Чистокръвно без родословие?
Публикувано: 28 August 2012 - 08:30 PM
Има случаи в които кучета с дефекти се продават, като кола на старо, само и само да се отърват от тях (за такива с родословия говоря). И случаи в които майката е с видими проблеми със задните крака, но това не пречи да се развъжда и кучетата да получават родословия и да се продават за маса пари, след което куче от същото кучило остава 2 пъти по-ниско от стандарта на породата. Ама айде де ... нали са с родословия, гаранция, че кучетата са качествени!!!
Публикувано: 28 August 2012 - 08:37 PM
Liutenicza, в 28 August 2012 - 08:30 PM, написа:
Ами аз пък видях къде го написа.
И това за позитивното ... за вас позитивно, за мен - само едно парченце от пъзела. Каква интрига? Я да ми кажете какво интригантско написах? Не ми е работа да проучвам личността на някого си, еле па на Него с главна буква, чета какво се пише по темите. Пъзелът горе-долу се подреди.
Публикувано: 28 August 2012 - 09:52 PM
Аз си имам някои принципни позиции.
За мен човек, който посредничи на всякакви типове безогледно размножаване, внасяне, търговия, е безпринципен човек.
Няма нищо интригантско в тази позиция. И всеки път като ми попадне някой такъв хубавец, ще реагирам по същия начин.
Подобни казуси не оставям лесно намира. Не държа всеки да е съгласен с мен, но нека темичките поседят малко отгоре, хубавичко да ги видят повече хора.
Не драматизирам и не преекспонирам. Иронизирам.
Публикувано: 28 August 2012 - 10:01 PM
Liutenicza, в 28 August 2012 - 08:30 PM, написа:
Че аз да не съм полицай, че да разследвам navar?! Или който и да било от форума. За какво ми е да го разследвам?! Нали всички сте за свободното слово, бе?! Какво не ви устройва? Че някой има принципна позиция и я защитава, а вие издъхвате, защото се обяснявате на емоционално ниво? Че защо трябва да ви спестяват някои истини?! Да не сте 2-годишни хлапета, че да ви обясняват за щъркелите и бебетата?! Нали уж това е форум? Или и вие страдате от онази мания всички да ви харесват и да ви приемат позитивно, еймиии ... няма да може. Нито във виртуалната реалност, нито в самата реалност няма как всички да сме на едно мнение особено когато иде реч за проблем, който засяга всички. Защото никой от нас не иска да се разхожда между глутници колкото и да обича кучетата.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
#86 Guest_navar_*
Публикувано: 28 August 2012 - 10:15 PM
Публикувано: 28 August 2012 - 10:21 PM
Публикувано: 28 August 2012 - 10:38 PM
А да не говорим, че съм запозната с отрицателното ти отношение към кастрацията. Демек ти и тези, неродословните, безпринципно развъдените пак не ги предлагаш / даваш кастрирани или с такова изискване. За какво точно си говорим тогава?! Ми то и аз знам за няколко кучила на риджбеци без родословия, ама не им ставам посредник. Когато предлагам куче, дори от любимата ми порода имам едно-единствено условие: Ако кучето е без родословие - задължителна кастрация и не ме интересуват други предложения или не се захващам изобщо. Ти срещу какво ги предлагаш, че да си говорим за това кой какъв герой е и за какво се бори?!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
#90 Guest_navar_*
Публикувано: 28 August 2012 - 10:58 PM
mil_, в 28 August 2012 - 10:39 PM, написа:
пиши си каквото искаш,приемай го както искаш-аз не пускам обяви,не намирам кучета на непознати( изключваме клубните)
да има кучета и по повече от 2000 Е,и какво от това?? какво има да преценям аз?? намирам развъдници ,които имат кучила и с които имамконтакт,представям ги на клиента,обсъждаме всички за и против..клиента си избира кучето,освен ако изрично не ме е упълномощил аз да направя това...вие като си купуват екъща през агенция ,кой ви избира къщата ?? брокера или вие..и каква отговорност носи брокера за къщата ви след като сте я купили??
Публикувано: 29 August 2012 - 11:59 AM

Публикувано: 29 August 2012 - 02:19 PM
mlad6ito, в 29 August 2012 - 11:59 AM, написа:

Публикувано: 30 August 2012 - 08:09 AM
и ако някой наистина може да организира тая услуга ,няма лошо.Само че човек трябва да има способности да переубеди хора в това че правят грешен избор.
Публикувано: 30 August 2012 - 10:02 PM
Liutenicza, в 28 August 2012 - 01:43 PM, написа:

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 31 August 2012 - 06:38 AM
Публикувано: 31 August 2012 - 07:44 AM
Публикувано: 31 August 2012 - 12:12 PM
Liutenicza, в 31 August 2012 - 06:38 AM, написа:
По точно вие в кой свят живеете за да намирате това съседско развъждане за правилно. Защо трябва да се примирим с това? Това е българското мислене и манталитет - защо да давам толкова пари, като мога да си взема на половин цена от зоомагазин, борса, обява да си го обичам. За мен не е важно да има родословие, а да е домашен любимец. А здравето не е ли важно за вас, или просто ще си купите ново куче пак от зоомагазин ако нещо стане с това. Само се разваля породата по този начин, както стана и с пекинезите, и още и още ги унищожават. Затова има 30 килограмови кокери и 5 килограмови пинчери. На скоро по улицата в банско където бях на почивка, видях кученца почти току що прогледнали още със сини очи които се продаваха на земята разпръснати големи колкото възрастен пекинез, кремави и чисто черни и бели по сто и петдесет лева за чистокръвни сибирски пинчери. С майка поне 20 килограмово дългокосместо куче приличащо на нещо средно между бордър коли и улична превъзходна. Кученцета едвам вървяха. Но много хора са си ги купили и само чакат да стане голямо за да роди поне един път. Дори ще се хвалят какъв прекрасен пинчер имат!