Dog.bg Форуми : нашийник против лаене - 80лв

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

нашийник против лаене - 80лв Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 May 2012 - 07:13 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 13 May 2012 - 07:04 PM, написа:

Медиците в Либия с помощта на тока също се признаха за виновни.. Колко да е бил силен.. :ea_103:

Във връзка с горното:

И циганите са безспорни майстори да "обучават" мечки да танцуват.
И циркаджиите са ненадминати да накарат слона да играе футбол

С цената на какво ?!

Световната статистика, занимаваща се с поведенческите проблеми при кучетата е категорична: Всяка година поради проблеми с поведението (психиката) в световен мащаб умират (или биват евтаназирани) повече кучета, отколкото от всички други болести по кучетата, взети заедно!

И не малка заслуга за това имат именно "професионалните" дресьори от типа на Сизър Милан и разни саморасляци, повярвали си, че са професионалисти.

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 13 May 2012 - 08:06 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 13 May 2012 - 07:04 PM, написа:

"За прилагане само от топ дресьори" ! Arolski9111, кои са тези топ дресьори/инструктори(или както искаш ги наричай) у нас, че даваш такива примери? Утре ще го взема аз(примерно) и подведен по вашите приказки колко е безвреден ще го пусна на макс... Иии ти да си и ти ще схванеш, нали така? Кучето също ще се научи да не хапе, но цената ще е висока за него.. :wb_052: Въпроса е, че този боклук не е за всеки.. А тези, които се наричат дресьори и са постигнали нещо чрез изтезание, човек само може да им се поклони, дето се казва. Как са направили от едно куче "машинка" с помощта на ток. Поклон пред такива "таланти". :ab_041: Медиците в Либия с помощта на тока също се признаха за виновни.. Колко да е бил силен.. :ea_103:

Какво е записано в сайта на тази така преуспяла организация. "За прилагане само от топ дресьори" ! Това е достатъчно, човек който е здраво мислещ, за да разбере, че не може всеки да се прави на нинджа, а трябва да е под контрола на специалист. В България няма как да стане, поради простата причина, че самият тип нашийници са забранени. Но това е друга тема.
Разбира се, Вълна гледането на куче е като да отгледаш дете. Но много хора не го разбират и правят невероятни глупости.Давам пример с една клиника без да споменавам името й, там всеки месец, има поне по 5 кучета, който имат проблем със храносмилателната система, заради неграмотността на хората и за това, че всеки 2 - ри тук е специалист. Става въпрос за храненето с кокали, и огромните проблеми, който то създава.
Така, че аз мисля че дискусията от тук трябва да продължи в посока, повишаване на киноложката култура на хората, който имат куче, гледат куче или по някакъв друг начин са свързани с отглеждането на куче. И другият фактор който според мен е доста важен е създаването на регулиращ и контролиращ орган, който да може да санкционира недобронамерените собственици на кучета. Защото не веднъж вече, съм чел тук във форума за всякакви индивиди, който си бият кучетата, държът ги на тъмно, и правят всевъзможни извращения в името на своята комплексарщина. И ако това да използваш ел. нашийник, за да промениш поведение на куче, с цел да запазиш неговото здраве и живот, и здравето и живота на някой друг, е нещо далеч по хуманно от хуманоидо подобните индивиди, който по горе описах.
И както е описано във сайта на Sit Means Sit, да се ползва само и единствено под наблюдението на специалист, който да носи отговорност, пред охранителният орган ( на вън е познат като ЗООПолиция ) и при вреда над кучето, заради незнание, некомпетентност, и неграмотност да има санкции за този тип "специалисти" !
Хубава вечер от мен : )
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 08:17 PM

Да, чел си как ги бият с бухалки, как ги затварят на тъмно и др. Дали някой от тези индивиди не би си закупил нашийника, след всички тези хвалби и на коя степен според теб ще го ползва той? Забранено е от закона в нашата мила родина, но тук се предлага за 80 лева преспокойно.. за какво говорим. :ab_041:

#44 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 13 May 2012 - 08:22 PM

Говорим за нарушаване на закона в такъв случай. И ако имаше правораздавателен орган, който да следи тези неща, сега друго щяхме да си говорим. И мисля, че подобен тип индивиди, трябва да се подхожда и отнася, като престъпници, защото е нечовешко да се отнасяш така с живо същество. И трябва да има санкции за тези хора.
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 08:29 PM

Да, така е. Трябва и подобни обяви да ги няма, ама се кипрят на първи ред. :wb_052:

#46 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 09:28 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 13 May 2012 - 08:29 PM, написа:

Да, така е. Трябва и подобни обяви да ги няма, ама се кипрят на първи ред. :wb_052:

Ами защо да не се кипрят, след като дори и МОДератори, които би трябвало да контролират и да ги трият, вместо това ги поощряват.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 May 2012 - 09:56 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 13 May 2012 - 06:29 PM, написа:

И пак бъркате ел.нашийник с нашийника против лаене,който тук в случая се предлага.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 11:20 AM

"против лаене" ли бил :ab_041: С помощта на тока може го научим да мяука. На котките им слагат едни гумички на ноктите(модно е), други им изтръгват ноктите(трябва да се запази дивана).. Тук пък ще пуснем ток на кучето, за да не лае. Ама е много трудно да се покаже на животното..

#49 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 11:33 AM

Нашийниците против лаене не са с ток,а със спрей с неприятна миризма. :smile:
И по-добрия варинат отколкото в някои щати отстраняването на гласните струни. :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 11:39 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 14 May 2012 - 10:20 AM, написа:

"против лаене" ли бил :ab_041: С помощта на тока може го научим да мяука. На котките им слагат едни гумички на ноктите(модно е), други им изтръгват ноктите(трябва да се запази дивана).. Тук пък ще пуснем ток на кучето, за да не лае. Ама е много трудно да се покаже на животното..

Аз нямам никакво намерение да взимам отношение по тази тема, включвам се само да обясня, че нашийник или устройство, което ограничава лаенето, няма нищо общо с ел. нашийник и функционира на съвсем различен принцип.Поинтересувай се и ще видиш.
Всъщност не проумявам защо сте захапали тез ел. нашийници, които вече никой не ги ползва, щото си има алтернативни варианти(звук, мирис, вибрация), които ако стопанина е тъп, самоуверен, некадърен и си въобрази, че сам може да си експериментира, без Задължителната намеса на специалист в тази област...най много да сбърка и после да си носи последствията, но принципно няма никакъв негативен ефект или болка върху животното, поне в моментното заучаване на подадена команда...за по натам е ясно на всички при грешно поднесена и заучена команда, какво би могло да се случи. :dh_188:

п.п.Чувала съм за устройства(аз не съм ползвала), които се включват в ток...Нещо като обезмирисителите примерно :ab_041: , които функционират в определен периметър(нещо там на принципа на някакви вълни и честоти работели, не помня вече).Т.е освен своите кучета, можеш да цъкнеш или поне намалиш лаенето и на близките съседски кучовци. :ud_009:
Споделям като любопитна информация, нямам никаква идея и пряки впечатления какво, защо и как, дали е законно, функционира ли въобще, но тук съм слушала, че ги ползват и разни коментари.

п.п.2.Добре, че нямаше да взимам отношение по темата :ab_041:
Лек ден от мен.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#51 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 14 May 2012 - 04:00 PM

Аз искам да попитам нещо, защо трябва да се ползва нашийник против лаене ?

Само да вметна, че за всяко поведение на кучето си има причина ! Дори и лаенето !
И да използваш нашийник против лаене ми звучи несериозно и показва, незнанието на човека, който ще го използва. За разлика от ел. нашийника, който може да бъде изключително полезен, когато се използва по предназначение и от подходящите ръце.
Когато кучето лае, има причина. По пътя на моята логика би следвало да се постъпи така : Кучето лае, има причина, намираш причината, работиш върху причината, за да решиш проблема. В случая с този тип нашийник, използвайки го, вие ограничавате поведението на кучето, и по този начин може да задълбочите проблема. Защото вие на решавате проблема, като се опитвате да откриете причината за това поведение и да работите над тази причина, а ограничавате следствието от действието на тази причина върху поведението на кучето.

Само да добавя, че не задължавам никого с моето мнение, то си е само мое и просто го споделям със хората четящи тази тема.
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 04:07 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 14 May 2012 - 02:00 PM, написа:

Никой никъде не казва,че трябва.Никой никъде не казва и не съветва купете си ще Ви оправи кучето.Има много други методи ,с които човек може да се справи с дадено нежелано поведение и едни от тях са нашийниците против лаене и ел.нашийници.
Единственото,което аз казвам е че работят и че ефект от тях има.Не съм използвала виждала съм резултата и действието.
Друг е въпроса,както отбелязах и по назад,че такива средства трябва да се ползват от специалисти.Именно за това аз реших да работя с по бавен метод,който по трудно доведе до желания резултат от колкото да използвам ел.нашийник.
И другаде съм го споменавала аз не отричам действието им,но не бих ги използвала върху моите кучета.
Но за съжаление тук както и във всяка друга тема трябва да има лагер на едните и лагер на другите и да се ''води'' ожесточена битка кой прав и кой крив без реално да има ''чуваемост''
Поздрави :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 14 May 2012 - 04:12 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 May 2012 - 04:07 PM, написа:

Но за съжаление тук както и във всяка друга тема трябва да има лагер на едните и лагер на другите и да се ''води'' ожесточена битка кой прав и кой крив без реално да има ''чуваемост''

Аз не съм от никой лагер, нито за нито против. Изказвам мнение, което си е само мое, не задължавам никого с него, както вече казах.
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 04:15 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 14 May 2012 - 02:12 PM, написа:

Изказвам мнение, което си е само мое, не задължавам никого с него, както вече казах.

Ми то и аз уж така ама виж докъде я докарахме :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 04:53 PM

grigo009, я виж обява на същия човек. Този път е описал кое как е. И този против лаене гледам, че е с електрошок.. : "продавам телетакт - електрически нашийник-170лв (вибрация.звук.електрошок) нашийник против лаене-80лв (звук.електрошок) нови 0888620786"

#56 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 04:56 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 14 May 2012 - 03:00 PM, написа:

Само да вметна, че за всяко поведение на кучето си има причина ! Дори и лаенето !
И да използваш нашийник против лаене ми звучи несериозно и показва, незнанието на човека, който ще го използва. За разлика от ел. нашийника, който може да бъде изключително полезен, когато се използва по предназначение и от подходящите ръце.
Когато кучето лае, има причина. По пътя на моята логика би следвало да се постъпи така : Кучето лае, има причина, намираш причината, работиш върху причината, за да решиш проблема. В случая с този тип нашийник, използвайки го, вие ограничавате поведението на кучето, и по този начин може да задълбочите проблема. Защото вие на решавате проблема, като се опитвате да откриете причината за това поведение и да работите над тази причина, а ограничавате следствието от действието на тази причина върху поведението на кучето.

Само да добавя, че не задължавам никого с моето мнение, то си е само мое и просто го споделям със хората четящи тази тема.

А ти лично къде видя някой да казва думичката "ТРЯБВА"???
Хайде, ако обичате всички се вземете в ръце и проумейте, че просто обсъждаме продукти,които се предлагат на пазара, купуват се, че даже и се използват масово. :ud_009:
Стига с тез лирични отклонения по отношение , "Ако Баба ми имаше едикво си, щях да я наричам Дядо" :ae_085: .
User's Signature

#57 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 May 2012 - 04:59 PM

:md_064: Григо, ами тогава не би било проблем да се прилагат и върху децата на хората - когато реват; когато се затръшкат: когато са много шавливи и обичат да проучват нови територии; когато се напикават и посират в гащите или на леглото; и всякакви други нежелани действия...
Колкото до кучешката тренерка, изявяваща се тук,...ми тя явно има проблеми с общуването с хората, неосъзнавайки първоначално приятелски подметнатите й от г-н Николай Атанасов забележки..., пък какво да мислим за общуването и разбирането й с един различен биологичен вид, каквито са кучетата :ud_009:
Ама с тези устройства се постигали забележително бързи резултати...Може би е така...но кой принципно се стреми към бързите резултати - според мен са печалбарите и далавераджиите, а може би и истериците...
Ама при силен дразнител не можели да се удържат... Ами нали сме по-умни от кучетата...напрегни си мозъчето и измисли пък още по-силен дразнител, с който да му отклониш вниманието от нежелания дразнител... Експериментите на Павлов с лампата и храненето биха могли да се развият с някакви вариации...и биха могли да служат за някаква основа... Но без задълбочени познания за психиката и поведението на кучетата, според мен трудничко би могло да се случи... Все пак не съм експерт в тези области...познанията ми са от типа на общата култура, така че нека не бъда възприеман категорично...
Мога да дам един пример за един бърз резултат без използването на каквито и да било устройства, но дали е удачен да се използва, нека ако желаят да го коментират ЕКСПЕРТИТЕ...Един приятел беше ме повикал да видя един НОК, който бил намерил някъде си по улиците...Когато го приближих въпросното куче, започна да се изправя по мен и да ми хапе дрехите (беше игра, а не нападение) и дори успя да ми поскъса едната връхна дреха...тогава инстинктивно му "заклещих" муцуната с двете си ръце, достатъчно силно, за да заскимти за няколко секунди, но без да го наранявам... Ами след това "заклещване" ме информираха, че повече не е правило такива опити да се изправя или подскача по някой и да му хапе дрехите...Дори и стопаните му, които си го били прибрали след няколко седмици, отбелязали, че вече не скача да си играе по гореописания начин... Отново ще го кажа, не знам дали трябва да се използва такъв похват спрямо куче... :md_064:

#58 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 05:07 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 14 May 2012 - 03:53 PM, написа:

grigo009, я виж обява на същия човек. Този път е описал кое как е. И този против лаене гледам, че е с електрошок.. : "продавам телетакт - електрически нашийник-170лв (вибрация.звук.електрошок) нашийник против лаене-80лв (звук.електрошок) нови 0888620786"

Ми..не си разбрал според мен...Погледни пак.Или поне ми цитирай нещо, щото аз виждам нещо различно от това, което ми казваш, че е написано. :dh_188:
Аз всъщност въобще нямам никаква идея, какво предлага въпросният и за мен Не беше това фактора, който ме накара да пиша по темата.Единствената причина, поради, която прописах, беше, защото не можем да отричаме неща, които все повече и повече навлизат в живота ни.Теорията да си зарием главите в пясъка и да се правим, че не виждаме или агресивно да отричаме нещо, не е добър метод според мен.Хайде да се опитаме да обясним спокойно, какво, защо, как(без излишни разпалени страсти)..и всеки да си направи извода дали му е необходимо, дали би се справил, дали няма да си довлече повече проблеми, дали въобще му е наложително и т.н... :ae_085:
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 05:33 PM

Gorbi виждала съм кучета,които по никакъв начин не могат да бъдат разсеяни от дразнителя,т.е по-силен дразнител няма, с който първия да бъде заменен.Просто това трябва да бъде коригирано по няккъв начин.Ел.нашийник е бърз метод ако примерно кучето гони котка-защо е важно да е бързо за да не попадне кучето под гумите на кола примерно,за да не удуши добитък и др.
Всъщност оказва се обратното с кучета се разбирам по-добре от колкото с хора :ab_041: .Там не оставам неразбрана,макар и да съзнавам че понякога вината е в мен.
Григо много добри финални изречения дано бъдат разбрани :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 05:56 PM

Ами те отдавна са навлезли въпросните нашийници, даже отдавна някъде са отречени, защото има и други начини(гледам някои хора се справят прекрасно без ток).. Според мен да се пуска ток на куче, само защото лае е странно ии зловещо.. Защо лае това куче, какво го дразни че лае.. Защо е нужно да му пуснем ток за да спре да лае?

• (18 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни