Dog.bg Форуми : Три котешки госпожици и три невероятни котета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Три котешки госпожици и три невероятни котета Засега на улицата

#1 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2012 - 08:37 PM

Преди по-малко от месец мернах една бяло-рижава котка да си прави компания с тигърка под кофите за боклук на улицата, на която е офисът ми. Виждах ги много рядко в началото и гузно ги подминавах, проклинайки се, че не нося поне нещо за хапване. Миналата седмица започнах да крада от храната на Леми и да я разнасям в чантата си с надежда. Оказа се, че имат и трета приятелка - трицветка - и се помещават редовно или под две коли, които не мърдат от мястото си, или в една импровизирана градинка с много храсти.

Като разпитах, разбрах, че едната кота е мама - тигърката. Казаха ми, че бебета ги криела в една шахта на пет метра от въпросните коли. Преди два дни успях да видя и трите бебета, които, разбира се, са уникално сладки. На мен ми изглеждат на около месец-месец и нещо, но съм доста далеч от специалист по бебетата, ще ги видите на снимките. Има и четвърто късметлийче, което едно момиче си осиновило.

Още нищо не съм направила за всички тези котки, освен да им нося храна, което правят и доста хора, живеещи там. Днес разбрах, че си нямат "попечител", в смисъл - никой няма да се разсърди и да прави сцени, ако взема госпожиците за нужните процедури или се опитам да намеря поне приемен дом за начало на 6-те диванета.

Улицата, на която живеят, не е много оживена - минават коли, но поради настилката се движат бавно и има само една лента, еднопосочна е. Но малките скоро ще се разщъкат навсякъде и направо не ми се мисли.

Засега нямам вариант да ги прибера вкъщи. Търся им приемни или постоянни домове (изненада Качена снимка). През следващите три дни за съжаление не мога да съдействам с друго, освен с отговори на въпроси и то вероятно веднъж дневно, но ако някой се заинтересува от някой косматник - след това ще мога да помагам с ваксини, обезпаразитяване, кастрация - неща, които ще направя така или иначе.

Всички, разбира се, си имат особености - бяло-рижавата е много недоверчива и се крие при скъсяване на дистанцията, мама тигърка е много лакома и далеч по-общителна, а трицветка е гръмогласна и изключително красива според мен - прилича ми на Цветанка по сладурчестост, но изглежда по-мъничка. За бяло-рижавата не съм съвсем сигурна, че е жена, но ми изглежда по-малко вероятно мъжкар да се движи в група, че и да не закача малките. Две от малките - тигрово и костенурчесто - са любопитни и храбри, а третото, чисто черното, е много плашливо. Днес се престраши да седи и да ме наблюдава, но не желае да яде пред мен или пък да го доближавам.

Котаците са в София.

Съвсем нова съм в помагането на бездомничета, извинявам се, ако пропускам нещо. Малко тъпо пускам темата точно преди трите дни, в които нямам възможност да направя нищо физически, но пък тамън отпускам три дни за размисъл Качена снимка. Ако някой има въпроси за точното местонахождение на котките, нека ми пише на лични - ще отговоря при първа възможност, както и на коментари в темата.

Ето и котьовци:

Трицветка и Бяло-рижка:
Прикачена снимка

Прикачена снимка

Трицветка и мама Тигър:
Прикачена снимка

Прикачена снимка

Бяло-рижка:
Прикачена снимка

Мама Тигър (много лоша снимка, но най-малко размазаната от самостоятелните й):
Прикачена снимка

И бебоците (самостоятелната снимка е на плашливото диване):
Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 July 2012 - 03:04 PM

Хех, какви симпатяжни мърчовци :)

trontinia, Качена снимка, че си ги открила!

Дано някой се отзове за приемен дом... Макар и улицата да е тиха и досега да не са се появили зложелатели, всички знаем какви са рисковете навън :(

Пожелавам им успех!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#3 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2012 - 08:42 PM

Котета и котки благодарят за пожеланията Качена снимка

Развитието тук е, че още едно коте, костенурковото, е осиновено - оказа се, че и хората от офиса, до който се помещават мъниците, им търсят дом, но в момента повече кандидати няма. Та сега имаме в наличност две бебета - черничкото страхливче и тигровото храбрече. Хората от офиса търсят осиновители само на бебетата, за по-"дъртите" дами казват "ами те тук си живеят, на улицата".

Днес не видях почти никой котешки представител, само в едни храсти мернах опашката на мама тигър. Но вчера и онзи ден голямо хрупане падна, даже бяло-рижавата недоверчивка вече като ме види и подтичва към мен с директна заявка за храна. Забелязах, че в горната част на едното задно краче има плешиво петно, мисля, че ще можете да го видите на една от приложените снимки. Мама тигър все така лакомее и ми се кара винаги, когато посмея да давам на друга котка повече храна. Трицветка е все така прекрасна. Тя като че ли повече скита и по съседните улици, защото не всеки път я виждам, а е толкова нежна и деликатна...

Снимките са пак с телефон, но въпреки лошото качество, котешка красота прозира отвсякъде Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2012 - 10:10 AM

Да се работи в насока кастрация на не-мамите? Все още има талони на 4 лапи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2012 - 10:43 AM

Напълно съм съгласна, надявам се следващата седмица да имам възможност да ги хвана. Няма да откажа съвети как да го направя - може би е глупаво, но ме притеснява например това, че са групичка и дали ако хвана едната само, другите ще се изпокрият от мен... А пък ми се вижда трудно да хвана две или три едновременно. Пак казвам, нямам особен опит. Досега съм водила една улична кота за кастриране и въпреки, че тя седя достатъчно време на стационар след това и почти живееше в един магазин в квартала, след месец изчезна и за съжаление си мисля, че не й се случило нищо добро.

И мамата може също сравнително скоро според мен да я кастрираме, с оглед на това, че тя май вече не обръща внимание на поколението си. Ей сега я видях, явно другите са се покрили от жегата, дано нищо не им се е случило. Оставих много водичка на местата, на които се шляят.

П.п. Давам си сметка, че в момента дори и бебешки котета седят без дом, но моята надежда беше да намеря приемен дом на маците преди кастрацията, за да не ги връщам на улицата от страх да не се случи това, което се случи с мацата, за която разказах по-горе. Знам, че и да не я бях кастрирала, вероятността да изчезне си е същата, ама пуста вина. Затова още веднъж моля за съвет и най-вече за временно местенце за котаните.

Това мнение е редактирано от trontinia: 06 July 2012 - 11:08 AM

#6 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 02:02 PM

Прогрес! Вчера, благодарение на Elizd Качена снимка, успяхме да хванем мама Тигър и двете й останали бебета. Отидохме в ДХ, пред които също се прекланям (и специално на д-р Блага Вълчева), че ни изчакаха и се занимаха с котешкото семейство. Мама кота днес е била кастрирана, вече е будна и (пу-пу) е добре.

Колкото до котетата - миналата седмица разбрах, че тигровото е мъжле, а вчера се потвърди подозрението, че черничкото е момиченце. На прегледа се установи, че имат доста гъст ушен секрет, но пробата за ушна краста беше отрицателна. Момичешкото е към 900 гр., а момченцето е около 1.100 кг - лакомник! Бяха обезпаразитени вътрешно и външно. Не мога да опиша за какви сладури става въпрос.

Малките котаци след клиниката взеха, че намазаха и приемен дом - сега са при samotnata, на която безкрайно благодаря за гостоприемството и бързата реакция Качена снимка.

Мама писана пък се държи като изцяло домашна котка - мъркане, месене, подаване на гушка и ушички за галене и т.н. Още на улицата си беше изключително дружелюбна. Ще я оставя няколко дни в ДХ под наблюдение. Проблемът е, че за нея в момента няма намерен приемен дом и има голяма възможност да трябва да се върне на улицата :(

С риск да ви втръсна, още веднъж горещо моля за приемен дом за нея! Ако пък по някакво чудо се намери някой, който да приюти и нея, и бебета (защото те още са си близки и си щъкаха тази седмица заедно по улицата), ще съм ужасно благодарна. Храна, тоалетни и каквото още трябва са от мен.

Сметката на бебешоци вчера беше покрита от Elizd, която пък освен това и посвети огромна част от вечерта си на цялото котешко събитие и ме остави съвсем без думи Качена снимка

Казвам цялото котешко събитие, защото се оказа, че и поне една от другите котешки госпожици е мама. За това ще пиша по-късно в отделен пост, за да не става този безкраен.

Сега малко снимки на семейството:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 03:39 PM

Отдавна не съм писала, а пък доста неща се случиха при тези юнаци.

Двете бебета и мама Тигър са заедно в друг приемен дом. За мое щастие, ги виждам почти всеки ден и съм влюбена във всички до уши :)

Котачетата имат нови имена - тигровото момченце е Слаш, а черната госпожичка - Наоми. Слаш е по-буен, потормозва често сестра си (но вече е станал по-толерантен), доста е приказлив и също толкова ревнив, ако, недай си боже, някой си позволи да обърне повече внимание на малката принцеса :) Знае какво иска и не го е страх да го съобщи на света! Дори като се гушка, мячи докато не бъде погален точно където му е скимнало, че трябва. Изключително сладък е.

Наоми е истинска принцеса - грациозна, красива, деликатна, с далеч по-аристократични обноски от малкия хулиган. В началото беше доста недоверчива, но сега също умира за гушкане. Голяма катерачка е и обича да стои на по-високо и да наблюдава брат си с известно снизхождение. Тя не приказва колкото него, но има най-милото мяукане на света.

Мама Тигър направи мастит след кастрацията, но след 10 дни антибиотик и мазане е много добре, вече няма и помен от подутото. Засега още е стеснителна, но когато реши да се отпуска, се държи като напълно домашна котка. Не е никак агресивна, много кротичка и добричка. Затова беше толкова лесно да я хванем от улицата. Разбрах, че през зимата на 2010 г. е била бебе коте на около 3 мес., така че имаме и възраст. Тогава в студа я е прибрала една добра жена в кафето си, но са и направили проблеми и напролет котана отново се е озовала навън. Та това временно съжителство обяснява непредпазливостта й към хората. Освен, че е с приказен характер, също и много хубаво пее :) В началото беше отделена от бебетата, защото ги отхвърляше, а и заради лекарствата, но вече са заедно и нямат проблеми помежду си, пада едно къпане, гушкане...

За съжаление, за приемния дом за тримата чудесници има срок - могат да останат там до 10 септември. Мама котка е толкова мила и добра, че според мен изобщо не трябва да се връща на улицата. Ако някой смята, че може да предостави временен дом поне за някой от тях след 10 септември, нека ми пише. Търся им и осиновители, но не знам дали в този сезон това може да се случи толкова бързо, колкото ми се иска.

Всички са обезпаразитени вътрешно и външно, а след няколко дни предстоят ваксини.

Ето ги и тях. Имайте предвид, че на живо са в пъти по-прекрасни Качена снимка

Наоми (не съм подозирала колко е трудно да се снима черна котка):

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Слаш:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка

Мама Тигър:

Общи:

#8 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2012 - 03:46 PM

Качена снимка Ахххх...

Стискам всички налични палци за приемен (а защо не и постоянен?) дом съвсем скоро!

tronitinia и приемен дом, Качена снимка за всичко.

Хъм, снимките са прелестни, такъв хубав комикс може да си напишете :)
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#9 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 04:21 PM

Хихи, и аз си мисля за някакви котешки истории като ги гледам :) Само да си взема читав компютър и възсядам фотошоп и илюстратор! На мен любимата ми е последната на мама Тигър и Слаш - много са нелепи и според мен могат да пробият в комедийната индустрия, докато Наоми се шляе по подиуми :))

На теб, Ели, Качена снимкаКачена снимкапък за помощта, без която можеше още да си се мотаят около шахтата и колите.

#10 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2012 - 07:45 PM

Котешкото семейство от вчера е ваксинирано, мама е с петвалентна ваксина, която включва и левкемия, а бебетата - с тривалентни, следващия месец и те ще отнесат по петвалентна. Благодарим на д-р Ива Николова от все сърце за вниманието и всеотдайното лиготене около пасмината :))

Всички са добре, бебета хубавеят и беснеят, а мама Тигър само хубавее и продължава да е срамежлива към приемната си мама, с мен необяснимо защо успява да се глези отлично. Засега обаче нямаме кандидати за никого.

Благодарим и на Elizd за дарената храна и ощастливяващия спрей за мама Тигър!

#11 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 08:10 PM

Поздрави от чудесното котешко племе! За съжаление, те все още си нямат постоянен дом :(

Новината е, че мама Тигър започна да става все по-смела, но има още път да извърви докато стане нагла колкото отрочетата си :) Днес даже си игра с котешки играчки и си ги пазеше от бебетата - страшен кеф. Малчовци растат бързо, особено Слаш си е направо едро бебе и има смешна дълга козина около врата, малката ми мутричка. Наоми пази фигурата и е нахално красива!

Ето ги:

Прикачена снимка

#12 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2012 - 10:40 AM

Добро утро от тази прекрасна банда котаци.

Освен мама Тигър, малките хуни Слаш и Наоми също вече са модерни, имат си и чипчета и всички нужни ваксини, обезпаразитени са по няколко пъти, въобще - готови са да ходят да досаждат в собствени домове.

Мама изпитва все още необяснимо притеснение от приемната си мама и се крие (освен когато е време за закуска или вечеря). Единственото, което ми се струва възможно като причина за този страх, е че приемната мама й биеше инжекции, когато беше направила мастит, но 4 месеца вече мама Тигър пази дистанция... Обаче сега съм при тях и при липсата на приемната мама, мама Тигър е отворена колкото си щете - играе с играчки, гони се с децата, гали се и търси внимание и въобще си коткува. Надявам се нейното специално отношение към приемната мама да не се проявява към други двукраки. От криене и неактивност е станала мааалко дебеличка, та сега от храна за модерни мина на храна за особено пищни. Но пак си е ужасно красива.

Наоми и Слаши вече са големички, някъде на около 7 месеца и са издължили телцата, а Слаш даже си е с размери на голяма котка, само смешната му чаровна тиква още е малка. Наоми пък се превръща от красиво мъничко коте в подрастваща изящна госпожица. Двамата много играят, обичат се и се гушат и - скандално - все още искат да сучат от мама.

Ето ги и тях:

Мама Тигър

Наоми
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Слаш
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Групови

#13 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2012 - 10:59 AM

Тези образи ги бях забравила :) Спам не спам - голяма красавица тази Наоми, същинска черна пантерка, а как й ходи името - не е истина :)
Не че им е зле така, ама дано скоро намерят свои домове!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 November 2012 - 01:49 PM

Ох, все се сдържам да не спамя, ама не мога да не кажа, че Мама е голяма красавица! Те всичките са ама с тези огромни очи тя определено ми е фаворитката :wub:. Няма да разваляте мамчето с разни диети, ей :ea_103: :ab_041:! Тъкмо е оформила хубавото дупе за зимата! Пожелавам на всичките юнаци и юначки скоро да огряват с хубостта и присъствието си свои собствени домове.

#15 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 04:26 PM

Темата е за хубавия раздел :)

Мама Тигър с хубавото дупе и двете й чудесни отрочета Слаш и Наоми се подвизават в Германия от две седмици. В момента са в приемен дом с други котаци, но се надявам съвсем скоро някой да си ги заплюе и да се установят за постоянно. Все още тихо вия, като се сетя за тях, просто страхотни котаци.
Огромно благодаря на Приятели на котката Качена снимка, без чиято помощ просто нямаше как да станат нещата.

Малко снимки от последните им дни тук (за да няма объркване - Мама е с по-кръгло лице, големи очи и рязано уше, Слаш е с по-продълговата и глуповата физиономийка):

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#16 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 01:21 PM

Имаме новини за тримата юнаци - Наомето и Слаши са осиновени заедно! Желая им дъъълъг, щастлив, мърклив и пълноценен съвместен живот и да са много много обичани от новите си стопани!

При Мама Тигър нещата са малко по-сложни - тя е решила да се прави на недостъпна и срамежлива и очевидно ще й трябва време да свикне без дечурлигата. Засега остава в приемния си дом. Мъчно ми е за нея, но пък се надявам, че именно раздялата с Наоми и Слаш може да я накара да потърси човешка ласка и обич - тя и тук имаше проблеми с доверието, но знам, че и нейната плашлива душичка може да бъде спечелена. С теб съм, хубаво мамче! И твоите мили и търпеливи хора са някъде там.

Още веднъж безкрайни благодарности на всички, които помогнаха на тези улични калпазани да се уредят с топла постеля и вкусна манджичка в чужбинско :)

#17 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2013 - 04:01 PM

Имам писъмце от новата мама на Слаши и Наоми! Били много добре, много се обичали и продължавали да си играят като луди заедно. Голямо вълнение беше да видя вече порасналите ми обични гамени :) Имам си и снимки Качена снимка

Както можете да видите, Слаши продължава да е най-комичният бандит - бива ли така ужасно смешно да се спи? Може да не различите първоначално Наомето на снимките, но и тя си се чернее най-красиво там.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#18 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 11:23 AM

Новини за котешкото семейство - преди време получихме писмо от приемния дом на Мама Тигър, в което пише, че тя най-накрая е решила, че хората може би не са толкова страшни и е отворила сърцето си към тях. Ето част от писмото:

Цитат

She just LOVES cuddling and caressing and now is running to the people she trusts as soon as they enter - all she needed was just enough time to see nothing bad will happen to her…

Много се радвам и се надявам всичко да върви все така добре за нея Качена снимка

Преди няколко дни пък получих писмо от осиновителката на Слаш и Наоми, в което тя казва, че са много пораснали и се чувстват много добре. Започнахме да комуникираме, видях нови техни снимки и въобще - голям кеф. Ето какво разказва тя:

Цитат

I can't think of being without them any more. They bring so much life in my apartment. Slash is always cheeky and wants to explore everything. He meows sooo loud when he wants something (mostly cuddling or opening a door to catch a fly he hears in that room). Naomi is still a bit more shy but my project is to "gain her trust". She doesn't like beeing petted over the head and still yanks away very often, but it's getting better and better every day. They come in my bed in the night, and seem to enjoy it here very much.

Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#19 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2013 - 11:29 AM

:wub: Леле, страхотни новини! Много се радвам и за тях и за тебе! Това е огромна радост, която пожелавам на всеки човек, който търси домове за котета и кученца.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни