Пострадала кучица Много добра
Публикувано: 21 April 2012 - 09:01 AM
Огромни благодарности на Vaiolina,че не я подмина. Молим за финансова помощ за операцията, общо можем да отделим около 130лв. Не ми се мисли като мине и дано всичко да е наред, какво ще я правим бедната кучица. Няма си и име още.
Публикувано: 22 April 2012 - 05:55 PM
Публикувано: 24 April 2012 - 03:29 PM

Публикувано: 25 April 2012 - 07:26 PM

Публикувано: 28 April 2012 - 03:46 PM

Ето и малко снимков материал от вчера:
Публикувано: 29 April 2012 - 01:49 PM

Публикувано: 02 May 2012 - 09:59 PM

Междувременно продължаваме да търсим временен дом за Ария, където тя да се възстанови и да стъпи отново на четири лапи

Публикувано: 08 May 2012 - 03:11 PM
Ария не може да остане повече в стационара - държаха я 3 седмици (за което съм много благодарна на всички лекари, гледачи и изобщо на целия колектив), но до махането на иглите, теловете и всичко останало от крака има доста време и животинката не може да остане. Отново се обръщам с апел, ако има някой, който да предложи на Ария дом за 2 месеца и половина, ще сме много щастливи и благодарни.
Публикувано: 14 May 2012 - 12:55 PM

Настанили сме момичето на хотел към момента, нямахме друг вариант. Много социална и възпитана е нашата дама. Съжителства без да има проблем с други кучета. Все още присвива плахо очи, когато посегна да я погаля по главата, кой знае кога е била галена за последно...
Публикувано: 23 May 2012 - 07:57 PM

Публикувано: 04 June 2012 - 08:18 AM

Публикувано: 04 July 2012 - 06:40 PM

Публикувано: 16 July 2012 - 06:24 PM
Относно лечението на дирофиларията бих искала и вашето мнение - положението е следното - паразитологът препоръчва поддържане със Стронгхолд всеки месец до края на живота й. Категоричен е, че убиването на възрастните ще убие и нея, затова решението било да убиваме микрофилариите и да се надяваме, че когато някоя възрастна умре няма да направи бела, a просто ще се "разложи/разпадне" и тялото ще я изхвърли. Днес си писах с една по-запозната с дирофиларията съфорумка. Обясни ми схемата на лечение с имитацид - категорична съм, че тук не можем да проведем адекватно лечение - нито има кой да я следи (в клиниката след разходките в рания следобед няма кой да й обръща внимание), а в Казанлък, където е временно настанена (за което още веднъж благодаря на Ива) също няма постоянен контрол, Ива прекарва време с нея освен храненето, но не може да е там постоянно. Отделно изобщо не знам дали са провеждали такова лечение успешно и колко са наясно. Вчера закарах котката си и ме върнаха, защото дежурния бил инфекционист и не можел да направи рентгена, така че не дай си Боже да стане някой инцидент с Ари - просто ще си замине без помощ. Не искам да подценявам никого - всеки си разбира от специалността, но Ари мина и минава през какви ли не спънки и не искам да я изгубя по моя вина. За мен, ако ще се прави лечение - то трябва да е в София, Пловдив...на място, където лекуват дирофиларията не от вчера и знаят какво правят. Но през тези 6 месеца контролни прегледи тя трябва да е в приемен дом, при хора, които са наясно със ситуацията. Обясниха ми за това как не бива да има вълнение и скачане по време на лечението - това е непостижимо при Ари. Знам, че риск при лечението има дори и при най-квалифицирания лекар. Една жена е питала за нея от Видин доколкото разбрах, възрастна била и освен с накапване с друго не вярвам да се справи. Биха могли да й инжектират и ивермектин, все ще има някоя прилична клиника във Видин, но пък дали ще я водят всеки месец...
Не знам какво да правя - не искам да си правя експерименти с нея тук и да я разнасям с колата до Казанлък и обратно постоянно. Да търсим ли дом в София или Пловдив и да започваме лечение или да й даваме Стронгхолд всеки месец до края на живота й? Отделно изниква въпросът за осиновяване - в чужбина ще я вземе ли някой с дирофилария изобщо?
п.п. Утре се надявам да я наснимам и да я представя вече кастрирана и на четири крака :)