Публикувано: 01 August 2012 - 01:16 PM
Dzveru, попитах те ти къде ще бъдеш междувременно?! Щото аз съм направила онова, което съм могла или съм мислела, че мога да направя и дори повече от това и съм наясно кой, какво, къде, кога и как. Знаеш ли с колко такива като теб разговарям седмично?! На колко такива като теб и госпоИцата обяснявам?! Щото не четете, не търсите, не искате да търсите. Искате сега и по възможност вчера. Щото така ви е щукнало. Щото така ви се иска и когато ви се обясни, че не става така, отивате при борсаджиите, а после обяснявате колко ние, от развъдниците, сме били лоши, подли, меркантилни, какви цени сме имали. После циврите тук и там и искате съчувствие! Ами няма да стане! Грешки се прощават, но глупостта - никога! Тя рефлектира върху други хора, животни, бит, разбирания. Затова и процента на кучета с проблеми, закупени от развъдници е в пъти по-малък от този, валиден за борсите и фермите.
Ти имаш ли идея колко са БГ-развъдниците, че да говориш с такива проценти?!? На колко от клубовете познаваш дейността?! Знаеш ли изобщо за какъв тип "злоупотреби" говоря?! Знаеш ли изобщо как се реагира на такива развъдници?! Имаш ли изобщо бегла идея за какво става дума, когато говорим за "проблеми"?! Не, не можеш дори да си го представиш, защото ако знаеше за какво иде реч, нямаше да говориш такива дивотии и простотии. Защото нито ти, нито госпоИцата искате да знаете. Да ти поясня още нещо - тя няма да осъди този човек. В най-добрия случай ще подаде някаква жалбичка и когато я отсвирят ще се откаже и ще обвини системата, МВР, природозащитниците, федерацията, развъдниците и т.н. Дори няма да й дойде наум, че е наляла водица в мелницата на този тип и тя, ЛИЧНО, е допринесла за тази мелница.
Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi