Dog.bg Форуми : Липса на хигиенни навици на пораснало куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Липса на хигиенни навици на пораснало куче Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 April 2012 - 07:24 PM

Здравейте. Имам голяма нужда от помощ. Кучето ми е на година и половина (кокер) и не иска да се научи да ходи до тоалетната само навън. Може да стиска дълго време, но на инат прави всичко вкъщи и то не само в банята, а където си поиска - в кухнята, на дивана, в спалнята. Моля ви за съвет, защото вече нямам сили и нерви да чистя и пера след него и ще се принудя да се разделим.

#2 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 07:49 PM

по колко пъти на ден го извеждате , карате ли му се когато го направи там където нетрябва .

#3 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 07:56 PM

Когато съм на работа го извеждам по 3 пъти, събота и неделя поне по 4. Карам му се, полза няма. Знам, че може да стиска, понеже спи при мен и издържа до сутринта без проблем.

#4 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 07:56 PM

нещо ти не умееш да го научиш значи. прочете ли темата за приучаване към хигиенни навици? като излезете навън първо го карай да "твори", а след това го награди като го пуснеш да потърчи наволя и да си играе. аз не знам куче което колкото и ДА НЕ ГО УЧИШ като почне да си върши работата навън да не стиска и да чака разходката имено заради това да си поцъка после. успех приател и не си зарязвай животинката заради ако и пиш...

#5 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 08:00 PM

Прочетох всичко преди да го взема и изпълнявах всичко както трябва. Наистина го прави на инат. Не може час след разходка всичко вкъщи да е омазано. И аз не искам да го оставям, но не знам как да поправя нещата.

#6 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 08:06 PM

аз сега гледам малко бебе и знам какво е, но моето куче е на 4 месеца. заведа го в банята свърши си работата и после нещо просто такъв му беше деня че се лигавеше и буквално през 5 мин. пускаше някакви малко локвички направо ми идеше да го разбия от бой но знам че се лигавеше

#7 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 08:09 PM

Да, с бебе е нормално, но моя хубостник е голям. Понякога се напикава лежейки, явно от мързел, не знам. Накрая ще му сложа памперс и ще се приключи :)

#8 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 08:21 PM

а когато е навън изхожда ли се изцяло ( демек и да пика и да ака ) и по колко време го извеждате

#9 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 08:36 PM

Да, върши си всичко както трябва. Сутрин го разхождам малко, защото бързам за работа, но даже след целодневни разходки проблема си остава. Даже след такава разходка за "благодарност" се изпишка на спалнята :)

#10 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 April 2012 - 08:46 PM

Показване на мнениетоmoonwind, в 25 April 2012 - 06:09 PM, написа:

Да, с бебе е нормално, но моя хубостник е голям. Понякога се напикава лежейки, явно от мързел, не знам. Накрая ще му сложа памперс и ще се приключи :)

заведете кучето на ветеринар,не е нормално да го прави докато лежи примерно.Може проблема да е медицински.Има състояние наречено инконтиненция-невъзможност за задържане,което доколкото знам се лекува с медикаменти,но не знам дали се среща и при мъжките.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 08:48 PM

а прехранвате ли го ? защото ако не го найстина може да има някакъв пролем

#12 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 08:50 PM

Водих го, проблема не е медицински. Той може да стиска, правил го е по 10 - 12 часа нощем, всичко друго идва от инат и лиготия според мен. Мислех си да го дам на кучешко училище, но не зная до колко ще е удачно за неговия случай.
Яде, колкото трябва, не го прехранвам, нито недохранвам.

#13 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 08:56 PM

а комади изпълнява ли , слуша ли на вън защото може да не знае кой е шефа и да си прави каквото иска без да отчита забележките ви. ако слуша аз си нямам и на идея защо може да прави така ...

#14 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 08:59 PM

В повечето случаи слуша, но понякога просто забягва на някъде. И аз си мисля, че проблема е в това, защото като го взех не живеех сама за разлика от сега и той явно се е объркал. Как може да се коригира това поведение? :)

#15 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 09:11 PM

Показване на мнениетоmoonwind, в 25 April 2012 - 08:59 PM, написа:

В повечето случаи слуша, но понякога просто забягва на някъде. И аз си мисля, че проблема е в това, защото като го взех не живеех сама за разлика от сега и той явно се е объркал. Как може да се коригира това поведение? :)

според мен трябва пак да прочетете темата във форума и да почнете да я прилагате отначало и да покажете на кучето че вие сте господаря му и че не може да се изхожда където му падне . >>> http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%B5/ това е моето мнение разбира се аз така бих постъпила , ако някой има забележки да ги каже ( само без обиди моля ) ... и само да попитам защо не трябва да " натъркваме муцуната в пишканото "

#16 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 09:15 PM

Много благодаря на всичко за съветите. Ще започна всичко отначало, но без разходките през деня, защото няма как. Дано има полза :)

#17 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 10:51 PM

може да е приемало приятеля ти като господстващата личност, особено ако той е бил по-строг а ти по мекушава (обичайна практика) :ae_085:

#18 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 06:29 AM

Показване на мнениетоmoonwind, в 25 April 2012 - 06:59 PM, написа:

Дълбоко ти съчувствам като човек, чието куче доби хигиенни навици на около 1 год 3 мес, само че при мен става дума за едро куче и доста повече мизерия.

Ситуацията беше абсолютно сходна, при желание можеше да стиска колкото трябва, но оставена сама се изпикаваше и не само. Прибирах се всеки ден на обед от работа да я извеждам и помежду прибиранията пак правеше белите, все едно просто не считаше за нужно да се мъчи да стиска. Спазвах всички правила, описани в темата за хигиенните навици, но без резултат или дори напредък. Ревеше ми се всеки ден да бърша осрано и опикано, а други кучкари ме нареждаха, че ми се е качила на главата и че трябва да я бия.

Промяната настъпи в точно обратния случай на твоя - при мен се нанесе друг човек. Вкъщи имаше по-"семейна" атмосфера и се въведоха нови правила, почнахме и обучение с треньор в общо послушание. Смъкнахме я от леглото, повече не й позволявахме да спи там, вечер си я оставяхме в нейната стая. Пика от инат там, пика сутрин преди 6:00, все едно не може да ме изчака да стана, а после изведнъж започна да стиска по 11 часа. Сега е желязна.

Та аз мисля, че малко правила няма да ви навредят...
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 11:14 AM

Показване на мнениетоironic_, в 26 April 2012 - 06:29 AM, написа:

Показване на мнениетоmoonwind, в 25 April 2012 - 06:59 PM, написа:

Дълбоко ти съчувствам като човек, чието куче доби хигиенни навици на около 1 год 3 мес, само че при мен става дума за едро куче и доста повече мизерия.

Ситуацията беше абсолютно сходна, при желание можеше да стиска колкото трябва, но оставена сама се изпикаваше и не само. Прибирах се всеки ден на обед от работа да я извеждам и помежду прибиранията пак правеше белите, все едно просто не считаше за нужно да се мъчи да стиска. Спазвах всички правила, описани в темата за хигиенните навици, но без резултат или дори напредък. Ревеше ми се всеки ден да бърша осрано и опикано, а други кучкари ме нареждаха, че ми се е качила на главата и че трябва да я бия.

Промяната настъпи в точно обратния случай на твоя - при мен се нанесе друг човек. Вкъщи имаше по-"семейна" атмосфера и се въведоха нови правила, почнахме и обучение с треньор в общо послушание. Смъкнахме я от леглото, повече не й позволявахме да спи там, вечер си я оставяхме в нейната стая. Пика от инат там, пика сутрин преди 6:00, все едно не може да ме изчака да стана, а после изведнъж започна да стиска по 11 часа. Сега е желязна.

Та аз мисля, че малко правила няма да ви навредят...

Аз го взех да спи при мен точно заради това, че не иска да изчака до 6:00 и си прави мизериите, но явно ще го върна на мястото му и ще се моля да се научи някога. Не ги разбирам как правят такова мазало на мястото им за спане, явно сме попаднали на прекрасни индивиди :D Благодаря за съветите :)

#20 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 May 2012 - 09:57 PM

Доколкото разбирам,поведението се е променило,след раздялата с Вашият приятел?Моля,да го уточните.Важно е.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни