Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ
Публикувано: 02 December 2013 - 02:40 PM
Не само в Бг, навсякъде е така. Факт е че като система въпросната федерация за предпочитане спрямо някаква анархия и безхаберие, но също така е и факт че тя е една от най-корумпираните системи не само в БГ. Самата федерация е корумпирана. Иначе как ще позволяват да отсъжда съдия, практикуващ евтаназия на ветераните си когато станат на 8 години?

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 December 2013 - 04:08 PM
DOGI_DOG, в 02 December 2013 - 02:33 PM, написа:
Yerom, в 02 December 2013 - 01:00 PM, написа:
DOGI_DOG, в 02 December 2013 - 01:30 PM, написа:
(Стивен Хокинг)
DOGI защо размножаваш кучета тогава.Защото правилата ти пречат да развъждаш ли ?Защото трябва да правиш снимки за дисплазия да покриваш изпити да ходиш на изложби да правиш ДНА А всичко е разходи и време и труд .А ти си размножаваш без правила и клубове които да те контролират .Защото ти не си зомбиран ,не си съгласен с правилата и не трябва никои да ти казва какво да правиш.Какъв FCI какви пет лева като ще си размножаваме в двора .
Не Yerom, защото правилата са в ущърб на работоспособността. Тези снимки за дисплазия и сумати други изследвания относно здравето защо се правят...Защото се е развъждало правилно ли?
Факт е, че има разделение във всички работни породи. Кой е виновника за това разделение?
Факт е, че оценките от изложби се на първо място пред оценките за работа. Кой е виновника за това?
Факт е, че анатомията на кучетата развъждани от хора поддържащи работните качества, се различава съществено от тяхните "красиви" събратя. Кой е виновника за това?
Факт е, че "красавците" нямат необходимите за породата си работни качества. Кой е виновника за това?
И това е при всички работни породи...Кой е виновника Yerom? Аз ли?

DOGI много е жалко да твърдиш че правилата пречат на работоспособноста всъщото време да цитираш стандарта.Като си заплодил в двора си без да спазваш правилата какво мислиш че ще произведеш .Аз ще ти кажа :
Едни безпородни правоухи които ще виснат в обявите по интернет представяики се за елитни НОК или за супер работни кучета НОК или незнам още какви измислици и лъжи.А всъщност произвеждаш поредните клиенти на приютите за бездомни кучета които по никакъв начин няма да са виновни че човека които ги е произвел е бил напълно безотговорен тип.DOGI ако беше само ти виновен на ръце да теносим но хора които не спазват правилата и се оправдават с другите и със всичко размножават в доста породи.

Публикувано: 02 December 2013 - 04:44 PM
Yerom, в 13 November 2013 - 07:58 PM, написа:

Само защото осъждам корупцията на БРФК под егидата на ФЦИ благодарение на МЕН ли има борси? Вие сигурен ли сте че сте не сте пипали хапчета на Волен?

Публикувано: 02 December 2013 - 05:23 PM
Yerom, в 02 December 2013 - 03:17 PM, написа:

Бре човеко Божи, аз съм присътствала на повече Евразии, отколкото си чувал за изложби от подобно ниво))) Парички от членство и участие къде отиват?))) Я помисли поне мъъъъъъъъъъъъъничко)))))))))))) И от кои хорица се събират тез парички? А?А?)))))))
Бе то бива-бива да се правиш на ударен и не разбиращ, ама............

Публикувано: 02 December 2013 - 05:40 PM
Yerom, в 02 December 2013 - 03:08 PM, написа:
(Стивен Хокинг)
DOGI защо размножаваш кучета тогава.Защото правилата ти пречат да развъждаш ли ?Защото трябва да правиш снимки за дисплазия да покриваш изпити да ходиш на изложби да правиш ДНА А всичко е разходи и време и труд .А ти си размножаваш без правила и клубове които да те контролират .Защото ти не си зомбиран ,не си съгласен с правилата и не трябва никои да ти казва какво да правиш.Какъв FCI какви пет лева като ще си размножаваме в двора .
Не Yerom, защото правилата са в ущърб на работоспособността. Тези снимки за дисплазия и сумати други изследвания относно здравето защо се правят...Защото се е развъждало правилно ли?
Факт е, че има разделение във всички работни породи. Кой е виновника за това разделение?
Факт е, че оценките от изложби се на първо място пред оценките за работа. Кой е виновника за това?
Факт е, че анатомията на кучетата развъждани от хора поддържащи работните качества, се различава съществено от тяхните "красиви" събратя. Кой е виновника за това?
Факт е, че "красавците" нямат необходимите за породата си работни качества. Кой е виновника за това?

DOGI много е жалко да твърдиш че правилата пречат на работоспособноста всъщото време да цитираш стандарта.Като си заплодил в двора си без да спазваш правилата какво мислиш че ще произведеш .Аз ще ти кажа :
Едни безпородни правоухи които ще виснат в обявите по интернет представяики се за елитни НОК или за супер работни кучета НОК или незнам още какви измислици и лъжи.А всъщност произвеждаш поредните клиенти на приютите за бездомни кучета които по никакъв начин няма да са виновни че човека които ги е произвел е бил напълно безотговорен тип.DOGI ако беше само ти виновен на ръце да теносим но хора които не спазват правилата и се оправдават с другите и със всичко размножават в доста породи.

1. Нищо не каза за кръшкането...очаквах да обясниш защо черния цвят е кръшкане...затова и цитирах стандарта
2. И двете кучета имат снимки за дисплазия, не защото трябва, а защото породата страда от това заболяване не по моя вина.
3. Документа за чистопородно развъждане не прави кучетата по-добри в работата, напротив.
4. Развъждам на база работни качества и не искам документи от FCI, защото не искам да съм част от порочната политика водена от тази киноложка организация.
5. Не документа е важен, а кучето. Най-лесно е да фалшифицираш документ. Нека те светне вашия председател на БРФК и БОГОК.
6. Член съм на друга организация, в която на първо място са работните качества.

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/
Публикувано: 02 December 2013 - 05:43 PM
Furia_S, в 02 December 2013 - 05:23 PM, написа:
Yerom, в 02 December 2013 - 03:17 PM, написа:

Бре човеко Божи, аз съм присътствала на повече Евразии, отколкото си чувал за изложби от подобно ниво))) Парички от членство и участие къде отиват?))) Я помисли поне мъъъъъъъъъъъъъничко)))))))))))) И от кои хорица се събират тез парички? А?А?)))))))
Бе то бива-бива да се правиш на ударен и не разбиращ, ама............
Аз на изложби не съм присъствал за това ми е интересно и питам човек с опит от много изложби

Публикувано: 02 December 2013 - 05:45 PM
Кой събира членски внос, към кого се праща потока на парите? Таксите за членуване в един клуб и оформяне на кучилата къде отиват?
Бре хора, може ли да сте толкова наивни?

Публикувано: 02 December 2013 - 06:25 PM
Yerom, в 02 December 2013 - 04:43 PM, написа:
Аз на изложби не съм присъствал за това ми е интересно и питам човек с опит от много изложби

Аз не мога да нарека експерт, човек, който е допуснал и допуска такава анатомия.

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
Публикувано: 02 December 2013 - 06:26 PM
Furia_S, в 02 December 2013 - 05:45 PM, написа:
Кой събира членски внос, към кого се праща потока на парите? Таксите за членуване в един клуб и оформяне на кучилата къде отиват?
Закакво са клубовете тогава ,закакво са правилниците за селекция и развъждане,закакво са испитните правилници

Публикувано: 02 December 2013 - 06:28 PM
DOGI_DOG, в 02 December 2013 - 05:40 PM, написа:
Yerom, в 02 December 2013 - 03:08 PM, написа:
(Стивен Хокинг)

1. Нищо не каза за кръшкането...очаквах да обясниш защо черния цвят е кръшкане...затова и цитирах стандарта
2. И двете кучета имат снимки за дисплазия, не защото трябва, а защото породата страда от това заболяване не по моя вина.
3. Документа за чистопородно развъждане не прави кучетата по-добри в работата, напротив.
4. Развъждам на база работни качества и не искам документи от FCI, защото не искам да съм част от порочната политика водена от тази киноложка организация.
5. Не документа е важен, а кучето. Най-лесно е да фалшифицираш документ. Нека те светне вашия председател на БРФК и БОГОК.
6. Член съм на друга организация, в която на първо място са работните качества.
Твоита идея ми е ясна дворно размножаване с цел минимум вложения с максимум печалба.

Публикувано: 02 December 2013 - 06:41 PM

Публикувано: 02 December 2013 - 06:57 PM
Yerom, в 02 December 2013 - 05:28 PM, написа:
Твоита идея ми е ясна дворно размножаване с цел минимум вложения с максимум печалба.

Не е важно колко пари си дал, а какво си взел. Характера и анатомията се предават генетично, нали така. Какво ще оставите като поколение?
НОК, абонат при ветеринарите, с характер на голдън ретривър, ама иначе с документи от FCI за чистопородно развъждане.

Продължавайте да си давате паричките и да пълните касичките на големите "експерти", те точно това искат. Заблудени овчици...или по-точно зомбирани. Съжалявам да го кажа, но е точно така.

Публикувано: 02 December 2013 - 08:17 PM
Yerom, в 02 December 2013 - 04:26 PM, написа:
Закакво са клубовете тогава ,закакво са правилниците за селекция и развъждане,закакво са испитните правилници

Е, в идеален случай именно за да пазят и да развиват породите:-))))))))) поне такава бе първоначалната идея:-))))

Публикувано: 03 December 2013 - 10:02 AM
Furia_S, в 02 December 2013 - 07:17 PM, написа:

Е, в идеален случай именно за да пазят и да развиват породите:-))))))))) поне такава бе първоначалната идея:-))))
Furia_S, чистопородното развъждане и еднотипността убиват жизнеността, работните качества и влошават здравето на една порода. Богатия генофонд гарантира по-добро здраве и жизненост.
Аз не виждам някой да подобрява породата, която развъжда в FCI. Изключение прави малиноата, чиито FCI развъдчици тайно ползват кучета от NVBK и KNPV(организации, които нямат нищо общо с FCI) като фалшифицират родословия. Затова и в последните години тази порода доминира на всички спортни състезания под егидата на FCI.
Красавци

Работяги от NVBK и KNPV

Публикувано: 03 December 2013 - 10:16 AM
Трябва да има организации със собствен устав и правила. Защото при тотална анархия ще стигнем и ние до конкурс "най-грозното куче".

Това е конкурс в Калифорния всяка година. Насърчават участниците си с парична награда 1 500 долара и участие в тематични предавания по различни канали. Дори ако отхвърлим грозотата, никой не може да ме убеди че тези животни са здрави.

Публикувано: 03 December 2013 - 10:27 AM
DOGI_DOG, в 03 December 2013 - 10:02 AM, написа:
Furia_S, в 02 December 2013 - 07:17 PM, написа:

Furia_S, чистопородното развъждане и еднотипността убиват жизнеността, работните качества и влошават здравето на една порода. Богатия генофонд гарантира по-добро здраве и жизненост.
Аз не виждам някой да подобрява породата, която развъжда в FCI. Изключение прави малиноата, чиито FCI развъдчици тайно ползват кучета от NVBK и KNPV(организации, които нямат нищо общо с FCI) като фалшифицират родословия. Затова и в последните години тази порода доминира на всички спортни състезания под егидата на FCI.
Красавци

Работяги от NVBK и KNPV

Дай да развъждаме помияри и да ги кръстосваме , както ни се иска да правим асортита. Струва ми се, че търсите под вола теле.

Публикувано: 03 December 2013 - 10:45 AM
Furia_S, в 03 December 2013 - 09:16 AM, написа:
Трябва да има организации със собствен устав и правила. Защото при тотална анархия ще стигнем и ние до конкурс "най-грозното куче".

Това е конкурс в Калифорния всяка година. Насърчават участниците си с парична награда 1 500 долара и участие в тематични предавания по различни канали. Дори ако отхвърлим грозотата, никой не може да ме убеди че тези животни са здрави.
Furia_S, аз говоря за работни кучета, не за декорации. Факт е, че в FCI работните кучета са на по-ниско ниво( повече от 90%), заради политиката водена от тази организация. Изпитните правилници са такива, че допускат много посредствени откъм анатомия и характер животни. Друг въпрос е, че те не се провеждат както трябва да бъде. Всичко е сведено до там, че да има повече членове и повече постъпления във организациите и съответно в FCI. Нали се сещате, че изложбите са по-посещаеми, отколкото проверките и изпитите за работни качества. С една дума... бизнес, правене на пари.
Изродщина се създава лесно, характер се гради трудно.
Американският и Английския кенел клубове, по нищо не се различават от FCI. Те всички работят по една система.