valnata, в 13 May 2012 - 07:04 PM, написа:
"За прилагане само от топ дресьори" ! Arolski9111, кои са тези топ дресьори/инструктори(или както искаш ги наричай) у нас, че даваш такива примери? Утре ще го взема аз(примерно) и подведен по вашите приказки колко е безвреден ще го пусна на макс... Иии ти да си и ти ще схванеш, нали така? Кучето също ще се научи да не хапе, но цената ще е висока за него..

Въпроса е, че този боклук не е за всеки.. А тези, които се наричат дресьори и са постигнали нещо чрез изтезание, човек само може да им се поклони, дето се казва. Как са направили от едно куче "машинка" с помощта на ток. Поклон пред такива "таланти".

Медиците в Либия с помощта на тока също се признаха за виновни.. Колко да е бил силен..

Какво е записано в сайта на тази така преуспяла организация. "За прилагане само от топ дресьори" ! Това е достатъчно, човек който е здраво мислещ, за да разбере, че не може всеки да се прави на нинджа, а трябва да е под контрола на специалист. В България няма как да стане, поради простата причина, че самият тип нашийници са забранени. Но това е друга тема.
Разбира се, Вълна гледането на куче е като да отгледаш дете. Но много хора не го разбират и правят невероятни глупости.Давам пример с една клиника без да споменавам името й, там всеки месец, има поне по 5 кучета, който имат проблем със храносмилателната система, заради неграмотността на хората и за това, че всеки 2 - ри тук е специалист. Става въпрос за храненето с кокали, и огромните проблеми, който то създава.
Така, че аз мисля че дискусията от тук трябва да продължи в посока, повишаване на киноложката култура на хората, който имат куче, гледат куче или по някакъв друг начин са свързани с отглеждането на куче. И другият фактор който според мен е доста важен е създаването на регулиращ и контролиращ орган, който да може да санкционира недобронамерените собственици на кучета. Защото не веднъж вече, съм чел тук във форума за всякакви индивиди, който си бият кучетата, държът ги на тъмно, и правят всевъзможни извращения в името на своята комплексарщина. И ако това да използваш ел. нашийник, за да промениш поведение на куче, с цел да запазиш неговото здраве и живот, и здравето и живота на някой друг, е нещо далеч по хуманно от хуманоидо подобните индивиди, който по горе описах.
И както е описано във сайта на Sit Means Sit, да се ползва само и единствено под наблюдението на специалист, който да носи отговорност, пред охранителният орган ( на вън е познат като ЗООПолиция ) и при вреда над кучето, заради незнание, некомпетентност, и неграмотност да има санкции за този тип "специалисти" !
Хубава вечер от мен : )