Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2012 - 08:30 PM

Ама вие сте страшни хора ... Някой пише нещо позитивно (в случая аз) и вместо да погледнете от добрата страна, веднага гледате за какво да се закопчите за да се поддържа интригата. Аз никъде не виждам Навар да е казал, че са занимава само с родословни кучета. Отделно ако сте били поне малко заинтересовани щяхте до сега да сте намерили всичко за Него, с какво се занимава, какви кучета предлага и тн... ама дручко си е да се правим на форумни лъвове и да се чепкаме за щяло и нещяло.
Има случаи в които кучета с дефекти се продават, като кола на старо, само и само да се отърват от тях (за такива с родословия говоря). И случаи в които майката е с видими проблеми със задните крака, но това не пречи да се развъжда и кучетата да получават родословия и да се продават за маса пари, след което куче от същото кучило остава 2 пъти по-ниско от стандарта на породата. Ама айде де ... нали са с родословия, гаранция, че кучетата са качествени!!!

#82 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2012 - 08:37 PM

Показване на мнениетоLiutenicza, в 28 August 2012 - 08:30 PM, написа:

Някой пише нещо позитивно (в случая аз) и вместо да погледнете от добрата страна, веднага гледате за какво да се закопчите за да се поддържа интригата. Аз никъде не виждам Навар да е казал, че са занимава само с родословни кучета.

Ами аз пък видях къде го написа.
И това за позитивното ... за вас позитивно, за мен - само едно парченце от пъзела. Каква интрига? Я да ми кажете какво интригантско написах? Не ми е работа да проучвам личността на някого си, еле па на Него с главна буква, чета какво се пише по темите. Пъзелът горе-долу се подреди.

#83 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 28 August 2012 - 08:55 PM

ами интригантско си е ама тоя кво прайл ама там кво бил написъл "оу ще ме продаде" и драматизираш и преекспонираш израза му. айде стегни се малко вече. това е несериозно все едно живеете във форума.
User's Signature

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 09:52 PM

Не, младши.
Аз си имам някои принципни позиции.
За мен човек, който посредничи на всякакви типове безогледно размножаване, внасяне, търговия, е безпринципен човек.
Няма нищо интригантско в тази позиция. И всеки път като ми попадне някой такъв хубавец, ще реагирам по същия начин.
Подобни казуси не оставям лесно намира. Не държа всеки да е съгласен с мен, но нека темичките поседят малко отгоре, хубавичко да ги видят повече хора.
Не драматизирам и не преекспонирам. Иронизирам.

#85 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 10:01 PM

Показване на мнениетоLiutenicza, в 28 August 2012 - 08:30 PM, написа:

Отделно ако сте били поне малко заинтересовани щяхте до сега да сте намерили всичко за Него, с какво се занимава, какви кучета предлага и тн... ама дручко си е да се правим на форумни лъвове и да се чепкаме за щяло и нещяло.

Че аз да не съм полицай, че да разследвам navar?! Или който и да било от форума. За какво ми е да го разследвам?! Нали всички сте за свободното слово, бе?! Какво не ви устройва? Че някой има принципна позиция и я защитава, а вие издъхвате, защото се обяснявате на емоционално ниво? Че защо трябва да ви спестяват някои истини?! Да не сте 2-годишни хлапета, че да ви обясняват за щъркелите и бебетата?! Нали уж това е форум? Или и вие страдате от онази мания всички да ви харесват и да ви приемат позитивно, еймиии ... няма да може. Нито във виртуалната реалност, нито в самата реалност няма как всички да сме на едно мнение особено когато иде реч за проблем, който засяга всички. Защото никой от нас не иска да се разхожда между глутници колкото и да обича кучетата.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#86 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 August 2012 - 10:15 PM

безогледно се размножава по улиците,в селата и по махалите-аз нищо не размножавам, и масово кучетата отиват по пазари...според вас ,е добро когато някой( като вас) намери дом на куче без родословие,целия форум е залят с това..но ако някой(като мен) намери дом на куче без родословие,без значение дали някой ще го купи,или ще го осинови,или ще си плати транспорта-става нещо лошо...значи ако аз познавам отговорен стопанин,който е готов да осинови,или да купи куче е лошо..по добрия вариант е да отидат на улицата,или на пазара- ипосле да мрънкаме колко много бездомни има..съжалявам-ако аз мога да дам добър дом ,дори на едно неродословно куче-без значение дали някой ще го купи,ще го измъкнем от приют,или ще го вземем от някой който вече не може да го гледа -ще го направя ,без значение от мнението на форумните герои..по добре аз да го намеря на познат,отколкото той да го купи от обява( както се е случило).. и забележете-аз нищо не продавам в случая..моите кучета не се продават..всъщност има едно за продаване ,за него стана дума в друга тема..но много любители на клубни кучета,ама хич не им се дават 1500 Е.. да не говорим че в случая до взимане на куче не се е стигнало,и ако един посредник знае на кого намира куче,на пазара се продават на който дойде,,и после пак моя имейл се задръства със съобщения "можеш ли да помогнеш"..мога,и го правя постоянно..съжалявам ,но аз не съм идеалист,не получавам субсидии и дарения,нямам открита банкова сметка,не прося постоянно кинти за тва или онва куче-справям се сам с тях без значение дали е от махленска скачка или младия шампион на България за миналата година - и ако някой ме потърси ,щот видиш ли в монтана някой подарява ротвайлер,или продава такъв,и аз трябва да отида да го взема за някого,щот иначе отива я в приют,я на улицата,я със сачми в главата-това струва някакви пари на този който иска кучето..защото ,мили мои всяка година аз се запознавамс поне 30-40 кучета ,на които се търси дом,за съжаление не мога да помогна на всички..имам слабост към една порода ,и гледам да помогна на нейните представители и подобни..а как и защо го правя-ако нарушавам някой закон-има прокуратура,сезирайте я ..

#87 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 10:21 PM

Ей , ама вие като майка Тереза за кучетата .Ако дори малко от това което сте писали е вярно , супер , но ако са просто празни приказки и оправдания ...Не знам колко трябва да струва такъв вид услуга - посредничество , но при проблем с кучето / все пак е живо същество , не стока / - каква гаранция бихте дали ? Ако бяхте наясно щяхте да знаете за договорите които се сключват между развъдчик и собственик , има кучета които струват от 2 000 евро - на горе .Кой ще иска просто да хвърли там едни пари на масата и грабвай песа и бегай ..Вашата гаранция каква е ? Ако примерно аз искам да ми съдействате за куче , как ще прецените кой развъдник е по добър , с по добри постижения , екземпляри .Всяка порода е различна и изисква не само добри познания , но и следене на клубни изложби и др..

#88 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 10:38 PM

navar никой не е оспорил помощта ти при осиновяванията, поне аз не прочетох никъде такова нещо. Ама ти като Б.Б. - пожарникарската. Някой имал проблем и понеже видиш ли щяло кучето да отиде в приют или не знам си какво дай да помогнем на безмозъчника дето го е произвел! Има ли значение дали кучето се продава или подарява?! Така и така онзи, дето си е поснал кучката да роди без да се интересува от правила и закони никога няма да разбере, че върши нещо, което влияе на останалите след като има такива невероятни ангели-хранители като теб. Не знаех, че точно на теб трябва да се обясняват понятия като "принципна позиция"! Това означава, че не може да се помага на всички, дори и да имаш тази възможност. Трябва да се помага на онези, които разбират грешката и които няма да я повторят или поне не целенасочено. Иначе просто помагаш на фермерите и идиотите. Само не ми говори сега за хуманност щото вече искрено ще ме разсмееш, моля те! Всички сме много хуманни! Това го знаем! Дай да не си говорим глупости, а да се опитаме да обясним защо си струва помощта да се осъществява на определен принцип! На кого реално помагаш по този начин? На теб, на ситуацията, на породата, която обичаш? На кого точно?
А да не говорим, че съм запозната с отрицателното ти отношение към кастрацията. Демек ти и тези, неродословните, безпринципно развъдените пак не ги предлагаш / даваш кастрирани или с такова изискване. За какво точно си говорим тогава?! Ми то и аз знам за няколко кучила на риджбеци без родословия, ама не им ставам посредник. Когато предлагам куче, дори от любимата ми порода имам едно-единствено условие: Ако кучето е без родословие - задължителна кастрация и не ме интересуват други предложения или не се захващам изобщо. Ти срещу какво ги предлагаш, че да си говорим за това кой какъв герой е и за какво се бори?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#89 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 10:39 PM

Честно, не ми беше хрумнало, че ако някой си продаде кучетата на пазара и ако си ги продаде през теб тъй драматично обръща нещата. Ще си го запиша някъде.

#90 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 10:58 PM

Показване на мнениетоmil_, в 28 August 2012 - 10:39 PM, написа:

Честно, не ми беше хрумнало, че ако някой си продаде кучетата на пазара и ако си ги продаде през теб тъй драматично обръща нещата. Ще си го запиша някъде.

пиши си каквото искаш,приемай го както искаш-аз не пускам обяви,не намирам кучета на непознати( изключваме клубните)
да има кучета и по повече от 2000 Е,и какво от това?? какво има да преценям аз?? намирам развъдници ,които имат кучила и с които имамконтакт,представям ги на клиента,обсъждаме всички за и против..клиента си избира кучето,освен ако изрично не ме е упълномощил аз да направя това...вие като си купуват екъща през агенция ,кой ви избира къщата ?? брокера или вие..и каква отговорност носи брокера за къщата ви след като сте я купили??

#91 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 11:00 PM

що бе деси,аз обичам да се разхождам между глутница и си направих моя..но не мрънкам че видиш ли ми е тежко да се грижа за тях-намерил съм начин ,нито на мен нито на тях ни е леко ,но е забавно..

#92 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 11:59 AM

Всъщност, ако някой за пръв път си купува куче човек като навар, който познава дадена порода просто е задължителен придружител да му помогне в избора на кутре, за да е сигурен, че ще избере нещо добро тъй като неговата преценка е на човек който познава добре породата.
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 02:19 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 29 August 2012 - 11:59 AM, написа:

Всъщност, ако някой за пръв път си купува куче човек като навар, който познава дадена порода просто е задължителен придружител да му помогне в избора на кутре, за да е сигурен, че ще избере нещо добро тъй като неговата преценка е на човек който познава добре породата.

:ba_025:

#94 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 08:09 AM

То наистина голям % от хора правят грешки при избора на куче ,що да няма агенции за " избери си подходящо куче" Тогава може би помалко ще има хора които се отказват от свойте любимци. Хора трябва да се образоват .
и ако някой наистина може да организира тая услуга ,няма лошо.Само че човек трябва да има способности да переубеди хора в това че правят грешен избор.

#95 Guest_navar_*

Публикувано: 30 August 2012 - 11:37 AM

и това се налага..хора,които искаха смъф,в момента са горди собственици на померан..и са доволни,скоро ще му бъде първата изложба ...

#96 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 10:02 PM

Показване на мнениетоLiutenicza, в 28 August 2012 - 01:43 PM, написа:

Преди няколко месеца един приятел ме запозна с Навар. Идеята беше да ми помогне с намирането на хубаво неродословно ротвайлерче. Оказа се, че трябва да чакам 1 месец, защото тогава знаеше само за 1 кучило в Северна България
Това сериозно ли ? Да посредничи за "хубаво неродословно ротвайлерче"? И чак да чакате за кучило неродословни ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#97 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 06:38 AM

Вие в кой свят и държава живеете ? Като се разкарвате из улиците какъв е процента на родословни кучета, които срещате ? Или в най-близкия парк ? А като се разкарвате какъв е процента на хората облечени в маркови дрехи и обувки ??? Все ми се струва, че живеем в България и не всеки може да си позволи Хубаво родословно куче и само не започвайте пак как едно такова излизало от развъдника на 3 месеца ... с всичките ваксиини, чипирано .. захранвано с космическа храна и същите пари се давали за едно неродословно, което се взимало на 45 дена .. пълна глупост. В парка където ходя да си играем, кучетата с родословие са 1 на 30 .... на гребната, където се разкарваме са сигурно 1 на 50 ... горе-долу същата статистика и за хората носещи маркови дрехи. Въпрос на избор и финансова възможност е дали ще подпомагаш фирмата АдиБас в някое турско селце или реномираните Адидас. В България стандарта на живот като стане като на Италия, Франция или Германия и като не се налага да давам 3 заплати за МАРКОВО куче, а само половин заплата, тогава с удоволствие бих си взел ЧИСТОПОРОДНО куче.

#98 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 07:29 AM

Моля ви спрете да сравнявате кучетата (с родословие или без) с телефони, телевизори и дрехи. Тия примери са неудачни. :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 07:44 AM

Каквото и да е сравнението ще е винаги неуместно .... но става ли въпрос за пари и за покупко-продажба, винаги има Продукт (стока) и в зависимост от това колко е качествен и колко труд и средства са вложени в него, то и крайната цена е различна. Като искам да е по-ефтино ... ще имам продукт с дефекти и не толкова качествен.

#100 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 12:12 PM

Показване на мнениетоLiutenicza, в 31 August 2012 - 06:38 AM, написа:

Вие в кой свят и държава живеете ? Като се разкарвате из улиците какъв е процента на родословни кучета, които срещате ? Или в най-близкия парк ? А като се разкарвате какъв е процента на хората облечени в маркови дрехи и обувки ??? Все ми се струва, че живеем в България и не всеки може да си позволи Хубаво родословно куче и само не започвайте пак как едно такова излизало от развъдника на 3 месеца ... с всичките ваксиини, чипирано .. захранвано с космическа храна и същите пари се давали за едно неродословно, което се взимало на 45 дена .. пълна глупост. В парка където ходя да си играем, кучетата с родословие са 1 на 30 .... на гребната, където се разкарваме са сигурно 1 на 50 ... горе-долу същата статистика и за хората носещи маркови дрехи. Въпрос на избор и финансова възможност е дали ще подпомагаш фирмата АдиБас в някое турско селце или реномираните Адидас. В България стандарта на живот като стане като на Италия, Франция или Германия и като не се налага да давам 3 заплати за МАРКОВО куче, а само половин заплата, тогава с удоволствие бих си взел ЧИСТОПОРОДНО куче.

По точно вие в кой свят живеете за да намирате това съседско развъждане за правилно. Защо трябва да се примирим с това? Това е българското мислене и манталитет - защо да давам толкова пари, като мога да си взема на половин цена от зоомагазин, борса, обява да си го обичам. За мен не е важно да има родословие, а да е домашен любимец. А здравето не е ли важно за вас, или просто ще си купите ново куче пак от зоомагазин ако нещо стане с това. Само се разваля породата по този начин, както стана и с пекинезите, и още и още ги унищожават. Затова има 30 килограмови кокери и 5 килограмови пинчери. На скоро по улицата в банско където бях на почивка, видях кученца почти току що прогледнали още със сини очи които се продаваха на земята разпръснати големи колкото възрастен пекинез, кремави и чисто черни и бели по сто и петдесет лева за чистокръвни сибирски пинчери. С майка поне 20 килограмово дългокосместо куче приличащо на нещо средно между бордър коли и улична превъзходна. Кученцета едвам вървяха. Но много хора са си ги купили и само чакат да стане голямо за да роди поне един път. Дори ще се хвалят какъв прекрасен пинчер имат!

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни