Dog.bg Форуми : Цените на кутретата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Цените на кутретата Оцени темата: -----

#181 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 December 2009 - 12:17 PM

Цитат(kara and cveti @ Dec 20 2009, 01:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз много бих се радвала да има предаване за животните,в което да
се излъчват киноложки изложби ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif

По добре да пуснат клипчета откъде идват кучетата, които се купуват по обяви и в борсите, пък дано им "проблесне" на някои хора за какво става дума.

#182 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 21 December 2009 - 07:13 PM

Това не всички хора ги интересува ... Те си мислят, "какво пък толкова, ще направим живота му по-добър - та нали вече няма да е там, а с нас..."

П.с. Лично съм се замисляла да снимам такова нещо, притежаваме доста добра техника и възможности за това... Проблема е, че чета по въпроса отскоро и не е от най-лесните неща чисто режисьорски и драматургически да се систематизира всичко това в един storyline. Ужасно е трудно да грабнеш вниманието на хората по такъв начин, че да ги накараш да ти повярват (затова и българското кино е на този хал).
Все още имам нужда да опозная много хора и много истории, да създам връзки с хора, които разбират повече и биха ми дали насоки и работата по това би отнела много време. Отделно от това кой ще ме пусне да снимам в борса "безнаказано"? Познавам доста режисьори от Националната ни телевизия (аз също се учих там известно време), продуценти от лайфстайл предавания и т.н. но мисля, че такова нещо трябва добре да се систематизира като информация и да се подготви предварително, преди да има предложения, за да "грабне" вниманието.
Отделно, дори да се презентира като идея на другите, хората няма да се хванат да правят нещо, което струва време и ресурси без абсолютно сериозно систематизирани доводи ... Така че - трудна задача е да се постигне нещо хубаво, обединяващо въпроси като "Защо от развъдчик", "Защо не от борса или магазин", "Опропастяването на породите" и куп други неща...
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#183 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 08:55 PM

Цитат(dog.bg @ Dec 21 2009, 11:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kara and cveti @ Dec 20 2009, 01:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз много бих се радвала да има предаване за животните,в което да
се излъчват киноложки изложби ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif

По добре да пуснат клипчета откъде идват кучетата, които се купуват по обяви и в борсите, пък дано им "проблесне" на някои хора за какво става дума.

Би било чудесно,ако е нещо комбинирано smile.gif

#184 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2011 - 04:57 PM

10 Страници писане и все пак никой от развъдниците в България не пожела да даде ориентировачни цени ... применро 500-1500 ЛЕВА, защо навсякъде се пишеше в евро като в България се работи с друга парична единица, а именно левове... прочетох първата и последните 2 страници .. цялата тема е един СПАМ и ОФФТОПИК ....

Моето лично предложение е във всеки раздел за породи да се закачи една важна тема... в която да пише ориентировъчни цена на развъдниците в България... и на цените от чужбина!

Също така.. при всяко ново кучило, като се родят хайваните... отдолу да пише цените при това кучило варират цени от 500 ЛЕВА до 2000 ЛЕВА, след което отдолу се казва, от какво и защо има такава разлика и седи та гледай...

Така е по честно.., щото не всички са света вода ненапита както се описват и възхваляват в този форум и най-вероятно има и такива които си изислят цените на момента.., не визирам никой, но все пак си имаме взимане даване с балкански народ... :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 December 2011 - 05:29 PM

Показване на мнениетоДизел, в 30 December 2011 - 04:57 PM, написа:

10 Страници писане и все пак никой от развъдниците в България не пожела да даде ориентировачни цени ... применро 500-1500 ЛЕВА, защо навсякъде се пишеше в евро като в България се работи с друга парична единица, а именно левове... прочетох първата и последните 2 страници .. цялата тема е един СПАМ и ОФФТОПИК ....

Моето лично предложение е във всеки раздел за породи да се закачи една важна тема... в която да пише ориентировъчни цена на развъдниците в България... и на цените от чужбина!

Също така.. при всяко ново кучило, като се родят хайваните... отдолу да пише цените при това кучило варират цени от 500 ЛЕВА до 2000 ЛЕВА, след което отдолу се казва, от какво и защо има такава разлика и седи та гледай...

Така е по честно.., щото не всички са света вода ненапита както се описват и възхваляват в този форум и най-вероятно има и такива които си изислят цените на момента.., не визирам никой, но все пак си имаме взимане даване с балкански народ... :rc_036:

Ти пък направо ме уби
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#186 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2012 - 01:06 PM

Малко късничко, ама сега я видях тая тема и понеже ми е много любимо "по колко ги харчите" и аз да се из"окам" по въпроса. По -специално към "Дизел":кучетата не са домати та да ги сортираш и да кажеш-те тва по толко. Така става по борсите, магазините, прекупвачите и други подобни, които не заслужават вниманието на нито един сериозен и информиран любител на кучета. Ако говорим за добросъвестни развъдчици-цената може да се определя от ку.п фактори и да се случи така, че супер качествено куче да бъде продадено за символична цена и обратно-да бъде платена висока цена за куче, което от гледна точка на развъдчика не представлява особен интерес. Всяко кучило има "себестойност". Има хора, които по една или друга причина държат да спечелят над тази себестойност. Има такива, за които излизането "напред" не е от особено значение, а им е важно у кого ще отидат кученцата и как ще бъдат гледани. Въпрос и на финансови възможности и на селекционерски амбиции ако щеш.
Аз лично (без да имам претенции изобщо да съм развъдчик) никога не съм продал куче на човек, който първото, от което се интересува е пазарлъка за цената.

#187 Потребителят е офлайн   claws Икона

Публикувано: 15 April 2012 - 04:51 PM

1во.. Здравейте ! Не съм се представил, но по същество.. Съжалявам че първият ми пост във форума е точно във тема за цени на кучета (някои от вас ще сметнат това за "несериозно" отношение към така обичаните домашни любимци). Но тъй като обмислям да се сдобия с куче цените са важни за мен. Предполагам сте наясно, че не за всеки финансите са без значение.
При мен ситуацията е такава.. търся си куче, спрял съм се на няколко породи - дого аржентино, кане корсо, американски булдог да кажем че са само тези :)
Търся си го за домашен любимец.. никога няма да стъпва на каквито и да е конкурси, нито смятам да се занимавам със развъдство :) (даже за предпочитане е кастриран мъжкар)
. От изчетеното из форума стигнах до изводите, че не ми трябва родословие и т.н. Не мога да се нарека и любител на която и да е от породите тъй като не съм запознат със историята им и т.н.
Информирал сам се само от поведението и "екстериора" им :)
Та.. как да разбера коя от тези породи е достъпна за мен, тъй като си нямам никаква идея от цените им.
Знам ли във вашето "общество" някои породи могат да се смятат за "ЕКЗОТИКА" и да са на някакви цифри от рода на 2-3-10k лв..
Е ? Какъв е съветът ви към "клиенти" като мен ? Да се обадя на всички развъдници на които мога да намеря координати.. и да занимавам хората по 15-20 минути (тъй като, ако директно ги попитам за цена.. предполагам никога няма да се сдобия с кученце от тях). Друго.. ако си взема куче от magazin или обява.. има възможност то да е болно, както се коментира в много от темите или като порастне, от булдог да излезе кръстоска от немска овчарка и ротвайлер :zy_116: . ДА, НО.. един обикновен човек.. koйто си търси домашен любимец, къде според вас ще отиде?.. във развъдник, и ще говорят 2 часа кое, как, къде, защо ?
Или ще го купи от обява или зоомъжазин, където точно и ясно е сложена цена Булдочета - еди си колко..
Пихцнери - ...
Казвате че трябва да се избягват такива продажби и "кучевадства" , а със тази ако мога да я нарека "дискретност" вие ги насърчавате :)
И защо да не може да се определят цени на всяко къчило индивидуално за всяко едно кученце със снимков материал и т.н. ?
Цените се менят това е вярно.. но не вярвам да се менят със курса на долара :)
Или поне кучетата от клас "ПЕТ" да бъдат със определени цени, а останалите, които са по ценни за хора от вашето "общество" (не искам да звучи като 1 вид дискриминация.. но е точно така) да са си по усмотрение на развъдика и договорка спрямо "клиентите" :)
Така хората ще имат по голяма представа, коя порода е според тяхната постеля. И в същото време ще взимат хубаво и здраво кученце, което ще е от породата за която са платили :)

#188 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2012 - 05:07 PM

Има доста случаи на кучета ПЕТ клас ,които се подаряват.Или се заплаща символична сума.Може да си вземеш и изложбено куче и с течение на времето да решиш че искаш да посещаваш изложби.Груби впечатления -от 1000 лв на горе,поне при някои от споменатите породи.Все пак контакт с развъдник си е най -сигурно.Внос на родословно от 1000е на горе плюс транспорта.Все пак всичко зависи от това какви пари са вложени в дадена връзка,дали са посещавани близки или далечни изложби,титли и т.н.
Няма как да са определени цените твърдо.Всеки си преценява .Има някакъв диапазон,но до там.
Успех
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#189 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 April 2012 - 08:57 PM

И според мен трябва да има някакви ориентировъчни цени за дадена порода кучета или както някой беше споменал за дадено кучило.Например аз от няколко години съм се ориентирала към една порода кучета и почнах много да се ровя да чета и да следя къде има кученца в България.И въпреки че вече стана колко време търси инфо нямам и представа дали примерно парите които мога да дам ще стигнат да си го купя.И както някой беше споменал свързвам се с дадения развъдник говорим си,обсъждаме, хората ме харесват и решават че ще ми дадът кученце и накрая ми казват сума пари които дори не бих си мечтала да дам за куче..Еми не става така.И това много често е само в България.Ровила съм се в чужди развъдници и съм намирала приблизителни цени на кученцата.А най-скорошния ми пример: От 3-4 години съм насочена към един определен руски развъдник за питове.Едва тази година вече имах възможност да отделя към 700 лв за куче и си викам сега е момента да се поинтересувам по сериозно за тези питове.И въпреки че с малко страх да не ме нападнат че питам за цената както би станало в БГ форум,аз попитах директно във форума за цената на кученцата.Но страха ми беше напразен,защото те не са като нас българите.Собственика ме попита за конкретно кученце ли питам(бях писала в темата на едно определено кучило) или за кучетата от развъдника им като цяло.Аз попитах за кучетата им като цяло и собственика супер учтиво ми каза диапазона в който си продава кучетата.Тогава разбрах че определено ми трябват още време за спестяване за да си позволя това куче.Представете си сега другия вариант в който говорим с часове обсъждаме мислим как да се види кучилото и накрая той ми казва еми така и така струва еди колко си и аз казвам А благодаря,но не искам сега да си взема..
Мое лично мнение си е това но съм твърдо за да се знаят поне приблизителни цени..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#190 Потребителят е офлайн   Фейт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2012 - 10:33 AM

Това са пълни глупости! Първото което е само 700лв няма да Ви стигнат за транспорт на кучето от Русия до България. Ако си мислите,че в чужбина навсякъде се "плескат" цени определено се лъжете. На първо време изпращате имейл с изискванията за Вашето кученце, като представяте и с няколко думи Вас и вашето семейство, какъв опит имате с кученца, има ли конкретно кучило родени, от какви родители е, какъв е потенциала на кученцата в него според развъдчика, и ЧАК след като размените няколко писма може да се говори за цена! В много от случаите сериозните развъдчици дори не си правят труда да отговарят на писма или запитвания само и единствено относно цена на кученцата.
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 16 April 2012 - 02:28 PM

Показване на мнениетоФейт, в 16 April 2012 - 08:33 AM, написа:

... дори не си правят труда да отговарят на писма или запитвания само и единствено относно цена на кученцата.

Това е така и е редно да е така. Нормално е като се свържеш с развъдчик, за да си закупиш куче, първо да се представиш кой си, откъде си, за какво ти трябва това куче, да разкажеш нещо за себе си, за начина си на живот и за условията, които можеш да осигуриш на кучето. И чак след това да питаш за цени и условия.

#192 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2012 - 10:43 PM

Хем съм съгласна с горното,хем не стоят точно така нещата.Нещо ми се струва ,че в Бг прекалено сложни се изкарват нещата.А чак сложно не е.Нямам случай до сега да не ми е отговорено дали дадено куче е свободно и каква е цената му.Напротив,дори и да не ми е изнасяло нещо дълго време след това съм получавала имейли с нови свободни кучета или бъдещи връзки.Нито съм изпращала снимки на жилището ми ,нито извлечение от банковата ми сметка,нито копие от личната ми карта.Там където има въпросници -се подпълват,там където няма се провежда нормален разговор.Да не говорим ,че в ерата на Фейсбук съм срещала често и директни запитвания за цена.Отговорът е "изпратих Ви лично съобщение"
Така че ,не е чак такава сложнотия.
Аз подведена по форумните забележки ,че да общуваш с развъдчик е като да общуваш с царя голям страх брах,че и темичка си направих "какво и как да попитаме развъдчика" :) Конкретни отговори не получих и две години по-късно като се престраших никой не ме върна,нито ме остави без отговор.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#193 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 April 2012 - 06:29 PM

Деси79, всичко опира до развъдчика. Ако ти утре ми се обадиш и ме питаш колко струва мое кученце, аз няма да ти дам такава информация преди да те проуча. Защото ме интересува съдбата на кученцата ми и ако не те харесам ще ти обадя толкова висока цена, че да се откажеш на секундата. Ако те харесам и преценя, че ще се грижиш перфектно за кученцето, ще ти го дам на много достъпна цена, дори имам случай на подарено кученце. Така, че всичко е строго индивидуално. Отделно всяко кученце има различна стойност и предназначение.

#194 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2012 - 06:35 PM

Весела, като не харесвате даден купувач, защо директно не му откажете, а казвате непоносимо висока цена /ами ако той я плати какво следва/? Нещо не разбрах логиката на това поведение, ако е само в интерес на кученцата, а не на парите.

#195 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 April 2012 - 06:52 PM

Има и такива, на които директно съм отказвала. Но има такива, които се пазарят все едно ще купуват картофи и това ме дразни, точно те се отказват като чуят непоносимо високата цена. Преценям ги от сто километра. Имала съм случай в телефонен разговор - обажда ми се супер готино семейство, говорим надълго нашироко, харесвам ги, и накрая ме питат за цената на определено кученце. Казвам сравнително ниска цена, и чувам насреща - "Ама... хлъц, ние търсим нещо до 100лв, нямате ли по-евтино кученце?" Туш!!! И сега процедурата ми е друга - по-лесна и по-малко травмираща за двете страни. Просто искам мейл за връзка и изпращам въпросник. В него има достатъчно ясна и изчерпателна информация, важни въпроси и насоки относно отглеждането. И само сериозните кандидати минават през тази цедка. За щастие, да чукна на дърво, засега случвам на стопани. Имам уговорка със всички, че при невъзможност за гледане на кучето, на който и да е етап от живота му, аз съм човека, който ще си го вземе обратно. Поела съм доживотна отговорност за моите кучета!

#196 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 07:08 PM

За последните ми кучила започвахме с цената, за да не си губя времето да обяснявам, ако е непосилна. Цената за мен се определя от качеството, за което е необходимо да си даваме реална представа. До последно, докато не дойдат да си вземат кучетата обаче, не се знае ще им го дам ли. Не съм имала такъв случай, за сега. Обикновено, когато имам съмнения след разговор просто казвам, "Съжалявам, но кученцето, за което говорихме не е свободно, потърсете в другите развъдници" и това е. Какво толкова...
Съгласна съм, че трябва да се знаят цените, които не са маловажни. Това, че могат да платят за кучето не значи, че могат да го имат. И обратното, винаги има варианти за добри и отговорни хора, които не могат да си позволят цената, но могат да обичат.

#197 Потребителят е офлайн   Фейт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 07:20 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 18 April 2012 - 06:52 PM, написа:

Има и такива, на които директно съм отказвала. Но има такива, които се пазарят все едно ще купуват картофи и това ме дразни, точно те се отказват като чуят непоносимо високата цена. Преценям ги от сто километра. Имала съм случай в телефонен разговор - обажда ми се супер готино семейство, говорим надълго нашироко, харесвам ги, и накрая ме питат за цената на определено кученце. Казвам сравнително ниска цена, и чувам насреща - "Ама... хлъц, ние търсим нещо до 100лв, нямате ли по-евтино кученце?" Туш!!! И сега процедурата ми е друга - по-лесна и по-малко травмираща за двете страни. Просто искам мейл за връзка и изпращам въпросник. В него има достатъчно ясна и изчерпателна информация, важни въпроси и насоки относно отглеждането. И само сериозните кандидати минават през тази цедка. За щастие, да чукна на дърво, засега случвам на стопани. Имам уговорка със всички, че при невъзможност за гледане на кучето, на който и да е етап от живота му, аз съм човека, който ще си го вземе обратно. Поела съм доживотна отговорност за моите кучета!

Мен директно бихте ме отказали. И вероятно ще купя кученце от друг развъдник на същата цена като Вашата / да приемем,че цената не ме притеснява/ . Няма как от един виртуален въпросник да се добие представа за бъдещия собстевник. Излишно е! Всеки може да си напише каквото пожелае там, включително и ,че е английската кралица :rc_036:
Напълно споделям мнението на Milla , цената в днешно време не е маловажна и не е критерии за това дали бъдещите собственици ще обичат кучето и ще го обгрижват правилно. Визуалният контакт е важен, но не винаги може да бъде осъществен, останалото е късмет :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 April 2012 - 08:08 PM

Хора, които отказват да попълнят въпросника ми получават "категорично НЕ!". Качена снимка Късмета е нещо виртуално, не искам да разчитам на него.

#199 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2012 - 10:23 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 18 April 2012 - 05:29 PM, написа:

Деси79, всичко опира до развъдчика. Ако ти утре ми се обадиш и ме питаш колко струва мое кученце, аз няма да ти дам такава информация преди да те проуча. Защото ме интересува съдбата на кученцата ми и ако не те харесам ще ти обадя толкова висока цена, че да се откажеш на секундата. Ако те харесам и преценя, че ще се грижиш перфектно за кученцето, ще ти го дам на много достъпна цена, дори имам случай на подарено кученце. Така, че всичко е строго индивидуално. Отделно всяко кученце има различна стойност и предназначение.

За проучването съм абсолютно съгласна,въобще не споря по този въпрос.Но какво значи харесам или не харесам :smile: Както евентуалният стопанин има въпроси,така и развъдчикът е свободен да ги задава.Да не говорим,че много хора питат директно за цена,просто защото не са запознати за така нареченият етикет .Бива ли според теб на един такъв човек,въобще да не му се отговори?Както и да е,всеки си има някакъв начин на преценка.Мисълта ми беше друга.Не е необходимо размяната на 50 имейла,за да попиташ за цената на дадено куче.И това,че ти евентуално би ме отхвърлила (примерно) не значи ,че си ме преценила правилно само ,защото питам за цената.Контакта между бъдещ стопанин и развъдчик не е само едностранен.
абсолютно съм ЗА въпросници,проучвания и т.н.Както на мен не ми е все едно какви са условията по отглеждане на бебетата,родители ,изследвания,храна и цена естествено така и на развъдчика не му е все едно къде отиват кученцата му.
Иначе аз също в горният ми пост съм посочила ,че всичко е строго индивидуално и факторите по определяне на цената са много.Но който се интересува от дадена порода с течение на времето може да прецени от колко на горе се движи тя.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#200 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 April 2012 - 10:56 PM

Проучването е просто задължително. Вие примерно си знаете, че сте читави хора и ще обгрижвате кученцето като цар, но аз как да бъде убедена в това? Нали трябва да задам куп въпроси? Няма нищо лошо относно въпроса за цената, но на мен ми прави добро впечатление когато се задават и други въпроси - относно характера на отделните кученца, специфични грижи, информация за породата. Просто ми харесва, когато кандидата е убедително мотивиран и достатъчно осведомен предварително какво го чака относно разходи, грижи, правилно хранене и др. Хора, които звънят с въпроса: "Аууу, много е сладко! Колко струва? Ма аз за детето да го взема! Ма нямате ли нещо по-евтинко?" Еми то е ясно, че при такива хора желанието за куче е импулсивно, необмислено и най-често кучето е потърпевшо като изстинат мераците.

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни