Аз изчаквах информацията от g_vasileva, понеже тя спомена, че ще помисли за някакъв вариант по въпроса за кастрациите. Обещаните от мен пари още не са преведени, защото се чудех къде да го направя - на сметката на Краси или направо в клиниката.
И на мен ми се вижда добра идея да се натоварят повече животни и ако има начин да се кастрират някъде безплатно. Въпроса е обаче къде?
Миналата седмица се чух с вет-а, с който и GAG е говорила - няма проблем да кастрират и повече бройки в един ден, но трябва да са сигурни, че животните могат да стоят затворени в клетка и да не буйстват. И иска кастрациите да се уговарят поне 2 дни предварително. Кастрират само в делнични дни!
Искам да предложа нещо, ако е уместно - дали някой е съгласен да е "отговорник", по-скоро координатор по тази тема. В смисъл някой предлага нещо, аз си мисля (предполагам и другите), че евентуално човека, който е предложил идеята ще се задейства да провери и да даде инфо, но в повечето случаи не става така.
Според мен кастрациите не търпят отлагане, успоредно с това наистина да се говори и да се опитваме да я откажем от "развъдната" дейност. Нямам опит с такива хора - дали убеждаването върши работа или направо с ултиматуми. В смисъл - ще помогнем за кастрацията на тези 3,5...кучета (за които и тя е съгласна), но ти ще дадеш да кастрираме и примерно пинчерите. Т.е. всеки път когато и подаваме ръка да успяваме да постигнем някакъв успех и в другата насока (не знам дали стана ясно какво се опитвам да кажа

).