Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#421 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 03:14 PM

zangievkaa
КВ е част от подпомагащата програма за овладяване на свръхпопулация прилагаема спрямо СТОПАНСКИ кучета. Само и единствено стопански животни, намиращите се под контрол, могат да се намират под защита и предимства на тази програма. И естествено тук идва основното:
- Хуманна евтаназия на безстопанствени животни;
- Достъпна услуга за кастрации на стопански кучета и котки, организация на мобилни кастрационни центрове и летящи бригади, безплатни и правилно проведени операции;
- създаване на площадки и поляни за разходки с кучетата, с препятствия като за аджилити, но не и от метал, който мургавите събратя да претопят за вторични суровини;
- Щатен кинолог към всяка една община, който да организира в почивните дни елементарни занятия за час-два, че вижте какво става - пълно е с питащите и няма кой да отговори на най-елементарни въпроси, а кадри има, но няма организация.
- Психологическа помощ от страната на социален патронаж за събирачи на животните, много е важно, за да не се нахъсват съседите и да не се стига саморазправа;
- младежки безплатни секции към местните клубове, тип читалище, с курсове по дресура ( вие не сте живяла в такова общество, а аз помня много добре как преди много години моите връстници пътуваха сами в градски транспорт с едри кучета с намордник на другия край на града, и никой не се възмущаваше, защото животно на каишка предизвикваше възхищение, а не омраза, защото нямаше глутници, които да плашат и хапят хората);
- насърчаване на осиновяване от приют (то както е тръгнало много скоро по приютите ще се намират каквито искате породоподобни);
- Категорично и пълно забраняване на зоомагазини, пазари и борси!

Популяризиране от страната на медиите спорт и работа с кучетата. Насърчаване на чистопородното развъждане, което не трябва да е толкова леснодостъпно за всеки, че в съседната тема страшни неща виждам.

Това е, аз съм го виждала как работи, но само с КВ няма да стане...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#422 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 03:22 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 04 April 2012 - 02:51 PM, написа:

zagievkaa, внимавай с коментарите за Мими, че българите (тези, които живеят в България) са много чувствителни на тази тема.
Доколкото съм виждал клипчета с клетата животинка - считам, че се е отървала от стреса и се чувства добре с протезите.
Виждам, че имаш желание да коментираш и че проблемът те интересува, но наистина не знаеш какво става тука.
А от тук пишещите, само няколко знаят какво говорят и защо го говорят.
Поздрави и по-полека с крайните обобщения. Иначе си добро момиче. Личи си;)

Не смятах да споделя това с форума но ,след като ми написахте искам да обесня преди да постна снимките.
Това беше Лъки улично коте което намерих в 1.30 вечерта връщайкисе от свадба на моя братовчедка .Намерих го с размазана глава от полицайте ,който току що минаха.Тога бях на 18 години точно преди да замина окончателно за Германия.Изтъргах му мозъка от асфалта вкарахме го с моя приятел в колата и с мръсна газ към обединени ветеринарни клиники.Направиха му операция няма са споделя сумата за нея.Прибрах го и го гледах в продължение на 6 месеца тоест докъто не почина.Тези 6 месеца ми беше много трудно той нито можеше да ходи по-нужда нито да яде всичко това го правх аз!В главата той беше пълен инвалид нито можеще да дъвче нито да си затваря очите нищо,защото всичките му кости бяха натрушени!Всеки ден ходихме за вливания и всеки ден лекарите ме питаха как издържам и защо не прекратя мъките му а аз им отговарях той ще се оправи и аз няма да го оставя да умре!
Така този котарак съм го гледала като млако дете а хората по-улиците като ме видяха с него си обръщаха главата и казваха" ауууу .че гнусно махниго този изрод"!Така че нека не говорим кой е чуствителен и на коя тема защото освен от гаджето ми и от майка ми от никой не срещнах съпричасност и разбиране!Въпреки всичко ,ние продължихме да се гледаме и да се обичаме той не спираше да мачка с лапички и да ми дава любов !
Както и да е, след смърта на Лъки се запитах дали не беше по-добре да го умъртвя когато го намерих нямаше ли да му спестя страшно много болка и страдание ??!!И ако сега можех да върна времето на зад може би щях!!! Защото има страшно много хора тук ,който не знаят какво е да се грижиш за сакат човек и животно аз за съжеление имам опит и с двете!!Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#423 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2012 - 03:24 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 03:14 PM, написа:

И естествено тук идва основното:

Тъпо и упорито питам: докато трае хуманната евтаназия на 3900 кучета как се озаптяват останалите 16 хиляди безстопанствени да не произведат нови 5 хиляди?
(Когато/ако има приюти за 20 хил. кучета в столицата няма да питам)

#424 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 03:40 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 01:24 PM, написа:

Тъпо и упорито питам: докато трае хуманната евтаназия на 3900 кучета как се озаптяват останалите 16 хиляди безстопанствени да не произведат нови 5 хиляди?

Тъпо и упорито отговарям - ако продължава упорстването относно КВ ще има жертви и напрежението ще нараства, което неизбежно ще резонира върху домашните, покрай сухото гори и суровото.

А, да, забравих да спомена шибания регистър и чипиране с регистрацията на Домашни като преброявах по-нагоре кое и как работи.
User's Signature

#425 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 03:46 PM

zangievkaa
КВ е част от подпомагащата програма за овладяване на свръхпопулация прилагаема спрямо СТОПАНСКИ кучета. Само и единствено стопански животни, намиращите се под контрол, могат да се намират под защита и предимства на тази програма. И естествено тук идва основното:
- Достъпна услуга за кастрации на стопански кучета и котки, организация на мобилни кастрационни центрове и летящи бригади, безплатни и правилно проведени операции;
- създаване на площадки и поляни за разходки с кучетата, с препятствия като за аджилити, но не и от метал, който мургавите събратя да претопят за вторични суровини;
- Щатен кинолог към всяка една община, който да организира в почивните дни елементарни занятия за час-два, че вижте какво става - пълно е с питащите и няма кой да отговори на най-елементарни въпроси, а кадри има, но няма организация.
- Психологическа помощ от страната на социален патронаж за събирачи на животните, много е важно, за да не се нахъсват съседите и да не се стига саморазправа;
- младежки безплатни секции към местните клубове, тип читалище, с курсове по дресура ( вие не сте живяла в такова общество, а аз помня много добре как преди много години моите връстници пътуваха сами в градски транспорт с едри кучета с намордник на другия край на града, и никой не се възмущаваше, защото животно на каишка предизвикваше възхищение, а не омраза, защото нямаше глутници, които да плашат и хапят хората);
- насърчаване на осиновяване от приют (то както е тръгнало много скоро по приютите ще се намират каквито искате породоподобни);
- Категорично и пълно забраняване на зоомагазини, пазари и борси!

Популяризиране от страната на медиите спорт и работа с кучетата. Насърчаване на чистопородното развъждане, което не трябва да е толкова леснодостъпно за всеки, че в съседната тема страшни неща виждам.

Това е, аз съм го виждала как работи, но само с КВ няма да стане...

Фурия всички безтопанствени ли ????????Колко то и хуманно да е това си е живо изтребване.А това за чистопородното развъждане на мен това си ми прилича на монополизъм!А как примерно едно момиче на 20 години което ще си кастрира,обезпаразити,ваксинира и ще му плаща данък на животното ще си го позволи ???Тук говорим за суми от над-примерно 3000 лв ??
Това което искате никога няма да се случи дори и в напреднали държави като Германия или Англия например!Ако ги смятате за напредна ли държави.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#426 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 03:48 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 03:40 PM, написа:

Тъпо и упорито отговарям - ако продължава упорстването относно КВ ще има жертви и напрежението ще нараства, което неизбежно ще резонира върху домашните, покрай сухото гори и суровото.

Ами разбира се иманно за това такива психопати който ръсят отрова и колят на ред трябва да бъдат прибирани по- съответните места.
User's Signature

#427 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 03:49 PM

Наистина съм крайно озадачен от воденето на спор относно ефективността на евтаназията. Естествено, че тя няма да помогне, а само ще задълбочи проблема. Евтаназират се само агресивните и то според критериите, заложени в закона (който аз, Мил и много други са обяснявали и разисквали в други теми). Явно, поради липса на по-добър подход към момента, кастрирай и върни е единственият цивилизован начин за бавно, но сигурно справяне с проблема. В моя квартал, например е почти решен. Познавам си кучетата и нови няма. Даже миналата седмица едно от старчетата се спомина.

#428 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 03:50 PM

Едно момиче на 20 ще си мечтае за куче определена порода, ще чете за породата, ще си събира паричките за мечтаното кутре и ще си го закупи от развъдник, като после не го плоди. Примерно. Или ще си осинови от приют.там е пълно.
User's Signature

#429 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 03:53 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 03:40 PM, написа:

Не мога да подмина факта, че това изобщо не е отговор на въпроса ми.
При предложения вариант също ще има жертви, напрежението ще нараства и т.н. чисто и просто защото кучета по улиците ще има.

#430 Guest_wolves_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 April 2012 - 03:56 PM

Не преминавайте границата на нормален тон.
Мод.

#431 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 03:57 PM

Абсолютен отговор е, но не ти е приятен. Да не мислиш че на мен ми харесва? Няма решение тук и сега, процеса ще отнеме Години, те са измислили хората КАК се действа, няма нужда да се преоткрива топлата вода.
User's Signature

#432 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 03:59 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 03:50 PM, написа:

Едно момиче на 20 ще си мечтае за куче определена порода, ще чете за породата, ще си събира паричките за мечтаното кутре и ще си го закупи от развъдник, като после не го плоди. Примерно. Или ще си осинови от приют.там е пълно.

Ха ама вие си вярвате!Това няма дса стане в никоя държава от сега да ви кажа.А ако някой примерно купи такова куче то почти винаги е с една единствена цел размножаване и ходене по-изложби!
Относно това ваше желани ще има страшно много хора ,който ще бъдат против и с право според мен.
Тук в Германия едно улично куче(за Бг.стандарт говорим )струва от порядъка на 100-300 евро а породистите са от порядъка на 5000-10000 евро.Знаете ли кога един средностатистически германец ще си позволи такова куче НИКОГА!!!Точно за това хората са си направили клубове където ходят хора с пари и елитни кучета а остналите просто са щтастливи ,че си имат 4 крако приятелче!
И вие искате да рбиете едничката радост на толкова много старци и дечица???!
Незнам дали сте била в Германия но ако някога дойдете обадете ми се ще ви заведа до един старчески дом в който гледат над 20 кучета"(улични пок по Бг.критерии)за да видите колко са щастливи и кучетата и старците!
И тогава пак ще поговорим
User's Signature

#433 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 04:00 PM

Да припомня въпроса: как се спира възпроизводството на 16 хил. безстопанствени животни през първите 6 месеца от твоята програма? До следващите 6 мес. те са възстановили и дори увеличили броя си, затова се връщаме към същия въпрос с леки корекции на цифрите.
Мога и да перефразирам, "оти ядохме жабетата"?

#434 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:06 PM

zangievkaa
Чудесно, взимайте си кучета от приют. И не ги плодете. Точно това ви казвам и аз.

Мил,
Отговорих ти, но не ти хареса отговора, нищо, аз съм търпелив човек, ще изчакам, пък ако трябва да копи-пействам отново.
User's Signature

#435 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 04:08 PM

Ами не си ми отговорила.
Каза, че щяло да ескалира напрежението. Не възразявам, ще ескалира при програмата ти.

#436 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 April 2012 - 04:10 PM

Покрай въпросът на Мил:Качена снимка
1+1=2 и т.н. ....
Как ще се справим с това, ако не кастрират?
Щото, айде ще евтаназираме всеки ден колкото може, ама през това време се случва по-горното, какво правим?

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#437 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:15 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 04:06 PM, написа:

zangievkaa
Чудесно, взимайте си кучета от приют. И не ги плодете. Точно това ви казвам и аз.

Мил,
Отговорих ти, но не ти хареса отговора, нищо, аз съм търпелив човек, ще изчакам, пък ако трябва да копи-пействам отново.

Ама кой е казал.че някой ще ги плоди???Аз отначалото съм съгласна с вас,че не трябва да се плодят!
User's Signature

#438 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:17 PM

Аз цял ден чета. И не разбирам. Искате да кажете ,че като се евтаназират кучета броят им няма да намалява ? Или? И само ще се кастрират во веки веков докато умрат от старост? За мен много по не хуманно е да са на улицата. Извинете.

#439 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 04:19 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 04 April 2012 - 03:59 PM, написа:

Ха ама вие си вярвате!Това няма дса стане в никоя държава от сега да ви кажа.А ако някой примерно купи такова куче то почти винаги е с една единствена цел размножаване и ходене по-изложби!...
Тук в Германия едно улично куче(за Бг.стандарт говорим )струва от порядъка на 100-300 евро а породистите са от порядъка на 5000-10000 евро.....

В изложбите и контролираното, целенасочено развъждане няма нищо лошо, или срамно, не ги намесвайте сега и хората, които гледат породисти кучета- те, не рядко активно се включват в кастриране и задомяване на бездомни.
И не е като да нямаме познати в Германия, че да ни стряскате с тези цени. Има сигурно и по-скъпи от 10 000 евро кучета, но това не е масовият случай.

На Furia_S аз мога да предложа да се кандидатира за водещ в bTV- хем насажда омраза, хем не чува отсрещната страна, хем умело не отговаря на въпроси. И не е редно да говорите за грамотност и да пишете вакЦинирам, независимо, че българският не Ви е роден.

Живея в Русе и около нашия блок има все едни и същи, социализирани кучета, кастрирани, добре хранени. От време на време се появява по някое ново, кастрира се, връща се, но почти никога не се задържа тук. Няма глутници, няма истерии, няма трагични инциденти, слава Богу! Значи, все пак, някъде е възможно да работи програмата, мисля аз. Истината е, че наоколо живеят много хора, на които им пука и правят, каквото могат, без това да им влиза в задълженията. Не казвам, че градът като цяло е в цветущо положение, но поне около нас е приемливо, доколкото може да бъде такова съществуването на кучетата навън.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#440 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 April 2012 - 04:24 PM

Показване на мнениетоdurka, в 04 April 2012 - 04:17 PM, написа:

Аз цял ден чета. И не разбирам. Искате да кажете ,че като се евтаназират кучета броят им няма да намалява ? Или? И само ще се кастрират во веки веков докато умрат от старост? За мен много по не хуманно е да са на улицата. Извинете.

А как ще намалява, като докато едните се ловят и евтаназират другите се плодят? Щото няма как да ги ловнем всичките десетки хиляди наведнъж и да ги убием за да няма нови поколения.

Т.е. се получава едно непрестанно убиване, което няма да има край, много по-ефективно е събирането и кастрирането. Математика 1ви клас...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема