- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
На-ти куче как да се оттървем от нежелан бездомник
Публикувано: 15 July 2012 - 01:44 AM
На следващия ден пазачът, издебвайки момента, в който аз отивам да обгрижвам подопечните ни кучовци, се явява пред нас придружен от кучицата и обяснява как той не може да я остави при тях, защото шефовете му не дават, пък и тяхната каракачанка не е радушно настроена. И ме моли поне да я хвана, за да не тръгне след него и той на бегом си отива. (Но после обеща, че ще помага с храната и търсенето на дом).
А аз оставам в патовата ситуация с куче, което или трябва да прибера, или да тръшна вратата под носа му и да го оставя на произвола в полето.
Е, прибрах го. Кръстих я Нати - натирена, макар не от дом, а от улицата, с кратката референция "На ти куче".
Момиче на около година и половина според мен, явно неотдавна блъснато, с проблемна предна лява лапа, изключително любвеобилна, кастрирана в общинския приют в Каменар.
Видео клип
Публикувано: 15 July 2012 - 09:53 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 31 July 2012 - 08:23 PM
Публикувано: 03 November 2012 - 02:13 AM
Понеже тези спречквания се случват само в мое присъствие, в такива моменти ме обхваща ужасен бяс, породен от безсилие и безизходица - няма къде да отделя На-ти, нито на кого да я дам, нито достатъчно време за всяко едно куче. Въпреки, че съпругът ми беше категоричен да я пуснем на улицата, щом се държи така, не мога ... Превантивно я чипирах, за да контрирам тези намерения ... Щото нали, като е чипирана и я намерят на улицата, ще ни глобят ...
Публикувано: 18 November 2012 - 10:16 AM
- да се намери приемен дом
- да се намери постоянен дом
- да се изхвърли на улицата
- да й се извадят някои зъби и да се пробва какво ще се случи по-нататък
Първите 3 варианта са нереализируеми.
Остава последният.
Шансът на На-ти да изживее остатъка от живота си с повече зъби в устата е до ... утре, понеделник.
Оттам нататък - беззъба. Просто нямаме друг избор - доста нахапвания имаше преди, но последният инцидент с Мила вече наклони везните. Още вчера щеше да се прости На-ти със зъбките си, обаче извади късмет ... оставихме я за манипулацията, но си я взехме неманипулирана ... много други по-спешни случаи я изместиха.
И да ви покажа момата - иначе спрямо хора НИКАКВИ проблеми. Отчаяно търси човешка ласка ...
Публикувано: 18 November 2012 - 11:19 AM
Може да се направи малко ограждение, с лека ограда за около 40 лв. (Колко струва манипулацията при лекар, така мило съгласил се да вади здрави зъби?! Почти съм убедена, че това влиза в графата жестокост към животно, в която влиза и купирането на уши и др. подобни безумия.) В това ограждение кучето може да е вързано, ако оградата наистина е лека и недобре укрепена. Да не може да я бута, а другите да нямат достъп до вързаното куче.
Може би е крайно време да премислиш дали начина да се отглеждат кучета без човешки надзор е добра идея.
Съжалявам, но това което пишеш не мога да повярвам, че е истина. Това е най-голямото безумие, което някога съм чела. Слагам го наравно с махането на фаланги от котешки пръсти, за да нямат нокти.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 November 2012 - 11:40 AM
Човешко присъствие не мога да осигуря, съжалявам, не е това основното ми занимание - ходя на работа, хора, които да стоят там без заплащане, не мога да намеря, нямам средства за плащане на заплати.
Ваденето на зъби ми го каза швейцарка преди две години, която така е спасявала живота на кучета - там подобни кучета направо ги евтаназирвали - при нея проблема се решил, като е извадила кучешките зъби. На мен и през ум не би ми минала подобна опция. Не съм се възползвала от това до сега, но в момента нямам друг избор.
Да, преосмислям си начина на отглеждане на кучета без човешки надзор - искам да го прекратя изобщо, със или без човешки надзор не искам повече да си тровя нервите с глупавите хора в България, с глупавите държавни институции, с глупостта изобщо ... Проблемът с бездомните няма да се реши, имах някаква глупава надежда, вече я нямам ...
Само че как да стане? Да изхвърля 14те кучета, които са там?
И аз държа на зъбите, но когато никой не помага и не предлага помощ, вместо съвет, нищо не ме сгрява ... Нещо ще трябва да се жертва ...
Публикувано: 18 November 2012 - 11:59 AM
wind, в 18 November 2012 - 11:40 AM, написа:
Само че как да стане? Да изхвърля 14те кучета, които са там?
Куче Бени е прибран от теб (или поне темата е пусната) в края на октомври.
wind, в 29 October 2012 - 01:32 PM, написа:
Това не ми звучи като написано от човек, който смята да прекрати дейността си.
Изобщо не е нужно да я прекратяваш, а да създадеш условия, безопасни за кучетата.
wind, в 18 November 2012 - 11:40 AM, написа:
И аз държа на зъбите, но когато никой не помага и не предлага помощ, вместо съвет, нищо не ме сгрява ...
Ами като не е ясно с какво е свързано, щом не е с финанси - как да се даде съвет?
Цялото нещо ми накъртва на набиване на вина - вие не ми помагате и ето какво се случва.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 November 2012 - 12:07 PM
ако си откровена към себе си, точно вменяване на вина ми е най-чуждото нещо.
Твоят пост звучи като обвинение към мен, че не вземам не знам какви си мерки.
Не търся съвети, в поста ми няма търсене на съвет или молба за помощ.
Съобщавам.
Да, куче Бени е прибрано, защото жената, която ни попита дали във Варна има изградена организация на приемни домове, е чужденка, която ни е подпомагала финансово няколко пъти, включително ни е дарявала храна за кучетата. Аз не мога да откажа на такъв човек, който освен всичко не ни моли директно да приберем кучето (когато така или иначе се грижим за други кучета и реално имаме възможност да поемем това кученце). Иначе не бих взела куче ей така, защото страдам от мания за събиране на кучета...
Трябва ли да напомням, че всеки тук прави онова, което му е по силите. Няма нужда да изискваме да се прави нещо извън пределите на възможностите.
Цитат
е резултат от съветите ...
Изобщо съжалявам, че писах по въпроса.
Всъщност трябва изобщо да спра да пиша тук ... :)
Публикувано: 18 November 2012 - 02:50 PM
Последното нещо, което искам да правя е да се заяждам или да си чеша пръстите по клавиатурата, но с риск да се обидиш, ще напиша и своето мнение.
Да се извадят здравите зъби на куче, защото хапе, за мен е същото като да се извадят ноктите на котка, защото драскала мебелите... Ок, не е съвсем същото, защото Нати е наранила друго куче, а не просто мебел. И въпреки това, трябва да се намери друг вариант. По-добре кучето да седи вързано на верига в ограждение, отколкото да му се извадят зъбите. Знам, че отстрани е лесно да се дават съвети, но ако можехме да помогнем с приемен дом или друго решение, естествено щяхме да сме го направили.
Много странно е точно швейцарка да дава такъв съвет - да се извадят зъбите на съвсем здраво куче, което между впрочем не само там, а и тук би трябвало да е забранено. Доколкото знам в Швейцария не може дори да се "внесе" куче с купирана опашка или уши, защото това е забранено в страната и се счита за жестокост над животното. Е как може тогава да могат да му бъдат извадени зъбите?
Едно мое бившо приемно кученце, Айра, която беше открита в залите на една от чугунолеярните на Кремиковци, малко след като й излезнаха постоянните зъби, още преди да замине за Холандия, започна да губи някои от зъбите си. Просто така падаха. Малко след като замина за Холандия, всичките й зъбки един след друг са изпадали - сами. Сега езичето й виси навън обикновено, а освен това има нужда от специални грижи и най-вече специална храна и малко по-специално отношение в тази връзка. Въпреки това хората си я обичат де.
Пиша това, защото искам да кажа, че куче без зъби не е като подстригано куче... Това е за цял живот и определено има въздействие върху бъдещия живот на кучето.
Надявам се, че ще намерите някакъв друг вариант за Нати.
Публикувано: 18 November 2012 - 04:19 PM
http://forum.dog.bg/...b8/page__st__20
Имаме 4 кучета, които са отделени, въпреки това човешко невнимание доведе до трагичен край.
Не става въпрос само за хапане. А за убиване. Дали ако на тези 4 кучета бяха отстранени кучешките зъби Бони все още нямаше да е жив? С поражения, но жив? Защото както го обясни швейцарката, именно тези зъби нанасят фаталния "удар".
Швейцарката ми разказа за подобен случай при нея. Когато отстранили кучешките зъби, онези, които нанасяли най-големите поражения и разкъсвания, двете проблемни кучета били спасени от евтаназия, която ги очаквала. След това не са убивали.
Допреди Нати не сме имали проблеми (не визирам отделените 4 кучета). Ако Нати не може да нанася тежки поражения поради липсата на въпросните зъби, нещата ще стоят съвсем другояче. Може би трябваше да снимам Мила в какво състояние я намерих? Изобщо не става въпрос за безобидно хапане, десетина дни оттогава Мила още трябва да се лекува, с все още отворени джобове ...
Ако имах друг вариант за Нати, щях да го избера. Нямам. Дори нямам надежда, че някой някога ще я осинови.
ПП. Кастрацията също премахва орган на съвсем здраво куче. Но се прави в името на някаква цел. При мен е същото - не искам да вадя зъби ей така, за мое улеснение или прищявка. Нямам избор, никакъв. Всъщност имам. Да я пусна навън, ще си бъде с всички зъби. И без това по неволя я прибрах, тогава беше със счупен крак. Сега всичко е наред с крака й, кастрирана е, мога да я върна на улицата. Има ушна марка, така че надали някой ще тръгне да я проверява за чип и да търси собственик - нищо не ми пречи да я пусна отново на улицата, с всичките й зъби в устата. Да оцелява там. Когато казвам, че нямам друг вариант, значи наистина нямам. Обмисляла съм го - възможностите ми са толкова.
Ако някой може да помогне не само с приемен дом (защото аз не мога да обещая, че ще намеря постоянен такъв), но и с намирането на постоянен дом за Нати, с радост ще приема предложението. Но знам, че всички са препълнени с подопечни и надали им е до нашата Нати, затова опитвам да се справя сама, а това е единственият начин, за който се сещам.
Ако пък на мястото имаше непрекъснато хора, в момента щяхме да имаме десетки На-тита - момчето, което ми доведе Нати, непрекъснато ми дава отчет колко хора отивали натам с кучета, които да оставели в "кучкарника" и вероятно много други зарязват кучетата там, но като не ги връзват (подобно на нашия Чейни, когото прибрахме вързан за дървото пред мястото ни), кучетата се разбягват нанякъде ...
Публикувано: 18 November 2012 - 06:00 PM
Жалко за нахапаното кученце, тук не искам да коментирам, защото не знам нито защо сте ги събрали, дали сте знаели, че не се понасят и т.н.
Не искам сега да вадя учебници и да преписвам като ученичка, затова те моля - потърси информация за това, до какво води обеззъбяването и за функцията на зъбите.
Публикувано: 18 November 2012 - 06:22 PM
Какво да направя?
За разочарование, аз също съм много разочарована - и обезнадеждена. Нямам никакви надежди, че изобщо ще се променят нещата към по-добро.
Отчаянието и обезнадеждеността не са добри спътници.
Но ... това е положението.
Изтощена съм. Нямам сили. Нямам желание.
Искам си живота обратно - искам да мога да се наспивам, да си почивам, да разполагам с парите, които печеля, за неща, които искам за себе си, искам да ходя на планина, вече се задушавам в този град, но ... не мога. Заради кучетата. Поне да можех да ги задомявам, а то и там една трагедия ... в България не смея вече, или ги връзват, или ги връщат, или ги изхвърлят обратно на улицата. За чужбина става трудно, бавно, свързано е с много разходи ...
Продължавам по инерция, защото няма как и да се откажа - имам 15 подопечни и 6 мои кучета, не мога да задомя подопечните, с личните кучета мога да се справя.
Първоначалната ми идея беше съвсем различна. Но ... държавните институции ме спъват. Две години съм като с вързани ръце - да не мога да предприема нищо, по-различно от онова, което е в момента ...
Всичко е въпрос на желание, моето вече се губи ...
Публикувано: 18 November 2012 - 06:29 PM
В Германия най-редовно им режат гласните струни, да не пречат на съседите с лаене (като им пуснат по няколко жалби, какво да правят хората?)
Публикувано: 18 November 2012 - 06:53 PM
Вариантът с намордник не става. Ходя на мястото един път дневно, няма как кучето да стои непрекъснато с намордник. Или има? Най-малкото, вода няма да може да пие.
Много проблеми ни минаха през главата - ограбваха ни мястото - кучешка храна и поводи/нашийници, пускаха жалби, а мястото е далеч от селото, в поле, в близост до гора, с 210 см бетонна ограда(проверяващите казаха, че сме изрядни), зимата каква мизерия тегля, няма да споменавам - нямам нищо против, за всичко се намира разрешение, когато обаче човек има надежда ...
В последно време надеждата ми започва да се губи. Не сме успели много кучета да изпратим в чужбина, тази година са няколко - Тики, Хепи, Нед, Рики, Ръсти, три пухчета, за което благодаря на хората от тук, които помогнаха за някои кучета. Колкото можем, толкова.
Стискам зъби за много неща, опитвам се да се справям колкото мога, обаче ... още един труп да намеря на мястото и ... това ще е краят ... психически ...
И, междувременно чакам държавните институции да се намотаят и да казват окончателно решение ... ще ли я бъде нашата, или няма да я бъде ... Да преценявам как да продължавам ... А това решение го мъдрят от две години, само искат нови документи, за които естествено плащаме ли, плащаме ...
Публикувано: 18 November 2012 - 07:20 PM

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »