Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#201 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 September 2012 - 08:05 PM

Ммм .... не съм съгласна Мил, но ... отиваме във философско-религиозната сфера и .... някак ... можем и сами да си я дискутираме тази тема, без да ни четат всички . :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#202 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 September 2012 - 08:54 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 03 September 2012 - 10:23 AM, написа:

Напротив знам, но повечето са захвърлени след дълго експлоатирани за боеве и съответно са агресивни и малцина хора биха могли да ги осиновят.

Няма такова нещо . Експлоатираните за боеве кучета рядко попадат при нас. Не за друго, а защото боклуците си ги довършват сами. Малкото такива кучета, които сме имали даваме страшно трудно, обикновено си остават вечно наши.
Мнозинството питове, които предлагаме за осиновяване не са участвали в боеве. Но ти би трябвало да знаеш това, гледам че четеш форума ни.

п.п. Пинг понг ,това ,дето твоя приятел ти го показва в тетрадката като предци, не е за хвалене . Чудесно знам за Бг странните развъждания на питове по такива записки. Трагедия е -еди кой си по еди кой си ,ау ,оу ,ма еди кой не би могъл да участва , щото умрял примерно преди 10 години , разбира се - ROM (с извинение) ...и пр. Тайни , загадки и - лъжи.
Но дори и да предположа ,че твоят приятел е читав, записва си в тетрадката чинно , то той откъде е сигурен, че това, дето си го записва е така, щото по цялата верига
записващи ......
Да не говорим ,че развъждането е не да направиш скачка на А с Б ,а да знаеш ЗАЩО ТОЧНО ТЕЗИ две кучета .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#203 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 03 September 2012 - 09:45 PM

Показване на мнениетоmil_, в 03 September 2012 - 07:51 PM, написа:

Тя саможертвата никога не може да е масова, затова модата ще свърши много по-добра работа. Ако се саможертват проповедниците, де, да проповядват мода вместо саможертва :re_037:

Модата за мен означава да следваш нещо, което е "насадено" от някого по един или друг начин. Вярно е, че в случая ще свърши много по-добра работа и всеки ще е щастлив, без да се чувства "прекаран" че, видиш ли, нещо трябва да жертва.

Аз обаче си мечтая за хора осъзнати, които размишлавяйки, стигат до определени изводи и постъпват по определен начин. Ако можеше повече хора да се осъзнаят и да достигнат до извода, че целта на живота не е да консумираш и задоволяваш основно свои потребности, на всякакви нива и сфери в живота ...

Деси, моля те, ако имаш аргументи против мои виждания, излагай аргументи, а не безсмислени подхвърлени фрази. Не ме засяга нищо, което би било насочено срещу мен като личност :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#204 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 September 2012 - 09:54 PM

Показване на мнениетоwind, в 03 September 2012 - 09:45 PM, написа:

Деси, моля те, ако имаш аргументи против мои виждания, излагай аргументи, а не безсмислени подхвърлени фрази. Не ме засяга нищо, което би било насочено срещу мен като личност :)

Ти къде видя лично срещу теб нещо? Аз през цялото време оспорвам мненията ти, а не теб. Дали го разбираш си е друг въпрос. Оспорвам начина на анализиране на ситуацията и оттам направените изводи. Това, че показвам определена ирония е резултат от реакцията към мнението ти, не към личността ти. В дискусии като тази, утопиите са най-неподходящата идея в подкрепа на каквато и да било кауза.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#205 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2012 - 10:09 PM

Показване на мнениетоwind, в 03 September 2012 - 09:45 PM, написа:

Модата за мен означава да следваш нещо, което е "насадено" от някого по един или друг начин.

ако смея да довърша, ... да си го припознал по един или друг начин.
Никой не може да ме накара да нося гащи с увиснало дъно, ако не съм ги припознала като вероятна дреха.

#206 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 03 September 2012 - 10:57 PM

Хи хи, само че аз като мразя панталони с ниски талии и искам да си купя "нормален" според мен такъв, или трябва да загубя много време да търся, или да си купя "модерен" :md_064:

Спирам вече, казах, каквото исках :md_064:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#207 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2012 - 10:59 PM

Показване на мнениетоwind, в 03 September 2012 - 10:57 PM, написа:

Хи хи, само че аз като мразя панталони с ниски талии и искам да си купя "нормален" според мен такъв, или трябва да загубя много време да търся, или да си купя "модерен" :md_064:

Права си, точно така се получава :md_064: Нормалните неща изискват все по-голямо усилие. Предлагането на ненормални е неустоимо.

#208 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 September 2012 - 11:54 PM

Показване на мнениетоagalina, в 03 September 2012 - 08:54 PM, написа:

п.п. Пинг понг ,това ,дето твоя приятел ти го показва в тетрадката като предци, не е за хвалене . Чудесно знам за Бг странните развъждания на питове по такива записки. Трагедия е -еди кой си по еди кой си ,ау ,оу ,ма еди кой не би могъл да участва , щото умрял примерно преди 10 години , разбира се - ROM (с извинение) ...и пр. Тайни , загадки и - лъжи.
Но дори и да предположа ,че твоят приятел е читав, записва си в тетрадката чинно , то той откъде е сигурен, че това, дето си го записва е така, щото по цялата верига
записващи ......
Да не говорим ,че развъждането е не да направиш скачка на А с Б ,а да знаеш ЗАЩО ТОЧНО ТЕЗИ две кучета .

Казах чв човека ми показа списъка след като вече бях купил кучето така че не е било рекламен трик :zb_050: .Аз и без това тогава и не разбирах много какво точно ми показва.
Ама понеже викаш тайни загатки и лъжи , да те питам ако си зема родословно куче с документи от БРФК кой може да ми гарантира че всичко е вярно , като знам как се подпрявят и направо фабрикуеат родословия :xg_131: ?

П.С. Айде ако искаш да си говорим за други породи щото твоите познания (както и на повечето пишещи тук) за питбула са толкова нищожни че не може да се направи смислена дискусия :rc_036:

#209 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 12:44 PM

Цитат

Продавам риджбрадори на 40 дена
Качена снимка Продавам риджбрадори на 40 дена

Цена: 500 лв.
Продавам риджбрадори на 40 дена. Майка - родезийски риджбек, баща - червен лабрадор. Цена 500 лева. Кученцата са много красиви - тъмно шоколадово - лилави на цвят. Притежават най - добрите качества от двамата родители. За първи път в България! Новата порода съчетава мекият и игрив характер на лабрадора подходящ за семейства с деца и самоотвержените качества на отличен и самоотвержен пазач на родезийския риджбек. На 40 дена кученцата тежат около 3 кг. Повече снимки на facebook.com/media

Тези също са чисткръвни...нали така, знаем хем мама, хем, че и тате. Също и без родословие. ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#210 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 September 2012 - 12:54 PM

ПОМОООООООООООООООООООООООЩЩЩЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ed_142: :huh: :zz_217: :zz_217: :zz_217:
User's Signature

#211 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 03:08 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 13 September 2012 - 12:44 PM, написа:

Цитат

Продавам риджбрадори на 40 дена
Качена снимка Продавам риджбрадори на 40 дена

Цена: 500 лв.
Продавам риджбрадори на 40 дена. Майка - родезийски риджбек, баща - червен лабрадор. Цена 500 лева. Кученцата са много красиви - тъмно шоколадово - лилави на цвят. Притежават най - добрите качества от двамата родители. За първи път в България! Новата порода съчетава мекият и игрив характер на лабрадора подходящ за семейства с деца и самоотвержените качества на отличен и самоотвержен пазач на родезийския риджбек. На 40 дена кученцата тежат около 3 кг. Повече снимки на facebook.com/media

Тези също са чисткръвни...нали така, знаем хем мама, хем, че и тате. Също и без родословие. ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ!

Защо хазяина не чифтосваме с някой маймун ,тъмън нова нация измъслиме.

#212 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 07:17 PM

И рече Господ и на земята т.е. в България да няма никакви кучета освен родословни такива с кетапи фалшиви и то от БРФК защото треба да има някой който да цуца париците на всички развъдчици , а те пък извинявайки се с това :dog: да цуцат нашите парички по този начин. :dog: :ab_041: :af_089:

#213 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2012 - 08:49 PM

Показване на мнениетоmarinov, в 14 September 2012 - 07:17 PM, написа:

дрън дрън дрън

Драги ....има достатъчно , предостатъчно многопородни кучета по улицата. А в приютите има достатъчно модерно породо-подобни.
И как разбрахме, че ще вземат еди къв си характер от родителите, като пра-родителите са НЕясни.??

Ти аджеба за к'во се бориш?!?

#214 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 09:17 PM

Аз драга още не се боря.Просто си убивам манията да имам и гледам свое собствено куче -нямам място да гледам такова, като чета този форум.Капише? :flagbg:

#215 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 12:30 AM

Показване на мнениетоdiadra, в 14 September 2012 - 08:49 PM, написа:

Драги ....има достатъчно , предостатъчно многопородни кучета по улицата. А в приютите има достатъчно модерно породо-подобни.
И как разбрахме, че ще вземат еди къв си характер от родителите, като пра-родителите са НЕясни.??

A такаааа ! И аз тва исках да питам.
Ти как ще разбереш че кучето ти ще вземе еди каккъв си характер като е НЕясно дали този характер го има в самите родители(а не в прародителите)?
Ако например искам куче за пазач и си взема родословен РОТ , от каде мога да разбера че татко му има харктер за охранител?
Сигурно по равномерния тръс с който обикаля из ринга ? Или трябва да се доверя на това дето пише в стандарта?
Щото в стандартите на породите точно както са описани окраската и външния вид ,така е описан и характера и според мен ако характера не е като в стандарта кучето трябва да е брак. Ама по ваще възвишени изложби никой не го интересува дали кучето става за нещо или не!
Важното е да е по последния моден стандарт и родословието да е пълно с разни титли

#216 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2012 - 09:05 AM

Цитат

стандартите на породите точно както са описани окраската и външния вид ,така е описан и характера

Факт! И поради тази причина, за работните породи има работни изпитания! Това и детайли тук.

#217 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 10:28 AM

Я ми кажи колко от изложбените шампиони правят тест на характера?
И ако броиме това IPO за истински тест виж , какаво се пише в линка който самата ти ми прати:

Показване на мнениетоmik, в 09 September 2012 - 01:46 PM, написа:

Показване на мнениетоblackburn, в 02 September 2012 - 08:13 PM, написа:

Привет,това са резултатите от таз годишния зигер в Улм-2012г.:
МЪЖКИ:
VA 1 1142 Remo vom Fichtenschlag - 3 / 3
VA 2 1191 Nino von Tronje - 3 / 4
VA 3 1102 Paer vom Hasenborn - 3 / 3
VA 4 1187 Quattro von der Partnachklamm - 3 / 3
VA 5 1197 Ustinov vom Römerland - 3 / 3
VA 6 1182 Mentos vom Osterberger-Land - 5 / 5
VA 7 1089 Sultan von der Jahnhöhe - 3 / 3
VA 8 1198 Hagadahls Figo - 3 / 3
VA 9 1248 Labo vom Schollweiher - 3 / 3
VA 10 1001 Chacco von der Freiheit Westerholt - 5 / 5
VA 11 1013 Etoo aus Wattenscheid - 3 / 3
VA 12 1107 Omen v. Radhaus - 4 / 3
VA 13 1159 Yankee vom Feuermelder - 3 / 3
VA 14 1085 Enosch v. Amasis - 5 / 5

Изключително тъжен е факта, че кучетата в таз годишният " елит " са такива които са получили изключително и предимно минималният брой точки на теста за характер ( TSB ) . С оценка под 3 /3 кучето не би могло да продължи участието си в BSZS !!! Обърнете внимание на теста за характер при следните кучета : VA1 , VA2 , VA3 , VA7 , VA11 .... още по - тъжно е , че се наблюдава едно явно унаследено ниско ниво на т.н. TSB anlagen (един вид работни заложби ) при Немските овчарки и жив пример са за това бащата VA 3 1102 Paer vom Hasenborn - 3 / 3 и неговият син VA 11 1013 Etoo aus Wattenscheid - 3 / 3 чието представяне на миналогодишният Зигер за жалост не беше по-добро от това тук .
Представянето на VA 7 1089 Sultan von der Jahnhöhe - 3 / 3 в
ероятно дори не е нужно да коментирам , то се вижда каквото трябва да се види ... тъжното е , че наблюдавайки темповете с които се използват тези кучета за разплод не ми се мисли какво ще е състоянието на работните качества след няколко години . Тъжното е , че малкото българи които могат да си позволят да заплождат женските си кучета в чужбина никога не взимат под внимание И работните качества на разплодниците .
Естествено след това винаги се намират хиляди причини за ниското качество на поколението им , за лошият им нрав и мек характер .

Силно се надявам сред заплодите на нашенци тази и идната година да има поне един който да улучи правилната комбинация взимайки в предвид не само кармазЪ цвета , кривите патешки задни крайници и гърбицата като при едногърба камила .

Прилагам тъжно видео с теста за характер при " елита " : My link

:mg_062:

#218 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 03:38 PM

рИДЖБРАДОРИТЕ И АЗ ГИ ВИДЯХ.УЖАС! Съжалявам, за главните букви ама бива, бива....простотия.

#219 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 03:39 PM

...

#220 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 03:42 PM

...