Dog.bg Форуми : Сивуче - дъвкан и изплют, търси дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сивуче - дъвкан и изплют, търси дом малко котенце нападнато от кучета

#1 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2012 - 01:33 PM

Това бебе, родено най-вероятно средата на май месец, го видях за пръв път преди десетина дни, когато му пуснах обява за осиновяване, на него и братчетата му. Тогава се боричкаше жив и здрав с другите котета. Миналата събота обаче минах пак от там и го заварих да лежи в тревата неподвижен в много окаян вид - смачкан, олигавен и покрит с мравки и бълхи, точно все едно е бил дъвкан и после изплют... Почистих го от мравките и той живна, даже почна да ходи и пи водичка, но опашката му не се движеше. С помоща на едно добро момиче Дани, го заведох на лекар. От направената рентгенова снимка не си личи травма, но това нищо не значело - имало много големи разтежни зони и др. неща, които не разбрах. Котето се движи, хапва с апетит и си ходи до тоалетната - вече има изградени хигиенни навици. Обаче опашчицата му има чувствителност само в горния край - колкото да я повдигне лекичко, докато пишка и ака да не я цапа. Според лекарите, има някакви шансове да я раздвижи напълно, и даже мисля, че почва да я повдига повече, още не смея да се зарадвам... Но дори да не я раздвижи, тя по никакъв начин не му пречи.
Сега Сивуче е у нас, но ще замине в приемен дом тези дни. Доктора предписа Преднизолон, който да взема за 11 дни. Ели подари хубава храна на бебето, за което съм много благодарна.

Сивуче търси своите хора, които да го харесат такъв, какъвто е - със или без да вдига опашка, но кротичък и мил и безумно сладък. За сега поне е толкова кротичък, че все едно го няма. Повечето време спинка, иначе вечер, като се поразхлади малко, играе и се разхожда из къщи. Аз обаче имам и други котки и не мога да го задържа завинаги, дори приемно мъжа ми не иска.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 02:41 PM

Добавям няколко нови снимки на Сивуче, което мъжа ми прекръсти на Майки. Майки всеки ден укрепва все повече и става все по-игрив.

Ето колко си вдига опашката. Така ходи почти през цялото време и има вид на бойно малко котараче :)

#3 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 01:52 PM

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 July 2012 - 02:02 PM

Извинявам се за спама - много е чаровен малкия сивушко :wub: . Като гледам обаче голямото, черно, котешко май не му е фен :ab_041: .

di_di :rc_036: че не си го подминала и му даваш шанс! Успех в търсенето на дом и стопани!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#5 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 02:58 PM

Благодаря!
Много е чаровен и сладък наистина, а Блеки е голям и зъл звяр :( Имам и друга съскаща и ръмжаща маца у нас, но тя поне не раздава шамари на Сивучето.

От Летс Адопт ми обещаха да помогнат в търсенето на дом - първо приемен (защото у нас не може да остане дълго) и после постоянен.

Ето я и Роузи, как "топло" посреща гостенчето
Прикачена снимка

#6 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 08:10 AM

Най-нахално повдигам темичката на Майки.

Майки вече официално си има приемен дом - у дома :))) Но изгубихме повече от седмица в преговори с единствената кандидат осиновителка. За съжаление, всичко пропадна. Момичето се обиди от въпросите ми, които си бяха съвсем стандартни - с какво ще го храни, ще го кастрира ли и дали ще го пуска сам на двора - почувствала се като на разпит. Отказа да покаже къде ще живее Майки "от съображения за сигурност" и предложи да се срещнем "на неутрална територия" да го получи :dh_188:

Дребосъчкото вече е котешкият шеф във къщи, голям веселушко и палавник. Вече има усет в повече от една трета от опашката (така мисля) и като тича, понякога я развява и от инерцията си я вдига цлата нагоре, а няколко пъти се изтегна, като изви гръбче нагоре и си вдигна и опашлето изцяло. Мисля, че има шанс да си възвърне напълно чувствителността с времето.

Ето го и него:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2012 - 04:10 PM

Майки е осиновен.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема