Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#461 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2014 - 04:34 PM

Не ми беше това въпроса ,но добре аз ще отговора вместо теб :ae_085:
Значи ако не става с шамари и ритници връзвате кучето на синджир или го евтаназирате с права лопата или кирка

#462 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 January 2014 - 05:03 PM

Да, и аз същото помислих - къде отива продуктивния брак? Продавате ги за домашни любимци?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#463 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 January 2014 - 05:58 PM

ами ако се бяхте поинтересували малко,щяхте да знаете че аз рядко продавам нещо,което не е селскостопанско животно и е произведено от мен..напротив,даже осиновявам разни закъсали кучета,обикновено нарочени за агресивни и приготвени за евтаназияа-ако стават за работа-стават,ако не им намирам подходящ дом,при това -безплатно,както и корекцията на поведението ,ако наистина има проблем си е за моя сметка..продуктивния, както го нарекохте брак,отива за домашен любимец при някого..но много рядко се случва,куче ,от работещи родители,родено и израсло в работна среда да не стане за работно..а ако все пак се случи да не става за една работа-става за друга-ако не може да работи с добитък,може да пази двор,да радва някого,да ходи на лов,като при хората-ако не става за спортист,може да стане математик,или художник..та не търсете под вола теле,все едно аз да попитам с продуктивния брак при хората какво правим?
п.п. за неразбралите -не развъждам кучета за продан..

#464 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 January 2014 - 06:01 PM

Аре пак ся, съвсем да няма от работни родители неставащо за работа кутре - това е легенда, ше ви замоля много. Как ще няма в едно кучило не ставащо за работа кутре? Има. Кой ви тества кучилата? Или просто нямате много кучила, за това нямате и отбраковка?
User's Signature

#465 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 January 2014 - 06:16 PM

мила моя,аз не съм развъдчик и член на федерация за да има нужда някой да ми тества кучилата-в това ,което върша сам мога да преценявам..нито произвеждам по няколко кучила годишно..и ей така,почти няма брак,имайки предвид че кучетата не се използват конкретно и само за едно нещо..ще ти дам един прост пример,не свързна с мен..кучило немски овчарки,от работещи родители-някои ще станат за задържане,други за охрана,трети за следа,четвърти за наркотици,пети за пазач на овцете на дедо Мите..та ако случайно се окаже че някое от кучетата не става за нищо-все някой ще му се радва като плюшка на дивана..
простичко,а за кучета родени в работна среда,като пример в стадо овце,и растящи в тази среда с работещи кучета-почти няма брак,,а и да има естествения подбор си казва думата,ако е глупаво ,да речем подгонва кумчо вълчо и не се връща..грубо но просто

#466 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 06:20 PM

Показване на мнениетоnavar, в 07 January 2014 - 06:16 PM, написа:

мила моя,аз не съм развъдчик и член на федерация за да има нужда някой да ми тества кучилата-в това ,което върша сам мога да преценявам..нито произвеждам по няколко кучила годишно..и ей така,почти няма брак,имайки предвид че кучетата не се използват конкретно и само за едно нещо..ще ти дам един прост пример,не свързна с мен..кучило немски овчарки,от работещи родители-някои ще станат за задържане,други за охрана,трети за следа,четвърти за наркотици,пети за пазач на овцете на дедо Мите..та ако случайно се окаже че някое от кучетата не става за нищо-все някой ще му се радва като плюшка на дивана..
простичко,а за кучета родени в работна среда,като пример в стадо овце,и растящи в тази среда с работещи кучета-почти няма брак,,а и да има естествения подбор си казва думата,ако е глупаво ,да речем подгонва кумчо вълчо и не се връща..грубо но просто

a ако ти изяде 2 кокошки и едно пиле ? ясна е работата щом се оставят кучетата да бъдат изядени от вълци

#467 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 06:22 PM

Показване на мнениетоnavar, в 07 January 2014 - 06:16 PM, написа:

Качена снимка Качена снимка
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#468 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 06:28 PM

Глупости на търкалета, грам не вярвам на тези легенди - нямало било брак. Това е лъжа и измама за новобранци, "миличко". Лъжи по селата другите, остави ги федерации-шмедерации, ама като направиш за 20 години сума ти кучила, които сам ще тестваш - тогава ми говори. Хора с 20-годишен стаж признават че има брак по психика за спорт и работа, ти твърдиш че няма... Не ми се връзва ама никак тази приказка с реалния опит. Ми те от полицайските развъдници бракуват кучета и ги продават на любители, ти казваш че няма брак по психика хич. Хайде не така, "миличък".
User's Signature

#469 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 06:35 PM

Показване на мнениетоsergeii, в 07 January 2014 - 06:20 PM, написа:

a ако ти изяде 2 кокошки и едно пиле ? ясна е работата щом се оставят кучетата да бъдат изядени от вълци

Еми тка е .
Щото в България сме изостанали селяни. :rc_036:
На ЗАПАД не е татака . Там до всяко куче пазач на стада има водач с пушка, медицински екип и рехабилитатор. А на всеки две седмици лично Сизър Милан минава на визитация :ae_085:

#470 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 06:55 PM

Доги твърдш, че имаш мнение за спорта, Наварчо и той приглася, НО вие не знаят какво е спорт и го бъркат с изпити за развъдна годност. Спортните кучета на топ 20 в света са едни от най-сериозните кучета и тестовете им докато са малки са доста твърди. Видял си едната страна Наварчо-неговата, за другата нямате право да говорите, защото ви е непозната материя.

#471 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 07:01 PM

Доги, Навар, не му се връзвайте на гейчо - той е прост трол и провокатор, предизвиква ви. Не му обръщайте внимание. Скучае младежа.
User's Signature

#472 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 07:07 PM

Показване на мнениетоsergeii, в 07 January 2014 - 06:55 PM, написа:

Доги твърдш, че имаш мнение за спорта, Наварчо и той приглася, НО вие не знаят какво е спорт и го бъркат с изпити за развъдна годност. Спортните кучета на топ 20 в света са едни от най-сериозните кучета и тестовете им докато са малки са доста твърди. Видял си едната страна Наварчо-неговата, за другата нямате право да говорите, защото ви е непозната материя.

Качена снимка Както кажеш sergeii
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#473 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 07:08 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 07:01 PM, написа:

Доги, Навар, не му се връзвайте на гейчо - той е прост трол и провокатор, предизвиква ви. Не му обръщайте внимание. Скучае младежа.
за жалост този път им отварям очите

#474 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 07:10 PM

На кого? На хората на които не можеш да стъпиш на малкия им пръст?
Я си гледай бизнеса:

Показване на мнениетоsergeii, в 07 January 2014 - 04:48 PM, написа:

'' ,за съжаление...сори ама ,за мен това освен любов към кучетата си е бизнес,и не се срамувам от това..довиждане ако си търсиш разни други неща също можем да бъдем полезни..няма да пиша името на фирмата,и конкретно какво предлагаме ,за да не става реклама,а и форума е за кучета

User's Signature

#475 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 07:14 PM

Показване на мнениетоsergeii, в 07 January 2014 - 07:08 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 07:01 PM, написа:

за жалост този път им отварям очите

Качена снимка Така е sergeii Качена снимка
User's Signature

#476 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 07:32 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 07:10 PM, написа:

На кого? На хората на които не можеш да стъпиш на малкия им пръст?
Я си гледай бизнеса:

Показване на мнениетоsergeii, в 07 January 2014 - 04:48 PM, написа:

'' ,за съжаление...сори ама ,за мен това освен любов към кучетата си е бизнес,и не се срамувам от това..довиждане ако си търсиш разни други неща също можем да бъдем полезни..няма да пиша името на фирмата,и конкретно какво предлагаме ,за да не става реклама,а и форума е за кучета

ти по добре си трай да не излезе някоя тема "ПОМОЩ СПЕШНО" ,че ставаш за смях :) ама хайде от мен да мине ще ти обясня за какво става въпрос ,че ти хич не можех да четеш по правилния начин това горе не е мое мнение ,а е на Навар можеш да го видиш в тема Измамник в животновъдна ферма на 11 стр.

#477 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 08:13 PM

Защо да стана АЗ за смях, кото ТИ си този който върти бизнеса и ги продава кучета на малоумници, които после ги хвърлят? Не се напъвай да ми отговаряш, за теб е шега, за мен не. А и хората четат и събират 2 и 2. Навар и Доги са по-умни събеседници, не тролствай, няма смисъл.
Ако цитираш някой друг - има си опция за използване за тази цел, ся не са прай на ощипана гуспоичка, мъ не бил ти, мъ не бил казал, мъ не е рекъл.
User's Signature

#478 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 08:19 PM

http://forum.dog.bg/...0/page__st__200

чети тук и не ме занимавай

кои развалят породите и кои не :ea_103:

#479 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 08:24 PM

Алоуууууууууу, гейчо, ма той Навар каза че има бизнес, но никъде не е посочил че е бизнес с кучета. Гледа добитъка на село човека, има ком 200 крави, тва му е бизнеса бе, ти къде се вреш и оти ревеш?
User's Signature

#480 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 08:32 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 January 2014 - 08:24 PM, написа:

Алоуууууууууу, гейчо, ма той Навар каза че има бизнес, но никъде не е посочил че е бизнес с кучета. Гледа добитъка на село човека, има ком 200 крави, тва му е бизнеса бе, ти къде се вреш и оти ревеш?
Най-вероятно ти хлопа нещо ,ама не е на вратата :ea_103: знам ,че си ми набрала от преди ама да му ставаш адвокат !!
добре ,че и в западна Европа не правят такъв бизнес ,защото не знам от къде щяхме да си купуваме истински кучета

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни