Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#481 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2012 - 09:06 PM

Ако има нещо, което обожавам в хората, това е търсещия дух. Животните го нямат, те се приспособяват към каквото има налично.
Но пък търсещият дух на човека може да бъде пагубен. Така е и когато възпроизвежда живот, той го прави без да си два сметка, щото му е вродено, дали причинява страдание е второстепенно.
Все повече той трябва да се самоозаптява, защото иначе създава собствени катаклизми.
С две думи: какъв ви е проблемът, че вашето куче не трябва да създава други кучета, това изобщо не е драма. Ако не вярвате, че не трябва, ми създавайте, ся кво да прайм, шъ задомяваме.

#482 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2012 - 09:06 PM

Има хубави традиционни методи, които и да не помогнат, поне ще помогнат много хора да са задоволени.
- тричене - най-хуманния метод - в шеги и закачки и за здраве на кучето бесовете ще излезнат от зъбатата му уста и ще се нахлузят на пияните тричари.
- евтаназия - висококвалифицирани специалисти прилагат хуманното средство ЛОПАТол. Окончателно решение, поне хуманно "приспаното" куче няма да хапе. Все пак, кой му е виновен че е ПОМИАР и не е заслужило да го хареса ВЕНЕЦЪТ на природата в някое магазинче или снимка на сайт за запознанства, пардон за елитни кученца, внос от Унгария.
- кремация - затварят се равен брой псета, особено ако са крастави и миризливи с равен брой цигани. Ако циганите не стигат има и други етноси мераклии (не и героични БУЛГАРИ). Две тенекии газ и драсваш клечката. Е мирише, ама ако е далеч от София е допустимо.
- Внос на студенти от далечния изток. Плащаме им с кучешка мръвка за електронни часовници.
- Да дойде армията и ловците. Ама не може да се стреля в града - значи огнехвъргачки. О не, ще мирише - отпада.
- Чиста работа - отрова - стрихнин, арсеник, още една две по-достъпни. БЪЛГАРСКИТЕ дечица са героични и няма да ядат буклуци от земята. Най-много някое миризливо цигане (естествено лепиларече, нали всички са такива), това е само бонус. Или гарга - ама заслужава си го, не е канарче или сокол!!!
- Държавата да изкупува кожи - на кучета, котки, цигани и там други смърдящи твари. То си е ресурс. Като се продадат заедно с петолъчката на партийния дом ще си намалим дълга и ракията ще падне с лев.

Ше ги е.. в помиарите....
Аре наздраве!
User's Signature

Качена снимка

#483 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 09:14 PM

Владо, има опастност някой чел - недочел да приеме постът ти вместо като сарказъм, като истина ..

#484 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 09:18 PM

Че истина си е - да не мислиш, че ако проведеш анкета мнозинството няма да мисли така? Както виждаш и стопани на кучета клонят натам.
User's Signature

Качена снимка

#485 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 09:25 PM

От чиста суета съм убедена, че постът на Владо може да се възприеме само по един начин.
Отделно - не си правете изводите по това, което пишат хората. Ако правеха каквото пишат ....

#486 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 09:35 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 04 April 2012 - 04:59 PM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 04:51 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 04:44 PM, написа:

И си живее спокойно кучето и отново хапе хората.

Да, както и когато събратята му се убиват поетапно през това време, само че в единия случай оставя и кученца.

Признал съм ти здравите нерви, Мил! Струва ми се, че тази фурия не може да е чак ТОЛКОВА ***, колкото излиза от писаното от нея...има някаква вероятност само да се прави... или пък си е просто ***, знам ли и аз вече ... успокоява ме донякъде факта, че и такива тролове като нея са нужни за лаф да става ...

Мод: Редактиран пост.

Какъв лаф бе хора? Живота на толкова хиляди кучета е на косъм.На последно място сме по всички параграфи.Липсва само да ни впишат в световната история,като държавата избила по-най-варварски начин, бездомните кучета,за които сама е виновна,че са толкова много.Ужас.Фурия С -затова го има проблема в България.Защото,голяма част от народа ни , е като теб-тъпи и упорити,неуважаващи събеседника си,и опонентите си.Но най-вече хора без култура и морал.Нищо няма да се промени,и съм обезверена.Истината е ,че даже и да се избият поголовно,наистина ще стане по-зле,и ще има повече.Както при Софиянски.Мил го обесни много точно.Няма да се повтарям.И е безмисленно тази полемика да продължава,защото Мил и Own и събеседниците им ,наистина дават точното решение ,и първоизточника на проблема.Но Фурия упорито не иска да го види,и е зациклила единственно в К и В, и в няколкото епитета, с които нарича природозащитниците.И се въртим в омагьосан кръг вече 25 страници.
User's Signature

Помощ за животните

#487 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 09:41 PM

http://www.razkritia...B5%D1%82%D0%B0/ :X ... заради такива малумници дето си мятат отрова кадето поискат миналта година едното ми куче замалко да умре , защото някакви си саседи решили да слагат отрова в градинката пред блока кадето живея .

#488 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 09:54 PM

http://news.bgnes.co...VNpQuZ.facebook "Явор Гечев: Човешката безотговорност е виновна за бездомните кучета

Столична община не знае как да подходи към проблема. През последните 20 години бездомните кучета масово се унищожават. Политиката на масово избиване на животни е неадекватна.

Много е добре да припомним на обществото, че 20 години, може и повече от 20 години, бездомните кучета масово се унищожават по всякакъв възможен начин до 2008 година. През 2008 година беше приет Закона за защита на животните, който задължаваше общините да създадат регистрационни промени. Този закон беше приет не толкова поради съображения за хуманно отношение към животните, колкото поради съображенията, че масовото избиване на животните не е довело до положителен резултат никъде по света. Това беше коментирано в доклад на Световната здравна организация (СЗО), който на последно място се интересува от благосъстоянието на животните, а на първо място от благосъстоянието на хората. Но след като тази организация е провела 8-годишно проучване във връзка с проблема с бездомните животни и е стигнала до този извод, мисля, че бихме могли да й се доверим, и коментари от сорта "ние сега на къде да вървим", "какво да правим" – са излишни. Още повече, че през есента на миналата година Европейският парламент също прие писмена декларация, която препоръчва създаването на единна политика в целия Европейски съюз за решаване на проблема с бездомните кучета, в чиято основа трябва да бъде масовата кастрация на уличните животни и стриктният контрол, и регистрация на домашните кучета. Двете неща са неразривно свързани..."
Он мен-чудесна статия.Браво за първи път, на Явор Гечев.Извода е един.Тези които не искат да го разберат,значи живеят в друго измерение в миналото.
User's Signature

Помощ за животните

#489 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 10:00 PM

Не за първи път мненията на Аксиния и Явор съвпадат.Значи ,когато трябва можем и да бъдем единни!!!!Но защо трябва да ни обединява точно такъв проблем?А не нещо красиво и добро?
User's Signature

Помощ за животните

#490 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 10:04 PM

Показване на мнениетоkiriaki, в 04 April 2012 - 10:00 PM, написа:

Не за първи път мненията на Аксиния и Явор съвпадат.Значи ,когато трябва можем и да бъдем единни!!!!Но защо трябва да ни обединява точно такъв проблем?А не нещо красиво и добро?

защото сме в България,, а тук няма красиви и добри неща ;)

#491 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 April 2012 - 10:07 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 09:25 PM, написа:

От чиста суета съм убедена, че постът на Владо може да се възприеме само по един начин.
Отделно - не си правете изводите по това, което пишат хората. Ако правеха каквото пишат ....

Мил, аз съм елементарен и примитивен индивид... и приемам нещата такива, каквито ги виждам написани...не мога да чета между редовете...Съжалявам, ако въпросите ти са били риторични и не би следвало да им се отговаря... Ами с тази моя тъпа услужливост, все се опитвам да се отзовавам на някой, търсещ някакви отговори...

#492 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 10:12 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 04 April 2012 - 10:07 PM, написа:

Мил, аз съм елементарен и примитивен индивид... и приемам нещата такива, каквито ги виждам написани...не мога да чета между редовете...Съжалявам, ако въпросите ти са били риторични и не би следвало да им се отговаря... Ами с тази моя тъпа услужливост, все се опитвам да се отзовавам на някой, търсещ някакви отговори...

Не се тревожи, пич, ще взема да те утеша. Няма да те викам на събрания за бездомни кучета и животът ще ти се види песен. Особено ако си визуализирал събранията.

#493 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2012 - 09:54 AM

4 лапи:
С кучетата на улицата ние наистина може да се справим в рамките на 2-3 години максимум. По наши данни всяка година от улиците се изтеглят около 4 хиляди животни под една или друга форма. Това са животни, които се осиновяват от хора директно от улицата, животни, които попадат в приюти и от там се осиновяват, животни, които умират на улицата, които са отровени, блъснати или просто умират от старост. И нашето наблюдение наистина сочи, че около 4 хиляди животни на година ще изчезнат от улицата, което означава, че в рамките на 2-3 години те могат да бъдат сведени до санитарен минимум от под хиляди животни.

Защо обаче това не се получава?
Цялата статия

#494 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 10:05 AM

Още едно интервю, което обяснява темата по всякакъв начин.тук

vlado zoo :ba_025: Не знам дали може да се формулира по-ясно представата за решение на какъвто и да е проблем на "великите бУлгари" за всичко, което се случва с тях и около тях.
Ще си позволя едно лично мнение, подбудено от професионалните ми занимания. В историята на човечеството НЯМА нито един проблем, който да е решен дълготрайно или изцяло като са използвани методи на унищожение, жестокост или масово изтребление. Във всеки случай, в който са използвани такива методи се е стигало до тоталното унищожение на определен вид, култура или естествен източник. Истерията около един проблем винаги е влияела пагубно на решението на всякакъв вид проблеми - лични, обществени, социални. Очевидно на нас ни харесва да ни "вдигат на балон" всяка седмица, да ни манипулират, да ни измислят реалност или факти. Как беше казал Станислав Лец? "От всички мисли най-мразя тези, които ме карат да мисля". :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#495 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 10:19 AM

По повод интервюто с мен. Държа да отбележа, че звънях и помолих за редакция. Не съм казвала, че храненето със сурови карантии прави кучетата агресивни. Казах, че е хубаво да има ясни правила за храненето - къде и как. И че Фандъкова каза сурови продукти, а медиите го извъртяха, че е казала хранене.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#496 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 10:25 AM

Показване на мнениетоmil_, в 05 April 2012 - 07:54 AM, написа:

4 лапи:
...
Защо обаче това не се получава?
Цялата статия

А как се осъществява контрол върху развъждането?
Да речем , кучето е чипиpано, регистрирано, но не е кастрирано. На съседа кучето също е чипирано и регистрирано , но не е кастрирано.
Съответно , нарочно , или не, женското е заплодено и ражда 6 кученца да речем.
Те не се раждат с чип и регистрация. Собственикът ( или собственикът на майката ) има 6 месеца да ги регистрира . Да не греша нещо са 6-те месеца? През това време може да ги убие , ако иска да се отърве. Може и да ги изхвърли в дерето или до кофата. Никoй не знае , че женската му е родила. Никoй не може да го обвини за нищо. А може да ги гледа, докато се опитва да продаде няколко и после да изхвърли или убие "излишните". Или даже ,( кой може точно да каже разликата между 6 и 7 месечно?) да заплоди някои от малките, за да види дали нама да станат за продан.
Та въпросът ми е как регистрацията и чипирането ще спрат размножаването? Размножаването се спира ефективно само чрез кастрация.
Мисля си , че размножаването се спира ефективно само чрез задължителна кастрация.
Но след като много хора са против задължителната кастрация, каква форма може да има за контрол и превенция?
Всеки , които откаже да си кастрира животното да бъде тратиран като развъдчик и съответно да попада под някакви наредби за бизнес?
Не знам . Питам

#497 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 April 2012 - 10:31 AM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 05 April 2012 - 10:19 AM, написа:

По повод интервюто с мен. Държа да отбележа, че звънях и помолих за редакция. Не съм казвала, че храненето със сурови карантии прави кучетата агресивни. Казах, че е хубаво да има ясни правила за храненето - къде и как. И че Фандъкова каза сурови продукти, а медиите го извъртяха, че е казала хранене.

Мерси за уточнението, доста ме учуди точно това изречение. Лошото е, че ще се чете от доста хора, които няма да знаят, че журналистката е направила свободно съчинение :eg_033:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#498 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 10:33 AM

Звънях 3 пъти до момента с молба! Започвам да се изнервям зловещо! Звънях с молба да се редактира, уж се разбрахме да се редактира, както писах по-горе. два дена се молим и уж разбираме.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#499 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 10:38 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 05 April 2012 - 10:05 AM, написа:

Ще си позволя едно лично мнение, подбудено от професионалните ми занимания. В историята на човечеството НЯМА нито един проблем, който да е решен дълготрайно или изцяло като са използвани методи на унищожение, жестокост или масово изтребление. Във всеки случай, в който са използвани такива методи се е стигало до тоталното унищожение на определен вид, култура или естествен източник.

Зрасти Деси,
не знам прфесионалните ти занимания какви са, но няма как да не знаеш, че "методи на унищожение, жестокост или масово изтребление" са основните, използвани в цялата човешка история.Кат почнеш от тия с кожите, дет са драскали по пещерите, та до нас, дето драскаме по клавиатурките.В тези методи сме инвестирали най-много.
PS Темата така и така върти в кръгче, та малко спам ще я освежи. Да се заредат батериите и с нови сили напред. По кръгчето :ab_041:

#500 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 10:42 AM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 05 April 2012 - 11:25 AM, написа:

Всеки , които откаже да си кастрира животното да бъде тратиран като развъдчик и съответно да попада под някакви наредби за бизнес?
Не знам . Питам

Ето това е според мен - кастрацията да не е задължителна,но за кучетата, които не са кастрирани да се дължи данък + такса за развъждане - ГОДИШНА.Ако не искаш да плащаш такса за развъждане - кастрирай си кучето.Отделно ако искаш да развъждаш - нещо като лиценз,ами кандидатствай и си плати,пък нека след това да роди "за здраве". Отделно - високи изисквания за зоомагазини и борси - нека всяко куче вътре има документ за произход,нека има изисквания за помещения,чипове,храна.Лошото е,че почти всичко това го има на хартия(закони),но липсва контрол.Отделно - мисля,че е крайно време да се ограничи(забрани) вноса на кучета,т.е. да не можеш да внесеш бус с кучета,купени на килограм,без да си платиш за тази търговийка. Когато разходите станат повече от приходите може да се очаква този бизнес да замре.А до тогава..........
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема