Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#181 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 01 August 2012 - 12:55 PM

Показване на мнениетоDzveru, в 01 August 2012 - 10:48 AM, написа:

Една верига е здрава колкото най-слабото си звено!
Има ли 3 , 4, 5 развъдника , от популярни породи, които злоупотребяват?Има!И Вие драги ми ПИЧЕ не го отричате.
И аз , човека който има от 1 година куче , трябва да свърша работата на хората които се занимават с това от 25-30 години?

Във всяко стадо има мърша. Трябва ли и ти, и аз да й се уподобим бре, пиче ( щом така ще говорим така да бъде) .

Просто е - самата постановка на въпроса е безумна: ах, ох, кучето е в ужасно състояние от борса, ама искам хем да е породисто, хем да е за без пари.
Ами получила си за без пари кутре, което има да го лекуваш от гъби и краста. Нали за без пари искаше? Какво общо имат бг развъдници с дадена ферма. "Ма там е скъпо" - това не е аргумент. Защото повечето хора изобщо не бива да имат куче - съвсем сериозно го казвам, убедих се в това.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#182 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 August 2012 - 01:14 PM

И кое по-точно е работа на развъдниците? Че да знам какво точно да не върша, защото нито съм развъдчик, нито ще ставам.

Все си мислех, че човешкото отношение към животните е работа на техните любители.
Но у нас по традиция всичко е работа на някой друг, наша работа е да се оплакваме.

#183 Потребителят е офлайн   YaninaNedyalkova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2012 - 01:15 PM

Кученцето е добре, сега се върнахме от лекар. Жизнен е, гъбичките отшумяват, другата седмица ще му бият втората ваксина за гъбички. С крастата има голям нспредак, вече спираме капките. Раните отдавна минаха. На въпроса от къдр ще извадя 500лв,ако се наложи -ами, ще намеря! И да, не знам какво ви е струвало на вас да си вземете мечтаното куче, но и вие не знаете на мен. Мога да ви уверя,че не съм минала толкова тънко колкото мислите. Не става въпрос за 200-300лв, както си мислите. И за последен път казвам, че мислех, че купувам куче от развъдник, а не от ферма. Разбрах чак когато видях паспорта.И какво предлагате да направв? Взела съм го, мина през тестове. Обичам го

#184 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 August 2012 - 01:16 PM

Dzveru, попитах те ти къде ще бъдеш междувременно?! Щото аз съм направила онова, което съм могла или съм мислела, че мога да направя и дори повече от това и съм наясно кой, какво, къде, кога и как. Знаеш ли с колко такива като теб разговарям седмично?! На колко такива като теб и госпоИцата обяснявам?! Щото не четете, не търсите, не искате да търсите. Искате сега и по възможност вчера. Щото така ви е щукнало. Щото така ви се иска и когато ви се обясни, че не става така, отивате при борсаджиите, а после обяснявате колко ние, от развъдниците, сме били лоши, подли, меркантилни, какви цени сме имали. После циврите тук и там и искате съчувствие! Ами няма да стане! Грешки се прощават, но глупостта - никога! Тя рефлектира върху други хора, животни, бит, разбирания. Затова и процента на кучета с проблеми, закупени от развъдници е в пъти по-малък от този, валиден за борсите и фермите.
Ти имаш ли идея колко са БГ-развъдниците, че да говориш с такива проценти?!? На колко от клубовете познаваш дейността?! Знаеш ли изобщо за какъв тип "злоупотреби" говоря?! Знаеш ли изобщо как се реагира на такива развъдници?! Имаш ли изобщо бегла идея за какво става дума, когато говорим за "проблеми"?! Не, не можеш дори да си го представиш, защото ако знаеше за какво иде реч, нямаше да говориш такива дивотии и простотии. Защото нито ти, нито госпоИцата искате да знаете. Да ти поясня още нещо - тя няма да осъди този човек. В най-добрия случай ще подаде някаква жалбичка и когато я отсвирят ще се откаже и ще обвини системата, МВР, природозащитниците, федерацията, развъдниците и т.н. Дори няма да й дойде наум, че е наляла водица в мелницата на този тип и тя, ЛИЧНО, е допринесла за тази мелница.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#185 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 01:24 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 01 August 2012 - 10:12 AM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 01 August 2012 - 09:00 AM, написа:

Бе ти нас за идиоти ли ни имаш .........
Аз ти препоръчвам боксер, ама руски, не немски, щото са по-здрави и прочее...{diadra comment} Пълни глупости

'KOKO_ko , а сега ти ли ни вземаш за малоумни...!?!? Породата е една и тя се казва Германски Боксер
Всякакви глупости за Руски, вървяха преди 1989, когато България основно от там внасяше кученца ... и тук се развъждаха безконтролно. Има малки разлики в типа между кучета в Австралия, САЩ , Англия и Европа

Айде стига бе, точно пък ти сега ще ми обясняваш на мен дето съм имал руски боксер още през далечната 1974 година. После имах швейцарски и чак години по-късно едни мои познати австрийци си бяха купили немски боксер? Ти новия ментор на боксерите ли си или просто отричаш очевадната истина, че от зооборсите можеш да си купиш и китайски боксер ако щеш...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#186 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 01 August 2012 - 01:37 PM

YaninaNedyalkova
как така сте мислила че купувате куче от развъдник, не от ферма, като самата вие казахте

Цитат

Преди 2 седмици си избрах кученце от обява.

И то в продавалник?

И после сама си признавате че намерихте единствен лецинзиран развъдник но не можахте да си позволите сумата:

Показване на мнениетоYaninaNedyalkova, в 26 July 2012 - 07:46 AM, написа:

Благодаря, наистина е много сладичко... мисля раните заздравяват успешно. А за родословието - аз просто не държа да водя кученцето си на изложби...Единствения лицензиран развъдник за Кавалер Кинг Чарлс в България намерих .Кученцата бяха прекрасни. Но просто не можах да си позволя да дам 700 евро! Може би трябваше да се ориентирам към друга порода, която е по-разпостранена , но сега не съжалявам. Толкова е мил, послушен и умен :)

Какво се гърчите сега, не мога да проумея за да извъртате че не сте знаели че взимате куче по обява а не от развъдник?

Лошо, моето момиче...лошо...
User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 01:38 PM

Показване на мнениетоDzveru, в 01 August 2012 - 12:48 PM, написа:

Една верига е здрава колкото най-слабото си звено!
Има ли 3 , 4, 5 развъдника , от популярни породи, които злоупотребяват?Има!И Вие драги ми ПИЧЕ не го отричате.
И аз , човека който има от 1 година куче , трябва да свърша работата на хората които се занимават с това от 25-30 години?

Само пази нервите. То е ясно, че има прецакани като теб, от което не следва обаче да си го изкарваш на широката публика.

п.п. Наскоро ми се родиха расови ротвайлери. Ако си много зорлия имаш едно кученце от мен на зооборсаджийска цена ... ега мирясаш.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#188 Потребителят е офлайн   YaninaNedyalkova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2012 - 01:48 PM

Ами така не знаех, в обявата пишеше, че кученцоето е от развъдник от Чехия (ако не се бъркам) или Словения... Забравих вече. Тоя ми обясни, че ги взима от там и ги препродава и аз му повярвах. И нищо не си изкарвам на вас...вие на мен!

#189 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 01:50 PM

Показване на мнениетоYaninaNedyalkova, в 01 August 2012 - 11:48 AM, написа:

Ами така не знаех, в обявата пишеше, че кученцоето е от развъдник от Чехия (ако не се бъркам) или Словения... Забравих вече. Тоя ми обясни, че ги взима от там и ги препродава и аз му повярвах. И нищо не си изкарвам на вас...вие на мен!

А не ти ли е щукнало в главицата студентска аджеба ЗАЩО цените на кучета от чужбина с транспорт са по-ниски от легитимен развъдник в България? Поне това не те ли е усъмнило?

Или вярвате, че кучета от развъдник в Чехия, Словения, Унгария струват по-малко пара плюс транспорт отколкото в Бг?
User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   YaninaNedyalkova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2012 - 02:02 PM

Ами 'щукна ми'',но реших, че просто от този развъдник ги продават прекалено с
къпо....

#191 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 02:06 PM

Furia_S надявам се не си се обидила от това пиче.Беше употребено към мен от DessyD за това и си позволих да го употребя.Предлагам всички да спазваме добрия тон.
Целта на това мое лаене е точно такава да се разбере ,че има и недобросъвестни развъдчици.А не кат някой попита от къде да си вземе куче да му се каже от развъдник или ползвай търсачката.Вероятността да попадне на недобросъвестен не е малка.
DessyD не зная с колко като мен разговаряш седмично.Нещо не излиза бройката в търсачката/не се засягай ,просто шега/
Последното ми куче е от БГ развъдник , не от борсата!
Аз сега навлизам в материала и има много да уча.Чета доста/и да ти се вярва и не те това е положението/ в този форум , и с интерес постовете на Furia_S , mil_ и др. относно поведение , дресура , хранене , ветеринарни грижи и т.н.С цел да осигуря най-доброто за моето куче.А когато някои около мен има проблем да му помогна , на база тук прочетеното и малкия ми опит.
Пример от преди 20-тина дена , когато мой близък се похвали , че си е взел дого на 10 дена.Успях да убедя и него и собственика на майката малките да останат при нея до 2 месеца и половина.Това мога това правя.Или може би трябваше да ги убия и двамата с камъни щот са сгрешили.
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#192 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2012 - 02:07 PM

Интересно, защо руснаците като ходят по изложби, представят Германски Боксер ?! Как не са се сетили руски да показват....!?
Борсите не коментирам и не толерирам.

КОКО "чукча писател, не читател" и безсмисленият спор спира тук.

#193 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 02:08 PM

Показване на мнениетоYaninaNedyalkova, в 01 August 2012 - 12:02 PM, написа:

Ами 'щукна ми'',но реших, че просто от този развъдник ги продават прекалено с
къпо....

Просто си била нетърпелива, вместо да се свържеш с Българския развъдник, да огледаш производителите им зад ринга, да помолиш за контакт, и да събираш парички за мечтата си. Обсъждали сме го хиляда пъти в този форум.

Сега недей да се ядосваш "ми аз толкова пари имам". Търпение не си имала. И хората са с право те осъдили, какво си се разпенила? Искаше евтино - те ти го евтино. А сега го лекувай до живот, както аз моя помияр.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 August 2012 - 02:19 PM

Показване на мнениетоDzveru, в 01 August 2012 - 02:06 PM, написа:

Аз сега навлизам в материала и има много да уча.

Тогава, ако обичаш, не прави обобщения за БГ-развъдниците, за БГ-развъждането или за работата на хората! Това, че четеш тук за някой и друг личен конфликт не означава, че това е реалността или истината. Този форум служи за да свързва хора със сходни интереси, да дава някаква информация, но НЕ служи за обучение и НЕ замества четенето на основна литература. НЕ замества личния контакт, НЕ замества кореспондецията с клубове и сдружения, НЕ замества невербалната комуникация, която се осъществява при личен контакт с развъдчика. Този форум служи за да се научат хората да си задават въпроси и да търсят сами отговора им. НЕ да получават всичко сдъвкано. Този форум има за цел да подпомага промяната в манталитета и схващанията за отглеждането на животни, изобщо и в тази дейност не могат и не са задължени да участват САМО развъждащите или федерациите. Това е работа на ВСИЧКИ НАС !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#195 Потребителят е офлайн   lucky stone Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2012 - 02:31 PM

Това със зооборсите се превръща в голям проблем : тези дни попаднах на активна кампания във фейсбук , в пловдивска отворена група - "Лабрадор ретривър полянка" , т.е.- групата беше използвана от един от участниците за публикуване на инфо за продажба " на кучета родословни от всякакви породи от развъдници, основно сръбски,постоянно " :mg_062: Намесата ми в темата с думите,че това е измама и няма нормален развъдник,който ще си намира стопани по подобен начин , също -че няма развъдник за всякакви породи или пък постоянно произвеждащ кучета, разгневи силно автора. Изтри цялата публикация, след като ми препоръча да не говоря глупости " като не знаеш за какво става въпрос" и т.н. Слава Богу -админите го блокираха и вече не може да използва тази група,за да рекламира срамната търговия с горките животни. Но нека и тук да предупредим четящите, защото той или по-скоро- тези, които са му обещали процент от от продажбите, ще продължат да пишат и другаде, както се вижда и в този форум се появяват такива обяви.

#196 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2012 - 02:55 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 01 August 2012 - 02:07 PM, написа:

Интересно, защо руснаците като ходят по изложби, представят Германски Боксер ?! Как не са се сетили руски да показват....!?

Много се напрегнахте. Мисля, че КОКО_ко има предвид, че борсите ползват всякакви гръмки имена на породи - преди време имаше и една тема за кралски пинчер...

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 01 August 2012 - 01:24 PM, написа:

очевадната истина, че от зооборсите можеш да си купиш и китайски боксер ако щеш...

#197 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 02:55 PM

Dzveru
Аззззз да се обидя?:-)))) стига де, та аз още не съм загряла дори, ако се расфуросам - еххеее....:-)))

Проблема е при повечето потребители е в това, че бъркат борсата с развъдник, и не разбират че дори сред легитимните развъдници трябва да търсиш свой собствен тип куче и Развъдчик като Учител.
Нима си мислиш че аз не съм се опарвала от развъдници - и то известни - в чужбина? Или съм единствена?
Но да принизяваш читави развъдници до нивото на борси и да хулиш Бг развъдници е неправилно, недостойно и е повод за извинение.

Ти току що публично наплю - възможно без да го осъзнаваш- уважаем труд на селекционери и развъдчиците, като ги принизи до борси. Че и там се навират борсаджии - не споря, но нали ти казах: във всяко стадо има мърша.
User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 02:56 PM

Айде на бас, че руските боксери са много по-породисти!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#199 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 03:00 PM

Показване на мнениетоaldald, в 01 August 2012 - 02:55 PM, написа:

Много се напрегнахте. Мисля, че КОКО_ко има предвид, че борсите ползват всякакви гръмки имена на породи - преди време имаше и една тема за кралски пинчер...

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 01 August 2012 - 01:24 PM, написа:

очевадната истина, че от зооборсите можеш да си купиш и китайски боксер ако щеш...

Бе що не ме оставяш да се забавлявам като хората, ами ми се месиш дето не ти е работата...:db_046: и да, обичам такива разбирачи, дето са се взели много насериозно...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#200 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 03:01 PM

Показване на мнениетоlucky stone, в 01 August 2012 - 02:31 PM, написа:

Това със зооборсите се превръща в голям проблем : тези дни попаднах на активна кампания във фейсбук , в пловдивска отворена група - "Лабрадор ретривър полянка" , т.е.- групата беше използвана от един от участниците за публикуване на инфо за продажба " на кучета родословни от всякакви породи от развъдници, основно сръбски,постоянно " :mg_062: Намесата ми в темата с думите,че това е измама и няма нормален развъдник,който ще си намира стопани по подобен начин , също -че няма развъдник за всякакви породи или пък постоянно произвеждащ кучета, разгневи силно автора. Изтри цялата публикация, след като ми препоръча да не говоря глупости " като не знаеш за какво става въпрос" и т.н. Слава Богу -админите го блокираха и вече не може да използва тази група,за да рекламира срамната търговия с горките животни. Но нека и тук да предупредим четящите, защото той или по-скоро- тези, които са му обещали процент от от продажбите, ще продължат да пишат и другаде, както се вижда и в този форум се появяват такива обяви.

:ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12