Междусъседски проблеми Истината за обикновения човек, от гледна точка на "не-кучкар".
Публикувано: 05 April 2012 - 01:26 PM
От години, мои близки се опитват да живеят без да бъдат изядени от комшийските кучета или да стъпят в изпражненията им и то не къде да е, а в собственият им двор. Историята е много дълга и много деликатна, ще ви я спестя с подробности. Накратко- моите близки са млади хора, имат дете на 8 години- съвсем нормални хора, които обичат животните. Комшиите- един наркоман (с минало) и жена с която живее (учудващо разбрах, че е ветеринарен лекар близо до мястото). Хората колекционират кучета от години и явно правят нещо с тях, защото моите хора казват, че ако влезе куче в къщата не излиза, но пък влизат още и още нови. На прозорците винаги има спуснати щори и винаги- светната лампа. Аз лично съм чувала умопомрачаващи писъци на кучета от които ми се изправиха косите! Вътре има много (не знам точна бройка, а и при наплива- надали може да е точна- да кажем между 10-20 а и нагоре), а отвън има 2-3 вързани на синджир и още поне 5 пуснати.
Проблема е следния: между двете къщи няма ограда. Кучетата щъкат навсякъде. Не там е страшното обаче... някои от кучетата хапят, другите се спускат, а това, че тези двамата не полагат никакви грижи, си е само за сметка на кучетата (последно видях едно с краста..). Преди няколко дни ми се обадиха моите хора и казаха, че вече се предават и не могат да се разберат с тези индивиди. Проблема е от години- викали са полиция, Екоравновесие, Общината и който можете да се сетите- всички с един отговор- НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ! Оправдали са се с това, че кучетата са домашни и че нямат право да влязат нито в двора, още по-малко в самата къща. Когато ми се обадиха, ми казаха, че единственото което им е останало да направят е да ги изтровят, защото няколко пъти са се спускали на детето и не му дават да си влезе до къщата.
Винаги съм се чудила що за човек трябва да си за да дадеш отрова на куче. Бавна и мъчителна смърт... след като настъпи- грозна гледка... Е вече имам отговор- ..ми съвсем обикновен. Ето до какво води безхаберието на "стопаните" на тези кучета и безотговорността на Общината и родната мила полиция. До НИЩО! И кой ще пострада накрая- кучетата. Не ми се иска това да е края- 30 изтрепани кучета и хоп- проблема е решен. Искам тези да си понесат всички последствия- за отглеждането на безумна бройка от кучета, за мъките които им причиняват вътре в къщата, за условията в които се намират, за пренебрегнатите грижи по всяко животно и за мъките които това семейство търпи да бъде гонено от глутница кучета в собствената си къща.
Заглавието е редактирано.
Гръмкото "Да ги изтровим или не (кучетата)!? Истината за обикновения човек, от гледна точка на "не-кучкар" - няма общо със същността на темата.
мод

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!

Публикувано: 05 April 2012 - 01:45 PM
Какво значи "да ги изтровят"? Та това е престъпление! Нормалните хора не тровят кучета.
Като са викали полиция, община, Екоравновесие, БАБХ, писмени сигнали и жалби има ли подадени? С входящ номер и всичките му там необходими елементи? Какви отговори са получили на тях? (Защото по закон, в едномесечен срок всяка институция е длъжна да отговори). Най-малкото - може да се провери тези кучета регистрирани ли са и ако не - да се наложат предвидените глоби.
Ако има писмени сигнали с входящи номера и без отговор - това е добър повод в настоящия момент тези твои познати да се обърнат към медиите - с документите в ръка, да ги помолят да дойдат да снимат на място "опасните кучета". Медиите (особено БТВ), като чуят тази любима фраза, ще дойдат веднага.

Публикувано: 05 April 2012 - 01:52 PM
Публикувано: 05 April 2012 - 01:58 PM
Освен да спомена, че нищо не можете да направите, защото България е велика държава!!!

30 000 пъти УРА! за нашата прекрасна родина!
Единствените права на животните тук, е да бъдат записани в общината, за да може когато някой луд като се обади, че кучето го е нападнало, да го намерят по-лесно, че да го евтанизират...

Публикувано: 05 April 2012 - 02:03 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
#8 Guest_toy terier_*
Публикувано: 05 April 2012 - 04:21 PM
DessyD, в 05 April 2012 - 02:03 PM, написа:
Здравейте
Даже не съм ви чел темата и мненията.... , но...да ме извините....
Моето мнение е че не е нужно да се тровят кучета и не е нужно батити Бойко да става изишно милиардер / милиярдер да- даже незнам как се пише- обществена тайна е че тия дето пройзвеждат цигарите кинг и още едни забравих ги женски бели тънки....без бандерол...до преди месец са му давали ...как да го наиша сега де?...четири милиона на месец за да им разреши да си продават стокат а от миналиа месец им поискал 5....и затова вече няма кинг без бандерол по 3лв или по 3,5лв../ със кучетата е същата работа.....златна мина;'''''даже вече не си играят да ги хващат / както стана ясно от репортажите ония ден / само си ги описват / казват че са ги хванали,хранели ги 20 дена и то с роял или педи-/най измислените храни за милионери/,обезпаразитили,ваксинирали,кастрирали и Т.Н.....но нищо от това не е реално.......че как иначе ще има милиобери и милиардери..А?...
По добре ще е да си ги изнасиаме за Виетнам , че поне хората да са сити както ние ядем аганца така и тяхната култура е да ядат кучета защото нямат агнета.....
#9 Guest_toy terier_*
Публикувано: 05 April 2012 - 04:30 PM
gabipap, в 05 April 2012 - 01:45 PM, написа:
Какво значи "да ги изтровят"? Та това е престъпление! Нормалните хора не тровят кучета.
Като са викали полиция, община, Екоравновесие, БАБХ, писмени сигнали и жалби има ли подадени? С входящ номер и всичките му там необходими елементи? Какви отговори са получили на тях? (Защото по закон, в едномесечен срок всяка институция е длъжна да отговори). Най-малкото - може да се провери тези кучета регистрирани ли са и ако не - да се наложат предвидените глоби.
Ако има писмени сигнали с входящи номера и без отговор - това е добър повод в настоящия момент тези твои познати да се обърнат към медиите - с документите в ръка, да ги помолят да дойдат да снимат на място "опасните кучета". Медиите (особено БТВ), като чуят тази любима фраза, ще дойдат веднага.
А кой ще съдиш ако недай си боже бездомни мастии разкъсат и убият детето ти , родителите ти или който и да е там твой близак човек...А?....след като е престъпление да се умъртвяват бездомни кучета според теб А?
Публикувано: 05 April 2012 - 07:46 PM
Следващи неадекватни постове и без никаква връзка с темата ще се трият.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 April 2012 - 08:23 PM
DessyD, в 05 April 2012 - 02:03 PM, написа:

Публикувано: 05 April 2012 - 08:38 PM
Цитат
Ако се направи ограда, не виждам друг проблем.
Публикувано: 05 April 2012 - 08:38 PM
Във Варненската наредба(не знам как е за София)пише,че можеш да притежаваш до 2 бр домашен любимец.Ако има такъв текст в софийската позовете се на него.Също така викнете на проверка тези от Екото за регистрация и чипове.Ако кучетата стоят в двора и той е заграден значи са техни няма къде да бягат.
Но не тровете кучетата те не са виновни.
А другия вариант за ,който се сещам без да претендирам,че е най-правилния е Мише твоите близки да започнат да им подхвърлят храна.Тогава не би трябвало да има проблем.
Публикувано: 05 April 2012 - 09:26 PM
Vesela_5, в 05 April 2012 - 08:38 PM, написа:
Жалби, телевизии, адвокати, съдилища ... всичкото ще отнеме страшно много време, нерви и в крайна сметка ще е с неизвестен край. Дори и да се стигне до съд някакъв, докато се постанови присъда, докато се изпълни ... не се знае междувременно кой може да пострада от нахапване... Отровата няма да реши нищо, както казаха по-горе - други кучета ще се появят и ситуацията ще е същата.
Ограда е разковничето. По-добре е да вложат средства, но да си разрешат проблема, собствения. А онези какво правят с кучетата вече е отделен въпрос. Да купят колове и мрежа, да изкопаят по цялата дължина, да закопаят мрежата в земята в изкопания ров, да сложат отгоре камъни, после пръст и ... кучетата няма да влизат в техния двор, няма да има опасност за детето им или за тях.
За съжаление в повечето случаи трябва сам да си помогнеш.
Публикувано: 05 April 2012 - 09:49 PM
ако закопаеш оградата в земята , то тя ще стане ниска и кучетата ще прескачат отгоре .
По- добре хвани разгонена женска , и ги примами глутницата с нея достатъчно надалеч ,
едва ли ще се върнат .
Другият вариянт - дай им хляб натопен с ракия , и те ще мирясат . Временно .
Стига спам!
мод
Публикувано: 05 April 2012 - 10:35 PM
emilvr, в 05 April 2012 - 08:49 PM, написа:
ако закопаеш оградата в земята , то тя ще стане ниска и кучетата ще прескачат отгоре .
По- добре хвани разгонена женска , и ги примами глутницата с нея достатъчно надалеч ,
едва ли ще се върнат .
Другият вариянт - дай им хляб натопен с ракия , и те ще мирясат . Временно .
Стига спам!
мод
Има оградна мрежа с височина 2 метра.Арматурна мрежа също!!!!Ами като си забравя врататаэна къщата отворена и влязат комшийските котки да ми изпият млякото кой е виновен аз или котките!!!!Излишен въпрос и излишно разлайване на болен проблем!!!Поставят си ограда и решават въпроса поне от страна на нахлуванетоЕстествено че никой общестевен орган няма да вземе отношение по въпроса при положение че няма определени граници на имота.!!!И ка к ще се оплакваш че кучета ти влизат в имота като този имот не е ограден къде влизат да не би те да са надарени с свръх естествени сили та да знаят ей от тази тревичка на там е чуждия двор.Абсолютно безхаберие е да имаш дете да живееш до наркоман и изкукала ветеринарка и да нямаш ограда .Аз на тяхно място помощи ще събирам за да издигна не ограда а зид.Защото по опасно е нещо не дай си боже да им се случи от наркоман отколкото от куче .Ама дай сега да си полайва ме по темата за кучетата та да отклоним общестевеното мнение от по важни неща които се случват като например убийство по сред бял ден в центъра на София,обир на банка и не в по заден план такиметров шофъор убива възрастни жени и си кара с години наред с висящи дела и актове.Убиват дете на пешеходна пътека !!!!!Ей хора мислете гледайте не търсете изкупителни жертви между беззащитни животни станали жертва пак на човешко малоумие а вижте какво извършват двукраки разумни същества наречащи се хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Golden Nicol kennel
Публикувано: 05 April 2012 - 11:44 PM
Публикувано: 06 April 2012 - 09:34 AM
Обаче много ми е интересно мисленето и четенето на българина. По-горе ясно се чете изречението:
Цитат
Но всички четат "Да ги изтровим ли или не?!" И по-долу започват мнения за и против тровенето на кучета. Хора, кучетата не са центъра на вселената и всички проблеми не се въртят около тях. Най-често проблема е - мързел, нехайство, неебателност. Омръзнало ми е от мърморковци, на които все нещо не им е наред, целия им живот е скапан и естествено търсят вината в по-нисши и зависими същества. Да си сглобят на бързо една **** ограда и проблема приключва завинаги. Естествено, ако по-горния въпрос беше зададен във форума на бг-мама, веднага щяха да завалят рецепти за различни видове отрова. Хората са станали безчувствени изроди и заслужават да се третират като такива!
Може със звездички, а може и изобщо без такива неща.
мод
Публикувано: 06 April 2012 - 09:55 AM
Естествено, че трябва да си вдигнат ограда. Ако е по границата на имота, никой не може да им забрани да си опънат една телена мрежа. Не е нужно да е масивна двуметрова. Ако пък дворът им е общ, могат вътре да си правят каквито си искат заграждения и да отделят кучетата в една част от двора.
Моля, със или без съгласието на автора, темата да бъде преименувана. Примерно, "Междусъседски проблеми".