Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#301 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2012 - 09:08 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 03 April 2012 - 07:20 AM, написа:

Така е. Прави сте. Не са хванати, защото не им се позволява. Ще чакаме "кастрирай върни" да ги изчисти или да се изпарят(нали в приюта не им е мястото :ud_009: ), а дотогава ще заобикаляме "осиновените" глутници. desi79, те ако вършеха работата на общината щеше да има резултати. ти да виждаш? Ако не се захранваше с попарки всяко кучило нямаше да се изхранят от боклука. Успех на висчки "защитници", които така усилено "работят". :ba_025: И аз като останалите се уморих да споря и да обяснявам, че само пречат и нищо друго не вършат. Предполагам, че живущите в квартала сами ще се справят с кучетата почти убили човека. Чао :re_037:
.
Не можеш или не искаш да разбереш? Като са ги викали ,защо не са отишли? Сега им пречат (да измият ръцете си с други кучета),а преди кой им е пречел? Стига глупости.За какви резултати говориш като на всяко кастрирано/задомено се изхвърлят минимум 7.?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#302 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 09:09 AM

Показване на мнениетоTи Джей, в 03 April 2012 - 08:48 AM, написа:

Показване на мнениетоvalnata, в 03 April 2012 - 08:20 AM, написа:

Чао :re_037:

За изпроводяк искам да те поздравя за избора ти на куче,което си е аналог за големината на мозъка ти и широчината на душата ти.

Чао :md_064:

Агресивни сте, което е минус. Не виждам смисъл от обиди. Кучето не съм си го избирал ако искаш да знаеш.. И много моля да не се намесват "породи", защото моето не е породисто и не съм казал, че е по-различно от останалите. По-малко е и това е разликата. Широчината на душата? В рамките на разумното съм хранил и прибирал кучета, пак да отбележа за тези като теб. Ненавиждам събирачеството на глутници, и спасяването на агресивните кучета. Това е което хората с прекалено широки души правят. Минават границата..и с нищо не помагат. Напротив, загиват повече кучета. :re_037: С програмата "кастрирай, върни и храни" нищо няма да се получи. Вижадаме тази програма в действие вече колко години? резултата е 0. Не искаме да са в приюти, не искаме да се приспиват агресивните.. искаме да са в хотелчета или на улицита. Е, няма как да се справим.

#303 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 09:14 AM

Пий едно кафе да се разсъниш, :ab_041: цитирай кой написа агресивните на хотел или на улицата.Кастрирай и върни не работи ,защото не се работи по нея. Ти какво решение предлагаш ? Ама този път отговори,моля те.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#304 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 April 2012 - 09:16 AM

Кой е казал, че не искаме в приюти? :wb_052:

Аз искам точно това, да бъдат прибрани в приюти, коректно да се прецени кои са агресивни, кои социални и след това да търсят стопани тук или пък да бъдат пращани в чужбина.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#305 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2012 - 09:19 AM

Това са поредните шестнадесет страници изписани да се убеждават хора в нещо което не разбират.Момента с бездомните кучета,хранещите/включително и аз/ и некастрираните домашни животни ,много прилича на един друг въпрос,но не намерил отговор -кое е първото яйцето или кокошката.

#306 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 09:21 AM

owl , говорим за агресивни ,нали?Които се предполага ,са доказани чрез методите заложени в закона .не на всеки скимнал му и обадил се "ухапа ме" и айде -евтаназия.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#307 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 April 2012 - 09:32 AM

Деси,

Нека си подават сигнали, нали именно това казвам, кучетата да се прибират в приюти, специалисти КОРЕКТНО (не случайно написах тази дума и в предишния пост) да преценяват кои кучета могат да се социализират и кои няма да могат. Тази оценка би трябвало да се прави от 5 членна комисия в момента, вкл. член НПО. Ако всичко това се прави КОРЕКТНО проблем няма да има.

Инвестицията в още няколко приюта ще е голяма да, но това ще спомогне за решаването на проблема много бързо...Само, че кметицата вече каза, че тя примерно никога няма да даде пари за приюти....

Това е за тези, които са вече на улицата, а за предотвратяване на нови попълнения мерките, които би трябвало да се вземат са напълно ясни вече!

Само, че няма преборване бюрокрацията, корупцията...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   magi_st Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 09:48 AM

За съжаление програмата не работи почти никъде в страната.Или поне аз не знам.Истината е, че в сравнение с другите градове, проблема в София е огромен, но с избиване както настоява народа, нищо няма да се постигне.

Доколкото прочетох последно Фандъкова се е съгласила на приют, но при занижени критерии и при възможност за повече кучета на едно място.

#309 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 03 April 2012 - 09:54 AM

valnata,не ми говори глупости и не говори за агресия.Един път,само един път не пожела да вникнеш в истинския пролем! С твоята евтаназия и с твоето желание за умъртвяване на бездомните,в момента си много по-опасен от цяла глутница кучета.Когато човек има желание да избива,и го облича в нежните краски наречени "евтаназия",това говори за сериозен психически проблем. С твоите палки,камъни и още там поддръжки,си направо за лекуване.

#310 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 April 2012 - 10:21 AM

Показване на мнениетоgorbyron, в 03 April 2012 - 09:00 AM, написа:

Това да не ви е социализЪма от едно време? Да доносничиш срещу хората около теб заради "благото" на обществото?

Много си забавен :)

Живял ли си на запад? Там не доносничат, там подават сигнали, когато видят нарушение и веднага идват органи да санкционират. Дори за това, че родител удря детето си ... Не живеят в социализъм, но и са много по-уредени като живот от нас. Ние живеем в нихилизъм...

Стана ми интересно как нашата организация ще си пълни джобовете от кастрации на домашни кучета. Моля те сподели ми, ще ми е много полезно - няма да се налага да харча лични средства, щом организацията ни ще има пълни джобове :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#311 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2012 - 10:29 AM

Показване на мнениетоmagi_st, в 03 April 2012 - 09:48 AM, написа:

За съжаление програмата не работи почти никъде в страната.Или поне аз не знам.Истината е, че в сравнение с другите градове, проблема в София е огромен, но с избиване както настоява народа, нищо няма да се постигне.

Доколкото прочетох последно Фандъкова се е съгласила на приют, но при занижени критерии и при възможност за повече кучета на едно място.

След като Фъндъкова не може да покрие нормативните изисквания, то ГЕРБ ще занижи изискванията според нейните възможности. Вече имаме прецедент с такова занижаване - като видяха, че общините /най-вече Столична/ не могат да изпълнят изискванията по Закона за защита на животните, то той беше удобно променен.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#312 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 10:55 AM

Идеята за занижаване на изискванията към приютите не е лоша, четох предложението. Състои се в това да се даде възможност вместо в отопляема сграда, кучетата да битуват в кучешки къщички в дворчета. Логично е, при положение, че домашните кучета спокойно могат да бъдат отглеждани така.
Недоумявам, обаче, какъв е този проект за приют за 6 млн. за 500 кучета, дори по "луксозните" изисквания. Те са 1.5 m2 за куче, значи 750 м2 плюс да речем още 450 м2 (като това си е разточително) за амбулатория, офис, коридори, обслужващи и санитарни помещения = 1200 м2. Средната цена на жилищата в София за 2011 e ~1450 лв./м2. Тя включва земята и всичко, като говорим за продажна цена, а не за себестойност.
Тоест, за подобна застроена площ цената щеше да бъде 1.74 млн. за жилища в урегулиран поземлен имот за жилищно застрояване. Цената за приют би трябвало да е в пъти по-ниска.
За какво изобщо става дума?

#313 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 11:15 AM

Ау mil_, забравяш основното - техния дял! Нали и те семейства хранят хората...
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#314 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 11:16 AM

@mil_
Има ли как да се направи съспоставка между резултатите на Екоравновесие и дадените уж за кучетата средства, и средствата , дадени от доброволци в райони без всякакъв приют?
Бих дала за пример Благоевград, където няма приют ( доколкото знам) и доброволци вършат работата наобщината за собствена сметка.
В София има приют , но това не означава, че общината върши работа. Огромна част се извършва именно от доброволци и с личните им средства.
Битува мнението , че доброволци и кучезащитници точат пари по някакъв начин.
Има ли някой , който е по-навътре в нещата и може да излезе с данни как работят доброволците ?
И списък с дейностите, извършвани макар и за един месец.
Мисля , че могат да се публикуват сметки за лекуване на бездомни, сметки за изпращане на животни за осиновяване в чужбина, строеж на къщички, плащания по хотели...
Огромен обем работа, който много хора не виждат и не разбират , че е разход на лични средства и си мислят че някак си техните ( на данъкоплатци) пари отиват там.
Но не знам кой и къде може да публикува подобно нещо

#315 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2012 - 11:16 AM

При РЕМОНТ на Центърът за социално обслужване в Стара Загора, Емилия Масларова упя да вкара по 2450 лева на кв. метър. :af_089:
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#316 Потребителят е офлайн   hani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 11:20 AM

Това за цената на кучешкия приют си мисля от вчера, след като чух, че новостроящият се приют на отец Иван от Нови хан е за 3 млн. лева!

#317 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 03 April 2012 - 11:21 AM

Показване на мнениетоowl, в 03 April 2012 - 09:32 AM, написа:

Деси,

Нека си подават сигнали, нали именно това казвам, кучетата да се прибират в приюти, специалисти КОРЕКТНО (не случайно написах тази дума и в предишния пост) да преценяват кои кучета могат да се социализират и кои няма да могат. Тази оценка би трябвало да се прави от 5 членна комисия в момента, вкл. член НПО. Ако всичко това се прави КОРЕКТНО проблем няма да има.

Инвестицията в още няколко приюта ще е голяма да, но това ще спомогне за решаването на проблема много бързо...Само, че кметицата вече каза, че тя примерно никога няма да даде пари за приюти....

Това е за тези, които са вече на улицата, а за предотвратяване на нови попълнения мерките, които би трябвало да се вземат са напълно ясни вече!

Само, че няма преборване бюрокрацията, корупцията...

И 1000 приюта да се направят пак няма да стигнат докато кастрацията на домашни кучета не стане задължителна и не бъде стрикто следена от органите.Който не иска кастрирано куче, да плаща десетократно увеличен данък,и не го ли плати или кастрира кучето, да следват санкции.Контрол на всички зоомагазини и борси и пр. и инф.система свързана с лекари,собственици,напове,чипове и каквото там трябва.Как може в Сащ да бъде проследен и собственика и здравословното състояние на животното с едно чукване по тъчпада,а тук не?
Тук няма държавническо желание за решаване на проблема,а напротив:всичко правят на парче за замазване на положението,до следващ подобен случай.
Чиповете за какъв дявол са, ако не могат да бъдат установявани и санкционирани собствениците изгонили бременното си кучето на улицата?

Аз също съм против "Кастрирай и върни" но не защото кучетата хапят,нападат или плашат.И никого да не ухапе кучето,живот на улицата не е живот:студ, хроничен глад и жажада,болести,коли и зли хора...живот и смърт в мъки.
Където има кой да храни и обгрижва е добре,където няма е истински ад.
User's Signature

Качена снимка

#318 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 11:22 AM

Ама те могат да вкарат и по 6 хил./м2, не че не могат. Реконструкция често е по-скъпо от ново строителство също така. Но защо се връзваме на тези безумни цифри? Нормално е да бъде сравнимо със средна цена на складово строителство, където има дежурно отопление до 5 oC колкото да не замръзне водата в тръбите (както е по наредба 41) и малко административни помещения.

#319 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 12:04 PM

Мен ме ядосва , че тя излиза с такива бомбастични цифри и никoй не я кара да обяснява.
Можеше и 6 милиарда да каже. Ако никoй не я постава в позиция да се обоснове, може всичко да каже.
А хората четатaт и не мислят. Възприемат ги като факт и реагират : толкова милиони СМЕ ДАЛИ, парите ги няма, кучетата ги има , значи кучезащитниците и НПО са ги ВЗЕЛИ. (идеята на много коментари под различни статии в различни издания)

А медиите предимно създават психоза. Не виждам разумни въпроси от журналисти и отговори от отговорни лица.

#320 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 03 April 2012 - 12:25 PM

Няма и да се видят разумни въпроси,понеже умишлено не се задават.
Работата е да се създаде нетъпимост към кучетата под псевдо грижата за деца,възрастни и пр. като се прикрият истинските виновници за тази и следващите бомби със закъснител.
User's Signature

Качена снимка

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема