Dog.bg Форуми : Признаци за раждане

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Признаци за раждане Последната седмица преди 60-тия ден

#21 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2012 - 04:20 PM

Показване на мнениетоira67, в 26 May 2012 - 04:04 PM, написа:

Я за тая слуз попитай ветеринаря,и не отлагай ,може би това е нормално.По всичко личи че кучка не спокойна .

Говорих с него и каза че е нормално и че преди раждането тя ще се оцвети във светло или тъмно жълт цвят.Също каза да я чакам да роди по-рано от 60-тия ден но след раждането да мусе обадя.Сега си е спокойна де спи си мислих да я изведа за 20-30 минути но много вали....

#22 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 04:28 PM

Кучка ти ще ражда евентуално днес.Пази я от течение и от дъжд.Може да роди и на вън,сега не студено ,само да не на течении.Приготвикъде ще вариш ножици ,сухи парцалки за бърсане ,но пуповина да не отрежиш помалко от 3 см .А подобре остави го на кучка и контролируй неща.Кучка трябва да се чувства в безопасност И няма да я извеждаш .Вода да има.

#23 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 04:35 PM

Всичко ще мине добре,.Не паникьосай,.Стискам ти палци.Не се притеснявайда звъннеш на скайп и на телефон.В къщи съм.И да не те притеснява късен час.

#24 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 05:02 PM

Нали се разбрахме ще дам шанс на кучето ако има проблеми ще се намеся аз и така ...

#25 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 09:56 AM

Днес е 60-тия ден и кучето отказва всяква храна,снощи хапна малко а сутринта въобще.Вулвата и е влажна постоянно оная слуз вече е тъмно сива и постоянно изтича.Кучето е неспокойно и постоянно пие вода.НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВА Е ТАЯ СЛУЗ ВЕТЕРИНАРЯ МИ КАЗА ЧЕ Е НОРМАЛНО И ЩЕ СТАНЕ МНОГО ТЪМНА И ЕТО ТЯ Е ТЪМНА ВЕЧЕ А ПРЕДИ СЕДМИЦА БЕШЕ БЕЗЦВЕТНА СЕГА ВЕЧЕ Е ТЪМНО СИВО.НЯКОЙ КОЙТО МОЖЕ ДА ОБЯСНИ ПО-ПОДРОБНО АКО ГО НААПРАВИ ЩЕ МУ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРЕН !

#26 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 June 2012 - 05:06 PM

Тази тъмна слуз не ми харесва. Измери ли температурата на кучето? При мен сутринта преди да роди кучето ми изтече бяла течност, все едно й изтекоха водите. Половин час след това роди първото кученце. Ако течността е тъмна, а не дай си боже със зелен оттенък, това може да значи че се е спукал сака на някое кученце. Кучката ти трябва да започне да ражда всеки момент според мен. Колко й е температурата?

#27 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 06:33 PM

Беше 37 , 14.30,поне тогава ми написа на скайпа.Той говорил с лекар по повод на течность ,лекар казал че всекий момент роди.Чакаме и стискаме палци ,момчето още ученик ,притеснявасе много ,непрекъсното консултирасе с лекар.Да не го плашиме.

#28 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 10:10 PM

Не не това че съм ученик не е оправдание.А тази слуз не мирише нито е зелена... незнм даже как да го обясня първо беше бяла след това стана по-тъмна като тъмно бяло или незнам как да го обясня.Знам че когато има нещо такова мирише на мърша и изтича една зелена течност,а това не е течност някакъв гъст секрет.Посъветвал съм се със моя ветеринар и ми каза че е нормално след това със Мидрол от форума която на скоро видя как нейната ражда 6 бебока и тя ми каза че тази слуз също я е имало и при нейната кучка.След това Таниа Гетова тя е ветеринарен лекар и във същото време обучава кучета ми каза че е нормално щом не тече като вода а е на капки и каза да меря температурата и ако е под 38 да чакам до 24 часа да роди.... Та кучето ми е добре хапва много малко почива си изкопа ми двора постоянно обикаля диша тежко.Мерих температурата във 14:00 беше 37C ако до сутринта не роди ще я премеря пак.Тази вечер няма да ставам през 1 час ами цялата вечер няма да спя макар че утре съм на училище .....Та дано всичко мине добре и няма проблеми .... аз съм приготвил всичко и чакам слизам през 15-30 минути да я поглеждам....

#29 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 June 2012 - 10:29 PM

На моето куче температурата му беше 37,5 градуса вечерта преди да роди и сутринта като станах и като я премерих беше вече 36.5, след час започна раждането. Бъди готов всеки момент. Възможно е да е много неспокойна, да започне да трепери, да е уплашена и притеснена, защото не знае какво й се случва. Стой нон стоп до нея, нека да ти е постоянно под око.

#30 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2012 - 02:29 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 03 June 2012 - 10:29 PM, написа:

На моето куче температурата му беше 37,5 градуса вечерта преди да роди и сутринта като станах и като я премерих беше вече 36.5, след час започна раждането. Бъди готов всеки момент. Възможно е да е много неспокойна, да започне да трепери, да е уплашена и притеснена, защото не знае какво й се случва. Стой нон стоп до нея, нека да ти е постоянно под око.

ТИ МЕ ХВЪРЛИ В ТЪЧ ..... Преди 5 минути я премерих температурата е 37,5 :mg_062: Тази вечер пак няма да спа незнам как издържам въобще дори и кафе не пия .... Температурата 37,5 и дори не е яла нищо само вода пие ..... мисля че тази вечер или на сутринта ще е вече майка...... Мидрол на която съм адски благодарен ми изпрати снимки на секрета който е изтичал от вулвата на кучето и буквално часове преди раждането същата течност самоче нейната е бие на жълто моята е като мръсно бяло и каза че ще се промени ..... Значи да прегледам пак какво съм си приготвил да не забравя нещо..... Весела дай някаква идея какво да направя за да разпознавам кученцата кое съм мерил и кое колко е било да им връзвам конче ли или нещо друго ??

#31 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2012 - 05:02 PM

Кратко ръководство за стопанина на раждащата кучка

1. Температурата на тялото пада докъм 37,5 градуса последните 24-48 часа преди раждането.
2. Кучката започва да лежи с глава между предните лапи.
3. Става все по-неспокойна.
4. Често си лиже вулвата.
5. Отказва да се храни.
6. Вулвата омеква и се уголемява. Появява се безцветна или бледа слуз.
7. Кучката апочва да се извива и напряга. Започва да скимти, да рови постелката и да диша тежко. От този момент нататък трябва да бъдеш плътно до нея.
8. Ако схватките продължат повече от 3 часа без да се роди нищо, трябва да се извика лекар.
9. Показва се водния мехур. Да не се бърка с плацентата! Мехурът се пука сам и от него изтича розова течност.
10. След това се показва кученцето, увито в плацентата. Ако не се роди до половин час след спукването на мехура, е добре да се обадиш на ветеринаря.
11. Кученцето се ражда, майката започва да разкъсва и да яде плацентата. Ако започне да я разкъсва от страната на дупето, трябва да й се помогне, да се разкъса около устата.
12. Майката къса пъпната връв и облизва усилено кученцето.
13. Ако майката не скъса сама пъпната връв, трябва да се отреже на 5-6 см от коремчето и да се завърже с чист копринен конец.
14. Доизсуши кученцето и го постави да суче.
15. Претегли го, запиши теглото, пола и времето на раждане.
16. Смени ако трябва постелката на майката. Дай й малко вода и/или хладко мляко с лъжичка захар.
17. След третото или четвъртото кученце може да й дадеш парченце шоколад.
18. Ако кученцата са много и раждането продължи повече от 3-4 часа, може да се опиташ да изведеш кучката да се разтъпче и облекчи.
19. Ако след последното излязло кученце продължават напъните и повече от 2 часа не се ражда друго кученце, обади се на доктора.
20. Не се суети, не нервничи, не говори високо, не се паникосвай, за да не притесняваш кучката.

Мидрол ми изпрати това което адски много ми помогна и се чуствам още по-сигурен !

#32 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 05:48 AM

Кучето е обърмало цялото си легълце със главата надоло.... когато станах във 4 часа тогава беше така преди това във 2:30 не беше хм сега ще и измеря температурата....

#33 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 June 2012 - 06:28 AM

Кой ден е днес?
Колко е температурата сега и колко беше на предишното мерене?
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 06:58 AM

Както ги броя, на 3 беше 61 ,днес 7 и излза че 64.
На 3.05 беше 37
На 5 37.5
Вчера говорих с момче и беше 38
Не ли вече трябваше да роди??
Пиша от думите на момче,от това какво ми каза.Някой на който му се раждаха кученца и имат пресни спомени да изскажат свойто мнение. :dh_188:
Мойто мнение че лекар трябва да прослуша кучка какво става там в корема и .

#35 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 June 2012 - 07:08 AM

Подозирам, че тампературата е мерена след физическа активност, в противен случай, кучето вече трябваше да е родило.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 07:33 AM

]Намерих инфо от руснаци и прекарах го през преводач Като гледам на някои места превод не точен,мои извинения,така превежда комп.Но в общо инфо полезно.Постепенно ще отредактирам ,малко множко наведныж.Отредактирано ще отделям с нещо.

Група: Doctor
Град: Москва
Интереси: репродуктивна

Публикувано на 21 декември, 2007 - 01:59

Мисля, скъпи модератор няма да се притесняват, ако ас изскажа свойто мнение, което трябва да знаете, който реши да стане собственик на всеки селекционера.
Уважаеми Животновъдите! Това, което съм написал не е инструкция за самостоятелна родилна зала. Надявам се, че тя ще ви помогне да разберете кога да щетрябва да се обърнем към лекар. Още по-добре, да се споразумеят с лекар предварително, че той щеше да контролират хода на бременността и раждането. За раждане пише, само защото по различни причини не всеки има възможност да покани лекар за всички поколения, и следователно, по мое мнение, те трябва да знаят как да се помогне на вашето куче.

БРЕМЕННОСТ.

Средната бременността трае 59-64 в кучета дни, но в зависимост от наследствени фактори и броят на малките, етапи на бременността, може да варира (намаляване, когато голям брой кученца, или ако те растат малко.) Когато малоплодие и удължаване увеличава вероятносттаедроплодие,, като кученца в последните дни на пренаталното развитие е много активен наддаване на тегло.

Диагностициране на бременност.

През първата половина на бременността, тя може да се определя само откоственъм характеристикам (като след около 20 дни при кучето могат да покажат признаци на токсичност, гадене, повръщане и загуба на апетит, освобождаване от отговорност от веригата прозрачен разтеглив слуз).
Друг начин да се определи бременността е между чифтосване правят измервания на обиколката на гръдния кош зад лактите и обиколката на корема в областта на слабините, ако след 35 дни от бременността втория етап ще надхвърлят първата е допълнителен признак на бременността.
С 35 дни на бременна куче да видите набъбване и porozovenie зърната.
С 21 дни на кученцата може да се види на ултразвук.

Хранене по време на бременност.

До 35 дни на бременността хранят кучето, както и , преди чифтосване.
След 35 дни нуждата от хранителни вещества, микроелементи, минерали и витамини се увеличава.
Ако кучето ви яде суха храна, през втората половина на бременността трябва да бъдат прехвърлени към специална храна за бременни и кърмещи кучки, или ако такива храни не са в съответствие за вашата храна, храна за кученца. При хранене със суха храна, за да добавите витамини и минерални добавки не са необходими.
Ако кучето е на естествено хранене, количеството на храна, използвани на ден, трябва да бъде увеличена с 50%, в идеалния случай чрез въвеждане на допълнително хранене. С естествена храна трябва да се добави витамини и минерални добавки за бременни и кърмещи кучета в доза на опаковката.

физично натоварване и ходене.

До 35 дни от бременността в товарното граници и ходене се изисква.
През втората половина на бременността кучка, тя започва да бъдете внимателни, да се движат бавно, затова е препоръчително да се отдалечи от другите кучета и да се ограничи игри на открито (пръчка, топка, и др.).
Миналата седмица, че е желателно за разходка на каишка, за да се избегне неочаквани натоварвания и опасности. Ходенето трябва да бъде дълго (не по-малко от 1, 02:00 2-3 пъти дневно), защото на физическата годност зависи за облекчаване на потока на труда. Последните дни не е препоръчително да си тръгне от къщата, което би било в доставката изведнъж започна да не попаднат в трудна ситуация.

Предвестници на наближава раждането.

Повечето от кучетата за един ден преди раждане температура тялото пада.
За да не пропуснете тази момент трябва да знаете нормалните средни дневни колебания в температурата на тялото на кучето си. Това изисква 55-57 дни, всеки ден, за измерване на ректалната температура 2-3 пъти на ден и да записвате резултати. При наближаване на датата на раждане, температурата може да падне постепенно в рамките на няколко дни , или едновременно, но разликата между нормално и пренатална минимална температура трябва да бъде 1-1,5 градуса. От този момент нататък да следят отблизо на кучето, защото след падането на температурата раждания обикновено се проявяват в рамките на 12-24 часа. В часовете преди раждането neskoloko температурата се повиши до нормалното.
Само 3-4 дни преди раждането при кучетата капки на корема (на гърба на горната куче изглежда тънка, куха горната част на корема, и nihnyaya okluglaya).
2-3 дни преди раждането на кучето може да стане тревожност, да копаят, "гнездо", често да диша, защото стомаха става по-често уриниране спуснати.
най изразени признаци (около един ден) е отказ да се яде (harrakterno не за всички кучета), повръщане и диария.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Раждания.

Контракции.

По време наспазми куче се чувства болка, така че изглежда, че тя гледа в една точка, сосредоточавайкисе върху вътрешното състояние, може да погледнем назад на опашката си, пъшкат, стене. Фаза продължава 12-24 часа спазми на раждане, така че първите 5-8 часа на контракциите не са ясно видими, интервалите между тях са големи.на ефект на твърд корем "), ходене женски щамове задните крайници (" дървена разходка "), предчувствие гърба си, често облизване на контур и млечните жлези, в легнало куче позиция хвърли от страна до страна (като че ли търси за удобна позиция). Появяват се прозрачен сивкав мукус (слуз щепсел). Ако кучето е водниста, кървава течност освобождаване от отговорност или зелен, трябва незабавно да видите специалист, тези симптоми показват сериозно усложнение. 2-3 часа преди доставка на температурата на тялото обикновено се издига до 37,8-38,0 градуса, кучето е изключително развълнуван, изкопни работи, често се пита за улицата, може да разкъса на тепиха, опитвайки се да се оттеглят към мястото, избрано от нея, активно ближе. Необходимостта от чести разходки, движени от желанието кучка пълно изпразване на червата и пикочния мехур, което е необходимо за нормалния процес на доставка. Опитайте се дори да разходи кучето на ранен етап на труда да получи доставката, не го намерите в нехигиенични условия (в коридора, в асансьора, на улицата). Това е най-вероятно да се случи на един млад женски pervoschennoy. Намаляване на интервалите между контракциите до 10-15 минути означава подход фаза на труда.

Опити.

Постепенно контракциите стават често в опитите на жените в същото време могат да бъдат различни: състояние, в седнало положение (поставяне на една страна на стъпалото) или легнало положение (често в големи породи). Опашката на кучето с характеристика на земите под угар, образува формата на полумесец, върха надолу. Тъй като първата поява на всякакви опити кученце трябва да се появи не по-късно от 2:00. Ако интервалът е по-дълъг, трябва незабавно да се свържете с вашия ветеринарен лекар. Puppy се намира в две мехурчета: вода и мембрани. Първо, показват, вода балон, което само по себе си може да бъде прекъсната в родилния канал, или се развали кучка. Малко след това се появява първо кученце. През родовия канал може да върви напред главата или задните крайници - и двете позиции са в норма. Когато ситуацията се с главата напред кученце лапи се намират под брадичката, главата отива напред муцуна. В позицията на задните крака напред цикли се появяват лапите и опашката. Когато се разбиват в родилния канал на вода балон на цикъла предполага околоплодната течност сивкав цвят. Обикновено, за 20-60 минути, обикновено се появява на първо място кученце. Така че, кученцето е роден. Ние трябва незабавно да счупи черупката. Най-лесният начин да я вземете под брадичката и да вземе кученце като на отглеждане. Освободете устата и носа на слуз с памучна кърпа на кученцето е най-подходящ за тази цел, плетени от памучен плат, многократно изчистени или варени, нарязани на тъкан (размер 40x40 см за големи породи и 20x20 см за малки породи). Ако той дойде, с плацентата, нарязани на пъпната връв (заминаващи на кученцето корема не е по-малко от 2 см в най-малки породи, не по-малко от 4 cm в едри породи), се използва с тъпи ножици (рязане на зъбите). и след това с два пръста, леко преместване на течност от пъпната връв на корема на кученцето до ръба на парче. Ако пъпната връв е кървене, компресиране на ръба на границата пъпната връв и задръжте за 20-30 секунди. Процес може да намали ръба на водороден прекис, калиев перманганат, или зелена боя, разредена с цвета на зрели череши. Ако дори и след като пъпната връв кърви, вратовръзка, то Schelkovo или найлон резба (не по-малко от 1 см от коремчето на кученцето). Когато на кученцето, и плацентата (плацентата) остават в матката, се опитайте да го дръпнете направо плавни движения, като се има предвид опитите на женската (да се запази пъпната връв е удобно парче марля кърпа). Пъпната връв може да приключи в родилния канал, а след това кученце ще бъде освободен без амниотичната мембрана, или плик, но без плацентата. Уверете се, че кабелът е твърде кратък, не кървят. Избършете памук кученце пелена (най-гофрети кърпа). Понякога кученце се запазва в родилния канал за дълго време без амниотична мембрана - това води до асфиксия (респираторни смущения и глад за кислород). Опитайте се да си поемете дъх, с енергично разтриване на гърдите груба кърпа (вафла кърпа). Има друг начин (в краен случай), когато собственикът може да суче на амниотична течност от устата, дихателните пътища новородено кученце. Но не забравяйте, че тази манипулация трябва да се прави с особено внимание, като се има предвид, минималният размер на светлина новородено кученце. В някои случаи, за да съживи кученцето използва kordiamin (в капсули, на не повече от 1-3 капки в езика на вашето кученце, в зависимост от породата). Понякога добър ефект за съживяване на кученце прави налива топла вода (45-50 градуса за 2-3 секунди). Внимавайте за кучка, защото са поводите, когато кучка пъпната връв закуска твърде близо до пъпната пръстен, което води до образуването на открита херния и смъртта на кученцето. Когато krupnoplodii или слаб труд кученце може да се заби в родилния канал кучка: шоуто се опитва да муцуната и задните си крака, с опити да се върне на релаксираща. В този случай, опитайте се да се появи на тялото, както и следващите опити да се опитват да нежно и плавно, за да го плъзнете към изхода от цикъла. Въпреки това, не забравяйте за възможни вродени дефекти, така че властта не е необходимо тук. Средно нормалният интервал между изходите на кученца за около 30-40 минути, така че ако кучето се огъва напразно в продължение на повече от два часа, бъдете сигурни, да се консултирате с лекар. Женските при раждане са на първичния и вторичния предците слабост. За основната слабост на труда, някои женски са предразположени генетично (наследена).

Вторично слабост се случва, когато раждането на множествена, продължително труд, когато матката е силно опъната, мускулите губят своята контрактилитета отчасти, кучето се огъва за дълго време, overtaxing. Ако срещате трудности при раждането на първата кученце, то е по-добре да се обадите на професионалното образование и обучение (OB). използването на стимуланти или други лекарства, без специални познания или консултация със специалист nedoputimo, защото може да доведе до руптура на матката или спазъм на шийката на матката, които ще се наложи хирургическа намеса. Пример за нормална доставка големи кучета (кученца осем бременност), на първо кученце - един час след началото на труда, на втория - 40 минути, третата - след 35 минути, четвъртото - след 30 минути, на петия - след 1 час и 20 минути, шесто - чрез 45 минути, на седмия - след 50 минути, осмият - след 1 час и 10 mimnut, което означава, че освобождаването на първото кученце е около осем до около седем часа. В отчаяна ситуация, това не е възможно да видите специалист, интервалите между schenkamim надвишава два часа, труд, и там се витаеща заплаха от загуба на кученца, можете да използвате стимуланти, но само след освобождението на бременна матка не е по-малко от 30% (например, 9,10 Кученца след 3-4 кученце). Стимулиране на дейността на наркотици: 1 мл = 5 единици (1 флакон е предназначен за около 50-60 кг телесно тегло). За големите породи на еднократна доза от 1-2 единици (0,2-0,4 мл) за малки породи кучета (0.05-0.1 мл интрамускулно). предозиране на стимуланти може да има нежелани ефекти, така че те трябва да бъдат лекувани много внимателно. С предозиране на стимуланти лекарства предизвикват силни контракции на матката, на около 30-40 минути, което допълнително води до известна атония (отпускане на матката) и увеличава продължителността на родовия процес (за евентуална частична загуба на кученцата). С оглед на горепосочените данни, се опитват да използват средствата, веднага щом е възможно stimuliruyuschin-ниски дози, и възможно най-късно. Имайте в предвид - веднъж чрез прилагане на стимулант, ще бъдат принудени да направят повторни инжекции за всички доставки. Стимулатор е безполезно, когато женската напрежение безуспешно повече от три часа. Това показва грешен превия (ситуация) кученце, или неговият голям размер, която изисква незабавна намеса специалист.

При нормално раждане с всяко кученце отива 50-100 мл от амниотичната течност от големите скали, малки скали в 15-50 мл. за всяко кученце има един последен, но от време на време има еднояйчни близнаци, а след това ще има два пъпната връв, плацента. Съветвам всички бъдещи магазин, докато след раждането (в студена вода. В контейнер с капак), така че кучка не са имали достъп до тях. Ако последното е било по-малко от раждането на кученца, се вгледате внимателно в тях, може би в кучилото са еднояйчни близнаци. Ако матката е било забавено с един или повече следващи последици, той предизвиква освобождаването на зелено (по време на раждането е в норма). Обикновено в края на следващия изход се забави доставка в рамките на 2-6 часа. Последователно се забави повече от 6 часа може да предизвика възпаление на матката (ендометрит), което води до сериозни усложнения и изискват намеса специалист. Важно е да се следи честотата и цвета на освобождаване от отговорност след раждането, което нормално би трябвало да krovjanisto кафяво, мазен, и ако е имало забавяне в плацентата, а след това със зелен оттенък. Честотните разпределения - на всеки 1.5-2 часа, особено по време на хранене кученца, докато малките, кърмени произведени esteystvenny окситоцин предизвиква контракции на матката). След раждането освобождаване от отговорност, наречено лохии, след раждането период - lohalny на. В случая на рак на маточната spazmirovaniya лохии се натрупват и също могат да причинят възпаление (lohiometrit). Следователно, в отсъствието на емисиите, така че е по-добре да се консултирате със специалист. По време на раждането, вашето куче може да се пие вода (30-35 градуса), в малки количества и често. След като бъде приет с голямо количество течност при жените може да се развие повръщане. За да се гарантира завършване на доставката, можете да опитате да се вникне внимателно за наличието на женско кученце, ако не са резултат от проучване успокоява, аз ви съветваме да се види със специалист.

По този начин, DR трябва да причинява или информация моля посетете клиниката:
-Ако кучка maloplodie на krupnoplodie;
- Ако кучето perenashivaet (бременност bolee65-67 дни);
Ако кучето по време на бременност или в началото на труд кървав, кафяво или зелено освобождаване от отговорност;
Ако кучето се огъва напразно в продължение на повече от 2 часа;
Ако кучето е слаб труд, между лицемерни опитите отнема много време, или те са спрели напълно;
Ако по време на раждането разпределение на цикъла е много гъста, krovyanichnye, особено алено (лекар спешно, тъй като може кървене на матката);
Ако не сте сигурни, че кучето ражда с всички кученца (и наистина е желателно да се потърси лекарска помощ след раждането, което ще гарантира, че кученцата в утробата не е Оутс);
- Ако след раждането, не всички от изброените, или са мъртви кученца и температурата на тялото на кучето над 39, 5.

#37 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 12:12 PM

Моля, не правете огромни цитати.
Мод.

#38 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 12:21 PM

Показване на мнениетоira67, в 07 June 2012 - 12:12 PM, написа:

Моля, не правете огромни цитати.
Мод.

Исках да го махна но уплетах неща, моля да махнете :dh_188:
Че превода не точен.

#39 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 01:32 PM

Каква физическа активност аз не съ мя изкравал от 5 дни а ако съм я изкарвал това беше на 02.06 и то тогава не съм мерил температурата и беше за 10 минути наразходка ! Меря температурата сутрин обед и вечер ! Днес е 64 ден кучето не се храни сутринта Т беше 37 и малко сега отивам да я премеря и ще ви кажа каква е !

#40 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 02:14 PM

Температурата е точно 37,5 диша тежко ии гледа в една точка както пише във текстa gore.Вече не ляга така както преди дни от днес ляга със задните крака навън и предните навън всякаш направо си е легнала на корема мисля че тази вечер вече ще роди ..... тази сутрин беше копала двора леглото и беше с главата надоло във формата на гнездоо дано тази вечер вече да роди.....

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни