Като разпитах, разбрах, че едната кота е мама - тигърката. Казаха ми, че бебета ги криела в една шахта на пет метра от въпросните коли. Преди два дни успях да видя и трите бебета, които, разбира се, са уникално сладки. На мен ми изглеждат на около месец-месец и нещо, но съм доста далеч от специалист по бебетата, ще ги видите на снимките. Има и четвърто късметлийче, което едно момиче си осиновило.
Още нищо не съм направила за всички тези котки, освен да им нося храна, което правят и доста хора, живеещи там. Днес разбрах, че си нямат "попечител", в смисъл - никой няма да се разсърди и да прави сцени, ако взема госпожиците за нужните процедури или се опитам да намеря поне приемен дом за начало на 6-те диванета.
Улицата, на която живеят, не е много оживена - минават коли, но поради настилката се движат бавно и има само една лента, еднопосочна е. Но малките скоро ще се разщъкат навсякъде и направо не ми се мисли.
Засега нямам вариант да ги прибера вкъщи. Търся им приемни или постоянни домове (изненада

Всички, разбира се, си имат особености - бяло-рижавата е много недоверчива и се крие при скъсяване на дистанцията, мама тигърка е много лакома и далеч по-общителна, а трицветка е гръмогласна и изключително красива според мен - прилича ми на Цветанка по сладурчестост, но изглежда по-мъничка. За бяло-рижавата не съм съвсем сигурна, че е жена, но ми изглежда по-малко вероятно мъжкар да се движи в група, че и да не закача малките. Две от малките - тигрово и костенурчесто - са любопитни и храбри, а третото, чисто черното, е много плашливо. Днес се престраши да седи и да ме наблюдава, но не желае да яде пред мен или пък да го доближавам.
Котаците са в София.
Съвсем нова съм в помагането на бездомничета, извинявам се, ако пропускам нещо. Малко тъпо пускам темата точно преди трите дни, в които нямам възможност да направя нищо физически, но пък тамън отпускам три дни за размисъл

Ето и котьовци:
Трицветка и Бяло-рижка:

Трицветка и мама Тигър:

Бяло-рижка:

Мама Тигър (много лоша снимка, но най-малко размазаната от самостоятелните й):

И бебоците (самостоятелната снимка е на плашливото диване):