Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#421 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 December 2013 - 03:55 PM

Показване на мнениетоparcheka, в 21 December 2013 - 08:04 AM, написа:

Именно Фурия. Значи това куче е научено да хапе фигурант? А ако на площада при размирици има дете и то го захапе за главата? Това обучено и дресирано куче от треньор ли е или просто агресивно хвърлено безразборно да хапе на площада? То ако ще хапе наред без контрол за какво му е обучението- за поляната?

Дресирано куче работи по команда на водача. Но Шибуми е права - със всяко едно куче може да стане грешка. Това не е механизъм все пак. За това при механиката има много по-въздействащи неща за разгона на демонстрантите, не трябват кучета там.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#422 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 December 2013 - 04:12 PM

:db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#423 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 December 2013 - 04:22 PM

Да, в контекста на това ич беля. По добре с вода да ги разгонват. А ако има и деца, както при нашите протести....не ми се мисли.
User's Signature

#424 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 05 January 2014 - 01:27 PM

това ,което е написано в последните постове ме убеждава,колко далеч от материята служебно куче сте..давам веднага няколко примера-футболен мач..ще закарате пожарната да пръска ултрасите,или ще хвърляте сълзотворни гранати?? или всичко се решава с 20 водачи и кучета? претърсване за наркотици,за експлозиви,задържане на криминално проявен тип в тълпа,или по следа...охрана на държавната граница( е,в наш'та родина еб@ха мамата на границата и граничарите,но другаде не е така) ..охрана на добитък,както е при мен,охрана на обект с голяма площ...мога да изброявам доста приложения..и затова ,продължавам да твърдя-СПОРТНАТА ДРЕСУРА,СИ Е ЗА ЦИРКА,И ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ТЕСТОВЕ ЗА ХАРАКТЕР КЪМ СЪОТВЕТНИТЕ ЕКСТЕРИОРНИ ФЕДЕРАЦИИ.. истинските тестове са в реалния живот,колкото и да отричат тестовете на овчарските кучета,щот били жестокост-кажете го на тези,които отглеждат добитък пасищно през цялата година...или на спасителите ,чието куче трябва да работи понякога десетки часове при минусуви темпаратури..или,или,или...

#425 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2014 - 05:22 PM

navar
Не говорим само за овчарските кучета, а за реално работещи от всички породи. И да, дават засечка - живи същества са, не лъжи хората че са безупречни, щото пък това ще е лъжа и измама за новобранци. То добре смазано оръжие засича понякога, какво ли да говорим за живо същество, колкото добре и да е обучено то. Хората на служба дават сбой и грешки, кучета ще ми ги прехвалвате. Дори най-якото и най-безупречно куче прави грешки, особено в тълпата, когато адреналина пердаши и хората и кучета. Рано или късно едно живо същество бърка, това да не е робот?
User's Signature

#426 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2014 - 07:31 PM

Показване на мнениетоnavar, в 05 January 2014 - 01:27 PM, написа:

това ,което е написано в последните постове ме убеждава,колко далеч от материята служебно куче сте..давам веднага няколко примера-футболен мач..ще закарате пожарната да пръска ултрасите,или ще хвърляте сълзотворни гранати?? или всичко се решава с 20 водачи и кучета? претърсване за наркотици,за експлозиви,задържане на криминално проявен тип в тълпа,или по следа...

Едно време.
Всичко е решено със стюарди от самите клубове.Пожарникарите пръскат извън стадиона,сълзотворни гранати - шалове,маски,влизане на униформените в кошарите/трибуната - рядко (справка - Ботев - ЦСКА с момчето от Пазарджик),за кучета още по-рядко. Даже на последните мачове нямаше повече от 1-2 кучета,при над 3 000 души публика.
За влизането на стадиона - стюарди,полицията само наблюдава отстрани и претърсва,ако им се сториш подозрителен,най-много да проверят чантата,преди махаха и капачките на бутилките с вода,но вече и това не правят.Кучета не съм видяла да пускат за обиск.Пиротехника се внася като стой та гледай (пример - ракетите на Ботев- Левски). В Англия,където законите за футболно хулиганство са жестоки, внасят пиротехника, използвайки малки деца.

:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#427 Guest_navar_*

Публикувано: 05 January 2014 - 10:37 PM

миличка,пак говориш наизуст..в организацията на колко хореографии си участвала?? в потушаването на колко проблема ,създадени от фенове си участвала..стюардите са пунта мара ,и това го знае всеки един фен..а няма кучета по мачовете,защото вече не останаха служебни кучета в полицията..всъщност и полиция ,кактло и армия няма...мога да преглътна цитирането на сайтове на развъдници,от човек който няма опит с кучета,ама да ми обясняваш как стават нещата по мачовете ,че имали стюарди и дрън дрън ай не на мен...
http://www.youtube.c...h?v=XtalBPb4OlM това е рекламен клип на първия файт клуб към футболен фен клуб.да ти дам ли жокер кой е чичко навар в клипа??и какво прави?? и дали случайно не е един ,от създателите на това чудо??? така че,моля те -бил съм и от двете страни на оградата по футболни мачове-не ми обяснявай кое ,как става-било то в БГ било в ГБ..

#428 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 12:18 PM

navar
Кучета ги няма по мачове и протести защото истински реално работещи кучета са малко и са разсредоточени там, където наистина им нужда от тях. А да водиш нещо джавкащо в тълпата си е беля и половина. По мачове понякога и деца водят, с какъв акъл ще откопчаеш хапещо куче в едно огромно меле? Те сигурно имат индикатор за разпознаване - тоз е случаен, него няма да го ухапя, а ето този е запалянко-хулиган точно него ще го ръфна. Стига глупости. Това да не е бунт в затвора че да отвържеш кучета?
Има явления където служебни кучета НЯМАТ място точно защото да не стане по-голяма простотия и повече беля, отколкото помощ.
User's Signature

#429 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 12:41 PM

-СПОРТНАТА ДРЕСУРА,СИ Е ЗА ЦИРКА,

Понеже с "пастири" си имаме работа ,ще питам кой е по-добър Сергей Бубка или овчаря с гегата ? Най-големите треньори в света се занимават със спортна дресура мислиш ли ,че тези хора не търсят и най-добрите кучета за да се състезават с тях ? Това са хората които измислят новите методи и развиват световната дресура на кучетата независимо дали е за спорт или е за реална работа !!!

#430 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 01:34 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 January 2014 - 12:18 PM, написа:

navar
Кучета ги няма по мачове и протести защото истински реално работещи кучета са малко и са разсредоточени там, където наистина им нужда от тях. А да водиш нещо джавкащо в тълпата си е беля и половина. По мачове понякога и деца водят, с какъв акъл ще откопчаеш хапещо куче в едно огромно меле? Те сигурно имат индикатор за разпознаване - тоз е случаен, него няма да го ухапя, а ето този е запалянко-хулиган точно него ще го ръфна. Стига глупости. Това да не е бунт в затвора че да отвържеш кучета?
Има явления където служебни кучета НЯМАТ място точно защото да не стане по-голяма простотия и повече беля, отколкото помощ.

Furia_S, щом едно "дете" има силата да чупи седалки или пейки по стадионите, да хвърля бомбички и да се бие има нужда от ухапване от сериозно полицейско куче.
Ако такова "дете" ви пребие, за да ви вземе мизерната заплата или пенсия, сигурен съм, ще мислите по друг начин.
На стадиона хората са дошли да гледат футбол, а не да чупят и да се бият, нали така.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#431 Guest_navar_*

Публикувано: 06 January 2014 - 01:47 PM

Показване на мнениетоsergeii, в 06 January 2014 - 12:41 PM, написа:

Понеже с "пастири" си имаме работа ,ще питам кой е по-добър Сергей Бубка или овчаря с гегата ? Най-големите треньори в света се занимават със спортна дресура мислиш ли ,че тези хора не търсят и най-добрите кучета за да се състезават с тях ? Това са хората които измислят новите методи и развиват световната дресура на кучетата независимо дали е за спорт или е за реална работа !!!

никой не пуска кучетата в тълпата,поне аз не съм виждал..но съм виждал полицейски кордон с кучета на повод,и респекта ,който всяват ..
в какво да е по добър сергей бубка от овчарят?? в скока -ок..в пасенето и отглеждането на овце обаче едва ли,в справянето с хищници,доене и израждане -също ...на същия принцип-кой е по добър?? таню киряков или ветерана от камбоджа?? в стрелбата ок-но дали от него става войник,но едно работно куче не се формира само на база едно качество,не се опитвай да ме убедиш че едно аджилити куче,може да пасе добитък,да пази стадо или да работи като планински спасител..ако следвахме твоята логика щеше да е просто-щяхме да пращаме спортистите на война,да отглеждат добитък или какво ли не..не бъркайте работата със спорта,кой е по добър -мика хакинен или шофьорът от НСО??

#432 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 01:52 PM

sergeii, спортна дресура и реална работа са две различни неща. Големите спортни треньори повече вредят, отколкото да помагат да се съхранят качествата на една работна порода. Заради тях в момента има спортно развъждане и почти няма работно развъждане.
Тези треньори точно чрез "новите методи"могат да направят така, че едно посредствено куче да изглежда много добро, но всъщност то си остава посредствено и това предава и на поколението си.
Точно тези треньори се състезават за точки. В реалността точки няма...
Така че, аз подкрепям мнението на navar.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#433 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 02:23 PM

DOGI_DOG
Аз говоря за истински реални деца от 5 години до 10. Водят ги! Татковците ги носят на рамене, приобщават синковците си към спорта, така че не говоря наизуст, имам и роднина бивш футболист от Нафта - и негов син жена му е водила по мачове. Не говоря за 15-16 годишни вагабонти, които къртят пейки и се удрят един друг. Говоря за ДЕЦА.
И в тази каша да откопчаеш и куче? Я пак.
User's Signature

#434 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 02:55 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 January 2014 - 02:23 PM, написа:

DOGI_DOG
Аз говоря за истински реални деца от 5 години до 10. Водят ги! Татковците ги носят на рамене, приобщават синковците си към спорта, така че не говоря наизуст, имам и роднина бивш футболист от Нафта - и негов син жена му е водила по мачове. Не говоря за 15-16 годишни вагабонти, които къртят пейки и се удрят един друг. Говоря за ДЕЦА.

В тази каша дали ще има деца от 5 до 10 години Качена снимка ...или татковците им са ги забрали за подкрепа в боя Качена снимка
Това, което казваш не става за пример. Всеки нормален човек с дете или без дете ще гледа да е по-далеч от такива вагабонти, не мислиш ли.
User's Signature

#435 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 03:07 PM

DOGI_DOG
Далеч-далеч, е колко да си далеч като си на стадиона? Или на протеста с детето? Отиваш на концерт/мач/протест с детето си и става меле, откопчават кучета и кво правим? Дори сега на 30-ти ноември протеста в Киев на Майдан не са ползвали кучета, макар че спец-наз бая народ осакати и уби с палките, но нямаше кучета, поне до там им е стигнал акъла на властите.
User's Signature

#436 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 03:18 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 06 January 2014 - 01:52 PM, написа:

sergeii, спортна дресура и реална работа са две различни неща. Големите спортни треньори повече вредят, отколкото да помагат да се съхранят качествата на една работна порода. Заради тях в момента има спортно развъждане и почти няма работно развъждане.
Тези треньори точно чрез "новите методи"могат да направят така, че едно посредствено куче да изглежда много добро, но всъщност то си остава посредствено и това предава и на поколението си.

Чакай малко спортистите са виновни ,че развъждат кучета за спорт и тези кучета не стават за работа!!! А хендлерите и тяхната мания за най-красиво животно ?

#437 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 03:41 PM

Показване на мнениетоnavar, в 06 January 2014 - 01:47 PM, написа:

таню киряков или ветерана от камбоджа?

Точно така напълно съм съгласен с теб Таню Киряков е показал ,че това нещо може да се постигне от човек и войника се е надъхал да го направи в реална ситуация

#438 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 06:41 PM

Показване на мнениетоsergeii, в 06 January 2014 - 03:18 PM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 06 January 2014 - 01:52 PM, написа:

Чакай малко спортистите са виновни ,че развъждат кучета за спорт и тези кучета не стават за работа!!! А хендлерите и тяхната мания за най-красиво животно ?

За хендлерите си прав, но когато става въпрос за работно куче. Има много други породи компаньони дето да си ги тупират, да им връзват панделки, да си ги мачкат и гушкат...макар че за мен това също не е правилно. Кучето си е куче, а не човек.
User's Signature

#439 Guest_navar_*

Публикувано: 06 January 2014 - 10:01 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 January 2014 - 02:23 PM, написа:

DOGI_DOG

тц... в сектора на ултрасите деца няма ,душко..
http://www.youtube.c...h?v=szFBNfnJFW8
или
http://www.youtube.c...h?v=tWcqaglYNKY
кордон с кучета се прави пред секторите с ултрасите..ако трябва да обяснявам още..

Показване на мнениетоsergeii, в 06 January 2014 - 03:41 PM, написа:

Точно така напълно съм съгласен с теб Таню Киряков е показал ,че това нещо може да се постигне от човек и войника се е надъхал да го направи в реална ситуация

тц,приятелю-войника го е направил ,след това спортистите почват да работят за високо спортно майсторство..но разликата между спорта и реалната ситуация е огрооомна..и вярай ми,не говоря наизуст..:)

#440 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 08:11 AM

navar
Алооууууу, господинчоуууууууу, мче аз живея до стадион Славия, бе ти ли ще ме учиш на ултраси и на заполянковци))))))) Уахахаха, додел от с`ело да ме уче на акъл.
User's Signature

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема