Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 December 2013 - 02:40 PM

Yerom
Не само в Бг, навсякъде е така. Факт е че като система въпросната федерация за предпочитане спрямо някаква анархия и безхаберие, но също така е и факт че тя е една от най-корумпираните системи не само в БГ. Самата федерация е корумпирана. Иначе как ще позволяват да отсъжда съдия, практикуващ евтаназия на ветераните си когато станат на 8 години?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#342 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 04:08 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 02 December 2013 - 02:33 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 02 December 2013 - 01:00 PM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 02 December 2013 - 01:30 PM, написа:

"Самый страшный враг знания - не его отсутствие, а иллюзия его наличия"
(Стивен Хокинг)

DOGI защо размножаваш кучета тогава.Защото правилата ти пречат да развъждаш ли ?Защото трябва да правиш снимки за дисплазия да покриваш изпити да ходиш на изложби да правиш ДНА А всичко е разходи и време и труд .А ти си размножаваш без правила и клубове които да те контролират .Защото ти не си зомбиран ,не си съгласен с правилата и не трябва никои да ти казва какво да правиш.Какъв FCI какви пет лева като ще си размножаваме в двора .

Не Yerom, защото правилата са в ущърб на работоспособността. Тези снимки за дисплазия и сумати други изследвания относно здравето защо се правят...Защото се е развъждало правилно ли?
Факт е, че има разделение във всички работни породи. Кой е виновника за това разделение?
Факт е, че оценките от изложби се на първо място пред оценките за работа. Кой е виновника за това?
Факт е, че анатомията на кучетата развъждани от хора поддържащи работните качества, се различава съществено от тяхните "красиви" събратя. Кой е виновника за това?
Факт е, че "красавците" нямат необходимите за породата си работни качества. Кой е виновника за това?
И това е при всички работни породи...Кой е виновника Yerom? Аз ли?
Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка ........

DOGI много е жалко да твърдиш че правилата пречат на работоспособноста всъщото време да цитираш стандарта.Като си заплодил в двора си без да спазваш правилата какво мислиш че ще произведеш .Аз ще ти кажа :
Едни безпородни правоухи които ще виснат в обявите по интернет представяики се за елитни НОК или за супер работни кучета НОК или незнам още какви измислици и лъжи.А всъщност произвеждаш поредните клиенти на приютите за бездомни кучета които по никакъв начин няма да са виновни че човека които ги е произвел е бил напълно безотговорен тип.DOGI ако беше само ти виновен на ръце да теносим но хора които не спазват правилата и се оправдават с другите и със всичко размножават в доста породи.Качена снимка Така ли се прави селекция?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#343 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 December 2013 - 04:32 PM

Yerom
Това ваши кучета ли са? Хъм.... Останах с впечатление че са ваши.
User's Signature

#344 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 04:38 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 December 2013 - 04:32 PM, написа:

Yerom
Това ваши кучета ли са? Хъм.... Останах с впечатление че са ваши.

Furia нещо не си на центърКачена снимка

#345 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 04:44 PM

Що да съм в център? Вие въртите и сучите като шаран на горещ тиган. нали наскоро отричахте че ФЦИ и негов клон БРФК има политика?

Показване на мнениетоYerom, в 13 November 2013 - 07:58 PM, написа:

Furia според тебе организирането на изложби е политика лиКачена снимка Качена снимка и на изложба се ходи за трупане на титли лиКачена снимка щом хора като теб активно пишешти в форумаКачена снимка расъждават така Качена снимка Качена снимка как искаме да няма борси Качена снимка

Само защото осъждам корупцията на БРФК под егидата на ФЦИ благодарение на МЕН ли има борси? Вие сигурен ли сте че сте не сте пипали хапчета на Волен?
User's Signature

#346 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 05:17 PM

Furia пак ще те питам кои организира изложбите какво мероприятие са изложбите и за какво се организират изложби,изпитания и състезания .Помисли преди да ми отговориш за да не изръсиш пак някоя глупост.Качена снимка Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 05:23 PM

Показване на мнениетоYerom, в 02 December 2013 - 03:17 PM, написа:

Furia пак ще те питам кои организира изложбите какво мероприятие са изложбите и за какво се организират изложби,изпитания и състезания .Помисли преди да ми отговориш за да не изръсиш пак някоя глупост.Качена снимка Качена снимка

Бре човеко Божи, аз съм присътствала на повече Евразии, отколкото си чувал за изложби от подобно ниво))) Парички от членство и участие къде отиват?))) Я помисли поне мъъъъъъъъъъъъъничко)))))))))))) И от кои хорица се събират тез парички? А?А?)))))))

Бе то бива-бива да се правиш на ударен и не разбиращ, ама............
User's Signature

#348 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 05:40 PM

Показване на мнениетоYerom, в 02 December 2013 - 03:08 PM, написа:

(Стивен Хокинг)

DOGI защо размножаваш кучета тогава.Защото правилата ти пречат да развъждаш ли ?Защото трябва да правиш снимки за дисплазия да покриваш изпити да ходиш на изложби да правиш ДНА А всичко е разходи и време и труд .А ти си размножаваш без правила и клубове които да те контролират .Защото ти не си зомбиран ,не си съгласен с правилата и не трябва никои да ти казва какво да правиш.Какъв FCI какви пет лева като ще си размножаваме в двора .

Не Yerom, защото правилата са в ущърб на работоспособността. Тези снимки за дисплазия и сумати други изследвания относно здравето защо се правят...Защото се е развъждало правилно ли?
Факт е, че има разделение във всички работни породи. Кой е виновника за това разделение?
Факт е, че оценките от изложби се на първо място пред оценките за работа. Кой е виновника за това?
Факт е, че анатомията на кучетата развъждани от хора поддържащи работните качества, се различава съществено от тяхните "красиви" събратя. Кой е виновника за това?
Факт е, че "красавците" нямат необходимите за породата си работни качества. Кой е виновника за това?
Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка ........

DOGI много е жалко да твърдиш че правилата пречат на работоспособноста всъщото време да цитираш стандарта.Като си заплодил в двора си без да спазваш правилата какво мислиш че ще произведеш .Аз ще ти кажа :
Едни безпородни правоухи които ще виснат в обявите по интернет представяики се за елитни НОК или за супер работни кучета НОК или незнам още какви измислици и лъжи.А всъщност произвеждаш поредните клиенти на приютите за бездомни кучета които по никакъв начин няма да са виновни че човека които ги е произвел е бил напълно безотговорен тип.DOGI ако беше само ти виновен на ръце да теносим но хора които не спазват правилата и се оправдават с другите и със всичко размножават в доста породи.Качена снимка Така ли се прави селекция?

1. Нищо не каза за кръшкането...очаквах да обясниш защо черния цвят е кръшкане...затова и цитирах стандарта
2. И двете кучета имат снимки за дисплазия, не защото трябва, а защото породата страда от това заболяване не по моя вина.
3. Документа за чистопородно развъждане не прави кучетата по-добри в работата, напротив.
4. Развъждам на база работни качества и не искам документи от FCI, защото не искам да съм част от порочната политика водена от тази киноложка организация.
5. Не документа е важен, а кучето. Най-лесно е да фалшифицираш документ. Нека те светне вашия председател на БРФК и БОГОК.
6. Член съм на друга организация, в която на първо място са работните качества.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#349 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 05:43 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 December 2013 - 05:23 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 02 December 2013 - 03:17 PM, написа:

Бре човеко Божи, аз съм присътствала на повече Евразии, отколкото си чувал за изложби от подобно ниво))) Парички от членство и участие къде отиват?))) Я помисли поне мъъъъъъъъъъъъъничко)))))))))))) И от кои хорица се събират тез парички? А?А?)))))))

Бе то бива-бива да се правиш на ударен и не разбиращ, ама............

Аз на изложби не съм присъствал за това ми е интересно и питам човек с опит от много изложби Качена снимка :кои ги организира тези изложби за какво ги организира какво мероприятие се явяват изложбите ,каква е ролята на клубовете ,каква е ролята на развъдчиците каква е ролята на експертите на изложбите.Моля обяснете вие сте явно човек с огромен опит в тази материя.Благодаря предварително Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 05:45 PM

Федерация ги организира, като не си присътствал на изложби където има състезания по аджилити, примерно, защо се произнасяш?

Кой събира членски внос, към кого се праща потока на парите? Таксите за членуване в един клуб и оформяне на кучилата къде отиват?

Бре хора, може ли да сте толкова наивни?
User's Signature

#351 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 06:25 PM

Показване на мнениетоYerom, в 02 December 2013 - 04:43 PM, написа:

Аз на изложби не съм присъствал за това ми е интересно и питам човек с опит от много изложби Качена снимка :кои ги организира тези изложби за какво ги организира какво мероприятие се явяват изложбите ,каква е ролята на клубовете ,каква е ролята на развъдчиците каква е ролята на експертите на изложбите.Моля обяснете вие сте явно човек с огромен опит в тази материя.Благодаря предварително Качена снимка

Аз не мога да нарека експерт, човек, който е допуснал и допуска такава анатомия.

Качена снимка Качена снимка
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#352 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 06:26 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 December 2013 - 05:45 PM, написа:

Федерация ги организира, като не си присътствал на изложби където има състезания по аджилити, примерно, защо се произнасяш?

Кой събира членски внос, към кого се праща потока на парите? Таксите за членуване в един клуб и оформяне на кучилата къде отиват?

Закакво са клубовете тогава ,закакво са правилниците за селекция и развъждане,закакво са испитните правилнициКачена снимка

#353 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 06:28 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 02 December 2013 - 05:40 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 02 December 2013 - 03:08 PM, написа:

(Стивен Хокинг)

1. Нищо не каза за кръшкането...очаквах да обясниш защо черния цвят е кръшкане...затова и цитирах стандарта
2. И двете кучета имат снимки за дисплазия, не защото трябва, а защото породата страда от това заболяване не по моя вина.
3. Документа за чистопородно развъждане не прави кучетата по-добри в работата, напротив.
4. Развъждам на база работни качества и не искам документи от FCI, защото не искам да съм част от порочната политика водена от тази киноложка организация.
5. Не документа е важен, а кучето. Най-лесно е да фалшифицираш документ. Нека те светне вашия председател на БРФК и БОГОК.
6. Член съм на друга организация, в която на първо място са работните качества.

Твоита идея ми е ясна дворно размножаване с цел минимум вложения с максимум печалба.Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 06:41 PM

:r_181:
User's Signature

#355 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 06:57 PM

Показване на мнениетоYerom, в 02 December 2013 - 05:28 PM, написа:

Твоита идея ми е ясна дворно размножаване с цел минимум вложения с максимум печалба.Качена снимка

:ab_041: Като гледам какви изроди откъм анатомия и характер на мишки, вадите по изложбите, чак ви съжалявам за загубата на многото ви вложения.
Не е важно колко пари си дал, а какво си взел. Характера и анатомията се предават генетично, нали така. Какво ще оставите като поколение?
НОК, абонат при ветеринарите, с характер на голдън ретривър, ама иначе с документи от FCI за чистопородно развъждане. :md_064: Браво на "експертите" :xb_035:
Продължавайте да си давате паричките и да пълните касичките на големите "експерти", те точно това искат. Заблудени овчици...или по-точно зомбирани. Съжалявам да го кажа, но е точно така.
User's Signature

#356 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 08:17 PM

Показване на мнениетоYerom, в 02 December 2013 - 04:26 PM, написа:

Закакво са клубовете тогава ,закакво са правилниците за селекция и развъждане,закакво са испитните правилнициКачена снимка

Е, в идеален случай именно за да пазят и да развиват породите:-))))))))) поне такава бе първоначалната идея:-))))
User's Signature

#357 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:02 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 December 2013 - 07:17 PM, написа:

Е, в идеален случай именно за да пазят и да развиват породите:-))))))))) поне такава бе първоначалната идея:-))))

Furia_S, чистопородното развъждане и еднотипността убиват жизнеността, работните качества и влошават здравето на една порода. Богатия генофонд гарантира по-добро здраве и жизненост.
Аз не виждам някой да подобрява породата, която развъжда в FCI. Изключение прави малиноата, чиито FCI развъдчици тайно ползват кучета от NVBK и KNPV(организации, които нямат нищо общо с FCI) като фалшифицират родословия. Затова и в последните години тази порода доминира на всички спортни състезания под егидата на FCI.
Красавци

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Работяги от NVBK и KNPV

Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

#358 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:16 AM

Е не, не е така. Във всяка една порода има истински фенове които работят за благото на любимата си порода и не залитат по атрактивни окраски или търсени типове. Просто човек трябва да оценява всички минуси и плюсове на федерации и съюзи реално и адекватно, тогава ще му е по.-лесно да се ориентира към своя развъдчик.
Трябва да има организации със собствен устав и правила. Защото при тотална анархия ще стигнем и ние до конкурс "най-грозното куче".

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Това е конкурс в Калифорния всяка година. Насърчават участниците си с парична награда 1 500 долара и участие в тематични предавания по различни канали. Дори ако отхвърлим грозотата, никой не може да ме убеди че тези животни са здрави.
User's Signature

#359 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:27 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 03 December 2013 - 10:02 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 December 2013 - 07:17 PM, написа:

Furia_S, чистопородното развъждане и еднотипността убиват жизнеността, работните качества и влошават здравето на една порода. Богатия генофонд гарантира по-добро здраве и жизненост.
Аз не виждам някой да подобрява породата, която развъжда в FCI. Изключение прави малиноата, чиито FCI развъдчици тайно ползват кучета от NVBK и KNPV(организации, които нямат нищо общо с FCI) като фалшифицират родословия. Затова и в последните години тази порода доминира на всички спортни състезания под егидата на FCI.
Красавци

Прикачен файл show malinois-1.jpg Прикачен файл show malinois-2.jpg Прикачен файл show malinois.jpg

Работяги от NVBK и KNPV

Прикачен файл Endor.jpg Прикачен файл Manni.jpg

Дай да развъждаме помияри и да ги кръстосваме , както ни се иска да правим асортита. Струва ми се, че търсите под вола теле.
:tb_195:

#360 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:45 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2013 - 09:16 AM, написа:

Е не, не е така. Във всяка една порода има истински фенове които работят за благото на любимата си порода и не залитат по атрактивни окраски или търсени типове. Просто човек трябва да оценява всички минуси и плюсове на федерации и съюзи реално и адекватно, тогава ще му е по.-лесно да се ориентира към своя развъдчик.
Трябва да има организации със собствен устав и правила. Защото при тотална анархия ще стигнем и ние до конкурс "най-грозното куче".

Прикачен файл af226d37c59d4fc5022d84447233c7d4.jpg

Прикачен файл 1273647969_ugly_dogs_15.jpg

Прикачен файл asdfasdfdsfsadf_FullView.jpg

Това е конкурс в Калифорния всяка година. Насърчават участниците си с парична награда 1 500 долара и участие в тематични предавания по различни канали. Дори ако отхвърлим грозотата, никой не може да ме убеди че тези животни са здрави.

Furia_S, аз говоря за работни кучета, не за декорации. Факт е, че в FCI работните кучета са на по-ниско ниво( повече от 90%), заради политиката водена от тази организация. Изпитните правилници са такива, че допускат много посредствени откъм анатомия и характер животни. Друг въпрос е, че те не се провеждат както трябва да бъде. Всичко е сведено до там, че да има повече членове и повече постъпления във организациите и съответно в FCI. Нали се сещате, че изложбите са по-посещаеми, отколкото проверките и изпитите за работни качества. С една дума... бизнес, правене на пари.
Изродщина се създава лесно, характер се гради трудно.
Американският и Английския кенел клубове, по нищо не се различават от FCI. Те всички работят по една система.
User's Signature

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема