Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#361 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 September 2012 - 09:43 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 September 2012 - 02:55 PM, написа:

На повечето кучепритежатели им е забранено да имат кучета, защото и те самите не знаят защо са ги взели.

Атакааа ! А ще ми отговороиш ли драга ми Фурия ТИ защо си си взела куче?
Защото аз знам защо съм взимал кучета и как съм се разочеровал от родословни кучета!

Ще разкажа нн кратко малко от горчивия ми опит.
Част работата ми се състои в охрана на индустриялни и земеделски обекти и складове . За един склад взех две кутрета от работна охранителна порода . При покупката на палетата документите които ми дадоха от лицензирания развъдник тежаха колкото самите кутрета. Братчетата бяха отгледани в перфектни услвия .
След около две години от същия скалд се обадиха да съобщят за пробив и липса на матеряли които са на съхранение.
Навеса от който имаше липси беше точно в територията на двете кучета за които говоря , а освен това от горе имаше охранителна камера която зписва всичко. Когато пуснах записа останах доста разочарован .
На записа се вижда как един човек изрязва металната ограда. Кучетата се приближават и започват да лаят. След малко оня влиза в заграденото място , а кучетата отстъпват назад . Едното започва да върти опашка с наведена глава и да се умилква а другото джавка на безопасно растояние.
След малко влиза втори крадец с работническа количка . подава количката на първия и докато оня товари матеряла втория замахва и тропва с крак към "по-агресивния" пес." Великия родослвен охранител" побягна и излезе от обсега на камерите а другия стоеше и гледаше умно. Крадците направиха няколко курса с количката и си тръгнаха.
Не ми казвайте че всичко е до възпитание защото същите тези охранители гледат и възпитават по същия начин още три кучета и всичките се справят перфектно с работата си.
Нарочно не споменавам породата защото след този случай дадох едното куче на човека който ме заведе в този равъдник и сега съшия пес печели награди по излижби :rc_036:

#362 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 September 2012 - 10:20 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 September 2012 - 06:51 PM, написа:

Лабрадорка с родословие и ЧАУ-ЧАУ в Богров:
http://arsofia.com/b...oite-spasiteli/

По въпроса, че в приютите и по улиците нямало родословни кучета.
Просто не сме го приемали за факт, щото е нямало кой да го "документира". Най-вероятно и по вериги в дворове са завършвали, при това раждащи.
Хората са си хора - мине ли им "мерака", "спасение" дебне отвсякъде ...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#363 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 September 2012 - 12:03 PM

Старата песен на нов глас. Никой не е казвал че ги няма родословните кучета натирини. Казваме че това са единици, изолирани случаи, които не допринасят за наплива. Допринасят породоподобни, резултати от махленски скачки. И в Сащ и в Русия се толерира пъпи-милове, там хората са разбити на породни команди по спасяване на кучета, които са изоставяни и породисти от развъдник и там са единици и не са фатална бройка. А за помощ масово към командите се обръщат хора, които сда намерили или хванали породоподобни.

Брех, да му се не види, колко още трябва да преливаме от пусто в празно и да повтаряме очевАдни неща?

Пинпонг,
Аз съм кучкарка от дете бре човек, вече не мога без кучета, това един нормален стопанин напълно го разбира:-)))Мама донесе първото ни помиярче преди повече от 30 години и от тогава кучкарлъка си ми е диагноза:-))) А за обектните кучета дето джафкат зад оградата - друга тема. НОК-подобен, на който сега търсим дом, също лае зад оградата, но като вляза вътре - отстъпва и върти опашката - не е обучен да хапе, никога не е бил обучаван, така че защо да го прави? Един самоуверен човек, знаещ как да се държи с кучета, може и глутница да разпръсне, камо ли един пес, не знаещ какво да прави. Това е синдрома на оградата, описан още от Лоренц.

Изобщо, да се уповава на куче като панацея от крадци в нашето време е адски наивно, нас ни ошушкаха докато спяхме в апартамента на пети етаж, докато проследиха кучето да е затворено на балкона, а моя змей хапе, атакува без да джафка. Пък вие за склад ми говорите. Достатъчно е да им подхвърлят месо с упояваща паста и влизай колкото си щеш.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#364 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 01:18 PM

Furia,

вече ми е забавно. :md_064:

Аз поне осъзнах, че няма смисъл да пиша - който е схванал за какво говоря, е схванал (ако например аз преди 6 години си бях купила родословно хъски, как този факт щеше да промени ситуацията за нашия Рекс, безпороден, да има дом, ако предпочитах да си задоволя желанието за порода? Да вметна, не, не харесвам безпородните повече от породистите, но пък не мога да кажа и обратното, вече. А на който не му пука дали бездомните ще си намират домове - да му кажа защо България скоро няма да разреши този обществен проблем - щото на повечето хора, вкл. управляващи, не им пука :)).

Ти обаче не знам дали осъзнаваш, че настояването да се купуват родословни вместо породоподобни няма да доведе доникъде. Безсъвестен човек, който си купи куче откъдето и да е, и ще си го размножава, и ще си го захвърли накрая. Нали не смяташ, че ако изведнъж всички хора, които искат да имат куче, купуват САМО родословни, то ей така всички ще спазват изисквания за неразвъждане, добро гледане и няма да се оттърват след време от кучето заради бебе, косми и др.? (Ако ми кажеш, че развъдчиците подбират само отговорни стопани, не. Нали има не толкова добросъвестни развъдчици, те ще продават на всякакви стопани, кучета с родословие).

Въпросът винаги е до човека. А на този етап хората в България като мнозинство още не сме достатъчно осъзнати, за да заслужаваме да имаме кучета :md_064: , но ... имаме, факт и ... проблем.
Моето единствено желание е да подам просто една различна от масовата гледна точка, за да може да се МИСЛИ и осъзнава ... има ли ги тези качества, проблемите ще се решават ... (ако не ми вярваш, погледни текста под снимката на профила ми - не съм променяла от самото начало :md_064: - постоянна съм )
User's Signature

#365 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 September 2012 - 01:27 PM

Мнооогооооооо е забавно да се чудим със съседите къде да го дадем НОКподобен от склада. Ама да се спукаш от смях колко е весело. Хихи, хаха.
Този пес е един от 11 в кучилото, женската бе заплодена от стопанина с великата мотивация "да остави едно за себе си" , другите ги раздаде на шуро и на баджи, а тоя го домъкна на склада, където работеше като пазач. Дойде кризата, фирмата фалира, съкратиха работниците, пазача си замина, кучето остана. И този човек, който е произвел никому ненужен кучешки живот дори не е наминал нито веднъж да види това животно живо ли е въобще.
И това е навсякъде, навсякъде така. Хич не ми е смешно, защото домашно куче на улицата няма да оцелее. Ето откъде идва злината, ето тук е огромната беда - махленските скачки. Ето за тях само санкции и рестрикции.

Така че оставете чистопородно развъждане на мира, видяли изолирани няколко случаи и дай да забраним развъждането.
User's Signature

#366 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 01:53 PM

хехе, аз си знам колко ми е забавно с десетки кучета, чийто живот се е появил по подобен на описания от теб начин, само дето някои от тях и на улицата са родени, не в къщи.
Но нали според теб улично куче не може да бъде домашен любимец компаньон, затова и не намирам кой да ги вземе да ги гледа отговорно и с любов, и с разходки, и с обучение тезе бездомници. И си се забавлявам с тях у дома, в момента имам към 20 такива кучета и знаеш ли колко ми е забавно, всеки ден, че и си плащам за забавата :)

Но ти като си против забраната за чистопородно развъждане (не знам кой я забранява, всъщност), защо тогава налагаш идеи за забрана на притежаване на куче, например, нещо такова, доколкото си спомням.

Хайде, аз отивам да се забавлявам с бездомниците сега...
User's Signature

#367 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 02:06 PM

Санкции и рестрикции за махленските скачки си трябват, под тази графа попадат и пъпи-милове и зоо- борси. Живяла съм в тази система и съм я виждала как работи: който искаше куче си взимаше от улицата, който искаше порода - заставаше на опашка в клуба и чакаше колкото е необходимо. Ние като деца с помиярчета адски завиждахме на съучениците със породисти кучета. Едри породи задължително минаваха елементарно ОКД (общ курс дресура), в обществото не цареше кучефобната истерия, както сега, защото се знаеше че породисто куче е възпитано. Имаше висока кинологическа култура, защото с развъждането не се захващаха случайни хора и под егидата на държавата не се въдеха един господ знае какво. Кучетата от различни породи не бяха леснодостъпни, и това се отразяваше на обществото само положително.
И да, аз твърдя че дворно куче при смяна на стопани не става за компаньон на 100% в апартамент, че и възрастно, че и в семейство с деца... и е престъпление да Се льжат хората че тази душичка ще ти се отблагодари, ако го вземеш. Това е животно, за Бога, с инстинктите си, с реакциите си. А да не говорим пък ако има тежък живот в анамнеза и лоша наследственност... Вместо задомяване такава беля може да стане, че не ми се говори. Ако не знаеш, има случаи с потомствени уличници които се обесват, като са вързани и се опитват да прескочат оградата. Трябва внимателно да се подбират нови стопани на пореден натирен, а не само и само да го задомиш, колкото да се отбие номера.
User's Signature

#368 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 02:40 PM

Показване на мнениетоПинпонг, в 25 September 2012 - 09:43 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 September 2012 - 02:55 PM, написа:

На повечето кучепритежатели им е забранено да имат кучета, защото и те самите не знаят защо са ги взели.

Атакааа ! А ще ми отговороиш ли драга ми Фурия ТИ защо си си взела куче?
Защото аз знам защо съм взимал кучета и как съм се разочеровал от родословни кучета!

Ще разкажа нн кратко малко от горчивия ми опит.
кладЧаст работата ми се състои в охрана на индустриялни и земеделски обекти и сове . За един склад взех две кутрета от работна охранителна порода . При покупката на палетата документите които ми дадоха от лицензирания развъдник тежаха колкото самите кутрета. Братчетата бяха отгледани в перфектни услвия .
След около две години от същия скалд се обадиха да съобщят за пробив и липса на матеряли които са на съхранение.
Навеса от който имаше липси беше точно в територията на двете кучета за които говоря , а освен това от горе имаше охранителна камера която зписва всичко. Когато пуснах записа останах доста разочарован .
На записа се вижда как един човек изрязва металната ограда. Кучетата се приближават и започват да лаят. След малко оня влиза в заграденото място , а кучетата отстъпват назад . Едното започва да върти опашка с наведена глава и да се умилква а другото джавка на безопасно растояние.
След малко влиза втори крадец с работническа количка . подава количката на първия и докато оня товари матеряла втория замахва и тропва с крак към "по-агресивния" пес." Великия родослвен охранител" побягна и излезе от обсега на камерите а другия стоеше и гледаше умно. Крадците направиха няколко курса с количката и си тръгнаха.
Не ми казвайте че всичко е до възпитание защото същите тези охранители гледат и възпитават по същия начин още три кучета и всичките се справят перфектно с работата си.
Нарочно не споменавам породата защото след този случай дадох едното куче на човека който ме заведе в този равъдник и сега съшия пес печели награди по излижби Качена снимка

Пинпонг много интересна история обаче къде е ролята на родословието в цялата работа.Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Да попитам ако може откъде взе кучета от работна охранителна порода , Качена снимка Качена снимка Качена снимка интересна класификация на породаКачена снимка

#369 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 03:09 PM

Йером и Фурия , ще отговоря и на двамата:
Както съм написал и по-горе на същия скалд има още три кучета гледани и възпитавани еднакво които се справят перфектно с работата си(ще се опитам да намеря записите от охранитените камери на един случай в същия скалд но с другите кучета). Така че въпроса с обучението отпада.

Ролята на родословията е там че в СТАНДАРТА на тази порода пише че има вродено чуство за охрана , че е борбено и смело и недоверчиво към непознати и т.н. . И това е написно с такава точност с каквато е написано и ръста килограмите разцветката и формите на кучето. Но липсата на тези качества не пречи на изложбените екземпляри да печелят призове , за разлика от някое петънце козинка на грешното място на пример.

Казах че не искам да споделям коя е породата защото същото куче още печели изложби !

Фурия , не знам дали ще те зарадвам или разочаровам , но кучето е много по - сериозна пречка пред крадците от СОТ или някой пенсионер с пищов! И това го знам от опит. Друго за което кучетата помагат много е при охрана на земеделски насъждения когато нивите биват нападани от тълпи озверели роми . В такива ситуацйи водач с сериозно куче може да респектира много повече от няколко въоражени охранителя. :rc_036:

#370 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 03:29 PM

Пинпонг
Сериозно реално работещо обектно куче не ти трябва да плашиш роми или наркоманчета. Достатъчно е да вземеш нещо едро и космато, дето плаши само с вида си. Двете понятия нямат нищо общо. На стария ми адрес на квартирата до нас имаше паркинг и автосервиз. Бичмета с бръснати глави докараха там един питбул и един дого аржентино. Зимата! Наиграли са се тъпите мутри и ги дадоха кучета на паркинга. Ошушкаха ги като стой та гледай - двата песа реагираха единствено на другите кучета (питбула така се засили веднъж към нас с моя змей през оградата, че счупи с главата си кантара на портата, която се отваряше навън) но на хората не реагираха, не.

Човек, не става дума за определена порода, когато говорим за работа. Има кучета които просто не стават за определен вид дейност. Ти трябва да подбираш куче съответно определена задача, а не да заостряш вниманието си върху определена порода. Например, не от всяко голдънче става куче водач, чаткаш ли? Когато търсиш куче за определена цел и задача не може да се надяваш че ще влезеш в мола и ще го вземеш "Ей тоа ми го увийте с панделка".
Търсиш строго определено куче за строго определена задача. Търсиш развъдник, говориш, питаш, обикаляш, анализираш, отсяваш ненужното инфо и клюки. Сменяш породата, ако се налага.
Не става така - дошъл, видял, купил и бъди рахат. Няма такова кино.
User's Signature

#371 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 03:46 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 September 2012 - 03:29 PM, написа:

Пинпонг
Сериозно реално работещо обектно куче не ти трябва да плашиш роми или наркоманчета. Достатъчно е да вземеш нещо едро и космато, дето плаши само с вида си. Двете понятия нямат нищо общо. На стария ми адрес на квартирата до нас имаше паркинг и автосервиз. Бичмета с бръснати глави докараха там един питбул и един дого аржентино. Зимата! Наиграли са се тъпите мутри и ги дадоха кучета на паркинга. Ошушкаха ги като стой та гледай - двата песа реагираха единствено на другите кучета (питбула така се засили веднъж към нас с моя змей през оградата, че счупи с главата си кантара на портата, която се отваряше навън) но на хората не реагираха, не.

Човек, не става дума за определена порода, когато говорим за работа. Има кучета които просто не стават за определен вид дейност. Ти трябва да подбираш куче съответно определена задача, а не да заостряш вниманието си върху определена порода. Например, не от всяко голдънче става куче водач, чаткаш ли? Когато търсиш куче за определена цел и задача не може да се надяваш че ще влезеш в мола и ще го вземеш "Ей тоа ми го увийте с панделка".
Търсиш строго определено куче за строго определена задача. Търсиш развъдник, говориш, питаш, обикаляш, анализираш, отсяваш ненужното инфо и клюки. Сменяш породата, ако се налага.
Не става така - дошъл, видял, купил и бъди рахат. Няма такова кино.

Моля те не ми казвай какво ми трябва защото не си запозната :eg_033: !
Определено ми трябват сериозни кучета , и то по- сериозни от тези които гледам напоследък по тия състезания ИПО и подобни. За пояснение ще ти кажа че тук не става въпрос за роми и наркоманчета които прескачат оградата да вземат нещо на бързо. тук става въпрос за тълпи От 20 ,30 роми с коли и каруци които навлизат в блоковете с насаждения и за секунди сасипват цели декари. А когато бъдат хванати от патрулите на фирмата защитават плячката си с вили тояги и ножове!
Знам че потребителите на този сайт в болшинството са домакини които не свалят розовите очила и това за което говоря им е непонятно, но все пак това е реалния живот

#372 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 04:02 PM

Споко бре човек, дай го по-полека. Ми сменяш развъдчика, сменяш породата и търсиш строго определено куче. Какво значи че от тази порода и този развъдник не си доволен, та дай всички породисти да са под нож? Ти задача ли имаш или на породата ще робуваш?

Цитат

Знам че потребителите на този сайт в болшинството са домакини които не свалят розовите очила и това за което говоря им е непонятно, но все пак това е реалния живот
-гъди гъди, някой май си изпуска нервите, защото към лични обиди прибягват баш когато няма какво повече да се каже по същество:-)))))

Съществуват сума породи, пригодни за задачата, която визираш. Не е задължително да е НОК-БОК, има некомерсиални породи, които чудесно си работят в реална ситуация. Вземи разгледай Черен Руски Териер, кучето на Сталин, КГБ-териер му викат. Ще работи не, а ум да ти зайде. Виж ЮРО - южно-руската овчарка, но те не изглеждат толкова заплашващо, щото са бели - имам го този ефект на цветовъзприятието, хората повече ги е страх от черните кучета. Погледни ризеншнауцер, страхотна порода са и не са на мода особено.
Има избор, стига да знае човек какво иска.

ПС. Не се ядосвай че си случил на брак по психика с кучета от развъдник. Гаранция сто процента никъде я няма - тя е само в гроба, те там гарантирано всички ще сме мъртви:-)))) А при добро стабилно куче 90% обикаляне и търсене му е майката. Да не заляга пред фигуранта, да не бяга подплашено пред тълпата в нужен момент в реална ситуация - такива съкровища се търсят, няма как. Имаш цел и задача - подбираш правилното куче за тази цел. Не обратното.
User's Signature

#373 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 06:08 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 September 2012 - 02:06 PM, написа:

Санкции и рестрикции за махленските скачки си трябват, под тази графа попадат и пъпи-милове и зоо- борси. Живяла съм в тази система и съм я виждала как работи: който искаше куче си взимаше от улицата, който искаше порода - заставаше на опашка в клуба и чакаше колкото е необходимо.

А защо тогава е имало кучета по улиците? Когато е имало и санкции, и рестрикции за махленски скачки и пъпи-милове и зоо-борси? Не би ли трябвало и улични кучета да няма?

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 September 2012 - 02:06 PM, написа:

И да, аз твърдя че дворно куче при смяна на стопани не става за компаньон на 100% в апартамент, че и възрастно, че и в семейство с деца... и е престъпление да Се льжат хората че тази душичка ще ти се отблагодари, ако го вземеш. Това е животно, за Бога, с инстинктите си, с реакциите си. А да не говорим пък ако има тежък живот в анамнеза и лоша наследственност... Вместо задомяване такава беля може да стане, че не ми се говори. Ако не знаеш, има случаи с потомствени уличници които се обесват, като са вързани и се опитват да прескочат оградата. Трябва внимателно да се подбират нови стопани на пореден натирен, а не само и само да го задомиш, колкото да се отбие номера.

Аз пък твърдя, че с това ти изказване хората пак СЕ ЛЪЖАТ - истината винаги е по средата. А истината би трябвало да изглежда долу -горе по следния начин: кучето, всяко куче - породисто, безпородно, дворно, улично, домашно, си има свой характер, който се определя както от вроденото (тип нервна дейност, унаследени характеристики), така и от придобитото (наученото). Улично куче, дори и години да е живяло навън, може да е далеч по-уравновесено и спокойно за отглеждане у дома, отколкото породисто с доминантен нрав, чието възпитание е изтървано от самото начало. От стопанина зависи МНОГО какво ще бъде кучето, което вземе у дома. Мога и примери, и снимки, и видео клипове да ти покажа/докажа, че е вярно.
А относно връзването на синджир и обесването - НИКОЕ куче не заслужава да живее вързано. Човек, който дава подопечното му куче с ясната идея, че това куче ще е вързано, изобщо не помага на кучето, просто отбива номер :) Затова и нашите подопечни вече само на чужбината разчитат - тук се опарихме един два пъти и вече не смея...

Ако бях развъдчик на породисти кучета, не знам изобщо как щях да давам кучетата си на някого в Бг... аз за едни "уличници" толкова съм придирчива ...
User's Signature

#374 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 06:33 PM

[quote name='Furia_S' date='25 September 2012 - 04:18 AM' timestamp='1348546735' post='1069631']

Благодаря за сигнала относно изоставено чау, дублирах в нашия подфорум.
Дете им се е родило, а? За това са го изоставили. Ще ги....... пфффффффффф, изпушвам в такива моменти и само "мамата" ми е на акъла. .
[/quote
]

Ам ти къде живееш? Welcome to the Jungle!
Това с детето е с мед да го намажеш. На нас ни натрисат куче ,щого били с по-дълги крака от очакваното от зетя.Който бил купил животното от обява Вика- ако не го вземете веднага , ще го пусна на село..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#375 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 September 2012 - 07:12 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 September 2012 - 04:18 AM, написа:

ShiBumi_GirL
Благодаря за сигнала относно изоставено чау, дублирах в нашия подфорум.
Дете им се е родило, а? За това са го изоставили. Ще ги....... пфффффффффф, изпушвам в такива моменти и само "мамата" ми е на акъла.

:ba_025:
Ох,това за бебето няма да го коментирам изобщо.Твърдо против съм,даже наскоро ми се наложи да търся дом на 6год ротвайлерка на мои познати,които им се роди детенце.Добре,че съфорумка помогна,че сега момичето да има 2 шанс.
От една страна поне са ги оставили в приюта,а не са ги пуснали директно на улицата да се оправят както могат,защото първата кола,глутница или неспособността да си търсят храна им намаляват шансовете драстично.
Сара беше така когато я намерих празни очи без надежда,наведена глава,смачкано куче,кожа и кости. :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#376 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 08:07 PM

Уинд,
Стига ги превъзнася западняците, коментирали сме го с теб.
Пак от пусто в празно.

Гале,
А имате ли сайт за вашата порода в беда? Ако стане някаква беля да пускам линк към вашата команда. Въпреки че би било най-добре да не опираме до там, че да правим цели списъци с координатите на команди по спасение:-(((
User's Signature

#377 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 08:15 PM

Фурия,
не ги превъзнасям. Само че в някои държави има РЕД и ДИСЦИПЛИНА и съм сигурна, че задомено куче няма да се озове на улицата.
Пък и нямам друг избор. Предложи ми вариант какво да правя с подопечните ни бездомни и безпородни кучета, които за нищо на света не бих дала вързани на синджир на село или двор и за които искам да съм възможно най-сигурна, че промяна в някакво обстоятелство/прищявка на стопаните няма да го захвърли отново на улицата или отново да ми го върнат на мен (в най-добрия вариант), а аз през това време вече да съм поела ангажимент към други бездомници.

И ми отговори на въпроса, та да не циклим за породното и безпородно развъждане.

Цитат

Санкции и рестрикции за махленските скачки си трябват, под тази графа попадат и пъпи-милове и зоо- борси. Живяла съм в тази система и съм я виждала как работи: който искаше куче си взимаше от улицата, който искаше порода - заставаше на опашка в клуба и чакаше колкото е необходимо.

А защо тогава е имало кучета по улиците? Когато е имало и санкции, и рестрикции за махленски скачки и пъпи-милове и зоо-борси? Не би ли трябвало и улични кучета да няма?

User's Signature

#378 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 September 2012 - 08:21 PM

Уинд никой не може да ти даде такава гаранция,защото хората макар и сериозни да са не могат да предвидят с точност какво ще им се случи.Осиновяванията в чужбина понякога и те не завършват благополучно стига се до евтаназии,връщане в приют и дори връщане в БГ-рядко,но се случва.
Човек трябва да се опита да подбере възможно най-добрите кандидати,но все пак сме хора и понякога грешим.
Знам,че е много трудно да подминеш някое нуждаещо се нещастниче на улицата,но и 20 животни си е много голяма цифра-трудни за обгрижване и най-вече социализация,а как да дадеш с чиста съвест несоциализирано животно в новия му дом?
Знам колко ти е трудно не го приемай като заяждане :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#379 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 08:21 PM

Шибуми,
нима мислиш, че един стопанин на куче трябва да получи всичко на тепсия? Аз не вярвам в това. Ако той не желае да обучава кучето си и това, че кучето не е научено на някои обноски, (нямам предвид абсолютно "диво" куче, което дори на нашийник и повод не може да върви), го възпира да осинови животно, то значи той не е достатъчно отговорен и съвестен човек (освен ако не е преценил, че няма умения и няма да се справи, тогава напротив, напълно отговорен е, но не би трябвало да си взема изобщо куче).
А в чужбина - знам, че се случват подобни работи. Зависи коя чужбина. Но процентно случаите са далеч по-малки, нищожни, отколкото при нас. И ... почти 99% сугирно е, че кучето няма да се озове на улицата.
User's Signature

#380 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 08:36 PM

Миличка, я си отговори сама на себе си какво правят в западните държави според техен ред и законност с бездомните кучета?
Кой ще ти позволи да ги храниш на улицата и какви глоби ще те сполетят? Колко е престоя в държавен приют в Брюксел? Две седмици ли е? След това какво го чака кучето? Каква инжекция?
Кого лъжете, не мога да разбера.

Няма практика в държавни приюти да се практикува ноу-кил за сметка на данъкоплатеца. Просто няма бюджет, който да издържи подобно нещо. Кой ще го плаща? Пенсионерите от ДДСто да не би? Приютите ноу-кил са частни практики, а не държавна система. Дори и в най- западни развити държави.
Схемата е следната: попада животно в муниципален приют, от там го измъкват доброволците и му търсят Дом. Инак бам инжекция - това го чака кучо.

И винаги е имало бездомни уличници от потомствени парии, но не и в такива размери като сега.
User's Signature

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема