Dog.bg Форуми : Да гладуваш заради любовта си към животните

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да гладуваш заради любовта си към животните Много тъжна история

#141 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2012 - 01:10 PM

Показване на мнениетоDDG, в 14 May 2012 - 12:56 PM, написа:

Показване на мнениетоg_vasileva, в 14 May 2012 - 12:37 PM, написа:

Това, което пропуснах, а е много важно. Едното голямо куче, което не снимах е бременно. Това едрото сиво от едната снимка пък беше разгонено. Наистина най-належащ е проблема с кастрациите.

Има ли някакви идеи, как да се организират кастрациите? Някой от Търново да помогне с транспорт? Кари, имаш ли идея, колко пари има преведени?

този вариянт обсъждан ли е: тъй като са много а брой да се вземат с микробус и да се закарат където има безплатни кастрации. разходите по бензина предполагам ще са значително по-малко

#142 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2012 - 01:12 PM

Краси каза, че има момиче, което може да помогне с транспорта, въпреки, че не е съвсем наблизо.
Докато бяхме в Елена, а после и в Търново, се загледах, че повечето кучета бяха с ушни марки. Някой има ли идея какво е положението с приютите там ? Евентуално да помогнат с безплатни кастрации.
Идеята на fanfann е много добра, но не знам дали някой може да помогне.
Селото е на 20 мин от Елена т.е. до София например са към 3- 3 и половина часа път.
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#143 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 01:29 PM

разстоянието предполагам е около 300км, така че okolo 130лв за бензин биха стигнали. Шумен е на половината път, другаде на близо ако има безплатни кастрации. Намирането на микробуса ще е най-трудната част май. В Казанлък имаше до преди 2 седмици кастрации и е доста близко, но предполагам вече свършиха,

#144 Потребителят е офлайн   bbbbb Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 03:51 PM

g-vasileva, кои са кандидатите за белите бебета,защото има и опция за чужбина за тях....да знам,да действам ли или да насочвам хората към някой от другите кучовци?

#145 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2012 - 04:04 PM

Не съм разпитвала, Краси каза, че ще вземат бебетата и мама заедно. Мисля, че е човек от някоя от организациите.
User's Signature

#146 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 05:07 PM

Аз изчаквах информацията от g_vasileva, понеже тя спомена, че ще помисли за някакъв вариант по въпроса за кастрациите. Обещаните от мен пари още не са преведени, защото се чудех къде да го направя - на сметката на Краси или направо в клиниката.

И на мен ми се вижда добра идея да се натоварят повече животни и ако има начин да се кастрират някъде безплатно. Въпроса е обаче къде?

Миналата седмица се чух с вет-а, с който и GAG е говорила - няма проблем да кастрират и повече бройки в един ден, но трябва да са сигурни, че животните могат да стоят затворени в клетка и да не буйстват. И иска кастрациите да се уговарят поне 2 дни предварително. Кастрират само в делнични дни!

Искам да предложа нещо, ако е уместно - дали някой е съгласен да е "отговорник", по-скоро координатор по тази тема. В смисъл някой предлага нещо, аз си мисля (предполагам и другите), че евентуално човека, който е предложил идеята ще се задейства да провери и да даде инфо, но в повечето случаи не става така.

Според мен кастрациите не търпят отлагане, успоредно с това наистина да се говори и да се опитваме да я откажем от "развъдната" дейност. Нямам опит с такива хора - дали убеждаването върши работа или направо с ултиматуми. В смисъл - ще помогнем за кастрацията на тези 3,5...кучета (за които и тя е съгласна), но ти ще дадеш да кастрираме и примерно пинчерите. Т.е. всеки път когато и подаваме ръка да успяваме да постигнем някакъв успех и в другата насока (не знам дали стана ясно какво се опитвам да кажа :dh_188: ).
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#147 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 14 May 2012 - 05:42 PM

Хора, много лесно съдите. Направо се изумявам, как от едни снимки веднага установихте, че тя е мързелива и не знам си какво още. Първо, опитали са се да прекопаят двора, но на ръка не са успели - чакали са машина на някой от селото, която така и не са им дали. Имала е разсад за домати, но след като е пропаднала машината са го върнали на лелята, която им е го е дала. При положение, че няма къде да съхраняваш полвината си неща не виждам как може да бъде подредено и прибрано, а на всичкото отгоре и 20 кучета да търчат наляво надясно...

Както каза Галя, ние знаем - но те никога не са се замисляли, никога не са чували за нещата, които за нас са ежедневие. Освен това, човек никога не живял на село, мислите ли, че знае точно как да стане земеделец за полвин година? При това без интернет. Повечето хора в селото я отбягват заради кучетата, така че и от там не може да получи много акъл. Недейте да съдите.

Има неща, както написах и преди, които не ми харесват и не одобрявам, но това е положението. Можем или да се опитаме да помогнем или да стоим и да размахваме пръст насреща и.

#148 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 15 May 2012 - 01:20 PM

Показване на мнениетоbbbbb, в 14 May 2012 - 01:51 PM, написа:

g-vasileva, кои са кандидатите за белите бебета,защото има и опция за чужбина за тях....да знам,да действам ли или да насочвам хората към някой от другите кучовци?

Точно твоя вариант има в предвид Краси
User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 May 2012 - 01:20 PM

Показване на мнениетоbbbbb, в 14 May 2012 - 01:51 PM, написа:

Точно твоя вариант има в предвид Краси
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 May 2012 - 01:35 PM

Много се извинявам че изчезнах за няколко дни. Но имахме спешни случаи. Да, аз пуснах темата. Съгласна съм да координирам. Писах на много организации, но останах без отговор. Става въпрос за организации, отговарящи за този район.
Краси още не е ходила да си проверява сметка си. защото трябва да ходи до Елена.

И аз на много неща се учудих от написаното, за развъждане и т.н. И искам да кажа, че Краси наистина мисли това. Снощи получих съобщение от нея да й се обадя, че й било страх. Притеснявала се е за кучетата и т.н. Сега по-подробно.
Вчера опитах се да й обясня, че не става нейна работа с развъждане на мини пинчери. Тя ми каза че искала да продава малките, че да имала пари за храна за другите кучета. Не може да си представи че малки впоследствие ще бъдат изхвърлени ... Честно казано, мислих че говоря със стена. Но е нормално като се замислиш: аз лично преди не виждах нищо нередно, да развъждаш и т.н. Като почнах да помагам на бездомни, почнах много да чета, да ми говорят. Мисленето ми коренно се промени, и ето вижте ме - опитвам се същото да обясня на някой друг. Но аз имах нет, имах социални контакти. Там те все едно откъснати от света. И наистина трябва повече хора да се включат и да й говорят.
Вчера доста време ми коства да й обясня, че не желаем зло за нейни кучета, искаме да са щастливо задомени. После се сетих, тя надали знае за подобен форум, че гледаме животно да попадне в добри ръце.. И почнах отначало. Давах й примери, че ако се задомява куче в България, задължително гледаме да е добър човек. Че не става по този начин - искам куче, ето ти куче и дотам ... Тя почна да ме разбира. Успокои се, че ще гледаме животните да попаднат в добри ръце и ме благодари че я успокоих.
Аз въобще не се помислих че тя няма да знае тези неща с които се сблъскваме ежедневно. Мислих, щом не е равнодушна към пострадали животни, значи е една от нас и всичко знае. Но не е така. Просто трябва да информираме за много неща. Тя просто не ги знае и не може да си представи че светът е толкова лош. Че малко пухкаво кученце може да бъде изхвърлено или наритано.

Затова ще помоля всички, ако наистина им пука да се включат за да обясним на Краси какво е правилно. И че не става по нейния начин, да обрича новородени /по този начин да отнема шанс на други бездомници за дом/ за да нахрани другите.
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 16 May 2012 - 11:30 AM

Кари, няма да стане изведнъж, само с няколко телефонни разговора. Все пак, с постоянство, внимателно, аргументирано и по-скоро с по-малко емоции, с повече практически примери има шанс Краси да проумее същината на нещата. Не мисля, че е редно обаче всеки да седне да и звъни и да и налива акъл. Все пак тя ще се вслуша в мнението на човек, на когото има доверие. В противен случай може да постигнем обратен ефект.
Evilbaby, не става въпрос за съдене...
Различни хора сме и аз наистина не мога да си представя, как на човек няма да му хрумне да поподреди поне малко, но както казах, хората са различни, представите и критериите им са различни. Не съдя, просто изказвам мнение. Някои хора им идва отвътре да са оправни (материалното състояние съвсем не е критерий), други са по-скоро инертни. Няма нищо лошо в това. Шарен свят.
Ще и помагаме с каквото и както можем. С идеи, с подкрепа, с информация, с търсене на домове, с кастрации и най-вече със стимулиране на собствените и сили и възможности.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#152 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 May 2012 - 11:46 AM

Показване на мнениетоDDG, в 16 May 2012 - 09:30 AM, написа:

Кари, няма да стане изведнъж, само с няколко телефонни разговора. Все пак, с постоянство, внимателно, аргументирано и по-скоро с по-малко емоции, с повече практически примери има шанс Краси да проумее същината на нещата. Не мисля, че е редно обаче всеки да седне да и звъни и да и налива акъл. Все пак тя ще се вслуша в мнението на човек, на когото има доверие. В противен случай може да постигнем обратен ефект.
Evilbaby, не става въпрос за съдене...
Различни хора сме и аз наистина не мога да си представя, как на човек няма да му хрумне да поподреди поне малко, но както казах, хората са различни, представите и критериите им са различни. Не съдя, просто изказвам мнение. Някои хора им идва отвътре да са оправни (материалното състояние съвсем не е критерий), други са по-скоро инертни. Няма нищо лошо в това. Шарен свят.
Ще и помагаме с каквото и както можем. С идеи, с подкрепа, с информация, с търсене на домове, с кастрации и най-вече със стимулиране на собствените и сили и възможности.

Въобще не си го и помислих - че ще стане бързо и лесно. И аз знам че трябва постоянство. Почти всяка вечер говоря с нея, разказвам какво се случва в България - относно бездомни кучета, лични примери - с които се сблъсква наша фондация, когато спасяваме животни. С постоянство ще стане. Виждам че ми се е доверила, и вижда че не го правя за зло. По край мен постоянно чува кучешки лай и се успокоява - че и аз обичам животни и им помагам.
В начало на юни /не мога да кажа за дата/ но ще ходя да я видя. Хем да си поговорим на живо. Приготвила съм и разпечатки с истории на животни. Целта ми е като прочете сама да направи извод от всичко казано и прочетено. Не е глупаво момиче и ще схване.
Преди няколко дена щях да се откажа от каузата но. Но после осъзнах - това е най-лесно, ако всеки си отказва - тя ще е в по-лошо положение. Затова каквото мога ще направя за Краси. Дано да проумее всичко тя!
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 12:04 PM

преди нямаше ли тук едни брошури относно кастрациите ?

#154 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 May 2012 - 12:22 PM

Показване на мнениетоfanfann, в 16 May 2012 - 10:04 AM, написа:

преди нямаше ли тук едни брошури относно кастрациите ?

Ние имаме наши на фондация, където пише и за ползите им. Ще отида напълно подготвена.
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 May 2012 - 12:58 PM

Говорих днес с Краси, не успяхме много да се чуем, губеше й се отхват.
Всички животни са добре след ваксините, тя е започнала лечението на Сабрина (кучето с кожният проблем).
Беше помолила за кантарче за да може да мери кой колко тежи и да им дозира правилно таблетките. Аз ще й пратя в колета с паспортите заедно.
Също ме беше питала дали мога да й сваля на дискове епизоди на Говорещия с кучета , защото имало много полезни съвети или нещо подобно за поведение и възпитание на кучета. Та ми хрумна, че може да й свалим и информация за кастрациите- защо е важно, как помага. Друго ще е да го прочете, а не ние като някакви фанатици да я изнудваме по телефона.
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 May 2012 - 04:24 PM

Показване на мнениетоg_vasileva, в 16 May 2012 - 10:58 AM, написа:

Говорих днес с Краси, не успяхме много да се чуем, губеше й се отхват.
Всички животни са добре след ваксините, тя е започнала лечението на Сабрина (кучето с кожният проблем).
Беше помолила за кантарче за да може да мери кой колко тежи и да им дозира правилно таблетките. Аз ще й пратя в колета с паспортите заедно.
Също ме беше питала дали мога да й сваля на дискове епизоди на Говорещия с кучета , защото имало много полезни съвети или нещо подобно за поведение и възпитание на кучета. Та ми хрумна, че може да й свалим и информация за кастрациите- защо е важно, как помага. Друго ще е да го прочете, а не ние като някакви фанатици да я изнудваме по телефона.

Аз ще занеса брошури и листовки. Отделно истории на животни. Това което съм писала, може да звучи като убеждаване и т.н. но аз няма да го правя точно по този начин. Говоря за приятелски разговор и обясняване на някои неща. Да не са толкова натрапчиви. И аз стигнах до извод че не става само с обяснения. Трябва да го види написано. Предния път ме помоли закони за защита на животни и закон за отглеждане на такива. Разпечатах й всичко да се запознава и го пратих.
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2012 - 04:48 PM

Това с убеждаването е ясно, че ще отнеме време. По най-належащият въпрос - кастриране на бременните кучета има ли някакво развитие? Намерили се някакъв вариант за транспорт? Ако остане клиника "Санивет" и има събрани 200лв. (моите ги превеждам веднага като има уговорен ден за кастрация) 3 броя могат да се кастрират.

g_vasileva е писала, че е видяла в Търново кучета с ушни марки. Рових се в сайта на общината - не намирам никаква информация. Дали някой от Търново би могъл да даде някаква информация?

Ако някой има информация кои неща от списъка може да отметнем и от какво още има нужда ще се радвам да пише, за да можем да го актуализираме. Примерно - балатума, дали е стигнал до нея; разбрах че е имало доста постелъчни неща за кучовците, необходими ли са още; тя искаше големи тенджери - на една от снимките видях една, която не изглеждаше да се ползва по предназначение; 5.Съдове и прибори за готвене и хранене - пак на същата снимка (не знам как да я копирам тук) се виждат натрупани доста чинии, ако няма нужда от такива неща, по-добре да не я затрупваме и без това няма къде да ги съхранява. И да помоля ако някой се чува с Краси да я попита дали има нужда от кафеварка.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#158 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 May 2012 - 09:23 PM

Кафеварка си има, дори ме черпиха кафе. Не знам за балатума, нямам идея какво е имало по пликовете - някои от тях поразбутах и пренаредих, но не всички - балатум не помня. ДДГ - термуса ти е в мен, кажи как да ти го предам. Тенджерите на снимките, по думи на Краси - са пробити и прекалено стари и не стават за готвене. Чинии определено има, това не и трябва.
Както казах, тази пратка, която направихме покри 90% от нуждите и. Това, от което най-много има нужда сега е хладилник и интернет, но тъй като за момента няма как да се помогне с това, мисля, няма нужда да събираме пак неща за помощ, поне известно време.

#159 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 17 May 2012 - 08:41 AM

Балатум аз обещах, но ще е за някоя от следващите пратки, ако не го изядат бебетата на Реджа. Evilbaby, ще ти пиша на ЛС за термоса.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#160 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 May 2012 - 01:06 PM

Здравейте,