Dog.bg Форуми : Признаци за раждане

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Признаци за раждане Последната седмица преди 60-тия ден

#1 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2012 - 10:27 AM

Здравейте ! Днес 25.05 на моето куче му остават 9 дни до навършване на 60-тия ден.Можели някой с повече опит да каже какви са симптомите които кучето проявява дни/часове преди раждането ?? Кучката ми буквано стана като малко прасенце до преди 2 дена ядене без спиране по 4 пъти и то не помалко,гърдичките и са много виснали,корема много голям и виснал,но от вчера започна да изпуска някаква слуз от вулвата стана и червена,а слузта има бял звят та... вулвата е червена и видимо оголемена (всеедно е разгонена на 4-5 ден).Яденето и ... чудя се какво стана вече яде половината на това коеот давах оставям и го не го махам сутринта добавям малко към предишното за да изяжда всичко и някъде към след обяд вече е изядено и веднага слагам друго но яде супер малко.И така нормално ли е така да намали яденето все пак остават 9 дни аз си мислех че когато остават 2-3 дни или тогава направо може да спре ? През ноща е изгризала 2 дъски не много големи но ги е направила напълно неизползваеми разбутала е цялата клетка,започна да се изхожда по голяма нужда по целия двор а до преди 2-3 дни го правеше само там където съм я учил в градината сега незнам какво става.Разходките ги има през ден за по 30 минути и то сме така от 2 дни иначе преди това за по 1 час но съвсем леко не идавам да прави спринтове или нещо такова.Та ще помоля хора със повече опит ако имат желание нека напишат нещо и малко да е но да ми е от полза защото времето ще мине бързо а на мен ми е филм .... Ще помоля ако може хора които ще се заяждат даже да не пишат.Ще съм благодарен на хората които могат да помогнат !!!

#2 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 25 May 2012 - 10:55 AM

Викторе, ще те бия, пак си неподготвен! Как така разбра, че остават 9 дни точно, не е задължително кучето да роди точно на 60ти ден, може да те изненада на 57-58ми. Купи един дигитален термометър и една тубичка вазелин. Започни от тази вечер да мериш температурата на кучето, да точно отзад се мери... хихи. Мериш довечера в 20:00 и записваш колко градуса е. След това мериш всеки ден в 8:00 сутрин и в 20:00 вечер. Нормалната температура на кучето ти ще е около 38 градуса и нещо. Около 12-24 часа преди започване на раждането температурата пада рязко, под 37 градуса, кучето става много нервно, понякога трепери, зениците са разширени и диша доста тежко. Корема пада надолу почти до земята. Трябва да си там в този момент и да си подготвил място за раждане! Бях ти казала да коментираш тия неща с ветеринарен лекар, направи ли го?! След като раждането приключи трябва да си на 100% сигурен че всички кученца са родени и няма останали плаценти в майката, затова броиш на всяко кученце трябва да излезе и по една плацента! Ако не си сигурен, викаш ветеринар да бие инжекция окситоцин след раждането, за да може да се изхвърлят всички плаценти, в противен случай можеш да се сбогуваш с кучето си, за няма и няколко дни може да умре. Разходките ви сега нека са кратки, нормално е куче да пикае и ака където му дойде зора, така че не му се карай изобщо. Ти си го забременил, сега ще изтърпиш всички последствия.
Така че, сега на първо време мери температурата, падне ли под 37, раждането ще започне до часове. Купи една банка глюкоза от аптеката, като започне да ражда майката и сипи глюкоза във водичката, дава много енергия.

#3 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 11:12 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 25 May 2012 - 10:55 AM, написа:

Викторе, ще те бия, пак си неподготвен! Как така разбра, че остават 9 дни точно, не е задължително кучето да роди точно на 60ти ден, може да те изненада на 57-58ми. Купи един дигитален термометър и една тубичка вазелин. Започни от тази вечер да мериш температурата на кучето, да точно отзад се мери... хихи. Мериш довечера в 20:00 и записваш колко градуса е. След това мериш всеки ден в 8:00 сутрин и в 20:00 вечер. Нормалната температура на кучето ти ще е около 38 градуса и нещо. Около 12-24 часа преди започване на раждането температурата пада рязко, под 37 градуса, кучето става много нервно, понякога трепери, зениците са разширени и диша доста тежко. Корема пада надолу почти до земята. Трябва да си там в този момент и да си подготвил място за раждане! Бях ти казала да коментираш тия неща с ветеринарен лекар, направи ли го?! След като раждането приключи трябва да си на 100% сигурен че всички кученца са родени и няма останали плаценти в майката, затова броиш на всяко кученце трябва да излезе и по една плацента! Ако не си сигурен, викаш ветеринар да бие инжекция окситоцин след раждането, за да може да се изхвърлят всички плаценти, в противен случай можеш да се сбогуваш с кучето си, за няма и няколко дни може да умре. Разходките ви сега нека са кратки, нормално е куче да пикае и ака където му дойде зора, така че не му се карай изобщо. Ти си го забременил, сега ще изтърпиш всички последствия.
Така че, сега на първо време мери температурата, падне ли под 37, раждането ще започне до часове. Купи една банка глюкоза от аптеката, като започне да ражда майката и сипи глюкоза във водичката, дава много енергия.

Не не искам да кажа че след 9 дни ще роди ами че остават 9 дни до 60-тия ден.Консултирал съм се с ветеринар каза ми да я следя обясни ми същото за плацентите да следя на всяко куче 1 плацента и след раждането да му се обадя непременно да му кажа как е минало.Това с температурата ще го пробвам но дали ще остави да го направя малко не съм сигурен ..... значи трябва да пъхна колко от термометъра намазан със вазелин във вулвата на кучето ? А как да разбера че всички кученца са излезли и няма повече ?? Иначе разходките са тук наблизо в едно училище за малко и обратно в къщи а за изхождането права си ще чистя щом се налага ! Благодаря ти много

#4 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2012 - 11:16 AM

Не във вулвата!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#5 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 11:21 AM

Ами ако не във вулвата в дупето ли ?

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 May 2012 - 11:26 AM

Да в дупето.Ако е дигитален(по-добре и по-бързо) трябва да влезе цялата метална част(около 2-3см)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 11:32 AM

Значи тоя дигитален термометар го видях мажа целязното нещо което в в края със вазелин и мушкам само желязното до тук ясно ..... колко време стои вътре ?? Весела_5 ти каза че може и на 58-59 ден да роди случвало ли се е често кучето да ражда по-рано и какво предизвиква това ?

#8 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2012 - 11:49 AM

Дигиталните термометри издават звук, когато са измерили температурата- пищят.
Раждане след 58 ден си е напълно нормално и не е предизвикано от някаква нередност.
Кучето може да диша тежко, да е неспокойно, но пак да яде и повече от 24 часа преди раждането. Непосредствено преди самото раждане изтича и безцветна, или леко жълта течност. Подготви си много вестници за застилане на родилното легло, които ще сменяш, кърпи за подушаване на кученцата, голям леген, в който да ги слагаш преди раждането на следващото. Когато се роди кученце, след като е подсушено го претегляй и слагай на цицка да суче. На майката глюкоза, а може и вода със захар. Аз давах и банани- дават енергия много бързо.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#9 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 11:59 AM

Значи дали съм разбрал правилно : 1-во Започва раждането застилам мястото със много вестници и парцали които след раждането махам защото ще са много мокри.След това излиза първото кученце оставям на майката да скъса пъпната връв и да оближе кученцето и след това го взимам бърша го със кърпа след това го слагам във леген в който има парцали и кученцето стои там докато не излязат всички кученца ? Или след като го избърша претеглям го и го слагам да боза и чакам следващото или да ги събера всичките в легена и да ги сложа наведнъж на майката ? А като ги мера какво да записвам 1-во кученце Пр:250 грама 2-ро кученце Пр: 240 така ли ? Ами ако оставя майката сама да си върши работата няма ли да я свърши защото знам че кученцата не трябва да се пипат защото ако замиришат на нещо друго освен на майката тя ги изяжда незнам дали е вярно но... ?

#10 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 25 May 2012 - 12:25 PM

Възможно е майката да се оправи сама с пъпната връв и почистването на кученцата, но като за първо раждане е добре да й помагаш. Да забърсваш кученцата внимателно, като им поддържаш главата. И да аспирираш течности от носа и устата (купи си бебешки аспиратор от бебешки магазин). Аз лично предпочитам сама да прекъсвам пъпната връв, защото майката понякога я къса прекалено близко до коремчето и така се създава предпоставка за пъпна херния на по-късен етап. Като се ражда всяко кученце, записвай пол, тегло, отличителен белег, за да може в следващите дни като мериш кученца да виждаш ясно кои наддават стабилно и кои изостават. Кучката си е твоя, предполагам ти има пълно доверие, така че няма да си изяде малките, споко. Ти трябва да й помогнеш, защото все пак й е първо раждане, възможно е ако я оставиш сама да прегризе някое краче на кученце (и това съм го виждала) или да прекъсне пъпната връв в основата и после кученцето да получи херния. Или кученце да остане с течности в нослето и да се задуши в първите минути след раждането (и това съм виждала). Изобщо в голям филм влизаш, така че се подготви психически, сигурна съм че всичко ще мине гладко, но най-важното е да знаеш какво те чака и така ще си сигурен в действията си. Раждането може да продължи часове наред, хубаво е да имаш помощник под ръка.

Цитат

Или след като го избърша претеглям го и го слагам да боза и чакам следващото или да ги събера всичките в легена и да ги сложа наведнъж на майката ?

Бършеш го, аспирираш течности от носа и устата, и го слагаш да суче. Като усетиш контракции и че ще излиза следващо кученце, майката става супер напрегната, става, сяда, прикляква, тогава много ясно прибираш всички родени кученца в легена. Като се роди следващото кученце, пак слагаш всички заедно да сучат. Сученето на кученцата предизвиква отделяне на хормони в организма на майката, които възстановяват контракциите и водят до раждането на следващо кученце. Плюс това първото мляко на майката се нарича коластра и то е безценно за новородените кученца, затова трябва да засучат мляко колкото може по-скоро след раждането си.

#11 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 01:25 PM

Ясно ще се справя и както каза ще имам помощник под ръка един мой приятел тя го обича много така че едвали ще се притесни от него..... Някой ако е присъствал на раждане можели да обясни всичко всмисъл : Кучето ляга и почва да ражда до нея съм първото куче излиза и от там нататаък да приемем че са 4 всичко си върви нормално без проблеми но така просто да имам представа взимам първото бърша го и го слагам да суче после идва другото бебе и така нататак ако някой има време и желание да го напишее за да имам ясна представа ще съм много благодареен !

#12 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 01:43 PM

Доста подробно ти го обясниха, Не разбирам кое още не ти е ясно. Все пак никой не може да гадае как точно ще протече раждането при твоето куче. Най-важните неща са написани. Ще е хубаво човекът, който ще ти помага да има поне някакъв опит. Доста смело решение си взел, дано всичко да протече както трябва!

#13 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 01:44 PM

Не се паникьосай ,родеители ти къде??? Ветеринар под ръка за всекий случай има ли?? За тея два месяца какво си направи да се подготвиш.?Най важно е ветеринарят ,трябва да знаеш къде да се обърнеш при осложнения.
Стой до нея и наблюдавай дали кучка ще прави какво то трябва.Ако се забави да скъса балонче с околоплодни води ,направи го ти,иначе кученцето ще се задуши без въздух.Пуповина следи ,да не се увлече да я изгрезе неправилно ,поне 2.5 см. да остане.Вода до куче да има задолжително.Тя би трябвало сама да се справи,но все пак всичко се случва.

#14 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 06:06 PM

Благодаря а всички които ми дадоха съвети ще ги запомня.Ира67 ми обясни всичко подробно и вече се чуствам много добре подготвен но ако някой иска да сподели още някои неща няма да е излишно. :)

#15 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 06:50 PM

Имаш ли снимка на майката? Сега, преди раждането точно? Ако можеш качи снимка.

#16 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 09:54 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 25 May 2012 - 06:50 PM, написа:

Имаш ли снимка на майката? Сега, преди раждането точно? Ако можеш качи снимка.

Имам и то точно под лек ъгъл ..... самоче утре ще мога да ги кача :)

#17 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 11:31 AM

Днес 52-ри ден реконструирах кушарата на кучето по съвет на Ира и сега стана много по-добре и се хареса дори на кучето ..... още с лягането се излегна като шеф хаха.Обаче поседя малко повъртя се огледа наляво надясно и подуши одеалата които са под нея а те бяха същите на които беше спала преди 2-3 седмици подуши ги и почна да копае със едната лапа след това пробва да захапе одеалото но не успя и продължи да копае леко след това стана и пак почна лекичко да копае във ъгъла но не мног ои не упорито а леко и легна пак...... яде си както от предишните 2-3 дни по-малко но често ... После ще кача снимка на кучето от близо и на кушарата която измайсторих ...

#18 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 12:19 PM

Като копа така ,няма чуудно и порано да роди,те така правят преди раждане .Но не изключено че просто се запознава с нова къща.

#19 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 02:34 PM

Показване на мнениетоira67, в 26 May 2012 - 12:19 PM, написа:

Като копа така ,няма чуудно и порано да роди,те така правят преди раждане .Но не изключено че просто се запознава с нова къща.

Бях излязъл за 2 часа върнах се и знаеш ли в какво състояние беше това което бях направил .... с главата надоло.Даските дори бяха разместени а да не говорим за одеалата обърнати и сгънати на топкаа гледам я сега е неспокойна диша тежко и гледам че слузтта която изтича от вулвата вече не е безцветна а някак си по-мътен цвят.Не е ли много рано още да ражда 52 ден е ....

#20 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 04:04 PM

Я за тая слуз попитай ветеринаря,и не отлагай ,може би това е нормално.По всичко личи че кучка не спокойна .
Слюз трябва да бъде леко жилтяникава и температура пада до 36-37 градуса.Температура пада за 8-до 24 часа до раждане.Твойта май ще ражда .В личку ти напиша номер телефона.Раждане може да бъде от 57до 69 ден.А и брой от първо чифтосване.

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни