1во.. Здравейте ! Не съм се представил, но по същество.. Съжалявам че първият ми пост във форума е точно във тема за цени на кучета (някои от вас ще сметнат това за "несериозно" отношение към така обичаните домашни любимци). Но тъй като обмислям да се сдобия с куче цените са важни за мен. Предполагам сте наясно, че не за всеки финансите са без значение.
При мен ситуацията е такава.. търся си куче, спрял съм се на няколко породи - дого аржентино, кане корсо, американски булдог да кажем че са само тези :)
Търся си го за домашен любимец.. никога няма да стъпва на каквито и да е конкурси, нито смятам да се занимавам със развъдство :) (даже за предпочитане е кастриран мъжкар)
. От изчетеното из форума стигнах до изводите, че не ми трябва родословие и т.н. Не мога да се нарека и любител на която и да е от породите тъй като не съм запознат със историята им и т.н.
Информирал сам се само от поведението и "екстериора" им :)
Та.. как да разбера коя от тези породи е достъпна за мен, тъй като си нямам никаква идея от цените им.
Знам ли във вашето "общество" някои породи могат да се смятат за "ЕКЗОТИКА" и да са на някакви цифри от рода на 2-3-10k лв..
Е ? Какъв е съветът ви към "клиенти" като мен ? Да се обадя на всички развъдници на които мога да намеря координати.. и да занимавам хората по 15-20 минути (тъй като, ако директно ги попитам за цена.. предполагам никога няма да се сдобия с кученце от тях). Друго.. ако си взема куче от magazin или обява.. има възможност то да е болно, както се коментира в много от темите или като порастне, от булдог да излезе кръстоска от немска овчарка и ротвайлер

. ДА, НО.. един обикновен човек.. koйто си търси домашен любимец, къде според вас ще отиде?.. във развъдник, и ще говорят 2 часа кое, как, къде, защо ?
Или ще го купи от обява или зоомъжазин, където точно и ясно е сложена цена Булдочета - еди си колко..
Пихцнери - ...
Казвате че трябва да се избягват такива продажби и "кучевадства" , а със тази ако мога да я нарека "дискретност" вие ги насърчавате :)
И защо да не може да се определят цени на всяко къчило индивидуално за всяко едно кученце със снимков материал и т.н. ?
Цените се менят това е вярно.. но не вярвам да се менят със курса на долара :)
Или поне кучетата от клас "ПЕТ" да бъдат със определени цени, а останалите, които са по ценни за хора от вашето "общество" (не искам да звучи като 1 вид дискриминация.. но е точно така) да са си по усмотрение на развъдика и договорка спрямо "клиентите" :)
Така хората ще имат по голяма представа, коя порода е според тяхната постеля. И в същото време ще взимат хубаво и здраво кученце, което ще е от породата за която са платили :)