ги е завел може да са и ваксинирани.Защо те трябва да бъдат умъртвени???Те на кого пречат и кого застрашават???
И също така немога да разбера огромна агресия която виждам във вашите постове към уличните кучета!
С какво точно се различава едно улично куче от вашето породисто???
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#91 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 07:00 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 March 2012 - 12:03 AM, написа:

gabipap
Аз за себе си сложих една дебела точка.

Ама хайде сложи я тази точка де, кво слагаш 80 точки в 80 истерични поста, аман.
Истериите и взаимната омраза никога за нищо няма да помогнат, напротив. Точно те подхранват корупционните схеми. Разделяй и владей.

Естествено, че агресивни кучета трябва да се прибират и да не се допуска струпване на много животни на едно място, това си е необходима част от кастрирай и върни, колкото и разни да твърдят обратното.
Сега като опразнят района, ще се напълни с нови за отрицателно време. Ще чакат да се случи следващата трагедия, отсвирвайки сигналите, защото това им е стилът, и пак така. Междувременно ще подклаждат омразата, да не би гражданите да вземат да проумеят и да започнат да изискват истинска работа. Ще се пръкват нови и нови Велики евтаназатори, които ще ръсят доказаните си заблуди и ще прибират кротко дивидентите. Инциденти пак ще си има и така поне още сто години.
За съжаление аз вече се убедих, че кастрирай и върни няма да тръгне. Не ни достига ментално здраве, за да тръгне. Единственият начин е да си изминем необходимия еволюционен път.

#92 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 31 March 2012 - 07:14 AM

Ма няма ли кой от ръководството ,да спре тия женуря тук да се карат безсмислено вече 5 -та страница ? :r_181:

#93 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 08:02 AM

[quote name='emilvr' date='31 March 2012 - 07:14 AM' timestamp='1333170849' post='1033926']
Ма няма ли кой от ръководството ,да спре тия женуря тук да се карат безсмислено вече 5 -та страница ? :r_181:
[/quotНаистина се превърна в голяма безмислица целия този спор. Но как да не отговори човек на нападки от сорта, че видиш ли, понеже съм изказала мнение, съм полу-човек и съдист...

В случая имаме човек, който е излизал сам с камъни срещу глутница кучета, многократно. Еми, чудно ли е, че са озверели и са го нападнали? Не казвам, че си го заслужава - никой човек на заслужава такова нещо. Човекът е възрастен, едва ли е размишлявал нормално. Също и никога не съм твърдяла, че ВСИЧКИ нападнати някога от кучета, са ги предизвикали. Мен лично ме е гонила глутница преди много години на пазара в Младост. Спасих се, като се покатерих на една клетка за дини и стоях там, докато не им омръзна да джафкат под мен. Нападнаха ме ей така, за нищо.
Майка ми също е хапана от куче - веднъж зимата я нападнало в гръб и я ухапало по прасеца...

Но това не значи, че удобрявам дразнененто на животни и залавянето на първите кучета, появили се на мястото, с цел евтаназия, без да се е доказало, че именно те са кучетата убийци...

С това приключвам участието си в темата.

#94 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 09:23 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 March 2012 - 09:04 PM, написа:

Та така никой и не ми отвърна - колко още старци, деца и инвалиди трябва да пострадат за да се наситят подхранващите на глутниците и фенките на "кастрирай-върни"?

Кога ще се нахраните, кога ще ви е доволна душата? Дайте времеви период, дайте бройка на жертвите. Да знаем по кое да се ориентираме.

Когато ТИ спреш да поддържаш развъждането, аз ще спра да поддържам храненето на изхвърлените.
Не си ли ТИ виновна за бездомните? Не си ли ТИ тази, дето развъжда и изхвърля? Несправедливо ли те обвиних?
Обидно е да теобвиняват несправедливо , нали?

А ти продължаваш да обвиняваш несправедливо хора , които нямат вина за ситуацията.

Хайде спри се!

#95 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 10:05 AM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 30 March 2012 - 11:23 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 March 2012 - 09:04 PM, написа:

Когато ТИ спреш да поддържаш развъждането, аз ще спра да поддържам храненето на изхвърлените.
Не си ли ТИ виновна за бездомните? Не си ли ТИ тази, дето развъжда и изхвърля? Несправедливо ли те обвиних?
Обидно е да теобвиняват несправедливо , нали?

А ти продължаваш да обвиняваш несправедливо хора , които нямат вина за ситуацията.

Хайде спри се!

+1 :ba_025:

#96 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2012 - 10:24 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 March 2012 - 07:04 PM, написа:

Друже, но на общината й е изгодна системата "Кастрирай-върни" и тя доброволно поддържа целия този цирк, дето местните активисти си мислят че спасяват кученца. Ако някой в администрацията реши че трябва да затвори кранчето на системата, то никакви плакати по площадите няма да я спрат. Не са рекли - не са узаконили евтаназията, която е общо взето в европейски страни е метод за работа с бездомни.

Фенките на "кастрирай-върни" тук обслужват несъзнателно една огромна корупция, те не са виновни. Те са ентузиасти.
Лошото е че докато се разбере че корупцията в тази система само влошава нещата - има жертви.

Фурия ,методът не е виновен, че по него просто НЕ се работи. Откакто е приет със закон той не се е случил.Къде видяхте масова и системна кастрация- по план ,по райони ,кръгово от предградия към центъра? Никъде! Работи се на бройка, неорганизирано и хаотично- точно тoва е кранче! Сменят директори като носни кърпи ,махат ги, мрънмрън и кервана си върви, отговорност никаква ,ми на калпава ракета и космоса и крив..
После друго - в законa е предвидено върнатите по места обработени животни да са под попечителство на НПО или конкретен човек.Които да се държат отговорни за здравето и поведението на животните.Да видяхте да се случи ?Пак бачкане за бройка и едно към гьотере.
На всичкото отгоре ,докато не се спре изхвърлянето и да се случи масова евтаназия за 1 нощ - пак няма да стане. Защото нито един метод сам по себе си не е ефективен ,ако не е обвързан в комлексен подход!

п.п.Ето мой съсед завчера изхвърли поредното кучило от кучката си! Това е всяка година и познай сигналите ни до БАБХ дали получиха отговор
Законът и метода не бачка, защото БАБХ не бачка - няма контрол! Никакъв.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#97 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 11:02 AM

"Кастрирай и върни" работи прекрасно в чисто градски условия. И аз няма да спра да нося храна (суха или готвена) на трите кротки кучета край нас. Няма и да им търся осиновител, защото искам да са точно тези кучетата край дома ми. Ако им намеря дом, на тяхно място ще се появят други, непознати и потенциално агресивни, да ми късат нервите. :md_064:
Но как изглежда "Кастрирай и върни" за най-крайните райони? Къде го връщаш кучето? На полето? Как ще се социализира в едно диво място??? Не би могло. Можеш ли да го изсипеш в центъра на София? Също не може. Т.е., не е адекватно за групата "крайградско куче", при която това, да се развие агресивно и несоциализирано поведение, е с много по-голяма вероятност, да се прилага същия подход, който се прилага при "градското". Напр. кастрира се на 6-12 месеца (не е агресивно, защото е все още младо), връща се в полето, но след 1 година то е вече е в разцвета на силите си, без да е имало възможност да се социализира... и кой да отговаря, когато то неочаквано нападне и не дай Боже, убие? Кой и как може да предотврати това да не се случи?
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#98 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 02:40 PM

agalina

Там е работа че от години я дълбая тая проклета "Кастрирай-върни" в големите градове и навсякъде отговорът е един и същ:
- Ама тя не се провежда както трябва.
И в Румъния не се провежда както трябва, и в Москва, и в Петербург. Всеки един здравомислещ човек ще се запита - защо аджеба в толкова различни държави и в различни градове оправдание е едно и същото?
На никой ли не му е направило впечатление че експеримента "кастрирай-върни" се провежда изключително, единствено и само в страните на Източна Европа? На никой ли не му е направило впечатление че експеримента в нито един милионен град в различни държава не е успял, а се е провалил с гръм и трясък? До кога ще продължи тази фаза на отрицание? И коя поредна баба,майка, дядо, дете трябва да са в кома или с ампутирани крайници?
Колко още?
Честно казано от повече две години си пиша с опитни кинолози точно относно тази програма. Не, освен в румънската Орадя, където тук имаше тема за нея, никъде не е успяла тази програма ако не броим Сингапур с град населен с 50 000 души.
Преди години Татяна Любимова, ръководител на център за канис-терапия "Слънчев пес" в Москва, написа една много тежка, тъжна и грамотна статия, наречена "Лаене на свещената крава". Понеже тя се занимава с терапия на деца-инвалиди, тя много обстойно и сериозно подходи към проблема наречен "глутници" и подхранващи. Включително й е се налагало да провежда терапия на момче с ДЦП (детска церебрална парализа) наплашено до истерия от глутницата.
Сякаш не знаете че кучетата в глутница атакуват тези, които се движат странно - възрастни хора с бастуни, слепи с бял бастун и куче водач, малките деца, тичащи и подскачащи.
Та Любимова работи заедно с учебен киноложки център "Кучетата - помощници на инвалиди". В ужасните условия поради "Кастрирай-Върни" те НЕ препоръчват на много хора с увреждания да взимат куче-асистент. Например, абсолютно и категорично не препоръчват куче на човек в инвалидна количка. На епелептик, който кучето може да го предупреди с облайване за началото на припадък. За слепите - видяхте с Невена какво стана, дойдоха от НПО да й дават акъл как трябва да ръси кренверши, а съседката с легена с огризки буквално я наклевети пред училището за "Кучета-водачи". И десетки хиляди хора са лишени от правото си на свободно предвижване единствено и само поради тази причина.

Това отношение към инвалиди, деца и старци е ненормално. В съседната тема се коментират начини да защитим кучетата си от бездомни агресивни, то не бяха шокери, то не бяха кучегони и чудеса, а тук, когато за пореден път пострада беззащитен човек - дразнел ги бил, с камъни ги е замервал.

Дъщеря ми е на 7, но е дребна за годините си. Долу при нас има магазин за хранителни стоки, тя умира от кеф да се прави на самостоятелна и да ходи да купи я хляб, я кисело мляко.
Знаете ли защо я ограничавам? Защото на мъжкаря в нашата глутница муцуната му е точно на нивото на нейното лице. И ако мине детето покрай разхвърлените огризки, оставени от "милозливите" подхранващи, подскачайки и чуруликайки - ... Скалпирани рани на главата на дете са първа първи сред ухапванията.
Не ми се мисли как точно ще реагира глутницата в този момент. А и определено не ми се експериментира. Аз имам една дъщеря и не съм я раждала да ми я изядат кучетата. И аз като остарея не желая да съм храна за тях, за да си начешат глутницезащитничиките свои собствени потребности. И е повече от гнусно да се натъквам редовно и тук и в другите ресурси на определена категория хора, които задължително ще я наплюят жертвата.
Задължително. Нахапан човек? Ми той ги е ритал по муцунките, миличките кротички създания, ми дразнил ги бил, ми с камъни ги е замерял. Това е отвъд всякакви човешки граници. Говорим за неконтрулируеми кучета навън, за Бога.

Това са животни, които следват инстинктите си. За тях е абсолютно нормално да се събират на глутници, те табелки с надпис "Забранено да нападате хората" не четат.
Още страшно много да изпиша по темата как фенките на "Кастрирай-върни" диктуват на цели градове как да ходят на пръсти край глутниците, но няма смисъл. А и рецитации на фенките ги знам наизуст, нищо ново не могат да ми кажат - "Ухапаният от кучета сам си е виновен, изгледал ги е на криво. А който не е съгласен - той е садист". Е, извинявайте, но това наистина не са хора, колкото дълго и да го отричах, сблъсквайки се с тях в други държави.

Дълго стана. Но не се извинявам за което. Съпругът ми познаваше пострадалия, още отпреди 20 години му четеше учебниците.
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 02:57 PM

Всичко о.к.,но защо програмата "кастрирай и върни" се смесва с агресията,глутниците,нападението и т.н.?Аз видях как тази програма работи в моя квартал - там кучетата бяха кастрирани много отдавна(94г-96г),много преди тази програма,от нас - живущите в този квартал.И да,нови кучета в последните 15г почти не се появиха,само едно-две и те също веднага биваха кастрирани.За съжаление,повечето от тези кучета починаха от старост и предполагам скоро ще се появят нови,заемащи празната ниша.Аз не мисля,че тук има трезво мислещи хора,независимо привърженици или противници на тази програма,които ще защитят куче,нахапало хора.Независимо от обстоятелствата.И да,и аз съм майка на две деца,и аз ги мисля,и аз не смятам,че мястото на кучетата е на улицата,но това съвсем не означава,че програмата "кастрирай и върни" не работи.Тя би работила,ако се изпълнява както трябва.И понеже сме почнали твърде късно,когато нещата отдавна са извън контрол,още много дълго ще си плащаме за това.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#100 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 03:01 PM

Rinusha
Глутницата, нахапала възрастния човек, дори и да е била кастрирана - това сега няма да му помогне. Те не го хапаха с репродуктивните си органи.
И нашата глутница хапе, случвало ми се е да се притичвам на помощ и на баба с два бастуна и на стопаните на дребни кученца на повод. За сега е уж спокойно - тоест няма жертви.Все още. За сега. Ама до кога ли... Не ми се мисли...
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема