Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#961 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 April 2012 - 06:40 PM

Показване на мнениетоmil_, в 11 April 2012 - 06:12 PM, написа:

Абе, горбиронче, разбрахме, че за теб некастрацията на ТВОЕТО куче си заслужава масовата смърт на безкраен брой НИЧИИ кучета. Ясно! Ти затуй си за евтаназия, за да не посегне някой на your precious, другото не те бОли.
Ма кой те посече до кръста бе, пиле, кой е тоз лош човек? 1000 декларирани кучета от 150 хил. в СО, баси сечта е паднала и задължителна кастрация няма в законите и няма да има и 24 пари струва да имаш некастрирано куче, голяма драма. Какво ни занимаваш с тези сърбежи вечи толкуз страници.

Ми, как иначе...за разлика от вас, аз никога не предавам най-близките си същества... Заради предаността на кучето ми да го лиша от негов потомствен наследник, ще е най-голямото предателство... Пък холандците, които имали само кастрирани кучета, не ми ги хвалете - то и тяхната обич към едно същество е от ден до пладне най-вероятно...Не случайно са сред най-развратените нации...
Колкото до евтаназиите, споменал съм и достатъчно други алтернативи, за които ви изнася да не се говори...

#962 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2012 - 06:59 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 05:40 PM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 11 April 2012 - 06:12 PM, написа:

Абе, горбиронче, разбрахме, че за теб некастрацията на ТВОЕТО куче си заслужава масовата смърт на безкраен брой НИЧИИ кучета. Ясно! Ти затуй си за евтаназия, за да не посегне някой на your precious, другото не те бОли.
Ма кой те посече до кръста бе, пиле, кой е тоз лош човек? 1000 декларирани кучета от 150 хил. в СО, баси сечта е паднала и задължителна кастрация няма в законите и няма да има и 24 пари струва да имаш некастрирано куче, голяма драма. Какво ни занимаваш с тези сърбежи вечи толкуз страници.

Ми, как иначе...за разлика от вас, аз никога не предавам най-близките си същества... Заради предаността на кучето ми да го лиша от негов потомствен наследник, ще е най-голямото предателство... Пък холандците, които имали само кастрирани кучета, не ми ги хвалете - то и тяхната обич към едно същество е от ден до пладне най-вероятно...Не случайно са сред най-развратените нации...
Колкото до евтаназиите, споменал съм и достатъчно други алтернативи, за които ви изнася да не се говори...

Нещо си объркан ми се струва четейки този ти пост и не знаеш къде точно да се захванеш вече...

За пореден път Питам, Къде в страната(България) се прилага това, което така убедено трърдеше в предишни постове?Ако имаш доказателства ги представи, ако нямаш и си си говорил ей така за идеята се покрий някъде, докато мине време и поне в интернет-поространството се забрави глупостта, която си си позволил.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#963 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 11 April 2012 - 07:57 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 11 April 2012 - 06:59 PM, написа:

За пореден път Питам, Къде в страната(България) се прилага това, което така убедено трърдеше в предишни постове?Ако имаш доказателства ги представи, ако нямаш и си си говорил ей така за идеята се покрий някъде, докато мине време и поне в интернет-поространството се забрави глупостта, която си си позволил.

За да ти отговоря, трябва да наруша приемливия тон във форума, ето защо, няма да ти отговарям... Чети си внимателно, тълкувай си, но не ми вменявай неща от рода на "твърдения" и "факти"...,понимаешь? Ако се съмняваш в нещо, обикаляй и си проверявай... А ако твърдя за нещо случващо се конкретно, винаги си цитирам и източниците... Иначе всеки има право да се съмнява във всекиго и във всичко... "Разковничето" за съмненията е да може засегнатия човек да ги обори, примерно със видео - и звукозапис на това, за което биха могли да се породят съмнения...и подозрения...А и нали си падате по технологиите...

#964 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 08:04 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 06:57 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 11 April 2012 - 06:59 PM, написа:

За да ти отговоря, трябва да наруша приемливия тон във форума, ето защо, няма да ти отговарям... Чети си внимателно, тълкувай си, но не ми вменявай неща от рода на "твърдения" и "факти"...,понимаешь? Ако се съмняваш в нещо, обикаляй и си проверявай... А ако твърдя за нещо случващо се конкретно, винаги си цитирам и източниците... Иначе всеки има право да се съмнява във всекиго и във всичко... "Разковничето" за съмненията е да може засегнатия човек да ги обори, примерно със видео - и звукозапис на това, за което биха могли да се породят съмнения...и подозрения...А и нали си падате по технологиите...

Наруши го , какво ти пука....Нали си борец за правда, истина и качествени мерки....Ужким... :mg_062:
След последното ти творение и моето наистина желание да проуча въпроса по същество....Ами как да ти го кажа по нежно....Хайде ще кажа, че не заслужаваш никой да обръща внимание на това, което пишеш. :mg_062:

п.п..Принципно ми стана много интересно, ако отговориш по същество на зададен въпрос, предизвикан от твоята компетентност и евентуални знания....какво ли ще му се накриви на приемливия тон на форума???
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#965 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 08:14 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 11 April 2012 - 01:56 PM, написа:

Показване на мнениетоkoniarska, в 11 April 2012 - 09:45 AM, написа:

Добре кажете ми сега,това нормална реакция ли е на министър?

"Поискахме оставката на министър Найденов и отговорът му не закъсня:
.....................
Толкова приятно би било да осъдим както този вестник, така и уважаемия министър с богатото въображение. ....

Той сега не може да се занимава с вас , защото събира скрап. Наредил да се нарежат за скрап напоителните съоръжения.
човек ще си помисли , че е по-изгодно да поиска поправката им. Или охрана , за да не бъдат разграбвани и унищожавани.

Вие : кучета, та кучета.
Човекът метал събира/продава !

http://news.ibox.bg/news/id_635680294
...Найденов е издал разпореждане да бъдат бракувани, нарязани и предадени за скрап съоръженията на Напоителни системи. Така трябва да се бракуват и нарежат на скрап близо 15 000 тона черни метали,...
...Министерството на земеделието и храните ликвидира съоръженията на Напоителни системи, а без напояване няма българско земеделие...

Искаме оставката на Мирослав Найденов, настоя Корнелия Нинова..
.

И като искате оставката му, наредете се на опашката, не сте единствените :ab_041:

А бе, живот си живее М. Найденов в момента, щото е "мнооо успешен" по рейтинг и "от нищо не му пука...". Ама като излезе Шефа и му скръцне със зъби, ще видим какво ще стане с тоя негов рейтинг, от какво ще му пука, и от какво не... :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#966 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2012 - 08:41 PM

http://www.dnevnik.b..._e_naidenov_da/
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#967 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2012 - 09:15 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 03:00 PM, написа:

А и за какъв насилнически контрол ще ми говорите да се провежда в една демократична държава...

Какъв насилнически контрол те гони и теб?. Чети.Чети. Думат хората ,че МЗХ ,респ. БАБХ имат вменена фунция за контрол по спазването на ЗВД и ЗЗЖ. Демек - това работят . Но не щат.

"А бе, живот си живее М. Найденов в момента, щото е "мнооо успешен" по рейтинг и "от нищо не му пука...". Ама като излезе Шефа и му скръцне със зъби, ще видим какво ще стане с тоя негов рейтинг, от какво ще му пука, и от какво не..." - НАИСТИНА ли има наивници, които си мислят, че Найденов действа на своя глава без кефа на Шефа??
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#968 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 10:02 AM

Показване на мнениетоagalina, в 11 April 2012 - 09:15 PM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 03:00 PM, написа:

А и за какъв насилнически контрол ще ми говорите да се провежда в една демократична държава...

Какъв насилнически контрол те гони и теб?. Чети.Чети. Думат хората ,че МЗХ ,респ. БАБХ имат вменена фунция за контрол по спазването на ЗВД и ЗЗЖ. Демек - това работят . Но не щат.

"А бе, живот си живее М. Найденов в момента, щото е "мнооо успешен" по рейтинг и "от нищо не му пука...". Ама като излезе Шефа и му скръцне със зъби, ще видим какво ще стане с тоя негов рейтинг, от какво ще му пука, и от какво не..." - НАИСТИНА ли има наивници, които си мислят, че Найденов действа на своя глава без кефа на Шефа??

По отношение на "действието" - няма такива наивници. Но по отношение на бездействието... Определено не вярвам Шефа да му е казал - "Пази се момче, недей да работиш, ще се измориш!" Просто няма такива шефове никъде по света. :md_064:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#969 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 12 April 2012 - 10:48 AM

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 06:40 PM, написа:

Ми, как иначе...за разлика от вас, аз никога не предавам най-близките си същества... Заради предаността на кучето ми да го лиша от негов потомствен наследник, ще е най-голямото предателство...

Цялата глупост, безхаберие, мързел и некадърност в "мила моя родино", се комбинират по изключително забавен начин в подобни изказвания :db_046: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Горди, поне в едно може да си сигурен - в България има съвсем малко предатели, които си кастрират кучетата. Благодарение на другите, лоялните към своите кучета стопани, по улиците се скитат потомствени наследници.

А предателите ги залавят, доколкото имат възможности, предават ги на касапи и садисти, които се наслаждават на виковете им, докато кучетата биват кастрирани без упойка, след което предателите натрупват още грехове и верни на своята предателска същност, предават кучетата в нови домове, старателно издирвайки семейства, които да не принадлежат към списъка на онези, лоялните с потомствените наследници. Когато такива хора няма в "мила моя родино", гнусната предателска същност на същите онези кастратори ги подтиква да запокитят тези кучешки наследници в извратени страни като Холандия, където цялата им нация е такава кастраторска и извратена ...

А лоялните "собственици" в "мила моя родино" се радват на предаността на кучетата си и не ги лишават от единственото и най-важното за техните четириноги приятели - потомствения наследник. На когото да предадат цялата радост от живота, бил той на верига, бил той на улицата, заръчвайки мъдро на потомника:

"Каквото и да ти се случва, както и да живееш, каквито и мъки да преживяваш, помни следното, мило мое потомствено наследниче: ако цял живот те държат на верига, хляб през ден и вода от време на време, мятай опашка и бъди предан на собственика си. Той те обича и се грижи за теб! Ако те изхвърлят на улицата като малък или голям, включвай в молитвите си онзи, който те е зарязал така - той те обича и е лоялен към теб! Ако на улицата хора те замерят с камъни, ритат, заливат с киселина, блъскат с кола - хич и не си помисляй лошо за тях - те те обичат. Но!!! Ако някой иска да те кастрира и лиши от потомствени наследници - презирай този човек, бягай далеч от него! Той е ПРЕДАТЕЛ! И в никакъв случай не му бъди предан!!! Той е ПРЕДАТЕЛ!!" И това повторено десетки пъти, за всеки отделен потомствен наследник!
:ab_041: :ab_041:

Горди, много ти е ограничен мирогледа! И трудно се откъсваш от егото. Ти НЕ СИ всички хора, ти НЕ СИ куче :) :) :)
User's Signature

#970 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 April 2012 - 10:51 AM

и този дето е произвел тези кучета и ги е матнал на кофата и той милее http://forum.dog.bg/...BD%D1%86%D0%B0/
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#971 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 April 2012 - 01:01 PM

http://www.karolev.c...6A?opendocument

Реклама в Лондонското Метро:

Би ли дал 3 паунда, за да спасиш неговия живот?

Българските улични кучета са в криза. Около 100 000 кучета живеят по улиците на тази държава в постоянен страх от смърт. За жалост, много от хората гледат на тях като на напаст и, въпреки че е незаконно, ги избиват, за да намалят бройката им.

Но ти можеш да помогнеш. Четири Лапи има хуманно решение за намаляването на популацията им – кастрация. Струва само 3 паунда – цената за обезболяващото за едно куче. Четири Лапи е тяхната единствена надежда. Моля ви помогнете.

www.four-paws.org.uk

Всеки може, сам за себе си, да направи изводи какъв е ефектът за имиджа на България. А в международната общност имиджът е всичко. Ето така, приятели, се ГУБЯТ инвестиции и позиции в международната дипломация. Чуждият инвеститор може и да се дотъркаля до България в Мерцедес по магистралата, но една дигитална реклама или вирус по социалните медии могат да го спрат още преди да е тръгнал.

Но за кмета важното е, че някой в Екоравновесие се е нагушил с пари и си е платил комисионните. За нас, а и за Четири Лапи, други неща са важни. Както и за професор Ботьо Тачков. Лека му пръст.
User's Signature

Качена снимка

#972 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 12 April 2012 - 02:59 PM

Показване на мнениетоwind, в 12 April 2012 - 10:48 AM, написа:

Горди, много ти е ограничен мирогледа! И трудно се откъсваш от егото. Ти НЕ СИ всички хора, ти НЕ СИ куче :) :) :)

Поне аз, не си спомням да съм твърдял, че съм с широк мироглед...дори съм си признавал на места из форума, че съм умствено ограничен...Радвам се за констатацията ти - тя потвърждава напълно думите ми за споменатия вече недостатък :ba_025: Впрочем, да си глупав си има доста повече плюсове, отколкото да си умен и да знаеш всичко... Поне съня ми е спокоен,... не ме изгризва съвестта заради нечия чужда участ и т.н.... Пък по отношение на егоизма, ще ти цитирам един много умен, за разлика от мен, ирландец: "Егоизъм е не да живееш, както ти искаш, а да караш другите да живеят, както ти искаш" Така, че кой е егоист, и кой - не е, няма да коментирам :md_064:
Не мисля да занимавам форумците с моята нищо значеща персона - ако те интересуват някакви мои възгледи, проявявай интереса си чрез лс...там ще ти отговоря подробно, въпреки, че не вярвам да "изгаряш" от такъв интерес...
Колкото до цитираната от теб моя реплика към драгата ни Мил, изобщо не съм имал намерение да убеждавам някого да не си кастрира кучето, затова и посочих един от най-абсурдните, според повечето хора, аргументи. Нямам намерение да го правя и за в бъдеще - всеки трябва сам да стигне до отговорното решение "за" или "не" на кастрацията на кучето си... Моите аргументи са твърде лични и главно пречупени през призмата на чувствата, и затова не бих си позволил да манипулирам хората чрез тях...
За мен е важно никой да не ми се меси в личния живот, определяйки точно какво да правя или да не правя, при условие, че не вредя и не застрашавам никого...А не някаква си фанатичка от приюта в Долни Богров да ми разправя в предаването на М.Цветков, че който не си кастрира дворното куче, трябва да бъде рязан (отсечен) до кръста... Айде да не коментирам повече... :md_064:

#973 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 03:37 PM

Не се ли задвижи целият механизъм и не заботят ли всички заедно резултати няма да има.. Нито избиването ще ги спре, нито само кастрацията ще помогне. Днес докато се прибирам към Варна видях 3 разгонени кучета и десетки около тях.. Това за секунда, без да навлизам в селото и да тършувам за още. Смятай, че тези кучила след три месеца ще са пред някоя варненска баничарница или избити.. :zz_020:

#974 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 12 April 2012 - 04:17 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 12 April 2012 - 01:37 PM, написа:

Не се ли задвижи целият механизъм и не заботят ли всички заедно резултати няма да има.. Нито избиването ще ги спре, нито само кастрацията ще помогне.

Toло,топло...давай още малко и ще стигнеш до горещо. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#975 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 12 April 2012 - 07:10 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 12 April 2012 - 02:59 PM, написа:

Поне аз, не си спомням да съм твърдял, че съм с широк мироглед...

Изобщо не ме касае кой с какъв мироглед е :) Просто констатирам и правя изводи от прочетенето :)

Важното за мен е не да се меся в чуждите животи, а чуждите животи да осъзнаят онова, което казва Valnata - всички заедно трябва да правят по малко, според възможностите им, за да се постигне резултат - да няма бездомни кучета по улиците.

Най-лесното (и най-важното), което всеки стопанин на куче може да направи, е да предотвратява размножаване. Ако кучето му е домашно, гледа се в стаята - ще е по-лесно, предполагам. Макар че хапчета, инжекции и подобни мерки против разгонване със сигурност не са полезни за здравето. Дворните кучета обаче почти няма начин да се предпазят от забременяване, освен с кастрация (имам предвид, че надали "стопаните" им ще им дават хапчета или ще им бият инжекции). Мъжкарите са ужасно изобретателни, когато надушат разгонена женска - няма препятствия за тях.

Ако имаш предложение как да се спре размножаването на дворните кучета, без да се кастрират и без да се налага стриктен контрол (проверки повсеместно по дворове и или глоба, ако не е платен данък, или кастрация), да чуем. Само ще помоля вариантът, който предлагаш, да е съобразен с реалността.
User's Signature

#976 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2012 - 07:36 PM

Вълната!Може би ти трябва още малко ,и ще разбереш същността на проблема.Ето ти още нещо ,където е автора е улучил право в 10-тката.http://www.segabg.com/article.php?id=596819
User's Signature

Помощ за животните

#977 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2012 - 07:41 PM

Явор Гечев
Много странно - в България ако събираш средства за някаква кауза, веднага те подозират в измами. Ако крадеш от парите на данъкоплатците обаче, това не представлява кой знае какъв интерес. Също така - ако куче ухапе човек на улицата - голяма драма. Ако обаче пиян шофьор с 30 акта отнесе хората на някоя спирка - никакъв интерес. Странни критерии..." А аз бих допълнила-България!
User's Signature

Помощ за животните

#978 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 12 April 2012 - 07:51 PM

Показване на мнениетоwind, в 12 April 2012 - 07:10 PM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 12 April 2012 - 02:59 PM, написа:

Поне аз, не си спомням да съм твърдял, че съм с широк мироглед...

Изобщо не ме касае кой с какъв мироглед е :) Просто констатирам и правя изводи от прочетенето :)

Важното за мен е не да се меся в чуждите животи, а чуждите животи да осъзнаят онова, което казва Valnata - всички заедно трябва да правят по малко, според възможностите им, за да се постигне резултат - да няма бездомни кучета по улиците.

Най-лесното (и най-важното), което всеки стопанин на куче може да направи, е да предотвратява размножаване. Ако кучето му е домашно, гледа се в стаята - ще е по-лесно, предполагам. Макар че хапчета, инжекции и подобни мерки против разгонване със сигурност не са полезни за здравето. Дворните кучета обаче почти няма начин да се предпазят от забременяване, освен с кастрация (имам предвид, че надали "стопаните" им ще им дават хапчета или ще им бият инжекции). Мъжкарите са ужасно изобретателни, когато надушат разгонена женска - няма препятствия за тях.

Ако имаш предложение как да се спре размножаването на дворните кучета, без да се кастрират и без да се налага стриктен контрол (проверки повсеместно по дворове и или глоба, ако не е платен данък, или кастрация), да чуем. Само ще помоля вариантът, който предлагаш, да е съобразен с реалността.

Всичко което съм предлагал е съобразено с реалността но не и с кастраторските ви мозъци така че е напълно излишно да продължавам да се опитвам да убеждавам точно вашата "глутница"... Ясно е че всичко се прави за пари а не за горките животинки...Гледайте само да не ви приседнат...Може да си отдъхнете...Лимитът ми от време за тук вече е изчерпан...Вихрете се на воля...заведенията с усмирителните ризи са претъпкани...

#979 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 08:03 PM

Показване на мнениетоelrisha, в 11 April 2012 - 05:11 PM, написа:

Пуснах ги във ФБ, пускам ги и тук - ЗА ВСИЧКИ , ЖАДУВАЩИ СМЪРТ :

Гледайте внимателно снимките и си пуснете хубаво звука - така звучи така копнеещата от вас евтаназия:

1

2

А знаеш ли как звучи гергьовското агне докато го колят?
Защо всички се правят че не ми виждат коментарите?
С какво кучетата са по-различни от горките агънца които ще бъдат изклани тези дни? :eg_033:

#980 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2012 - 08:03 PM

напълно излишно да продължавам да се опитвам да убеждавам точно вашата "глутница"... Ясно е че всичко се прави за пари а не за горките животинки...Гледайте само да не ви приседнат... Еееехе,не мога да повярвам.Това като човек обичащ животните ли ни го казвате?Наричате ни "глутница"...?Странно е наистина.Трудно се променя такъв мироглед.Мислех ,че само Найденов ни обвинява безпочвено.Но той поне има защо-бъркаме му сметките.Пречим да крадат на спокойствие.Но вие защо?
User's Signature

Помощ за животните

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема