Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   asito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2012 - 04:01 PM

Много хубаво,че не подкрепяте този мръсен бизнес,но защо всички се нахвърлиха срещу момичето взело кучето от мошеника.Купило го е вече.Свършен факт.Дайте съвет,но не обиждайте.За всеки влак си има пътници не звучи примирено.Израза означава,че докато ги има тези борси,ще има и клиенти за тях,както и обратно.Както някой писа-трябва да има законови уредби.Смисъла да се нахвърляте върху хората тук ми се губи нещо.По-добре направете нещо смислено,от което ще има ефект някакъв,отколкото да хулите хората.Не знаех,че форумът е създаден да подкрепя чистопородното развъждане.И сега кво,хората с нечистопородни любимци да не го посещават ли?Мислех,че форумът е за всички,които обичат кучетата,породисти и безпородни.
ПП:Аз не подкрепям зооборсите,нито пък магазините ,в които няма условия за животните.Не подкрепям и начина на членовете на форума,по който реагират по този въпрос-да обиждат хора,взели куче от такова място
И съм за вноса на кучета,когато не се стресират,не се уврежда здравето им,и са добре гледани от развъдчика.Иначе как да си купим порода,която не се среща в България?
И последно-не ми се чакаше,защото професията ми е свързана с отсъствия от страната и октомври трябва да заминавам.

#102 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 July 2012 - 04:13 PM

Ако поста Ви е насочен към мен,то не виждам къде съм обидила потребителя.
фОРУМА е в подкрепа на чистопородното развъждане,да!Никой ,който има породоподобно куче не е върнат-аз съм с 4 такива.
Тук се опитваме да обясняваме защо аджеба не трябва да се купуват кучета от такива места.
Докато има хора купуващи от там ще има и борси така е.Не мисля,че 1000лв примерно са непосилна сума за някой.Когато искаш куче от дадена порода събираш и си купуваш. 5мес-1год колкото е нужно.Не подкрепяш този бизнес и полчаваш здраво пале.Казвам го от личен опит колко пари сме похарчили за лечение колкото за 2 кучета от развъдник.Тук не разделяме кучетата на родословни -трябва да се обичат,пък неродословните-не.Обичаме всички кучета,но не желаем хората да подкрепят този бизнес,защото са коне с капаци и гледат само тяхния си случай или защото искат да минат тънко.Като тук говоря в общ план.
Точно това казах и аз има развъдници и в чужбина-отивате и го взимате,виждате родителите,къде се гледат животните,в краен случай кучето може да бъде изпратено,но след като сте проверили развъдчика говорили сте с нео,видели сте кучетата му,снимки,клипове от изложи,съответно проверка дали е регистриран,в коя федерация и др.
А не виждаме обява на малко сладко кученце(късмет ако е то на снимката) хайде купуваме го.
:ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   asito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2012 - 04:27 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 29 July 2012 - 04:13 PM, написа:

Ако поста Ви е насочен към мен,то не виждам къде съм обидила потребителя.

Не,поста ми не е насочен към Вас.Напълно подкрепям мнението ви.

#104 Потребителят е офлайн   asito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2012 - 07:22 PM

Показване на мнениетоpetro, в 29 July 2012 - 04:00 PM, написа:

Изключително любопитно ми е да се представиш asito! Освен че си от Варна нещо друго, което да може да даде някаква представа на хората какъв си, защото силно подозирам, че си много навътре с тук обсъжданата" ДЕЙНОСТ". Доста съмнително количество думи, за да защитаваш позицията на черноборсаджийство и спекула, или използваш форума за реклама на някакви твои занимавки!?! Форумът има правила и стойности които защитава и това за което говориш не е от тях, така че се въздържай от проповеди!

Специално за petro-На 35 години съм.Старши помощник капитан на кораб съм.А ти къв си?И тука да не е сайт за запознаства.И проповеди не изнасям,а си изразявам мнението.И не се занимавам с търговия,щото печеля повече от достатъчно с професията си.И защитавам момичето не нещо друго.

#105 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2012 - 07:53 PM

petro, ти не си ли купи от същите тия борси, а? Ти защо не се информира? Как можа да купиш куче от обява? То да не е стока, салам, кашкавал или лаптоп, че да го поръчаш?! К`во толкова го разпитваш човека, нормално е да има мнение и да не е съгласен. Тя също като теб е купила кучето си от борса за кучета. Колкото до излишните приказки как трябва да останат само маркови кучета за по 2-3 хиляди евра, еми няма да стане в близките 50-100 години у нас. :ab_041:

Борсите не са вариант, вярно е, но има кучета в приюти, които също приличат на породисти и се предлагат безплатно. Също има хора, които вадят по едно-две поколения и гледат малките в отлични условия(познавам такива) и се предлагат на достъпни цени. И кучето има едно поколение за целият си живот, не както в някои развъдници А, Б, Ц Д и нататък.. поредни. Кое е по-хуманно в тоя случай? Има и кучета, които са от родословни родители, но хората не искат да имат общо с клубовете, с БРФК и др. изнудвачи, и въпреки това имат поколение. Това не значи, че не ги хранят, че са болни, че са ПОродоподобия или че ще отидат при първият срещнат идиот. Така извъртате нещата, сякаш само развъдниците са стока. изобщо не е вярно :ab_041:

Дето се казва всеки има глава на раменете си и може да мисли. Аз не бих взел куче без да го видя и не бих се съгласил "бай Иван" да ми го прати по рейса, но не вярвам и на 80% от развъдниците у нас и др. сръбски измислици..
За всичко това са си виновни самите купувачи. Факт е. Докато те се оставят да бъдат лъгани и да им се пращат кучета по пощата ще има и тарикати, дето с това си вадят хляба.

#106 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 29 July 2012 - 11:48 PM

Отказвам да участвам в спорове заради споровете. Досадно е.<br>

#107 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 08:03 AM

Най-вероятно за някой хора 1000 лв. за куче не са проблем.За съжаление за около 80% от българите са.Те нямат ли право да си купят куче?Или пък да си осиновят от приют?
Дали ще е от приют или закупено тези хора пак няма да ги хранят с качествена храна.И то не защото не искат , а защото нямат тая възможност.И докато чичко взима 300лв. заплатка , а дедо 150лв. пенсия цената ще е основен фактор за масовия българин.Та според вас тея българи са с сбъркана система?
И ако може да ми дадете дефиниция за това животно "хоби развъдчик".Дето същия има 4 , 5 женски кучета и поне едно мъжко.И в същото време кучките му имат A , B , C ... и т.н. кучила.Колко от тези "хоби развъдчици" пренебрегват правилата на клуба си и развъждат кучета без да са преминали съответните изпити за развъдна годност?Предполагам са голям процент.Надявам се обаче по-големия процент да са съвестните.Но само се надявам.
При разходките с кучето ми постоянно се срещам с други кучета.И стопаните започват да се хвалят колко е породисто.И като доказателство ми казват "То си има паспорт":ab_041: А какво кат моето има родословие и паспорт , щом има опашка значи не е породисто.Пожелавам им приятен ден и си продължавам :smile:.
От всички коментари по-горе само valnata расъждава трезво.Всички други прекалявате с рекламата на развъдниците.С което не правите услуга на потребителите на форума.Знам , че не го правите нарочно , но така се получава на практика.
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#108 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2012 - 08:34 AM

Писала съм го и друг път- как не е проблем 1000лв за телевизор,2/3 бона за кола,4/500 лв за телефон и т.н. Но пък 1000 лв за куче е проблем. И като едвам отделят 150 лв за куче как ще му поемат евентуално лечение ? Да не е от наследатвено заболяване,да е забит осил който трябва да се извади оперативно,да е гълтане на предмет-все неща които се случват.Или пипетка да му сложат,обезпаразитяване.....
То родословието не е за фукане,има си друга функция.
Развъдчик ,който не е изпълнил условия за допускане до разплод няма как да даде родословие.
Да не забравяме ,че разделът в който пишем е "Да пазим и развиваме породите" , а не "Финансовото състояние на българина"
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#109 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 July 2012 - 08:37 AM

Dzveru в този форум има търсачка. На всички зададени от Вас въпроси има вече дадени отговори и то не по веднъж. На мен, лично, ми е омръзнало постоянно да се появява някой, който дори не си е направил труда да разгледа форума и започва да дава "мъдри" наставления кой, къде и как да се отнася с новите потребители или пък с други такива. Айде вземете си мръднете малко мозъчните вещества и се поразтърсете къде какво е написано, особено в този раздел. Така ще ви станат ясни много неща, в това число и за хоби-развъждането, които си личи, че нито сте разбрали досега, но по-лошото е, че не сте искали да ги разберете. Никой няма против да имате "своята истина" в тази ситуация, но лично съм против да отказвате да разберете, че тя може да си остане само Ваша такава, без да почива на информираност или познания, а просто да е породена от някаква обща "житейска" ситуация.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#110 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2012 - 08:59 AM

Показване на мнениетоDzveru, в 30 July 2012 - 08:03 AM, написа:

Най-вероятно за някой хора 1000 лв. за куче не са проблем.За съжаление за около 80% от българите са.Те нямат ли право да си купят куче?Или пък да си осиновят от приют?
Дали ще е от приют или закупено тези хора пак няма да ги хранят с качествена храна.И то не защото не искат , а защото нямат тая възможност.И докато чичко взима 300лв. заплатка , а дедо 150лв. пенсия цената ще е основен фактор за масовия българин.Та според вас тея българи са с сбъркана система?

Е какво правим тогава - нямаме пари ни за куче, ни за храна, ни за ветеринар. Ми като нямаш възможност - не взимай - нито от развъдник, нито от борса, нито от приют. За какво го взимаш - да си мизерства у вас ли.
Сещам се за едни хора, дето раждат по 7-8 чавета и ги пускат да ровят в боклука, да просят и да крадът - "Та според вас тея са с сбъркана система?"

#111 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2012 - 09:17 AM

Показване на мнениетоDzveru, в 30 July 2012 - 08:03 AM, написа:

Най-вероятно за някой хора 1000 лв. за куче не са проблем.За съжаление за около 80% от българите са.Те нямат ли право да си купят куче?

Eто пак същото. Не можете да се отървете от гадния стереотип. За вас кучето си остава стока и нищо друго.
Личи си и по този блестящ въпрос на asito: "Много хубаво,че не подкрепяте този мръсен бизнес,но защо всички се нахвърлиха срещу момичето взело кучето от мошеника."
Ми, много просто, защото тя го подкрепя. Грешката й не е, че е излъгана веднъж, а че настоява колко честно и правилно е постъпила и изобщо отказва да вникне в картинката.
Просто е безмислено във всеки пост да ви се обяснява какво е "хоби развъждане" и какво - търговия. Просто е и не, че не можете да го разберете, вие отказвате да го разберете единствено по някакви егоистични причини - да не признаете извършена грешка или да оправдаете необмислена постъпка или дявол знае какво.
И валната, дето поел някъф кръстоносен поход срещу развъдниците - ми има и комерсиални развъдници бе, ама е просто като фасул да ги отличиш и да не припарваш до тях. Но има и свестни. А пък от другите размножители няма некомерсиални, и това е просто като фасул.
И като на някой не му изнасят клубовете в България - ми да стане член на сръбски, на унгарски, на патагонски клуб, и пак ще е свестен развъдчик. Въпросът не е в това къде членуваш, а какви принципи те движат.

Искрено се надявам всички тези с годините да започнете да проумявате. Да ви се избистри, че ако разсъждавахте малко по-различно, ако можехте да не се вторачвате дребнаво само в себе си, мръсният бизнес нямаше да съществува. Точно така, както в други държави не съществува.

#112 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 09:35 AM

Извинете ,че се появих и ви зададох отново неудобните за Вас въпроси.
"Развъдчик ,който не е изпълнил условия за допускане до разплод няма как да даде родословие."- М да така би трябвало да бъде.За съжаление последните месеци без да използвам търсачката в виртуалното пространство , се натъкнах на два реални случая които опровергават по горното твърдение.За съжаление едното куче с родословие беше приспано поради наследствено заболяване.
Повечето хора които вземат куче за 150- 200 лв. държат кучетата си вързани на 1,5 метра верига , пълни са с бълхи и кърлежи , това нещо пипетка не са го и чували и им дреме дали ви е омръзнало на вас или не.За тях кучето им е породисто защото има паспорт.И се хвалят с това!
Предполагам това за хваленето с родословието беше насочено към мен.Нещо което аз никога не съм изтъквал или се хвалил.На няколко пъти съм се опитвал да обясня на случайни граждани ,че това че кучето им има паспорт не удостоверява че е породисто.Видях че няма резултат и престанах да водя безсмислени дискусии.
Това е реалността около мен.
Отново се извинявам , че споделих общата житейска ситуация с вас!
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#113 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2012 - 09:38 AM

Показване на мнениетоDzveru, в 30 July 2012 - 09:35 AM, написа:

"Развъдчик ,който не е изпълнил условия за допускане до разплод няма как да даде родословие."- М да така би трябвало да бъде.За съжаление последните месеци без да използвам търсачката в виртуалното пространство , се натъкнах на два реални случая които опровергават по горното твърдение.

А какво общо има това със защита ви на борсаджийството?
Просто е - значи и тези развъдници попадат в категорията на борсаджиите.
Мче то в съседната тема борса си регистрирала развъдник.
И кво?
Нали това е призивът - хората да положат минималното усилие да различат порочното от свястното. Минималното. Не е трудно.

#114 Потребителят е офлайн   mutangi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 09:41 AM

И аз имах досег с въпросния измамник. Като човек, който досега не е имал куче (съответно не съм се интересувал от развъдници и т.н.) започнах да търся куче. Реших да е немска овчарка, но с черен цвят. Оказа се трудоемко да намеря такава овчарка в България. Така след седмици търсене попаднах на съответната обява от "анимал". Обадих се развълнувано и говорих с "човека". Той ми обясни, че има такива овчарки - от Сърбия (с родословия) и развъдени от него в България (без родословия), като съответно и цените бяха различни (или както той обича да казва "народни"). Направи ми впечатление, че говореше с мен доста снизходително, все едно не искам да си купя куче от него, а да го обера. Каза ми и сайта, където да видя кучетата.
Разбира се, след разговора ни направих едно търсене в гугъл и след 5 минути вече ми беше ясно за какво става въпрос.
В крайна сметка си намерих куче, каквото исках. Чаках 4 месеца, но си заслужаваше всеки един ден. Просто апела ми към вас, бъдещи стопани, е да имате търпение и упоритост да намерите подходящо място, от където да закупите бъдещия си домашен любимец. Ясно е, че всеки иска да получи кучето си на момента, но наистина има по-важни неща от вашата нетърпеливост.

#115 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 09:44 AM

Показване на мнениетоmil_, в 30 July 2012 - 09:38 AM, написа:

Показване на мнениетоDzveru, в 30 July 2012 - 09:35 AM, написа:

"Развъдчик ,който не е изпълнил условия за допускане до разплод няма как да даде родословие."- М да така би трябвало да бъде.За съжаление последните месеци без да използвам търсачката в виртуалното пространство , се натъкнах на два реални случая които опровергават по горното твърдение.

А какво общо има това със защита ви на борсаджийството?
Просто е - значи и тези развъдници попадат в категорията на борсаджиите.
И кво?

Нещо явно не ме разбирате.Аз не защитавам борсаджиите.Просто казвам , че и между тях и някой развъдници няма разлика.И човек трябва да внимава не само с борсите , но и с развъдниците.
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   sim0nka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 09:47 AM

Показване на мнениетоmutangi, в 30 July 2012 - 10:41 AM, написа:

И аз имах досег с въпросния измамник. Като човек, който досега не е имал куче (съответно не съм се интересувал от развъдници и т.н.) започнах да търся куче. Реших да е немска овчарка, но с черен цвят. Оказа се трудоемко да намеря такава овчарка в България. Така след седмици търсене попаднах на съответната обява от "анимал". Обадих се развълнувано и говорих с "човека". Той ми обясни, че има такива овчарки - от Сърбия (с родословия) и развъдени от него в България (без родословия), като съответно и цените бяха различни (или както той обича да казва "народни"). Направи ми впечатление, че говореше с мен доста снизходително, все едно не искам да си купя куче от него, а да го обера. Каза ми и сайта, където да видя кучетата.
Разбира се, след разговора ни направих едно търсене в гугъл и след 5 минути вече ми беше ясно за какво става въпрос.
В крайна сметка си намерих куче, каквото исках. Чаках 4 месеца, но си заслужаваше всеки един ден. Просто апела ми към вас, бъдещи стопани, е да имате търпение и упоритост да намерите подходящо място, от където да закупите бъдещия си домашен любимец. Ясно е, че всеки иска да получи кучето си на момента, но наистина има по-важни неща от вашата нетърпеливост.

Качена снимка Супер!
Лирическо отклонение: и голям красавец ! (предполагам е той на аватара)
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2012 - 09:49 AM

Така ли?
Извинете, но съвсем не разбрах така тези ви писаници:

Показване на мнениетоDzveru, в 28 July 2012 - 09:08 AM, написа:

Та може да си чешете пръстите колкото искате тук , но докато не се покрие най-важния критерии за българина цената , ще има още много теми като тази.
...
Та ако сега трябва да избирам между развъдник и между съседско развъждане , ще се колебая много.Защото от 2-та опита се оказва че това от между съседското развъждане е по-добро.

Пари, качествено междусъседско развъждане, пак пари ... това са ви коментарите.
Иначе че навсякъде могат да се намърдат гадове - ами могат, разбира се, това повод ли е да се заявява, че не съществуват свестни? Ми това си е защита на борсите, с извинение. Тъй и тъй развъдниците са боклук, белким при борсаджиите е по-евтино ... или при Киро през два входа.

#118 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 July 2012 - 10:02 AM

Междусъседското развъждане изобщо не е по-добро. Пресен пример на кучило на съседите. Женската бе изтървана при първото разгонване с техния мъжки, сега кутрета вървят 300 лева парче. Да, кучетата приличат на определена порода, обаче нито изследвания за дисплазия или бруцелоза са им правени, нито родителите са подбрани като двойка, нито имат нужна психика.
...а после по форумите четем "Ама защо мойто куче не прилича на породата си? Защо лапите са му криви, гърбът е провиснал, анатомията е разкривена отвсякъде, няма красива козина, погледа му е мътен и го е страх от собственото му пръцкане, дори, за гръмотевици да не говорим?".
Ами защото.
Донаразмножаваха ги междусъседското по-евтинко такова.
Страшно съм против махленските скачки.

Реално погледнато животните от всичките породи веча са в пъти повече, отколкото има отговорни стопани за тях.
Сега търсим дом на резултат от такава скачка на един мъжки НОК-подобен: стопанина е заплодил женската "Да остави едно за себе си", тя роди 11 бройки, разпродал ги е 9 кутрета за по 50 лева, едно оставил за себе си, а едното го е оставил на склада зад нас Сега склада го взеха други наематели и кучетата там - те са две - ги натириха.
Ето ви... по-евтинко, това се случва с евтините кучета - изи ком, изи гоу...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#119 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 10:18 AM

Показване на мнениетоmil_, в 30 July 2012 - 09:49 AM, написа:

Така ли?
Извинете, но съвсем не разбрах така тези ви писаници:

Показване на мнениетоDzveru, в 28 July 2012 - 09:08 AM, написа:

Та може да си чешете пръстите колкото искате тук , но докато не се покрие най-важния критерии за българина цената , ще има още много теми като тази.
...
Та ако сега трябва да избирам между развъдник и между съседско развъждане , ще се колебая много.Защото от 2-та опита се оказва че това от между съседското развъждане е по-добро.

Пари, качествено междусъседско развъждане, пак пари ... това са ви коментарите.
Иначе че навсякъде могат да се намърдат гадове - ами могат, разбира се, това повод ли е да се заявява, че не съществуват свестни? Ми това си е защита на борсите, с извинение. Тъй и тъй развъдниците са боклук, белким при борсаджиите е по-евтино ... или при Киро през два входа.

В момента , а и за напред надявам се , за мен финансовата страна не е проблем.Описах това което виждам около мен.И факта че породоподобно беше по-добро.Според моите виждания разбира се.Някои съдия със сигурност щеше да намери доста кусури на породоподобното които на мен като обикновен любител на дадената порода са ми отбягвали , както и на сегашното ми куче.
За мен извода е ясен.Когато се наложи да взема друго куче/дано да не е в близките 10г./ , няма да го взема от борса или български развъдник.За мен и двете места са под общ знаменател.
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 July 2012 - 10:22 AM

Dzveru

Цитат

За мен и двете места са под общ знаменател.

Напразно. Ротвайлерката на съседа е от бг развъдник и съм възхитена от това слънчево създание - като физика, като психика и при правилен стопанин който я гледа като домашен любимец - кучето е уникално. Дори тези, които се страхуваха в началото от нея, сега са омагьосани от това игриво младо същество.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема