Dog.bg Форуми : Трагедия на Black Sea Winner

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трагедия на Black Sea Winner Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 July 2012 - 06:30 PM

Публикува се информация за починали от топлинен удар кучета записани за участие на " Black Sea Winner" .Споменава се името на финландката Sari Vottonen чието куче е починало във Варна чакащо да влезе в ринга. Говори се за пет или десет починали кучета.Френски булдог е спасен след като е вкаран в превозното средство на Марта Гарсия(испански развъдчик за Кане Корсо " “La Mirage de Torrellas")специално обурудвано със силен климатик.бит му е урбазон от ветеринарният лекар на мероприятието.
http://perrosdehoy.c...en-el-mar-negro
www.facebook.com/l.php?u=http://chicchoix.com/blog/?p=523&h=FAQHrVPR2AQEfKaCiqr4h01a5ox3WOB0MhN75A5xWwC6wpw&enc=AZNvusUxiz_M9zh6Qtb6u5P73xwdTjvv-oKuC_PO9502amdgumZPCjE6xguh-rO11FPfJnwHC0IKwVhvIihli_Sr8Ee9VEULstjIFQAdmCfpEA
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 07:23 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 18 July 2012 - 06:30 PM, написа:

Публикува се информация за починали от топлинен удар кучета записани за участие на " Black Sea Winner" .Споменава се името на финландката Sari Vottonen чието куче е починало във Варна чакащо да влезе в ринга. Говори се за пет или десет починали кучета.Френски булдог е спасен след като е вкаран в превозното средство на Марта Гарсия(испански развъдчик за Кане Корсо " “La Mirage de Torrellas")специално обурудвано със силен климатик.бит му е урбазон от ветеринарният лекар на мероприятието.
http://perrosdehoy.c...en-el-mar-negro
www.facebook.com/l.php?u=http://chicchoix.com/blog/?p=523&h=FAQHrVPR2AQEfKaCiqr4h01a5ox3WOB0MhN75A5xWwC6wpw&enc=AZNvusUxiz_M9zh6Qtb6u5P73xwdTjvv-oKuC_PO9502amdgumZPCjE6xguh-rO11FPfJnwHC0IKwVhvIihli_Sr8Ee9VEULstjIFQAdmCfpEA

Деди Камен това хич не го интересува - от смъртта пари прави!

#3 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 18 July 2012 - 09:43 PM

Цитат

чието куче е починало във Варна чакащо да влезе в ринга

Това е ужасно! :ud_009: В момента има температурни рекорди, станах свидетел на плажа в Бургас как един човек носеше на ръце мъртвото си куче, починало за минути от топлинен удар! Кучета дошли от северни държави (Финландия и т.н.) просто нямат шанс при нашия климат, ужасно тъжно, горките кучета...

#4 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 19 July 2012 - 11:50 AM

Трагедия е, няма спор, но да бяха мислили за животните си преди да дойдат да пазаруват безсмислени титли!
Кучетата отново са просто потърпевши, за съжаление!
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#5 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2012 - 01:20 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 19 July 2012 - 10:50 AM, написа:

Трагедия е, няма спор, но да бяха мислили за животните си преди да дойдат да пазаруват безсмислени титли!
Кучетата отново са просто потърпевши, за съжаление!

:ba_025:

#6 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 20 July 2012 - 10:43 AM

Ох,много ми е смешно да се правят коментари от хора които не присъстват на някое събитие. Какво общо има която и била федерация с безотговорността на хората.КОй им е виновен ,че не се грижат за кучетата си. Мятат крачоли по цял ден по плажа и по заведения ,грам внмание не обръщат на кучетата. В клетки в колите без вода. Дали ще са на изложба или просто на почивка е все едно. Аз съм с 4 чаута, пият вода разхождат се и си играят и са много щастливи. Хайде да не ставате смешни с исказвания ни в клин ни в ръкав за правенето на пари и виждаш ли калко са безмислени тези шампионски титли. Интересен е факта, че статията е испанска, а испанците провеждат изложби на много по-топъл климат през деня, а нашите са вечерни. Тук не е било повече от 31-32 градуса през деня. Вечер е дори студено и повечето ходим с разни дрехи с дълъг ръкав. А пък Марта Гарсия няма френски булдог с нея, тя е тук с кане карсота и амстаф. Дали ще си на море или планина ако си безотговорен ще има инциденти без значение от климат, месец или порода.

#7 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2012 - 10:51 AM

Цитат

Какво общо има която и била федерация с безотговорността на хората.КОй им е виновен ,че не се грижат за кучетата си.

И ти като една видна купувачка на титли като поредния адвокатстващ лайновоз ли се явяваш тук? Фактите са си факти, няма как да си затварят хората очите за тях ...и да, организаторът (в случая БРФК) винаги е отговорен за случващото се...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#8 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2012 - 10:55 AM

Показване на мнениетоIA---, в 20 July 2012 - 10:43 AM, написа:

Ох,много ми е смешно да се правят коментари от хора които не присъстват на някое събитие. Какво общо има която и била федерация с безотговорността на хората.КОй им е виновен ,че не се грижат за кучетата си.

ОХ, ама много ли ти е смешничко...чакай и ние да се посмеем:zz_020:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#9 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2012 - 11:10 AM

Показване на мнениетоIA---, в 20 July 2012 - 10:43 AM, написа:

Ох,много ми е смешно да се правят коментари от хора които не присъстват на някое събитие. Какво общо има която и била федерация с безотговорността на хората.КОй им е виновен ,че не се грижат за кучетата си. Мятат крачоли по цял ден по плажа и по заведения ,грам внмание не обръщат на кучетата. В клетки в колите без вода. Дали ще са на изложба или просто на почивка е все едно. Аз съм с 4 чаута, пият вода разхождат се и си играят и са много щастливи. Хайде да не ставате смешни с исказвания ни в клин ни в ръкав за правенето на пари и виждаш ли калко са безмислени тези шампионски титли. Интересен е факта, че статията е испанска, а испанците провеждат изложби на много по-топъл климат през деня, а нашите са вечерни. Тук не е било повече от 31-32 градуса през деня. Вечер е дори студено и повечето ходим с разни дрехи с дълъг ръкав. А пък Марта Гарсия няма френски булдог с нея, тя е тук с кане карсота и амстаф. Дали ще си на море или планина ако си безотговорен ще има инциденти без значение от климат, месец или порода.

На мен пък ми е много смешно като видя поредния адвокат. Четете ли въобще какво съм написал или "чукча не читател"?!

Да съм обвинил федерацията? Но пък в този ред на мисли кое е смешно? Че се плаща по 40 Евро на куче? Това не е ли правене на пари? Или да кажем моето клубно куче да се запише с гордост за следното:
"С голяма радост съобщаваме, че БРФК има подписан договор с Филипинския Кенел Клуб за провеждане на две изложби с ранг САС в рамките на BLACK SEA WINNER - VARNA 2012!"
Лошо няма да се правят пари, да не ме разберете погрешно. Ама въпросът е после за какво се харчат? Все пак, щом са дарения, за какво даряваме? Кого даряваме? Къде е ДОКУМЕНТЪТ за дарението ми?

Аз, като уважаващ себе си, интелигентен човек, НИКОГА няма да се запиша на подобно мероприятие. От друга страна, докато има балъци, ще има и тарикати. Щом някой е толкова наивен да си мисли, че стойността на кучето му се вдига от титла, взета в един ден, без конкуренция, към държава на хиляди километри - ОК! Винаги ще има и някой усмихат отсреща да му вземе парите.

То тези нашите титли, станаха като диплома от ПУ. Абсолютно нерентабилен атестат за качество. После защо хората развъждали извън клуба? Ами защото им е ПИСНАЛО!
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2012 - 11:11 AM

IA - породата е КАНЕ КОРСО . :ba_025:

#11 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2012 - 12:07 PM

Не ви пиша за БРФК, за титли, дарения и тн. Не си пишете глупостите във всяка тема. Коментираме слух, че били умрели кучета заради жегите. Тук няма никаква подобна информация, нито официално оплакване от въпросната жена. Изложбите са вечерни и температурите са поносими. Ако има прясна вода, разхожда се и не спи по клетки в коли или на слънце през деня няма как кучето да прегрее и да има проблеми. Има хора всякакви - ако някои се интересуват от евтини сертификати, има и такива които са тук заради интересните съдии и мнението им. И не са един или двама. Изложбите са добре организирани, започват на време и съдиите си заслужават.

#12 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2012 - 02:22 PM

Интересно, аз имам информация от първа ръка, че оценителните листи са били ПРАЗНИ!
Та, за какво точно мнение иде реч? :dh_188:
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 July 2012 - 02:32 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 20 July 2012 - 02:22 PM, написа:

Интересно, аз имам информация от първа ръка, че оценителните листи са били ПРАЗНИ!
Та, за какво точно мнение иде реч? :dh_188:

Доколкото знам, на това му казват "английска система на оценяване" и съществува като официална възможност . Прилага се когато има особени условия - много кучета, силен дъжд, високи температури и т.н. Мнението го чуваш директно в ринга от съдията, но не е длъжен да ти го казва. Въпрос на лична преценка дали искаш такъв тип оценяване. Не знам дали организатора трябва да съобщи предварително това. Обикновено не се прави.

п.п. - Мои познати, участници на изложбата, не знаят да има починали кучета. Разбира се, не е сигурно. Просто те не са разбрали за такъв инцидент.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#14 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2012 - 02:34 PM

IA, никъде не съм написала ,че Марта Гарсия има или води френски булдог.Просто са помогнали вкарвайки го в бусът си и там му е бит урабазон.Линковете с гугъл преводач са разбираеми.Линкът ,който е на испански е просто цитат на публикация от блога на chic choix.След което се е включила и Марта Гарсия с информация.В края на краищата времето ще покаже-хората ще се приберът от тези изложби и ще разкажат....
И една малка подробност-в Испания изложби с ранг C.A.C.I.B. през юли и август не се организират.Голям процент от останалите се организират на закрито,да не кажа всички.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#15 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2012 - 02:44 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 July 2012 - 02:32 PM, написа:

Доколкото знам, на това му казват "английска система на оценяване" и съществува като официална възможност . Прилага се когато има особени условия - много кучета, силен дъжд, високи температури и т.н. Мнението го чуваш директно в ринга от съдията, но не е длъжен да ти го казва. Въпрос на лична преценка дали искаш такъв тип оценяване. Не знам дали организатора трябва да съобщи предварително това. Обикновено не се прави.

п.п. - Мои познати, участници на изложбата, не знаят да има починали кучета. Разбира се, не е сигурно. Просто те не са разбрали за такъв инцидент.

На мен пък ми звучи като отбиване на номера.

2020 БРФК.
Сертификат за Шампион получава всяко куче, чийто стопанин изпрати съответната сума и копие от родословието на адреса на дружеството. Сумите са както следва:
България - 200 лв
Македония - 150 лв
Филипини - 100 лв
Кюрдистан 50 лв
Джибути - дава се като бонус при закупени 2 или повече титли.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 July 2012 - 03:10 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 20 July 2012 - 02:44 PM, написа:

На мен пък ми звучи като отбиване на номера.

На теб може да ти звучи както си искаш. Факт е, че съществува такава система и се прилага официално. Тези, които участват на Крафтс могат да споделят впечатления относно това дали са си купили нещо там или са отбивали номера...
Не искам да влизам в спор относно необходимостта от такива изложби. Личното ми решение е да не изтезавам кучетата си по този начин. Взела съм това решение след изложбите в Кранево преди няколко години и не защото съм била недоволна от съдийството или защото съм се почувствала ощетена или ограбена. Напротив, имахме добра конкуренция и бях доволна от гледна точка на изложбените прояви. Просто това е доста голямо натоварване за мен и за кучетата ми. Ако някой си мисли, че може да съчетае почивка и изложби - ок, аз очевидно не можах и реших, че няма да си го причинявам нито на себе си, нито на кучетата ми.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#17 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2012 - 08:06 PM

Точно, не може да ходиш на изложба и да не се грижиш за кучето си. Щом ти е такова отношението към него в такава натоварена програма,то какво останало когато ти е по спокойно. Не видях морето миналата година,както и тази. Не ми липсва. Важното за мен кучетата да са ми добре. По желание на изложителите, организатора премести изложбите от 18 часа. На пукна всички лаещи.тук е прекрасно и забавно. Супер организирано. Важното е преди такъв голям форум е хубаво да се прецени къде ще отседне човек и какви условия и грижи ще положи. Всичко друго е вятър и мъгла. Отбиване на номера. Аааа, не знам защо като пиша,някой не премено си мисли, че са насочени към него.

#18 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2012 - 08:51 PM

Показване на мнениетоIA---, в 20 July 2012 - 08:06 PM, написа:

Точно, не може да ходиш на изложба и да не се грижиш за кучето си. Щом ти е такова отношението към него в такава натоварена програма,то какво останало когато ти е по спокойно. Не видях морето миналата година,както и тази. Не ми липсва. Важното за мен кучетата да са ми добре. По желание на изложителите, организатора премести изложбите от 18 часа. На пукна всички лаещи.тук е прекрасно и забавно. Супер организирано. Важното е преди такъв голям форум е хубаво да се прецени къде ще отседне човек и какви условия и грижи ще положи. Всичко друго е вятър и мъгла. Отбиване на номера. Аааа, не знам защо като пиша,някой не премено си мисли, че са насочени към него.

Всички носят вина федерацията най-голяма, когато температурите не позволяват провеждането на едно мероприятие то то трябва да се отмени от организатора или ветеринарните власти, или от ФЦИ! Има умрели животни ( I know for sure that my friend dog died over there ) от тук http://www.facebook....f_t=share_reply , има и лапачи от други федерации защитаващи деди, пазещи собствената си далавера!

(горките животни)

10 дни маратон в жегите, дано не умрат още! И от защита на животните да вземат мерки, че тези варненски ветеринари явно са надарени под масата от Деди :flagbg:

Очаквах с нетърпение новината за "неверните и зловредни" слухове да излезе на англ. език, но уви Деди заблуждава само българите!

http://www.brfk.org/en

#19 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 July 2012 - 09:19 PM

А аз не мога да разбера защо живеете със заблудата, че FCI може да се намесва във вътрешните дела на някоя от членуващите организации?! Проблемите са си наши и от централата не се интересуват от вътрешни неуредици. Тяхното становище от години е едно и също - имате съд, имате събрание, щом не сте доволни - променете системата. Никой няма да дойде да ни реши проблемите или да ни спасява от нас самите. В Париж като умряха няколко кучета от бактериални инфекции, придобити на самото световно първенство, да не би да отмениха изложбите?! От години се знае, че французите имат отчайваща хигиена на такива мероприятия и въпреки това насрочиха такова огромно изложение там. От години има проблем с традиционните надбягвания с хрътки в Испания и изоставянето на хрътки там. Е, и?! Какво прави FCI? Да не би да се намеси?! Защо си мислите, че ги интересува тук колко и какви са температурите. Всичко е лична отговорност. Никой не ги е бил през пръстите да отиват да си показват кучетата на жегата. Знае се какви са температурите при нас през този сезон. Нито е изненада, нито е нещо черезвичайно. Ако някоя федерация организира изложба на Антарктида и там ще отидат. Просто си има такива хора. Не е луд, който яде баницата. Егати месианския манталитет дето го имаме!?!
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 20 July 2012 - 10:14 PM

Аз лично съм всеки ден на изложбите и не съм разбрал за такъв инцидент.Струва ми се че най-малкото щеше да се говори за това. Времето наистина е доста топло,но никой не ми е опрял пистолет в главата да си водя кучето там и не смятам,че е работа на някой да съблюдава неговото състояние.Аз ако видя,че е му е топло и му е зле въобще няма да чакам някой втеринар да дойде и да ми каже да го прибера.Да не търсим веднага някакви сензации правейки генерални заключения,че е виновен Чернобил за всичко

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни