Липса на хигиенни навици на пораснало куче
Публикувано: 25 April 2012 - 07:24 PM
Публикувано: 25 April 2012 - 07:56 PM
Публикувано: 25 April 2012 - 08:06 PM
Публикувано: 25 April 2012 - 08:46 PM
moonwind, в 25 April 2012 - 06:09 PM, написа:
заведете кучето на ветеринар,не е нормално да го прави докато лежи примерно.Може проблема да е медицински.Има състояние наречено инконтиненция-невъзможност за задържане,което доколкото знам се лекува с медикаменти,но не знам дали се среща и при мъжките.
Публикувано: 25 April 2012 - 08:50 PM
Яде, колкото трябва, не го прехранвам, нито недохранвам.
Публикувано: 25 April 2012 - 09:11 PM
moonwind, в 25 April 2012 - 08:59 PM, написа:
според мен трябва пак да прочетете темата във форума и да почнете да я прилагате отначало и да покажете на кучето че вие сте господаря му и че не може да се изхожда където му падне . >>> http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%B5/ това е моето мнение разбира се аз така бих постъпила , ако някой има забележки да ги каже ( само без обиди моля ) ... и само да попитам защо не трябва да " натъркваме муцуната в пишканото "
Публикувано: 26 April 2012 - 06:29 AM
moonwind, в 25 April 2012 - 06:59 PM, написа:
Дълбоко ти съчувствам като човек, чието куче доби хигиенни навици на около 1 год 3 мес, само че при мен става дума за едро куче и доста повече мизерия.
Ситуацията беше абсолютно сходна, при желание можеше да стиска колкото трябва, но оставена сама се изпикаваше и не само. Прибирах се всеки ден на обед от работа да я извеждам и помежду прибиранията пак правеше белите, все едно просто не считаше за нужно да се мъчи да стиска. Спазвах всички правила, описани в темата за хигиенните навици, но без резултат или дори напредък. Ревеше ми се всеки ден да бърша осрано и опикано, а други кучкари ме нареждаха, че ми се е качила на главата и че трябва да я бия.
Промяната настъпи в точно обратния случай на твоя - при мен се нанесе друг човек. Вкъщи имаше по-"семейна" атмосфера и се въведоха нови правила, почнахме и обучение с треньор в общо послушание. Смъкнахме я от леглото, повече не й позволявахме да спи там, вечер си я оставяхме в нейната стая. Пика от инат там, пика сутрин преди 6:00, все едно не може да ме изчака да стана, а после изведнъж започна да стиска по 11 часа. Сега е желязна.
Та аз мисля, че малко правила няма да ви навредят...

Публикувано: 26 April 2012 - 11:14 AM
ironic_, в 26 April 2012 - 06:29 AM, написа:
moonwind, в 25 April 2012 - 06:59 PM, написа:
Дълбоко ти съчувствам като човек, чието куче доби хигиенни навици на около 1 год 3 мес, само че при мен става дума за едро куче и доста повече мизерия.
Ситуацията беше абсолютно сходна, при желание можеше да стиска колкото трябва, но оставена сама се изпикаваше и не само. Прибирах се всеки ден на обед от работа да я извеждам и помежду прибиранията пак правеше белите, все едно просто не считаше за нужно да се мъчи да стиска. Спазвах всички правила, описани в темата за хигиенните навици, но без резултат или дори напредък. Ревеше ми се всеки ден да бърша осрано и опикано, а други кучкари ме нареждаха, че ми се е качила на главата и че трябва да я бия.
Промяната настъпи в точно обратния случай на твоя - при мен се нанесе друг човек. Вкъщи имаше по-"семейна" атмосфера и се въведоха нови правила, почнахме и обучение с треньор в общо послушание. Смъкнахме я от леглото, повече не й позволявахме да спи там, вечер си я оставяхме в нейната стая. Пика от инат там, пика сутрин преди 6:00, все едно не може да ме изчака да стана, а после изведнъж започна да стиска по 11 часа. Сега е желязна.
Та аз мисля, че малко правила няма да ви навредят...
Аз го взех да спи при мен точно заради това, че не иска да изчака до 6:00 и си прави мизериите, но явно ще го върна на мястото му и ще се моля да се научи някога. Не ги разбирам как правят такова мазало на мястото им за спане, явно сме попаднали на прекрасни индивиди :D Благодаря за съветите :)

Вход

Горе
Цитиране +