Dog.bg Форуми : Моля за съвет!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Моля за съвет!

#1 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2006 - 08:52 AM

Съжелявам,че ще занимая форума с проблемите си,но днес вече не издържам и ще ви помоля за съвет.
Живея в квартал с къщи където всеки си има малко или по-голямо дворче...За мое щастие има и доста зелени места в непосредствена близост до дома ми.
Едно от тези места е голяма поляна която е общинска собственност и едва от тази година се поддържа т.е. коси и почиства от боклуци от самата община.
Поляната не е обузначена като Детска площадка със знаци поставени от същата тази община която се грижи за нея.
От тук смятам,че поляната е за общо ползване от жителите на града,без ограничения.
На тази поляна и преди и сега НИКОГА не съм виждала да играят деца,макар в близост да има доста дечица.
Преди никога никой не е правил проблеми,но сега един новонанесъл се около 35 годишен мъж не се спира.
Не се спира с обидите,със заканите,с грубиянщината и цялата помия която можете да си представите!!!
Този същият всеки ден ме псува и засипва с един куп обиди,при положение,че аз се опитвам на ВИЕ да му обясня,че това е общинска собственност и НЕ е той човека който ще решава какво ще става върху нея!!!
Снощи този същият индивид(за да не казвам инвалид,защото според мен тежко им на децата и жена му с подобен обект) при 2-3 излайвания от кучетата ми започна да гърми с пистолет n)
Той може би очакваше,че ще се изплашат кучета и ще се разбягат в различни посоки,но уви това все пак са служебни кучета.Грешката е негова,че ги подценява.
Днес имахме отново "разговор" на тази тема...заяви,че жена му си беряла от тази поляна копър,а била бременна!
Опитах се да му обясня,че поляната се ползва предимно от уличните кучета които действително са опасни за здравето на всички живущи там.
Стигнахме до въпроса,че и неговто куче което е безпородно осакатено от самият него куче...той му е рязал ушите и опашката,а кучето е безпородно n)
Той отсече,че неговото куче си е негово куче и нямало проблем да се разхожда само по улиците и да опикава и осира всичко наоколо,защото то не било толкова голяма колкото моите НОК.
Е,това вече според е прекалено!
Всеки ден обиди,ругатни и псувни................еми писна ми вече!!!
Смятам да предприема нещо по съдебен път,моля посъветвайте ме какво точно да сторя!

#2 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2006 - 11:12 PM

Ако си решила да се оправяш по съдебен път (това май е най-правилното решение) трябва да подадеш жалба до РС.

Да си призная обаче не знам дали ще се постигне нещо на практика. Да не стане само така, че да си изхабиш нервите съвсем... s)
Успех!
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#3 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 08:38 AM

Не съм юрист,но си мисля,че може би трябва да почнеш с жалба до полицията,че някой е стрелял в твоя близост...

#4 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2006 - 11:05 AM

Съгласна съм за Полицията,а и в жалбата пиши за обидите и заканите.
Ако си в Сф,пиши ми на ли4ни в кое РПУ си,ще опитам да помогна.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 11:26 AM

milenka_bs написа: /в "Децата VS. Кучето"/

Цитат

Миналата седмица един полицай много ясно ми го обясни в борисова /имах проблем с една гласовита и не много наред бабичка, която видиш ли имала фобия от кърлежи, които кучетата развъждали  / - "-Бии и шамарите или не се занимавай, в правото си си да се разхождаш независимо дали и харесва." / е при този отговор на полицията в лицето и, бабата беше меко казано изненадана/.

Хареса ми полицая! bravoS mik, дано попаднеш на такива съмишленици и тоя грубиян /меко казано!/ да си го получи! bash
User's Signature

прочети правилата за подписите

#6 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 11:36 AM

Преди да подадете жалбата:
1. Свидетели 2-ма, 3-ма колкото повече толкова по-добре r)
2. Намиране и разговор с адвокат r)
иначе сте в пълното си право да я подадете и най-важното закона е на ваша страна УСПЕХ 1super

#7 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 05:59 PM

Здравейте!
Ооооооо,няма да оставя нещата така.Вече разговарях с разни хора и всичко е задвижено.
След 1 седмица официално ще се заведе дело! 1super

#8 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 July 2006 - 07:00 PM

Цитат

Здравейте!
Ооооооо,няма да оставя нещата така.Вече разговарях с разни хора и всичко е задвижено.
След 1 седмица официално ще се заведе дело! 1super

1super
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#9 Потребителят е офлайн   mihaella77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 07:57 PM

Супер! Не трябва да им се даваме...не може всеки новонесъл се да ни дава тон в живота.

#10 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 08:09 PM

Цитат

Съжелявам,че ще занимая форума с проблемите си,но днес вече не издържам и ще ви помоля за съвет.
...

Здравей!
Първо и най важно нещо което трябва да направиш е да подадеш жалба в районото управление за заплаха с оръжие.Той ще има много проблеми.Ще има да пише доста.Кое РПУ в твоя район?

Избягвайте да цитирате големи постове.
bushkata

User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#11 Потребителят е офлайн   Красен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 08:45 PM

Цитат

Цитат

...

Здравей!
Първо и най важно нещо което трябва да направиш е да подадеш жалба в районото управление за заплаха с оръжие.Той ще има много проблеми.Ще има да пише доста.Кое РПУ в твоя район?

Избягвайте да цитирате големи постове.
bushkata

Хех b) l) - мисля, че в нейния случай става въпрос за РПУ някъде в Германия... ако правилно помня къде живееше тя... И си мисля, че най-естественото беше да си потърси помощ от немски юристи.

#12 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 08:58 PM

Това в Германия няма как да се случи...или поне на мен за 5 години не ми се е случвало подобно "чудо" n)
В мом съм в България,но вече незнам дали да се радвам или не bl)

Свидетели има що се отнася до ругатните,псувните,обидите и заканите!
За стрелбата незнам,беше тъмно...вероятно са чули,но аз не видях други хора навън s)

#13 Потребителят е офлайн   Astral Икона

Публикувано: 02 October 2006 - 03:00 PM

Прощавайте за любопитството, но има ли някакво развитие по случая...

Изключително ме заинтригува историята и случката victoryVVV

#14 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 11:26 PM

Качулка от ловен магазин - 10лв
Арматурно желязо - 0лв , парче 75 см от строеж

Кефа на такъв нещастник да му счупиш краката - БЕЗЦЕНЕН

#15 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 11:36 PM

Разправията се проведе на друго ниво,Балканско n)
Просто правилните хора проведоха правилният разговор с човечеца и от тогава ни стон,ни вопъл b)
Всичко е вече наред,макар да си отварям очите на 100 за отрова по поляната,да се надяваме,че няма да се подлъже да сложи отрова там,понеже и неговото куче се разхожда там.

Две къщи по-нагоре бе простреляна отново с въздушна пушка една Доберманка която също ползва поляната сутрин и вечер и НИКОГА не е реагирала агресивно.Семейството и има и две малки деца!Кучето е със счупени костици на скакателната става,свидети няма!!!Случило се е посред бял ден,когато по дворът си играе детето на стопаните и n) bash

#16 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 06:34 AM

Цитат

Разправията се проведе на друго ниво,Балканско n)
Просто правилните хора проведоха правилният разговор с човечеца и от тогава ни стон,ни вопъл b)
Всичко е вече наред,макар да си отварям очите на 100 за отрова по поляната,да се надяваме,че няма да се подлъже да сложи отрова там,понеже и неговото куче се разхожда там.

Две къщи по-нагоре бе простреляна отново с въздушна пушка една Доберманка която също ползва поляната сутрин и вечер и НИКОГА не е реагирала агресивно.Семейството и има и две малки деца!Кучето е със счупени костици на скакателната става,свидети няма!!!Случило се е посред бял ден,когато по дворът си играе детето на стопаните и n) bash

Такива улигофрени само това ги оправя, чесно.

#17 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 08:29 AM

Тцтцц .. такива хора като този инвалид са отровени от живота .. нещастници.Радвам се че всичко е минало добре.Дано повече няма проблеми.
1super
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#18 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 08 October 2006 - 10:53 PM

Да ви кажа такива тъпаци бързо забравят и трябва да им напомняте понякога . bash

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни