Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2012 - 03:05 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 March 2012 - 04:01 PM, написа:

Rinusha
Глутницата, нахапала възрастния човек, дори и да е била кастрирана - това сега няма да му помогне. Те не го хапаха с репродуктивните си органи.
И нашата глутница хапе, случвало ми се е да се притичвам на помощ и на баба с два бастуна и на стопаните на дребни кученца на повод. За сега е уж спокойно - тоест няма жертви.Все още. За сега. Ама до кога ли... Не ми се мисли...

За агресивните и хапещи кучета трябва да се подават сигнали.И да,трябва да бъдат прибирани.Но само те.А не както ще се случи сега - по-вероятно е да НЕ бъдат прибрани точно те.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#102 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 31 March 2012 - 03:07 PM

Аз сега излязах и нахраних няколко мършави с изпъкнали кокали,бездомни кучета.Нито в приютите ги искат,нито някой ги иска в домовете си.Хич не ми пука за тъпизмите и крайната злоба която пуска ФуНия, :db_046: Те не са искали да бъдат бездомни,нито аз,и те искат да са готини,нахранени и рошави,като кучето на Фурия,ама не са! Не всички нападат,не всички бездомни са зли.Каквото и да пишете и ругаете,пак ще ги храня и не ми пука на бамбука. :rc_036:

#103 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 March 2012 - 03:13 PM

Rinusha
...И кой ще дойде да ги прибере, човек? На няколко пъти явно е имало сигнал - явно на някой от съседите им е дошло до гуша, идваха с колата от Еко-то, не ги намериха, естествено. И да ги намерят и да ги приберат, нали ще хукнат да ги "осиновят" и върнат на улицата, както беше в случая със сляпата Невена.
Ей, виж ги милозливите хранилки - от две години им чета, слушам типичните мнения като на горе написаното.
"На пук на теб ще храня" - в такива моменти се чудеш да плачеш или да се смееш. Имаше една, разхвърляща кокали, злорадстваше как на пук на нас ще храни, колко сме тъпи-злобни лбили, а тя виж, милосърдната, много загрижена. дори й се подведох по акъла за миг, докато не разбрах че благодарение на нейните кокали кучето бе умъртвено - почнало да ги пази от случайните минувачи и така...

на кой да се сигнализира бре човек? Нали видя в репортажите край сляпата жена какво стана... Подхранващите отидоха и си ги върнаха кучетата на улицата. И да сигнализираш, и да не сигнализираш... На арменския поп най-много да се оплачеш.
Отчайваща гледка.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#104 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 31 March 2012 - 03:18 PM

Смей се,плачи,все тая.Разбери, най-накрая една проста истина-гладно куче-зло куче.Вместо да ругаеш,ходи да патрулираш дали няма някой да си изхвърли кучето,и така да направи истинския проблем.Ех,да те видя, да си в другия живот бездомно куче...как ще ти умре риториката.

#105 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 03:19 PM

Виж сега,пак ти казвам,че не програмата не работи,а че някой не си върши работата както трябва.Ако има солена глоба за това,че осиновеното и спасено от теб куче е пак на улицата + солена глоба,че осиновеното от теб куче е нахапало човек - ми ще видим дали другия път ще го спасяват пак.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#106 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 March 2012 - 03:27 PM

1. Упорито не се разбира, че кастрирай и върни не е програма. Кастрирай и върни е само 1 от 10 елемента на програма и сам по себе си нищо не може да направи. Не може да изтегли кучетата от улицата, може само да спре репродукцията им.
2. Упорито се отрича, че масовата евтаназия също не може да махне кучетата от улицата. Толкова години пратктика навсякъде, никъде не се е получило, вкл. у нас.
3. Упорито не се предлага друго решение, но се твърди, че експертното решение не работело. Ами дайте друго.

Кастрирай и върни не е причината да има глутници кучета. Хората, които хранят кучета, не са причина да има бездомни кучета, не те ги създават. В случая, обаче, ако беше проведена кастрация, там нямаше да има глутница.
Причината да има бездомни кучета е в нашия манталитет. Докато той не се промени, ще има бездомни кучета по улиците каквото и да правите с тях - и да ги стреляте, и в приюти да ги тъпчете, и на Марс да ги пращате. Ще има и инциденти.
Причината да няма кучета в държавите, на които завиждаме, е пак в манталитета. В нищо друго.

Единственото, което можем да избираме е дали ще работим за промяна на манталитета и кой път ще ни доведе по-бързо до нея - лъжливият безкраен път на излишната жестокост, делегирана на някаква си неангажирана власт, или пътят на качествено различно отношение към проблемите, свързани с животни.

#107 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 March 2012 - 03:32 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 31 March 2012 - 01:19 PM, написа:

Виж сега,пак ти казвам,че не програмата не работи,а че някой не си върши работата както трябва.Ако има солена глоба за това,че осиновеното и спасено от теб куче е пак на улицата + солена глоба,че осиновеното от теб куче е нахапало човек - ми ще видим дали другия път ще го спасяват пак.

Преди години и аз мислих така, но като гледам какви неща се случват по градовете май ми мина наивита. Кой ги глобява подхранващите? Глупости, та нали по свети и от светците се изкарват, по жалостливи и от майка Тереза. Единици сме в нашия район тези, които се мъчим да задомим и махнем от улиците което можем. Аз на Екото не вярвам - остава вместо едно, взето за кастрация, да ни върнат 10. Ще стане страшно...

И да, кастрираните кучета се събират на глутници, аз вярвам на очите си.
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 03:42 PM

Кучетата се събират на глутници по няколко причини:
1. Репродукция
2. Търсене на храна и подслон
3. Миграция

Кастрацията отстранява две от възможните причини. Третата не може. Тогава там трябва да се намесят хора, които да разхвърлят глутницата и да премахнат агресивните. Изключително важно е на едно място да не се събират много животни.
Масовата евтаназия не позволява кастрация и засилва миграцията от едни към други райони, респ. необходимостта от формиране на глутници.
Разликата между двете алтернативи може да се види ако се разходи човек из София и из Букурещ. Разликата пък, ако са добре нахранени, може да се види в Атина.

#109 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 03:42 PM

Фурия, ти като истинска вещица, както си се нарекла сама, сипеш тук жлъч... Да ме извиняваш, ама от тоновете думи, които изписа, конкретно решение на проблема някакво, не разбрах да имаш. Хем беше сложила дебела точка, ама тя точката черно петно стана и пак край няма...

Не излизай с номера, че имаш дете и те е страх да го пускаш само до магазина. По закон 7 годишно не бива да бъде оставяно само и ти нямаше да имаш право да я пускаш дори да няма кучета пред блока ви. Опасностите, дебнещи едно невръстно дете, са десетки... Да не мислиш, че си единствената загрижена майка? И аз съм майка, както и милиони жени по света. И за разлика от теб, не вменявам на детето ми страх и злоба, напротив, уча го да уважава живота, бил той и кучешки.

Нито факта, че мъжа ти е познат на пострадалия, ти дава право да слагаш под един знаменвател всички кучета. Има такива, които никога не биха ухапали човек, които нямат нищо общо с професора, но сега и те ще бъдат избити, покрай другите. Това човешко ли ти се струва? Честно ли е и те - невинни същества, да умрат покрай другите, агресивните? Точно това е на път да се случи, и то не само в Малинова Долина.

И моята точка по въпроса стана големичка вече... Тъй като ти, Фурия, явно разполагаш с неограничен запас от време и думи, смятам да не посещавам темата вече, за да не се провокирам да пиша пак и да губя време и нерви. Всичко най-добро ти желая.

#110 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 03:50 PM

На практика в момента властта не виждам какъв избор има.
Не могат да не приберат цялата глутница. Не могат да тръгнат да доказват кой ухапал, кой не ухапал.
Истинското престъпление не е, че сега убиват глутницата.
Истинското престъпление е, че не са се отзовали на сигналите навреме, за да не се размножат кучетата.

ПП То вече не може да се разбере каква е тази глутница, всеки ден набъбва зловещо. Бяха 15 оня ден, вчера бяха 20, днес - 37. Не знам кое е вярно, но не могат да се оставят 30 кучета на едно място и да се махнат само 2-3, опасно е, разбирам. Сега ще има хванахме 5, хванахме 10, 50. Отчет на бройки и нищо. Разчистване на мястото за следващата глутница и следващата жертва.

#111 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 04:50 PM

Показване на мнениетоdi_di, в 31 March 2012 - 03:42 PM, написа:

Фурия, ти като истинска вещица, както си се нарекла сама, сипеш тук жлъч... Да ме извиняваш, ама от тоновете думи, които изписа, конкретно решение на проблема някакво, не разбрах да имаш. Хем беше сложила дебела точка, ама тя точката черно петно стана и пак край няма...

Не излизай с номера, че имаш дете и те е страх да го пускаш само до магазина. По закон 7 годишно не бива да бъде оставяно само и ти нямаше да имаш право да я пускаш дори да няма кучета пред блока ви. Опасностите, дебнещи едно невръстно дете, са десетки... Да не мислиш, че си единствената загрижена майка? И аз съм майка, както и милиони жени по света. И за разлика от теб, не вменявам на детето ми страх и злоба, напротив, уча го да уважава живота, бил той и кучешки.

Нито факта, че мъжа ти е познат на пострадалия, ти дава право да слагаш под един знаменвател всички кучета. Има такива, които никога не биха ухапали човек, които нямат нищо общо с професора, но сега и те ще бъдат избити, покрай другите. Това човешко ли ти се струва? Честно ли е и те - невинни същества, да умрат покрай другите, агресивните? Точно това е на път да се случи, и то не само в Малинова Долина.

И моята точка по въпроса стана големичка вече... Тъй като ти, Фурия, явно разполагаш с неограничен запас от време и думи, смятам да не посещавам темата вече, за да не се провокирам да пиша пак и да губя време и нерви. Всичко най-добро ти желая.

Браво страхотно изказване!
Фурия чакай сега аз да ти кажа http://www.lawyerfor...-chow-chow.html oт утре предлагам всички загрижени майки да излязат и да тряпят чау чау -та!
Айде стига вече глупости говори!Преди повече от 5 поста написа за твоята точка сложия и стига плю бездомните животни !
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#112 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 05:20 PM

Дами, не че нещо, ама вашият разговор излезе извън всякакви далечни граници на нормално общуване и градивен диалог. Ако се абстрахирате от нюансите и начинът (не че не са важни), по същество пишете едно и също.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#113 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 05:20 PM

моята идея или по скоро мечта е как да накараме хората в БГ
да не изхвърлят кучета на улицата,
да не оплождат без контролно любимците си,
да излязат от моловете и обърнат внимание на простичките
и обикновените неща от които всъщност зависят
а по логиката да се изтрепва някой, имам други идеи и субекти

#114 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 05:30 PM

За да се случи това, трябва да се промени манталитетът на хората, а това става мно-о-о-ого бавно. Може да се ускори, но според мене с трудна първа крачка от клубовете и сериозните развъдници, което те няма да направят (лично мнение).
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#115 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 05:58 PM

Показване на мнениетоWolfdiver, в 31 March 2012 - 03:30 PM, написа:

За да се случи това, трябва да се промени манталитетът на хората, а това става мно-о-о-ого бавно. Може да се ускори, но според мене с трудна първа крачка от клубовете и сериозните развъдници, което те няма да направят (лично мнение).

Друже, бъркаш. И ще обясня защо.
Въпросът не е в манталитета - с годините се убедих че всичките хора сме еднакви. Въпросът е в изпълнителната власт и нейното приложение.

В цивилизовани западни държави никой не се заиграва с Кастрирай-Върни. Евтанизират. Схемата е следната: сигнал-хващане на кучето-престой в муниципалния приют с обезпаразитяване и кастриране - търсене на стопанин - ако не се осинови следва евтаназия.
Повярвай ми, човек, преобърнала съм тези години всичко като литература, компетентни мнения на учени и известни кинолози, и мамка му и на мен не ми се искаше да се натъквам навсякъде на един и същ отговор. Никак не ми хареса отговора, който получих. А той е че няма нито един милионен град който да е разрешил проблема на свръх-популацията на бездомните кучета чрез схемата "Кастрирай-Върни". Няма.
И на мен не ми беше приятно да го проумея и приема.
Ето тук опираме до друг деликатен момент - човешкия фактор.
Хората, които подхранват и ратуват за бестопанствени глутници, първо трябва понеееее мъъъничко нещо да попрочетат и да понаучат за:
- кучето.
- инстинкти и поведение на кучето.
- поведение на кучето в глутницата.

Недопустимо е скучаещите пенсионерки или студенки да замерват кучетата с кренвирш и да смятат това за абсолютна панацея срещу ухапвания. Че и на останалите живущи в града да им дават подобен акъл. Недопустимо е!

Животните се събират край хранителната база, това е аксиома. Има ли подхранващи - има глутница. Кастрирана-не кастрирана, щом има манджа там ще я чакат и там ще си пазят хранителната база, пазейки я от всичко, което ще визират за заплаха. А за заплаха глутницата може да визира не само човека с домашното куче на повод, което да сметне за хранителен конкурент. Зоогресията си е едно на ръка, за заплаха или просто щото решили да прогонят някого те може да възприемат човек с колело, старец с бастун или дете с широко разтворена по вятъра дреха. Кой знае на синантропна пария с неизвестна наследственост кога и какво ще й хрумне в момента, в който край нея мине хлапе, размахващи кренверши в торбичка?

Така че не манталитета - санкциите трябва да се променят.
И да се повишава киноложкото ниво в редиците на милозливите подхранващи, да проумеят аджеба какви конфликтни ситуации създават и какви предпоставки за поредно натравяне изтипосват, за да се фукат после колко са милозливи щото замерват с огризките куче.
Не съществува обич и милосърдие без никаква отговорност. Няма такова животно.
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 06:15 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 March 2012 - 05:58 PM, написа:

В цивилизовани западни държави никой не се заиграва с Кастрирай-Върни. Евтанизират. Схемата е следната: сигнал-хващане на кучето-престой в муниципалния приют с обезпаразитяване и кастриране - търсене на стопанин - ако не се осинови следва евтаназия.

Нe e вярно. Данните ги пуснах на някоя от предните страници.
На тях не им се налага нито да кастрират и връщат, нито да евтаназират. Ние евтаназираме много по-мащабно от тях към момента.
Няма нито един милионен град, който се е спасил от кучета чрез масова евтаназия на здрави неагресивни животни. Пък и тоя филм вече сме го гледали. Само 2002-2006 София 65 хил. евтаназирани кучета. Популацията остава стабилна - около 20 хил.

Спорът за и против масовата евтаназия е изключително тъп, защото той отдавна има отговори. Но пък пречи да се свърши каквото и да било по същество и консумира цялата енергия.
Качена снимка
Относно частта за отговорността нямам възражения. Храненето и обгрижването трябва да се прави по определен начин. Забрана на храненето на кучета изцяло е пълна нелепица, няма да постигне нищо. Точно колкото забраната да си изхвърляш боклука през балкона.

#117 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 06:15 PM

Няма нужда от огромни цитати, под темата има бутон "Нов отговор" или цитирайте само това, на което отговаряте.
Мод.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#118 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 06:41 PM

zangievkaa, какви са тези цитати по 5 страници. :ba_025:

Furia_S , в прав текст каза какво трябва да се направи и че "програмата" изгодна за много хора не работи. Излезе вещица. Стареца замерял кучетата, за детето, което беше изядено вина носят родителите, а сляпата жена трябва да ходи с пълен джоб кренвирши, защото кучетата ги извадиха от изолатора. Докато грижата се изразява в едно даване на хапченце и сипване на гранулки до кофата, нахапаните ще стават все повече. Трябвало агресивните да се прибират, пък като ги прибере еко-то тук настава паника и се надпреварват да ги вадят от приюта, за да ги пуснат пак на пътя.. Я вижте колко теми има "прибраха "моите" кучета. Ами като са твоите защо седят на пътя?! Това е положението у нас. Много "защитници", малко действия.

Грижете за колкото животни можете. Ама няма как, защото това е събирачество..болест. тези дето гледат бездомните както трябва и не "спасяват" агресивните се броят на пръсти.

И за тези дето много знаят, ама са някъде по света ще добавя, че съм прибрал и помогнал на не едно куче. Имам задомено наскоро, по дворове, по паркинги също.. НО поемам ангажимент за толкова, колкото мога и никога не бих обвинил човек, за това, че е изяден от кучета. Ама бил се закашлял, бил сурнал крак, не обичал кучета, няма никакво значение. Той не е длъжен да ги обича. Изкривената любов на някои води до това.

накой каза- 'аз напук ще храня" Ок, храни, но хората пък на свой ред ще се пазят по всякакъв начин. После били лоши..

#119 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 07:02 PM

Трябва да си получат заслуженото - евтаназия! :ba_025: Аз съм ЗА смъртното наказание, за хора и животни, които ни изтребват като гниди!

#120 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 07:32 PM

Показване на мнениетоPlayers, в 31 March 2012 - 07:02 PM, написа:

Трябва да си получат заслуженото - евтаназия! :ba_025: Аз съм ЗА смъртното наказание, за хора и животни, които ни изтребват като гниди!

А тези дето изтребват по-усобено жесток начин кучета ???За тях смъртно наказание ще има ли??
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема