Тема за срещи
Публикувано: 13 September 2011 - 11:43 PM
Публикувано: 14 September 2011 - 12:05 AM
vinek, в 13 September 2011 - 11:43 PM, написа:
Няма ли начин да доведеш и хъсетата . . .
Публикувано: 14 September 2011 - 07:30 AM
Flawless, в 13 September 2011 - 10:05 PM, написа:
Има, веднага ти казвам какъв е той :)
От София отивам до Червен бряг(близо до Плевен е това) от там тръгваме за хижата, което е около 300км, след това трябва да ги върна обратно там и да се прибера в София.............. :) мисля, че вече ме разбираш. Исключвам това че с 2 диванета и едно куче бебе в колата ще бъде мармалад, него не го броя, свикнал съм :)
Публикувано: 14 September 2011 - 11:14 AM
vinek, в 14 September 2011 - 05:30 AM, написа:
От София отивам до Червен бряг(близо до Плевен е това) от там тръгваме за хижата, което е около 300км, след това трябва да ги върна обратно там и да се прибера в София.............. :) мисля, че вече ме разбираш. Исключвам това че с 2 диванета и едно куче бебе в колата ще бъде мармалад, него не го броя, свикнал съм :)
хахаха, ако съм си на Бяла Слатина и тръгвам оттам, ще мина да ги взема 2мата хубусници. И аз не се притеснявам на четворния мармалад, понеже ако тръгвам от Б. Сл. ще съм с 2 хъсета + твойте 2 :)) :)) хахха
Публикувано: 14 September 2011 - 04:27 PM
Letty, в 14 September 2011 - 09:14 AM, написа:
vinek, в 14 September 2011 - 05:30 AM, написа:
хахаха, ако съм си на Бяла Слатина и тръгвам оттам, ще мина да ги взема 2мата хубусници. И аз не се притеснявам на четворния мармалад, понеже ако тръгвам от Б. Сл. ще съм с 2 хъсета + твойте 2 :)) :)) хахха

Публикувано: 14 September 2011 - 07:30 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 14 September 2011 - 08:17 PM

Публикувано: 14 September 2011 - 08:33 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 14 September 2011 - 08:50 PM
Meto, в 14 September 2011 - 08:33 PM, написа:

Аз лично пускам без притеснение куч, дори и в непозната област! Е, ако е с други кучета и те хукнат на някъде вероятно и той ще тръгне с тях, ама като се усети, че е далече веднага ще се върне . . .
Що се отнася до харесването, може и не всички да се харесат, а може и да се харесат, като се срещнем ще видим и ще се разпределим евентуално, но все пак се надявам, че като са на неутрална територия и толкова много накуп няма да си позволяват волности . . . Ще видим, забелязала съм обаче, че позитивното мислене и нагласа правят чудеса с песовете!
Публикувано: 14 September 2011 - 09:00 PM
Meto, в 14 September 2011 - 07:30 PM, написа:
Не е малко, прав си. Имаме време да изберем място, но това всеки път ще променя участниците - няма как - пътят си е път, а за всеки това е различно понятие и изпитание. Освен това, друго място не беше предложено до момента. Ние с Щирлиц много "бръмчим" къде ли не, но отказвам да поема отговорност и да твърдя кое място е добро и кое не за хората решили да нощуват, защото собственото си куче познавам, не и чуждите... а в случая става въпрос за комфорта на кучовците повече, отколкото на стопаните им /поне така си мисля аз, ако греша - поправи ме веднага/. На мен ми е все тая - мога да спя и под открито небе в спален чувал или без спален чувал.. Или да си шофирам посред нощ 300-400 км. и да не нощувам никъде другаде освен вкъщи. Свикнала съм, Щирлиц също, и на двата варианта. И в крайна сметка, наистина на това разчитам, че всеки познава кучето си и може да се включи с предложение, ако реши. Или ако реши да приеме предложение. Съвсем егоистично съм по-склонна да приемам предложение за място, отколкото да предлагам такова ако е чуждо мястото и чужд стопанин дирижира оркестъра. Другото - хижи с двор почти няма, дори съм убедена, че няма. Има хотели с двор. Хотелите обаче и хотелиерите, най-вече те, са със съвсем друг манталитет от хижарите - трудно ще приемат осем-девет-двадесет кучета, освен ако това не прави някаква реклама на хотелът им... /такива са си, сори/. В крайна сметка трябва да се спрем на едно място. За предложения не е късно, поне да края на септември. Според мен.Мога да поразпитам тук-там и да предложа нещо към края на седмицата. Не заради себе си, защото както казах вече - все ми е тая къде. Планини, реки и ливади колкото искаш. Нека всеки се поинтересува и да излезе с предложение до края на месеца. После пак ще се броим.

Публикувано: 14 September 2011 - 09:03 PM

Публикувано: 14 September 2011 - 09:15 PM

Публикувано: 14 September 2011 - 09:16 PM
FANFAN, в 14 September 2011 - 09:03 PM, написа:

Не съм била там - споделих за кижата чрез жокер от приятел. А проблем за кучетата няма ако решим да си ги приберем в стаята. Това се имаше предвид под "няма проблем". Не искам да разводнявам нищо. Иваче проблеми, колкото щеш, ако си оставиш кучето в заграден двор на място, което не познаваш.
Публикувано: 14 September 2011 - 09:25 PM

Публикувано: 14 September 2011 - 09:37 PM
Meto, в 14 September 2011 - 09:25 PM, написа:

Хахахаха!

Публикувано: 14 September 2011 - 09:51 PM
Meto, в 14 September 2011 - 05:30 PM, написа:
Аз дадох това конкретно предложение и се получиха добри отзиви. Иначе нямам претенции. Аз лично хижа с двор не съм виждала и не знам дали има.
Моята представа за такава форумна среща е разходка за нас и за кучетата. Не просто среща на поляна или двор. Хижата е съответно цел или отправно място и място за отмора и пренощуване за желаещите. Относно пускането на кучетата, всеки си решава сам, всеки си познава кучето. Аз моите ги пускам. Разходката може да е добра дори и да е на повод. Иначе за дивеча, Мето е прав. Тази сигнална лампа винаги ми свети ... Имам безумен страх от кучеподгонване на дивеч... просто съм имала опит с такива "приключения" и вярвайте ми с това шега не бива.

JulyVell Siberians
Публикувано: 14 September 2011 - 10:13 PM
Huskypower, в 14 September 2011 - 07:51 PM, написа:
Meto, в 14 September 2011 - 05:30 PM, написа:
Аз дадох това конкретно предложение и се получиха добри отзиви. Иначе нямам претенции. Аз лично хижа с двор не съм виждала и не знам дали има.
Моята представа за такава форумна среща е разходка за нас и за кучетата. Не просто среща на поляна или двор. Хижата е съответно цел или отправно място и място за отмора и пренощуване за желаещите. Относно пускането на кучетата, всеки си решава сам, всеки си познава кучето. Аз моите ги пускам. Разходката може да е добра дори и да е на повод. Иначе за дивеча, Мето е прав. Тази сигнална лампа винаги ми свети ... Имам безумен страх от кучеподгонване на дивеч... просто съм имала опит с такива "приключения" и вярвайте ми с това шега не бива.
Напълно съм съгласна с Huskypower. Аз също виждам форумната среща като един малък преход, който да си напрвим, така и кучетата ще се опознаят, ние също, защото повечето не се познаваме лично! Пускането всеки да си го предцени, не само от гледна точка на бягане, а и от гледна точка на характер, който може да реши да прояви към друго-казвам го защото се очертават доста мъжкари, и както казва Мето, могат да решат да се доказват!

За предложението "къде" - аз съм за първоначалното и е хубаво да остане то, защото аз специално останах с впечатлението, че всички които изявиха желание да се включат, се съгласиха с него! Не съм ходила там и ще ми е интересно да отида!!! Наистина остава въпроса за спането, защото чета, че някои ще искат да останат да пренощуват, но мисля че могат да се обадят във въпросната хижа и да проверят, вместо да се чудим дали приемат, дали не. Ако някой има актуални телефони на хижата, нека ги напише, за да могат хората да се обадят.
Публикувано: 15 September 2011 - 12:03 AM
Моето единствено съображение относно мястото е да не е прекалено далече от София, защото не знам Неро дали ще издържи, имайки предвид, че той не обича много колата - по ред причини, въпреки че се стремя да променя това!