Dog.bg Форуми : Пострадала кучица

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пострадала кучица Много добра

#1 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 April 2012 - 09:01 AM

Vaiolina вижда тази кучица и днес успява да й се притече на помощ. Момичето е младо на окло 3 г, много добро и гушливо. Возило се е в колата, не е мръднало при прегледите и рентгена. На стационар е в Тракийски университет в понеделник е операцията. Диагноза - счупване: улна радиус и олекранона са счупени, а най-лошото е, че е счупена и ставата, всички ставни връзки и капсулата са скъсани, ще е необходимо да постои с шина.
Огромни благодарности на Vaiolina,че не я подмина. Молим за финансова помощ за операцията, общо можем да отделим около 130лв. Не ми се мисли като мине и дано всичко да е наред, какво ще я правим бедната кучица. Няма си и име още.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 April 2012 - 05:55 PM

Кръстих момичето Ария. Утре ще мина да я видя и да разбера как е минало всичко, трудното тепърва предстои. Лекарите предупредиха, че с времето ще се прояви и атроза, в този случай и при тази тежка фрактура няма как, няма да може да извършва обичайните и свободни движения, както преди с крака. Ария е била нечия, убедена съм. Радва се на хора и ми направи впечатление, че няма индикации за скорошна бременност, на улицата това нямаше да й се размине. Не споменах и на dikari нищо за кастрация, тъй като искам да видя колко ще ни струва операцията. По-нататък и кастрация я чака. Наистина засега са ни необходими средства, платила съм й рентгена и съм оставила за храна. Отделен е въпросът, че наистина не знам какво я очаква след това...ще й е нужно време за възстановяване и няма как да прекара всичкото това време на стационара, ще опитам да я задържа по-дълго там, но за нея това не е най-добрият вариант.

#3 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 April 2012 - 07:06 PM

то ние нямаме никакъв вариант, нито добър, нито лош. Ади от София ни обеща малко парична помощ по форумната сметка.
Като зная, че за безпроблемни, домашни кучета няма приемни домове, не искам и да мисля какво ще решаваме след седмица.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2012 - 03:29 PM

Днес беше операцията на Ария, минала е добре, момичето се е шашнало като се е събудило от упойката, махнало си е абоката, но сега е добре. Утре ще отида да я видя. Помолих днес по телефона да ми кажат колко ще излезе операцията - 240лв. ще ни струва, тъй като освен счупването са правили луксация на ставата и е станала малко сложна. Всяка финансова помощ ни е ценна, тъй като разходи тепърва ще има. В този ред на мисли благодаря на Ади за помощта, която е предложила за нашето момиче :rc_036: Разбира се, търсим й временен дом, където да се възстановява пълноценно. Животинката е наистина прекрасна - още не съм й чула гласа дори, кротка е около други кучета (и котки подозирам). Досега беше доста тъжна и унила, надявам се това да се промени и си мечтая да видя усмивка на муцунката й! Ето една малко по-актуална снимка от събота, когато я закарахме в клиниката:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 April 2012 - 03:34 PM

Силно стискам палци и се надявам оттук нататък да я чакат само хубави неща!Утре ще чакаме нови снимки на момичето и новини.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2012 - 07:26 PM

Привет от нас! Новините за Ария за следните: днес към обед отидох, говорих с лекаря, който я е оперирал, тежка операция е била-намествали са, свързвали са, отрязали са някакво малко парченце от ставата доколкото разбрах, за да направят добре наместването, от две места са отваряли крачето, за да оперират няколко неща едновременно. Днес сутринта е имала оток заради превръзката, била е по-стегната с причина, но това е минало. Беше и с температура малко, казаха и че това също е нормално. От тук следват ежедневни разходки, ще направя всичко възможно да ходя всеки ден, за да се раздвижваме лека полека. Снимки няма от днес- не исках да я извеждам на разходка с темература. Доста й се е насъбрало и живот и здраве утре ще се попечем на слънце за час-два, няма да я натоварвам, ще си поседим и ще се галим. Докторът също беше възхитен от гальовността на Ария, ходи на каишка безпроблемно и звук не се чува от нея, толкова е тиха и мила :wub:

#7 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 April 2012 - 06:10 PM

Благодарности на Надежда Петрова да помощта от 30 лв :rc_036: Очаквам новини и снимки на момичето от днес.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2012 - 03:46 PM

Здравейте и от нас! Ария е добре и се радва много на разходките ни. Като отида да я взема от клетката издава едни странни скимтящо-пискливи звуци, уж тъжни, но по-скоро от радост :smile: Вчера крачето й беше леко отекло, днес вече няма признаци от оток. Изпитва си и обичайния дискомфорт, сърби я и се чеше доколкото може. Искам да подчертая, че няма никакви, ама наистина никакви проблеми с каишка! Била е на повод и преди (а най-вероятно цял живот). Когато види куче само надига ушенца и гледа любопитно. Вчера се разминахме на една педя с един 80-килограмов господин без никакъв проблем. Иначе размахва опашка на всеки срещнат и плахо се доближава до него за милувка :) Разхождам я главно по тревата, защото все още държи крака свит и го опира в земята леко. Привързала се е много към жената, която ги храни там, вчера се опита да подскача около нея доколкото може. Сама си решава кога се е уморила или е ожадняла и ме води към стационара, смята го за новия й дом сигурно. Много обича да гони и ако има късмет да лапне някоя муха :ab_041: Ария също така оставя впечатление на по-голямо куче, но всъщност ми стига най-много до коленете и ако не беше тази козина щеше да се види, че всъщност е доста по-малка. Отделно е недохранена и никак не ми беше трудно да я нося. Ще решим и проблема с храната, за да бъде във форма за новия си дом, който продължаваме да търсим. Днес пак си направихме разходка и то на доста бързо темпо (подозирам, че като се възстанови след време няма да мога да я стигам). В общи линии - страхотна животинка. Днес много ми хареса, че погледът й вече не е така унил и тъжен. В стационара до нейния бокс са й залепили листче, на което пише Ари, за да свиква с името :we_070:
Ето и малко снимков материал от вчера:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2012 - 04:36 PM

Колко е красива и дори щастлива изглежда на снимките. Поредната изхвърлена животинка. Бърза и тя, намерила дом, милата - клиниката, само да е прибрана. Дано скоро й излезе късмета. Благодаря ти за грижите, Vaiolina,на теб дължи спасението си.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2012 - 01:49 PM

С риск да ви досадя, не мога да не публикувам малко снимки на Ария от вчера с още по-широка усмивка. Все си мисля, че е "ухилена" от жегата, но не е само това- има радост в очите на момичето :wub: Днес се раздвижихме пак, бърза да излезе от бокса и ме дърпа навън, умори ли се - тегли ме към стационара, прибира се и ляга блажено :smile: С котки също нямаме проблем, днес й носих съд с вода, който оставихме на полянката и тя нямаше нищо против да сподели водата си с една маца. Плаха е, не е от онези кучета, които скачат и ви събарят с целувки, днес несъзнателно направих едно по-бързо движение, за да затворя вратата на клиниката и тя веднага присви очи и приклекна уплашена, не знам да ли е бита, по-скоро не знае какво е някой да я обича, така както заслужава.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 03:36 PM

Колко е хубава!Успешно възстановяване и дано има късмет със свой дом скоро.

#12 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2012 - 09:59 PM

Благодарим ти Bellboy! :smile: Вчера нямах физическа възможност да посетя Ари, но днес се видяхме и раздвижихме, дори беше потеглила на разходка с жената, която ги извежда, но ги догоних с бърза крачка :dog: . С всеки изминал ден увеличаваме радиуса на разходките, както и темпото. Все още не стъпва на крачето, и по-добре според лекаря, че го пази. Платих операцията днес, прилагам и квитанцията заедно с касовата бележка. Наистина благодаря от сърце на тези, които ми подадоха ръка и ми помогнаха финансово :rc_036: знам, че повечето от хората тук се лишават от не едно и две неща, за да помогнат, било то и на същество, което не са срещали и най-вероятно няма да срещнат. Благодаря ви още веднъж!

Междувременно продължаваме да търсим временен дом за Ария, където тя да се възстанови и да стъпи отново на четири лапи :ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#13 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 03:11 PM

Да напомним за себе си: днес имахме кратка разходка с Ария, тъй като преди малко я бяха прибрали от предната. Говорих с доктора, който я оперира - крачето се възстановява нормално, вече стъпва на него, но разбира се не в пълния смисъл на думата, въпросът е, че има подобрение с всеки ден.

Ария не може да остане повече в стационара - държаха я 3 седмици (за което съм много благодарна на всички лекари, гледачи и изобщо на целия колектив), но до махането на иглите, теловете и всичко останало от крака има доста време и животинката не може да остане. Отново се обръщам с апел, ако има някой, който да предложи на Ария дом за 2 месеца и половина, ще сме много щастливи и благодарни.

#14 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 May 2012 - 10:23 PM

Онзи ден я видях..в момента в който се залепиш за бокса й и направо умира от кеф.Почва да се радва и да иска да я галиш въпреки че не те познава :) Много мила :)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2012 - 08:27 AM

А ти пък се обаждай като идваш тук. Имаме друго кученце на стационар,Vaiolina ходи там всеки ден, може да нагледа и твоето.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 12:55 PM

Искам отново специално да благодаря на Надежда Петрова и Andriana за помощта, която ни оказаха с разходите по операцията на Ария :rc_036: Помогнахте финансово на нас, а още повече - помогнахте на Ария да стъпва отново на четири крака! Знам, че се повтарям, но Ари ми изглежда все по-щастлива, лека полека прави опити да се подпира на крака докато ходи, няма го онзи тъжен поглед, който не ми даде покой докато не я закарахме на лекар. Мислех, че ще й трябва повече време да преодолее изоставянето на улицата и инцидента с колата, но тя е повече от готова да тича около новия си стопанин, който се надявам да се появи скоро.
Настанили сме момичето на хотел към момента, нямахме друг вариант. Много социална и възпитана е нашата дама. Съжителства без да има проблем с други кучета. Все още присвива плахо очи, когато посегна да я погаля по главата, кой знае кога е била галена за последно...

#17 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 May 2012 - 07:57 PM

От касичката в МОЛ за 9 месеца са събрани 27лв, предадени са на Vaiolina като помощ за Ария, защото разходите са големи. Сега се плаща и престой на кучето до махане на планките от крака 100лв на месец. Предстоят ваксини и кастрация. Vaiolina си е поела изцяло момичето и чака историята да отиде в щастливия край. А Ария е с прекрасен характер. Въпреки, че си има собствено място, предпочита да спи накуп с останалите си приятелчета. Надяваме се вече, че самотата на улицата свърши :wub: .
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2012 - 08:18 AM

Много скоро ще организираме кастрацията за Ари, тъй като искам да се възстанови спокойно преди да се махнат иглите от крачето. Тогава докторът каза "поне два месеца", така че ще е добре да отметнем кастрацията преди това. Не съм виждала Ари от почти месец, а толкова много ми се ще :wub: Ще опитам да отида в най-скоро време за малко игри, снимки и да си разменим по някоя целувка от радост, а най-много ще се радваме и аз, и Ари тя да има свой дом, със свое семейство :)

#19 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 July 2012 - 06:40 PM

Днес закарах момичето до Тракийския университет. Прекрасно пътува, ляга кротко долу, върви си на повод, зарадва се на лекарите, знае си пътя към стационара. Утре й предстоят тестове и операция, стискаме й палци! Много е красива Ария, бъдещият й стопанин може гордо да си я извежда. Заслужава си усилията по спасяването, толкова е слънчева. :wub:
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2012 - 06:24 PM

Здравейте от нас...има много новини около Ария - къде добри, къде не толкова...Операциите на Ария бяха във вторник - кастрирана е и са махнати пироните от крачето, оставени са иглите около улната, на ортопеда не му е харесало нещо на снимката и ги е оставил. Те ще останат там, ако започнат да правят проблем ще се махнат. Тестът за дирофилария излезе положителен, още когато dikari закара момичето ги помолих за такъв и за жалост откриха много микрофиларии в кръвта, дори аз ги видях без усилие. Не дава клиника и според паразитолога става дума за 2ри до 3ти стадии. Имаше риск Ари да не издържи операциите, да не издържи на анестезията, но поехме този риск и принцесата е излязла от упойка по учебник.
Относно лечението на дирофиларията бих искала и вашето мнение - положението е следното - паразитологът препоръчва поддържане със Стронгхолд всеки месец до края на живота й. Категоричен е, че убиването на възрастните ще убие и нея, затова решението било да убиваме микрофилариите и да се надяваме, че когато някоя възрастна умре няма да направи бела, a просто ще се "разложи/разпадне" и тялото ще я изхвърли. Днес си писах с една по-запозната с дирофиларията съфорумка. Обясни ми схемата на лечение с имитацид - категорична съм, че тук не можем да проведем адекватно лечение - нито има кой да я следи (в клиниката след разходките в рания следобед няма кой да й обръща внимание), а в Казанлък, където е временно настанена (за което още веднъж благодаря на Ива) също няма постоянен контрол, Ива прекарва време с нея освен храненето, но не може да е там постоянно. Отделно изобщо не знам дали са провеждали такова лечение успешно и колко са наясно. Вчера закарах котката си и ме върнаха, защото дежурния бил инфекционист и не можел да направи рентгена, така че не дай си Боже да стане някой инцидент с Ари - просто ще си замине без помощ. Не искам да подценявам никого - всеки си разбира от специалността, но Ари мина и минава през какви ли не спънки и не искам да я изгубя по моя вина. За мен, ако ще се прави лечение - то трябва да е в София, Пловдив...на място, където лекуват дирофиларията не от вчера и знаят какво правят. Но през тези 6 месеца контролни прегледи тя трябва да е в приемен дом, при хора, които са наясно със ситуацията. Обясниха ми за това как не бива да има вълнение и скачане по време на лечението - това е непостижимо при Ари. Знам, че риск при лечението има дори и при най-квалифицирания лекар. Една жена е питала за нея от Видин доколкото разбрах, възрастна била и освен с накапване с друго не вярвам да се справи. Биха могли да й инжектират и ивермектин, все ще има някоя прилична клиника във Видин, но пък дали ще я водят всеки месец...
Не знам какво да правя - не искам да си правя експерименти с нея тук и да я разнасям с колата до Казанлък и обратно постоянно. Да търсим ли дом в София или Пловдив и да започваме лечение или да й даваме Стронгхолд всеки месец до края на живота й? Отделно изниква въпросът за осиновяване - в чужбина ще я вземе ли някой с дирофилария изобщо?
п.п. Утре се надявам да я наснимам и да я представя вече кастрирана и на четири крака :)

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни