Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 31 August 2012 - 05:29 PM

За пореден път ще дам пример за 1 български развъдчик без да го споменавам, защото това значи да му правя хиляди пъти реклама. Първо това куче, което сега съм си купил ми е трето, второто за жалост ми го отровиха, та мина се време и реших пак да си взема куче. Говорих с 1 развъдник човека беше готов от 1,000лв. да ми свали 2оо-3оо лв., което горе-долу (малко по-скъпо) излиза на цената на някой нелигитимен търговец. При това положение, ако твърдите, че родословно куче за 600-700 лв. е много просто няма какво да коментираме. Не си мислете, че всички развъдчици са някакви тъпи сноби и малоумници както повечето пишещи тук, те също живеят в България и знаят положението на хората.
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 05:39 PM

Цитат

Ако развъдника реши след разговора с човека ако види, че е сериозен може и за левче да даде кучето.

Ако реши, ама то така лесно и на непознат не се прави подарък. Ти иди разпитай, пък после пак ще говорим. Ще кажеш колко развъдника са те харесали и са ти предложили подарък, па макар и пет клас.. да, учтиви са, да обясняват, но накрая всичко опира до пари. Парите си заслужават, стига човек да ги има излишни. В случая човека обясни няколко пъти, че има 200-300 лева за куче.

Младшито в този български развъдник питбули ли развъждат?

#123 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 05:45 PM

Всичко в този свят е пари приятел.

Показване на мнениетоvalnata, в 31 August 2012 - 05:39 PM, написа:

Цитат

Ако развъдника реши след разговора с човека ако види, че е сериозен може и за левче да даде кучето.

Ако реши, ама то така лесно и на непознат не се прави подарък. Ти иди разпитай, пък после пак ще говорим. Ще кажеш колко развъдника са те харесали и са ти предложили подарък, па макар и пет клас.. да, учтиви са, да обясняват, но накрая всичко опира до пари. Парите си заслужават, стига човек да ги има излишни. В случая човека обясни няколко пъти, че има 200-300 лева за куче.

На последния въпрос - не, такова нещо тук няма.
Виж сега аз си купих първото куче на 16г. и то във много по тежки времена с много по-ниски доходи бяха всички. След като е събрал 2оо-3оолв. да събере още толкова и готово, но дали има търпение или бърза е друг въпрос.
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 05:47 PM

Точно затова говорим. Като 300 лева е тавана откъде да събере още 1500-2 за куче? :ab_041:

mlad6ito , едно куче с родословие не струва 400-500 лева. Това с подаръците и големите сърца на развъдчиците го зарежи. Няма толкова кучета с родословие, как те ще осигурят кутрета на ниски цени за всеки? Пак казвам, че щом човек няма големи доходи няма как да задели толкова голяма сума за куче. Нали излизат постоянно и други по-важни неща, а ако семейството живее с 1000 лева на месец е невъзможно. Дори и хората да ги имат е трудно да ги заделят всичките за куче.

Има кучета и за 200 лева, които също доставят радост, имат външност и са здрави. Познавам хора, които вадиха по едно-две кучила(скоро и ротвайлери имаше) и твърдя, че кутретата са гледани много добре. Всичките си намериха домове и се гледат добре. Ми пробвах да обясня, ама как да ме разберат хората. те са решили да имат малки и не искат да плащат 2-3 хиляди за същото куче. Това е. А и никой закон не им забранява това в момента.

а дали тези кучета ще отидат на пътя или ще бъдат спукани от раждане зависи от собственика. Ако човек куче си купи от развъдник и реши да го пуска на съседски или улични кучки, никой не може да го спре. Ако реши да го захвърли на пътя също. отношенията с развъдника приключват след закупуването на кучето. когато то стане мое аз решавам как ще го ползвам и за какво и той не може да си го вземе, освен ако няма предварителна уговорка/договор за това. Макр че и да има договор воденето на дела е тегава работа. поне съм запознат с тия неща и знам колко се протака едно кирливо дело за крадена цигулка, какво остава за нещо по-сериозно. :ab_041:

#125 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 08:59 PM

valnata - сития на гладния не вярвал.ТУКА само хора с финансови възможности .Де да беше истина -ТО КУЧЕТА ШОУ КЛАС ЛИ НЕ ПОДАРЯВАХА / ама , че шматка съм всеки път да си плащам / , то спестовници ли не бяха , къде от закуски къде от друго . Човекът казва - еди колко си пари заделям - това е , те пак - спестявай .!!!! :ud_009: Дано дойде ден в който всички осъзнаете не само къде и как живеете , но и си го признаете .! :db_046: п.п Никога не бих се присмяла на човек , който иска , но не може . Едно е да знаеш как трябва , друго е да можеш да го направиш ! ЗАМИСЛЕТЕ се най накрая - не всеки яде със сребърна лъжица ! / особено пък тук пишештите /.

#126 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 09:07 PM

Той няма как да ги спести като не получава доходи. Невъзможно е. :wb_052: Така е с повечето хора в наща мила родина(вече оборудвана с метро :ab_041: ) Преди време търсихме боксер за мой приятел. Ами да ви кажа цените бяха космически и при положение, че той получава 700 лева заплата нямаше как да задели 2-4хиляди за куче. Така и никой не му подари, зарад хубавите му очи. Купи си кучето от обява за 80 лева и още го радва.

Наистина си залужава да вземеш родословно куче, но много хора не могат да си го позволят. Аз не мога да ги съдя за това. и колкоот и да обяснявам човека се обръща и ми казва 'добре де дай ми парите" :)

#127 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 09:13 PM

Само хора , които са честни и искрени си го признават , другите са фантазьори . :ba_025: Когато гладът е силен , кучето не е приоритет .Тези хора да лягат и умират ли ? Те не могат да имат кучета , само богопомазаните могат .АМАН от лицемерие . п.п АБЕ защо винаги си плащам както трябва , къде е опашката за подаръци ? :ab_041:

#128 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 09:18 PM

Няма я тая опашка. На 'дружба" на изложбата се запознахме с една жена. Развъжда кучета като това от аватара ми(даже кучето на снимката е нейно). Значи кученца има, много са хубави, но цената си е цена. Думите и бяха това кутре е толкова, това толкова. за подарък няма. Сега пишем писма и ако намали нещо ще си е постижение, какво остава подарък да ни направи.. :ab_041:

#129 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 August 2012 - 09:18 PM

sosy , значи след като нещо не се е случило на Вас, автоматично следва, че не може да се случи изобщо или че непременно е лъжа, така ли да го разбирам? Значи след като Вие не можете да станете космонавт, летенето в космоса е невъзможно. След като Вие не можете да си представите нещо, то задължително не съществува. Суперлогика ! Поздравления! Ето затова не Ви се случват дребнички неща като да Ви подарят класно куче, а постоянно си плащате .:re_037:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#130 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 09:22 PM

На мен ми е интересно какъв процент се подаряват. Не казвам, че е невъзможно, а че процента е малък. Иначе чудеса стават. Аз наскоро спечелих готин телевизор от томбола в която не знаех, че участвам. :ab_041:

#131 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 09:30 PM

Без да се обижда никой , ама ИСТИНСКИ развъдник / който не се състои от една или две женски / , си плаща за добри медицински грижи , добра храна , добър внос на кучета - ТОВА наистина е пари . Когато аз реша да си търся куче , не се обаждам и питам - има ли някое за подарък ? Уважавам работата на определени развъдници и не питам първо - каква е цената ? Нали все пак не е килограм сирене ? п.п Моля ви , не преувеличавайте с тази тема с подаръците - наистина съм наясно с това . :md_064: valnata - готин си , от моята порода си ! :wub:

#132 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 August 2012 - 09:40 PM

В една друга тема Ви написах, че първо трябва да си изясните какво точно означава "развъдник" и тогава да употребявате определения към него от типа "истински".
Развъдник не означава 10 женски кучета в клетки и постоянно наличие на кучило. Не мислете, че това, което Ви се показва на тази географска ширина като развъдник отразява съдържанието на обекта. Визирам, че според мнението Ви, това сте видели и това разбирате, а така обикновено се представят точно фермите.
В повечето страни има определение с колко женски кучета в разплодна възраст може да работи един развъдник и обичайната възможност е две женски, но при по-стриктните клубове е само една.
И не аз преувеличавам, защото не съм казала, че "постоянно" се подаряват, а че не е рядкост да се случи. Ще ми е крайно неприятно ако и Вие като valnata възприемете почина да твърдите, че някой е твърдял нещо. Написах, че ще се учудите колко от класните кучета в БГ реално са подаръци. Това не значи всички и не значи повечето, а едиствено, че е срещано събитие.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#133 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 10:03 PM

Въпроса на темата обаче е много важен и различен от това което ти си говориш като терминология, правила и тн. колко кучета женски трябвало да има и колко да били пуснати до разплод не е въпроса а въпроса е, че пазара на кучета в България е залят от нерегламентирани търговци тъй като хората не мога да си позволят 1-2-3хил. лв. за кучета и въпроса е какво може да се направи след като хората не държат да имат родословни кучета, а такива които МОГАТ да си позволят. С тия писаници реално не казваш нищо по въпроса на темата. Щото прощавай ама в България 70% от хората карата коли на такава стойност - 2-3 хил. Моето куче ми струваше адски много но винаги ще бъда обективен и когато видя едно куче ще го оценя с очите си, а не по хартията. Всичко друго е снобщина, която навън сред хората не върви, а само тук във форума. В Испания в зооборсата 1 куче е 500евра а тук 1000лв. примерно добермани от развъдник. Стига говорили като политици.
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 August 2012 - 10:38 PM

Според мен, проблемът изобщо не е в това какво могат "хората" да си позволят, а какво искат да имат - оригинал или ерзац. Ако искаш да имаш определена порода куче, просто ще направиш така, че да го имаш, а няма да обясняваш как някой, който се е постарал да го има е сноб.
Не може да извиняваш нетърпението си или прибързаността си с това, че било криза и стандарта бил лош и не можеш да отделиш толкова или не знам си колко. Щом в момента не можеш, значи не е момента да имаш куче. Ей, че драма ! Няма да го имаш сега, ще го имаш след година или две. Да ви имам проблемите! Просто правиш това, което трябва за да получиш това, което искаш. Това важи за всяка една житейска сфера. Няма лесни и прости начин.
Защо трябва "нещо да се прави" ? То е измислено и направено, трябва само да се прилага. След като има хора, които са готови да направят компромис с качество, достоверност или с ценностната си система, защо трябва да се прави нещо? За да ги улесня? Или за да получа ореол, крила или вечен живот? Мисля, че тези хора трябва да поработят върху себе си, не аз. Поне така виждам нещата аз, ако предлагаш нещо друго - казвай!
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2012 - 08:51 AM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 31 August 2012 - 10:03 PM, написа:

въпроса е какво може да се направи след като хората не държат да имат родословни кучета, а такива които МОГАТ да си позволят.

О, не, хората не държат да имат кучета, които могат да си позволят.
Те държат да имат кучета, които съседите и приятелите да мислят, че са от онези, дето не могат да си позволят.

Каква стана тя? Снобско било като искаш порода да си вземеш порода. Снобско било да осиновиш.
А не е снобско да купиш имитация, важното е да изглежда като порода, и да пълниш гушата на една жестока индустрия, която съсипва животни, породи и хора, а после да даваш акъл колко хиляди годишно трябва да се изтребват, за да не ти се моткат в краката по улиците.
Да разгръщаме ли пак речника: Сноб: Човек с бедни духовни интереси и неблагороден произход, който се стреми да изглежда като аристократ или интелектуалец.

#136 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2012 - 09:01 AM

Мил,след това изказване само глупак би продължил да спори
:ba_025:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#137 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 12:20 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 31 August 2012 - 05:39 PM, написа:

Цитат

хА, ако се замислим така няма да са много, защото комондори каквито аз искам да отглеждам, развъдниците се броят на пръсти на едната ръка, в българия въобще няма.

#138 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 12:31 PM

Абе комондоро-некомондоро, подаръчета няма за всички от сърце. Вадиш паричките и се обзавеждаш с хубаво и родословно куче. Който ги няма отива при съседа или на пазара и си купува, само че не толкова марково. :ba_025: :ab_041: Такова е положението в България. :re_037:

#139 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 September 2012 - 12:31 PM

Показване на мнениетоagalina, в 30 August 2012 - 08:02 PM, написа:

Показване на мнениетоLiutenicza, в 28 August 2012 - 01:43 PM, написа:

Преди няколко месеца един приятел ме запозна с Навар. Идеята беше да ми помогне с намирането на хубаво неродословно ротвайлерче. Оказа се, че трябва да чакам 1 месец, защото тогава знаеше само за 1 кучило в Северна България
Това сериозно ли ? Да посредничи за "хубаво неродословно ротвайлерче"? И чак да чакате за кучило неродословни ?

Лютеница , попитах това по-горе защото наистина се изумих ! Да ти посредничи някой за "хубаво НЕродословно ротвайлерче" , че и да чакаш някъде да размножат по съседски или фермерски - е просто няма тава идиотия.
Ами аз, дето не се интересувам детайлно , знам продаващи се поне няколко кутрета пет клас клубни родословни, чудесни животни . На всичкото отгоре и на цени по джоба на всеки , идеята е да имат добри стопани.
Та ако беше попитал, щяхме да ти дадем телефони и никва комисионна нямаше да искаме:)
Ма не е луд който изяжда зелника ,а който му го дава.

п.п. Каква ли е разликата между "хубаво НЕродословно ротвайлерче" и хубаво родословно клубно ротвайлерче пет клас?
(Като и едните и другите не би трябвало да развъждаш . Като цената на второто е символична .Но пък е сигурно ,че е рот поколения назад , чистопородно .)
Може би комисионната за такива като navar , които стимулират такива като теб да стимулирате заедно ферми и/или съседски скачки ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#140 Потребителят е офлайн   MrMadMan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 02:17 PM

Утре като се разхождам из гората и видя някоя мечка ще и искам РОДОСЛОВИЕ, защото ако няма такова ще приема, че е мечоподобна коза и ще я сритам да ми се махне от пътя... Нахална коза ще ми пречи на разходката...
User's Signature

България

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема