Furia_S, в 24 September 2012 - 02:55 PM, написа:
На повечето кучепритежатели им е забранено да имат кучета, защото и те самите не знаят защо са ги взели.
Атакааа ! А ще ми отговороиш ли драга ми Фурия ТИ защо си си взела куче?
Защото аз знам защо съм взимал кучета и как съм се разочеровал от родословни кучета!
Ще разкажа нн кратко малко от горчивия ми опит.
Част работата ми се състои в охрана на индустриялни и земеделски обекти и складове . За един склад взех две кутрета от работна охранителна порода . При покупката на палетата документите които ми дадоха от лицензирания развъдник тежаха колкото самите кутрета. Братчетата бяха отгледани в перфектни услвия .
След около две години от същия скалд се обадиха да съобщят за пробив и липса на матеряли които са на съхранение.
Навеса от който имаше липси беше точно в територията на двете кучета за които говоря , а освен това от горе имаше охранителна камера която зписва всичко. Когато пуснах записа останах доста разочарован .
На записа се вижда как един човек изрязва металната ограда. Кучетата се приближават и започват да лаят. След малко оня влиза в заграденото място , а кучетата отстъпват назад . Едното започва да върти опашка с наведена глава и да се умилква а другото джавка на безопасно растояние.
След малко влиза втори крадец с работническа количка . подава количката на първия и докато оня товари матеряла втория замахва и тропва с крак към "по-агресивния" пес." Великия родослвен охранител" побягна и излезе от обсега на камерите а другия стоеше и гледаше умно. Крадците направиха няколко курса с количката и си тръгнаха.
Не ми казвайте че всичко е до възпитание защото същите тези охранители гледат и възпитават по същия начин още три кучета и всичките се справят перфектно с работата си.
Нарочно не споменавам породата защото след този случай дадох едното куче на човека който ме заведе в този равъдник и сега съшия пес печели награди по излижби