Dog.bg Форуми : нашийник против лаене - 80лв

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

нашийник против лаене - 80лв Оцени темата: -----

#61 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 May 2012 - 05:57 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 May 2012 - 05:33 PM, написа:

Gorbi виждала съм кучета,които по никакъв начин не могат да бъдат разсеяни от дразнителя,т.е по-силен дразнител няма, с който първия да бъде заменен.Просто това трябва да бъде коригирано по няккъв начин.Ел.нашийник е бърз метод ако примерно кучето гони котка-защо е важно да е бързо за да не попадне кучето под гумите на кола примерно,за да не удуши добитък и др.
Всъщност оказва се обратното с кучета се разбирам по-добре от колкото с хора :ab_041: .Там не оставам неразбрана,макар и да съзнавам че понякога вината е в мен.
Григо много добри финални изречения дано бъдат разбрани :ba_025:

Шибуми, котките и колите са главно из населените места...та за тях ми се струва, че кучешкия повод е най-ефективен... поне аз, не бих рискувал да си пусна кучето ми да се движи свободно без повод,... а и има всякакви изроди (хора), които могат да ти погодят нещо... А за добитъка и извъннаселените места си има и подходящото обучение, при което единственото "насилие" върху кучето би могло да се приложи чрез 10-метровия повод... Колкото до разбирането за хората и кучетата, май има нещо вярно в думите ти :md_064:

#62 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 May 2012 - 06:01 PM

В населените места също има безстопанствени кучета и котки,дори в парка където кучето може да бъде пуснато без повод,а минават и коли.За другите ненаселени места душач със 10 м повод действа,но не при всяко куче.В момента, в който е без повод и е на по-голямо разстояние дразнителя идва по-голям и кучето отново се спуска.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 06:04 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 14 May 2012 - 11:39 AM, написа:

п.п.Чувала съм

Именно тези Ви думи са характеристика на целия, изпразнен от съдържание "спор".

Защото повечето сте на принципа "чул съм", "някой ми каза", "някъде прочетох" и т.н.

Докато не вникнете в същината на проблема, докато не попаднете на сериозни, научни източници, които не целят да рекламират и продават, а да изучават поведението на кучето, или мълчете, или прочетете достатъчно много, за да имате истинско (а не инфантилно) коментиране.

С последните си думи не визирам Вас! Говоря по принцип.

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 06:08 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 14 May 2012 - 04:00 PM, написа:

Когато кучето лае, има причина. По пътя на моята логика би следвало да се постъпи така : Кучето лае, има причина, намираш причината, работиш върху причината, за да решиш проблема. В случая с този тип нашийник, използвайки го, вие ограничавате поведението на кучето, и по този начин може да задълбочите проблема. Защото вие на решавате проблема, като се опитвате да откриете причината за това поведение и да работите над тази причина, а ограничавате следствието от действието на тази причина върху поведението на кучето.

Само да добавя, че не задължавам никого с моето мнение, то си е само мое и просто го споделям със хората четящи тази тема.

Най-коректния коментар до момента !
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 07:08 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 14 May 2012 - 05:04 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 14 May 2012 - 11:39 AM, написа:

п.п.Чувала съм

Именно тези Ви думи са характеристика на целия, изпразнен от съдържание "спор".

Защото повечето сте на принципа "чул съм", "някой ми каза", "някъде прочетох" и т.н.

Докато не вникнете в същината на проблема, докато не попаднете на сериозни, научни източници, които не целят да рекламират и продават, а да изучават поведението на кучето, или мълчете, или прочетете достатъчно много, за да имате истинско (а не инфантилно) коментиране.

С последните си думи не визирам Вас! Говоря по принцип.

Благодаря за уточнението, но след като не сте успяли да вникнете в това, което наистина съм се опитала да кажа е безпредметно поне за мен, да правите анализ на кой, какво и защо трябвало или не трябвало, вследствие една неразбрана фраза.И "повечето" на какъв принцип били, по принцип :smile:
В нормалният живот и съществуване се случват малко по различно нещата, за съжаление.И Вие и аз го знаем(предполагам), но сега за да се продължат никому ненужните локуми, ще се наложи да си тренираме писателските умения. :dh_188:

п.п.Ама аз се отказвам без бой.Без капчица ирония или сарказъм признавам(Повярвайте наистина :ae_085: ), че сте по умен, по знаещ, с по голяма практика, по всичко...
Лека вечер от мен и с пожелание да се започне все някога да се обсъждат нормално дадени въпроси, без да се налага някой едва ли не да се срамува да пита нещо интересуващо го, просто, защото има голяма вероятност да бъде тотално заклеймен и отречен, още преди да си е поел дъх.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#66 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 14 May 2012 - 07:11 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 14 May 2012 - 06:08 PM, написа:

Когато кучето лае, има причина. По пътя на моята логика би следвало да се постъпи така : Кучето лае, има причина, намираш причината, работиш върху причината, за да решиш проблема. В случая с този тип нашийник, използвайки го, вие ограничавате поведението на кучето, и по този начин може да задълбочите проблема. Защото вие на решавате проблема, като се опитвате да откриете причината за това поведение и да работите над тази причина, а ограничавате следствието от действието на тази причина върху поведението на кучето.

САМО ДА ДОБАВЯ, ЧЕ НЕ ЗАДЪЛЖАВАМ НИКОГО С МОЕТО МНЕНИЕ, ТО СИ Е МОЕ И ПРОСТО ГО СПОДЕЛЯМ СЪС ХОРАТА ЧЕТЯЩИ ТАЗИ ТЕМА

И аз щях да го адмирирам, ако не беше предшествано от: "Дали е "антилай" или някакъв друг нашийник, кучето няма втора сигнална система, за да направи разсъдъчна асоциация, че въпросното наказание е свързано именно с това действие (лаене или нападение). И не забравяй, че кучето ЛАЕ, а не блее. Така че е много по-важно да се разбере защо лае, а не да му бъде забранено да го прави." - извадка от коментар №34 :md_064:

#67 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 07:16 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 14 May 2012 - 07:11 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 14 May 2012 - 06:08 PM, написа:

САМО ДА ДОБАВЯ, ЧЕ НЕ ЗАДЪЛЖАВАМ НИКОГО С МОЕТО МНЕНИЕ, ТО СИ Е МОЕ И ПРОСТО ГО СПОДЕЛЯМ СЪС ХОРАТА ЧЕТЯЩИ ТАЗИ ТЕМА

И аз щях да го адмирирам, ако не беше предшествано от: "Дали е "антилай" или някакъв друг нашийник, кучето няма втора сигнална система, за да направи разсъдъчна асоциация, че въпросното наказание е свързано именно с това действие (лаене или нападение). И не забравяй, че кучето ЛАЕ, а не блее. Така че е много по-важно да се разбере защо лае, а не да му бъде забранено да го прави." - извадка от коментар №34 :md_064:

ами освен и аз да се усмихна, друго не ми остава.
User's Signature

Качена снимка

#68 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 14 May 2012 - 07:44 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 May 2012 - 06:01 PM, написа:

В населените места също има безстопанствени кучета и котки,дори в парка където кучето може да бъде пуснато без повод,а минават и коли.За другите ненаселени места душач със 10 м повод действа,но не при всяко куче.В момента, в който е без повод и е на по-голямо разстояние дразнителя идва по-голям и кучето отново се спуска.

Шибуми, не знам за какъв душач с 10 м повод говориш, но ако лично аз ползвам 10-метров повод, задължително ще го закача на нагръдник, а не на нашийник...

#69 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 08:58 PM

Само да вметна, че за всяко поведение на кучето си има причина ! Дори и лаенето !
И да използваш нашийник против лаене ми звучи несериозно и показва, НЕЗНАНИЕТО на човека, който ще го използва. Когато кучето лае, има причина. По пътя на моята логика би следвало да се постъпи така : Кучето лае, има причина, намираш причината, работиш върху причината, за да решиш проблема. В случая с този тип нашийник, използвайки го, вие ограничавате поведението на кучето, и по този начин може да задълбочите проблема. Защото вие на решавате проблема, като се опитвате да откриете причината за това поведение и да работите над тази причина, а ограничавате следствието от действието на тази причина върху поведението на кучето.

:ba_025: И заради това НЕЗНАНИЕ на помощ идва ттова "чудо" на техниката. :ab_041: Вместо да се разбере защо лае кучето му се закача джаджа, която пуска ток и при всеки лай просто цъкаме или пък тя сама си цъка и кучето изтръпва.. Бързо, лесно и не те кара да се замислиш.. :ab_041: Не знам за какви душачи и др. екстремни методи говорите. Ако имам куче 50-60+кг и не мога да го контролирам, не бих го пуснал свободно в парка. :ea_103:

#70 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2012 - 09:10 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 13 May 2012 - 04:24 AM, написа:

Много ясно, че ще действа бързо. На който и да закачат един кабел за врата и да пускат ток при всяко погрешно движение, ще се научи бързо.
Който е кадърен и може да работи с кучета го прави и без да ги "пържи" с подобни боклуци.

добре казано
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#71 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 09:51 PM

Ако на душача казвате екстремен начин......Вълна не на всеки кучето е 3кг.
Горби интересно ми е с нагръдника как извършваш корекция?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 09:55 PM

Показване на мнениетоagalina, в 14 May 2012 - 08:10 PM, написа:

Показване на мнениетоvalnata, в 13 May 2012 - 04:24 AM, написа:

Много ясно, че ще действа бързо. На който и да закачат един кабел за врата и да пускат ток при всяко погрешно движение, ще се научи бързо.
Който е кадърен и може да работи с кучета го прави и без да ги "пържи" с подобни боклуци.

добре казано

Ами да взема най накрая да се пусна по пързалката(така или иначе явно тук не е приоритет да се чете, проумява и т.н незначителни детайли)...Пък да видим...
Абсолютно точно казано, ама не всички са толко добри и напред с материала, а да не обяснявам, че някои(като мен например), не могат да заспят спокойно, ако не си изтормозят всички животинки поне по няколко пъти дневно, с каквото ви дойде на акъл(засега само с лопата не съм пробвала, ама не се знае, знае ли се :md_064: ).Освен това е бързо и най важното супер ефективно, особено при хора, които не са кадърни и ей така им е кеф да мъчат всичко наред.
Лека нощ.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#73 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 10:08 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 May 2012 - 09:51 PM, написа:

Ако на душача казвате екстремен начин......

Момиче, ти наистина си много „зле”.
Вземи почети малко повече, понаучи се и после тръгни да си ръсиш…
Ти се изживяваш като дресьор, треньор или както там се наричаш.

Да, душача (choke collar) е много по-екстремен начин дори и от строгия нашийник със зъби (prong collar).

Да си чувала нещо за сънна артерия, за югуларна вена, за снабдяване на мозъка с кръв (а по този начин и с кислород) ?!

Или за теб обучението (дресировката) се свежда единствено до действието и видимия резултат ?!

User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 10:26 PM

Я първо виж къде се използва душача и колко е разпространен във всички клубове по дресура,училища,полиция.
Малко на брой са тези,които работят само с положителни методи.Дори изявените треньори тук във форума работят с тях.А да си виждал как куче работи на ръкав с душач без да му представлява никаква трудност,без да му има нещо на притока на кислород и сънната артерия.
Как коригирираш ти 60 кг пес който иска да хване котката на съседите или овцата и нищо друго не го интересува с нагръдник сигурно.
Хайде не ми разправяй глупости.
Душача бил по добре зле от строгия нашийник,сигурно затпова е забранен за използване в някой страни щото е по хуманен.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 10:31 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 May 2012 - 10:26 PM, написа:

Я първо виж

Ти си по гледането.
Аз не гледам. Аз изучавам.

И за разлика от теб нямам претенции да съм нещо, за което с всеки свой коментар да показвам, че съм нищо.

Човек не трябва само да гледа, ами и да вижда! И да не повтаря като папагал чутото и видяното, без да го е проучил. В противен случай няма да е нищо повече от това, което си ти с твоите коментари тук.

User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 10:33 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 May 2012 - 10:26 PM, написа:

Душача бил по добре зле от строгия нашийник,сигурно затпова е забранен за използване в някой страни щото е по хуманен.

Не видях, че си допълнила с поредната си глупост.

Да, много по-зле е и ти зададох въпроси, на които ако знаеше отговорите нямаше отново да си изхвърляш и за пореден път да демонстрираш невежеството си.

Да, много по-зле е и мога да ти кажа защо, но понеже ти си с претенциите, предоставям на теб да ме обориш с аргументи, а не на принципа "чух", и "видях".

И не ми вкарвай неказани от мен неща - казах, че душача е по-вреден за кучето отколкото строгия нашийник със зъбци, но не съм казал, че строгият нашийник със зъбци е нещо по-добро. Разликата е в механизма на въздействие върху физиологията на кучето, а от там и на психологията. До тук от мен.

От тук нататък ти си на ход.

User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 10:45 PM

Choosing to train your dog with a prong collar is not a decision that should be made without thorough research and understanding.

Предполагам знаеш какво означава думичката research.
Набий си и я хубаво в главата и коментирай "професионално" само, ако си минала през етапа на research.
В противен случай ще си останеш това, което демонстрираш до момента.

П.П. Пропуснах да отбележа, че автора обединява двата типа строги нашийници с думата prong.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 10:45 PM

Аз също зададох въпроси ,но отговори така и не получих.
Така,че не се чувствам длъжна да отговарям на твоите.
Леле,леле как се засегнах само,брей аха аха да уцелиш
Продължавай да ме разсмиваш с разсъжденията си-до тук какво излиза обичам да гърча кучето с ток,да го душа с удавник,казваш и кучешки боеве харесвам,че след 5 год се виждам като сериен убиец.
Благодаря за задълбочения анализ върху моето АЗ.
Предлагам ти да спрем,защото не виждам какво конструктивно може да се каже по темата,освен може би да драпаш още барем успееш някъде да уцелиш ,та да ме засегнеш ама засега не ти се получава.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 10:50 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 May 2012 - 10:45 PM, написа:

Аз също зададох въпроси ,но отговори така и не получих.
Така,че не се чувствам длъжна да отговарям на твоите.

Аз нямам нужда от твоите отговори и на мен ми е абсолютно безразлично.
Но ти препускаш по форумите и ръсиш "мъдрости", с които заблуждаваш непредубедените, които биха те приели сериозно.

User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 10:54 PM

Кого с какво заблуждавам?
Някъде да излъгах?
Казвам истината такава каквато съм я видяла.Не чух от някой.
Ако на това казваш заблуда твоя си работа.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема