Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#261 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2012 - 01:33 PM

Да се включа в този безумен разговор с едно питане към navar?

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 10:32 PM, написа:

Римела ,аз умишлено не споменах името на развъдника...малко мозък трябваше да се сети някой че в този форум беше представен Дорсдорф Крис II,от мен и от собственика му,в последствие беше обявен за продажба,и сега е при нови собственици-даже собственика му имаше идея да направи клуб дог де бордо към БРФК но се отказа,именно заради положението във федерацията-един амбициозен човек даде назад,заради простотия,корупция и далавери..........

Изключително съм учудена navar ,от това ,което пишете за вкарването в Бг на Дорсдорф Крис II
или по-точно това:

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 05:06 PM, написа:

а за Бордо,не знам във франция какво сте видели,но аз видях развъдник за бордо в русия,и доставих едно куче ,оттам ,което сега си е в Бг,но не знам дали участва в изложби ..та въпросния развъдник в момента имаше няколко кучила между 3 дни и 3 месеца от породите дог от бордо,испански мастиф,среден шпиц,малък шпиц,уестхайленд териер и джакръсел териер..ааа ,и померани имаха,вече трябва да ги кучат..а дали е развъдник или ферма?? ами като се има на предвид че собственичката е председател на клуба на дог де бордо в русия,сигурно ще е ферма да го е...
спрете да търсите под вола теле

Наистина ли Вие ходихте до Русия , Вие ли избирахте кучето,Вие ли направихте контакта с развъдника и сте имали договор с купувача ?
User's Signature

Качена снимка

#262 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2012 - 01:39 PM

Жена без работа не е обида. Така съм си, кефя се на годишната си почивка.
Ама турски сериали си е обида, та дрънка.

#263 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 01:45 PM

navar да не чета, колко да не чета ..... глупостите, които изписа само доказват моите думи и това къде си бил и какво си видял и разбрал. Няма какво повече да добавя, защото ти сам си описа картинката на местата, където си ходил и това не е западна Европа с нейните изложби. Зигер-а изобщо не ми го хвали. Както казах, това си е друга губерния и за мен всички простотии в кинологията, както и всички "фермерски" схващания за развъдник идват точно от организациите на НОК. За мен е ясно какво, къде, как и от кого си го научил, а както и че не си мръднал на йота от схващанията преди 30 години защото те устройва да си мислиш, че това е бизнес и такова трябва да остане.
Каквото искаш мисли за БГ-кинологията, развъдниците и каквито искаш лайна хвърляй. Едва ли може да направиш повече поразии от вече сторените, но пък да бъдем оптимисти, дето се вика. :ab_041:
Твое право е да мислиш, че в БГ има посредствени кучета. Човек вижда онова, което иска да види.
За мен е ясно, че ти няма да видиш нещо по-различно от това, което си решил, защото така те устройва и това, че си осиновил 4 или 15 кучета не променя нещата (поне за мен). Това не е нито оправдание, нито компенсация за схващанията ти по темата.
Щом си поставил на пиадестал руските и подобни на тях ферми - ок! Просто не обяснявай, че това е примера за кинология и че това е "пътеводната светлина". Все пак не ядем доматите с колците и имаме тоалетна хартия у дома!
И пак те питам за твоята отговорност като посредник ! Каква е твоята отговорност и какво става когато оплескаш работата? Нищо не си отговорил в предния пост. Само бля-бля-бля :beer:

А ! Да повторя за navar, специално ! НЕ СЪМ ПРОТИВ ПОСРЕДНИЦИТЕ, но и не съм за ВСЯКАКВИ ПОСРЕДНИЦИ !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#264 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 August 2012 - 02:02 PM

какво съм поставил на пиедестал-е мой проблем..а ако смятате че кучетата ни не са посредствени-дайте пример,за международни отличия( без шампион на македония и черна гора,албания и пр) на български кучета..

#265 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:02 PM

говоря принципно за работата ни с Дорсдорф-като пример за легитимен развъдник с доста кучета ,различни породи-за справка в Бг има 4 кучета от този развъдник и не само бордо,2 от които са внесени с мое посредничество( разбирай аз съм получил пари за това,аз ходих до русия ,аз ги избрах) ...Крис го внесе-човекът ,който внесе и четвъртото куче оттам , човек който от доста време не пише във този форум,защото беше оплют като вече неудобен,за което форума и БРФК само може да съжалява,и със същия този човек поддържаме отношения по един или друг начин,въпреки че е в алтернативна организация...но той явно също трябва да се срамува от това че е посредник,съдия във всички породни групи ,кинолог в истинския смисъл на думата,че е напуснал редиците на федерацията майка. за крис -той имаше работа там,моята роля беше да го харесам оттук-виж,пари за това не съм получил,но знам колко е платено на човека за работата-доста повече от колкото аз мога да си позволя,но разликата в класата си казва думата.а да ви кажа ли къде е Крис в момента?? в какво състояние е и за какво се ползва,и какви нерви имаме с неговото "чери ай" -това във връзка че видиш ли развъдниците знаят къде е кучето,какво прави и как живее..те не знам ,но аз знам къде са почти всички кучета в чието внасяне имам участие...в момента мога да ви изброя къде са ,какво правят "съквартирантите" на Крис ,примерно-сейрон ато азра,арес,нерон,цезар.нещо което нито колегата който го внесе,нито човекът за когото беше внесен знаят..

#266 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 02:05 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 02:02 PM, написа:

какво съм поставил на пиедестал-е мой проблем..а ако смятате че кучетата ни не са посредствени-дайте пример,за международни отличия( без шампион на македония и черна гора,албания и пр) на български кучета..

Ми погледни последните световни и европейски първенства поне ! Хората все пак се похвалиха и тук ! Има теми, дето се вика ....:md_064:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#267 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:10 PM

има,чета...от 200 ( примерно) развъдника,и 1000 изложбени кучета едно -две с успехи навън..и те обикновено внесени отнякъде а не произведени в Бг..
а относно франция ,която някой ми даде за пример-мерси ,виж кво правят там
https://www.facebook...&type=1&theater

#268 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 02:16 PM

И какво сега?! Не отчиташ дори факта ,че хората са си купули качествени кучета ли?! А според теб извънземните ли да им доставят първото куче? Дето се вика, не ти отърва това, не ти отърва и другото. Е?! Какво да правим сега?! Освен това, не си прав, защото има и българско производство кучета, класирани на призови места. Е, разбира се, ти няма как да отчетеш този факт, защото за теб това са "апартаментни" лиготии, а и не са от "любимите" ти породи. Ами да, защо да не ги обявиш всички за посредствени?! Така де, какво значение има?! Важното е да ги накупчиш всички в кюпа, че да ти се получи съждението, нали? :md_064:

п.п. - Между другото, ти знаеш ли какъв е общия брой на произведените кучета в БГ, че да правиш изводи колко кучета трябва да се показват по изложби навън?! Като как си правиш изводите за достатъчност на представянето и резултата?
User's Signature

#269 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:22 PM

отчитам много неща,лошото е че всички качествени кучета в Бг са купени отвън,а развъдници има от повече от 20 години..и лошото е че тези качествени кучета ,рядко ама много рядко дават качествено потомство-явно все нещо се обърква..точния брой произведени кучета не ме интересува,говорех хипотетично-цифрата е много по голяма от примерните 2000 ..и поради тези причини,обикновено насочвам хората към чужди а не родни развъдници..а как правя статистика ли ?? просто сравнявам България с Македония-те имат държава от по скоро,отколкото ние "кинология" и пак имат повече успехи от нас...ти какво ще кажеш по въпроса?

#270 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 02:24 PM

Ми пак ще кажа, че не си прав, ама кел файда, викат комшиите. И какви чутовни успехи имат македонците в кинологията, че нещо явно само те и ти ги знаете тези успехи !
User's Signature

#271 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:27 PM

в кое не съм прав?? за броя на произведените кучета ли ?? ако говорим за брой на година-да не съм прав...а какви успехи имат македонците-нали ми казваш да чета-чети и ти :)

#272 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 02:28 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 02:10 PM, написа:

а относно франция ,която някой ми даде за пример-мерси ,виж кво правят там

Това е в Африка. Не че има особено значение в коя географска точка се ражда някой психично болен. А тук правим с бездомните и по-лоши неща, и по-масово.

#273 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:33 PM

Показване на мнениетоmil_, в 28 August 2012 - 02:28 PM, написа:

Това е в Африка. Не че има особено значение в коя географска точка се ражда някой психично болен. А тук правим с бездомните и по-лоши неща, и по-масово.

знам какво се прави,въпросът е че все се дава за пример някъде другаде..винаги търсим кой да ни оправи,или да правим нещо както го правят другаде,без да се съобразим с особеностите в нашата мила страна...ако екоравновесие ,наистина кастрираше бездомните досега проблемът щеше да е нищожен...но ако наистина си вършеше работата,парите които им се отпускат щяха да намалеят-малко кучета=малко пари,много кучета=много пари..основния проблем е в корупцията и прогнилата ни система,не в хората с неродословни кучета...

#274 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 02:35 PM

доооуубрее navar ! И къде да прочета за тези чутовни успехи, че аз съм жена без работа. Постоянно съм без работа, значи, от 8 до 28 часа съм без работа и си чета само основни сайтова, пък те македонците нали са алфата и омегата на света и не смогвам, разбииш ли.... :ab_041:

А иначе концептуално не си прав. Това вече го изяснихме, нали? (надявам се, де). А за бройката само ще ти кажа, че членовете на FCI трябва да поддържат минимум от около 3000 произведени приплода на година. От последния отчет на федерацията излезе, разбира се, че значителна част са НОК (поне така си спомням, ама нали съм стара вече ...). Та ... в този ред на мисли, при такова минимално производство от други породи, да имаш европейски шампиони и такива, оставени в крайните фази на ринговете, когато се определят призовите места си е много добро постижение, но ... какво ли разбирам аз .... дори за македонците не знам .....(баси, кви работи не знам :bo_014: ):beer:
User's Signature

#275 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:41 PM

3000 произведени на година= поне 15 000 кучета в изложбена възраст, в момента без да броим вноса,и ветераните ..сори ама от по малко спортисти във вид спорт преди години ,се вадеха олимпийски медалисти ..така че нека не се оправдаваме,а да работим

#276 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 02:43 PM

Че кой се оправдава ?! Казвам само, че при такъв обем производство от други, различни от НОК, породи съотношението към успехите си го бива, особено като се има предвид цялостния ни жизнен стандарт. Забравяш, че не всички произведени са подходящи за изложби. Това важи и за кучетата, произведени в чужбина, не само за нас. И аз искам да работим, ама ... виж кво се получава .... шитни ... :smile:
User's Signature

#277 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:45 PM

знам,затова временно не работя в този смисъл-чакам по добри времена..ако не дойдат ще работим в съседски федерации иклубове-като спортистите -щангистите в катар,тениса в азарбейджан,борците в юар...

#278 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 02:48 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 02:45 PM, написа:

знам,затова временно не работя в този смисъл-чакам по добри времена..ако не дойдат ще работим в съседски федерации иклубове-като спортистите -щангистите в катар,тениса в азарбейджан,борците в юар...

Еймииии, к'вото - т'ва .... :smile: Кой както може и това е .... :ab_041:
User's Signature

#279 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2012 - 02:56 PM

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 04:01 PM, написа:

... и никой мазен долен посредник не може да докосне кучетата ни...

така, така, хубаво е, че си знаеш кой си ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#280 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:57 PM

аз знам,но ти май не знаеш кой и какъв си,или знаеш но просто ти се иска да си нещо друго-все тая,няма да стане ...айде със здраве

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни