Dog.bg Форуми : Нашийник удушвач

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашийник удушвач Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 10 September 2012 - 12:05 PM

Показване на мнениетоApso, в 10 September 2012 - 10:58 AM, написа:

:rc_036:
моите разбирание са такива http://kucheto.ucoz.ru/
сега имам една малка целта да подготвя материали за деца в училища "какво е куче?", хора в БГ нямат никаква предства какво е кучето и какво да очакват от него.
Собирам група манияци, за да обуча хора от самото начало, имаме пропуск в Бг - начално кучешко образование... Това е за начало.....

Добре, но това значи ли че няма да вземеш участие в срещата и понататъшните прояви?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#102 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 10 September 2012 - 02:32 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 10 September 2012 - 11:59 AM, написа:

Така се започва:

http://www.youtube.c...ayer_embedded#!

какво искаш да кажеш?
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#103 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 September 2012 - 02:32 PM

така....
Какво има в БГ? Балабанов и кучето Мими с отрязани крака.... Сириус, аджилити и хора които смятат че бой е единствен метод за обучение на кучето, че кучето е..../за лай, за бавачка, за какво ли не , само да не е куче, май само ловни кучета са исползват за лов, всички други как се падне/ , а по среда? какво има по среда?
Има доста задачки, преди да започнем да говорим с хора за треньори, трябва да се обясни какво е кучето.
Ако хора не ЗНАЯТ какво е кучето, ако общество не знае чу кучета са дължни да бъдат обучени, че кучето не е само помияр, или балконка пишкаща отгоре на пране....че не само .... и не само, а ПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА !
Има доста работа...
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#104 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 02:42 PM

Показване на мнениетоApso, в 10 September 2012 - 02:32 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 10 September 2012 - 11:59 AM, написа:

Така се започва:

http://www.youtube.c...ayer_embedded#!

какво искаш да кажеш?

Колкото по-отрано, толкова по-добре. С любов, желание и амбиции.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 September 2012 - 03:13 PM

Като цел номер едно сега реших да напиша материал за училища Какво е Куче, имам нужда от доброволци за превод, коментрари допълнения.
User's Signature

Качена снимка
училище

#106 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 03:24 PM

Показване на мнениетоApso, в 10 September 2012 - 02:32 PM, написа:

кучето Мими с отрязани крака

Като кучето Мими ще продължава да има независимо от това дали има сериозен кучкарлък в България.

Кучето Мими е проблем на обществото, на държавата, която отсъства като институция и законност.

И аз имам едно Мими, спасено от зъбите на един бултериер, собственост на комплексиран изрод, изживяващ се като Мъж посредством кучето си. (http://dogscience.proboards.com/index.cgi?board=besdomni&action=display&thread=227)

Така че и биткаджии ще има, и силови треньори ще има до тогава, докогато няма държава!

Доколкото аз схващам нещата, тук не става дума да промениш идиота, а да предпазиш незнаещия, но търсещия да не стане идиот.
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 September 2012 - 03:55 PM

точка номер 1 на децата да им се раскаже за кучета. От тях да започнем промяната
User's Signature

Качена снимка
училище

#108 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 03:58 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 10 September 2012 - 12:05 PM, написа:

Показване на мнениетоApso, в 10 September 2012 - 10:58 AM, написа:

:rc_036:
моите разбирание са такива http://kucheto.ucoz.ru/
сега имам една малка целта да подготвя материали за деца в училища "какво е куче?", хора в БГ нямат никаква предства какво е кучето и какво да очакват от него.
Собирам група манияци, за да обуча хора от самото начало, имаме пропуск в Бг - начално кучешко образование... Това е за начало.....

Добре, но това значи ли че няма да вземеш участие в срещата и понататъшните прояви?

Мисля,че всеки от нас работи по това /поне аз го правя и моля за извинение от другите ако се считат замесени/,както и по други задачи,но понеже не ми се отговори на въпроса ще го задам отново: това деликатен отказ ли е /показващ отношението ти към останалите треньори/,или убеждение че всеки трябва да се спасява поединично?
Ако е така..... ни пуха.....!
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 September 2012 - 04:05 PM

Криси, давай така - ти организиращ среща
Аз - подготвям материал какво е кучето, така да на среща има какво да покажа, занимавам се с хартийти, хващането на муза отнема доста время...
User's Signature

Качена снимка
училище

#110 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 04:17 PM

Показване на мнениетоApso, в 10 September 2012 - 03:55 PM, написа:

точка номер 1 на децата да им се раскаже за кучета. От тях да започнем промяната

Е, и?!

Показваш (разказваш) на детето какво е куче.

Но това дете си отива в къщи и чува, че баща му нарича кучетата "мастии", "помияри", "заразоносители" и т.н. Отива си детето на село и чува дядо си да казва, че "от кучето файда няма, щото нито го доиш, нито го стрижеш, нито го ядеш. А то само яде и сере (извинявам се за израза)". Върви детето по улицата и го залайват натирени, гладни и малтретирани кучета, може и да го ухапят, а не дай си Боже може и...

И къде тогава отива приказката за това какво представлява кучето.

Отношението към кучетата не е емоция. Отношението към кучетата трябва да бъде политика!
А тази политика не се прави нито от тебе, нито от мене, нито от когото и да било тук, а от онези паразити в народното събрание.

За сметка на това обаче, ако ти, ако аз , ако той, ако много като нас действат задружно, се създава институция, а инситуцията има шанс да размърда паразитите горе.

User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 04:36 PM

Показване на мнениетоApso, в 10 September 2012 - 04:05 PM, написа:

Криси, давай така - ти организиращ среща
Аз - подготвям материал какво е кучето, така да на среща има какво да покажа, занимавам се с хартийти, хващането на муза отнема доста время...

Ну вот и разговор !.....Вдруг подумал что чертовой......случилось,в чем виноват?....
Время стоит дорого,за то дерзай –мы будем тоже,но все таки готовься о встречи!
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 10 September 2012 - 09:26 PM

говори по болгаркий пожалуйста
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2012 - 10:11 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 08 September 2012 - 08:42 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 08 September 2012 - 10:22 PM, написа:

Това , за което от много време мрънкях, вече е факт - крайно необходима е професионална гилдия на треньорите ( даже беше за вчера ). Въпросът е кой пръв поел инициатива, май. Може да се добере до едни добри обществени пари ,а може и да не му се получи.

п.п.Та коя е дамата , която е изготвила проекто-устава?

Госпожо,
Току-що се наканих да пусна мнение и „вече” ме изпреварихте....Ако нямате пряка връзка с повдигнатият въпрос /освен ако на сте треньор/,ще подмина мнението Ви.Не се обиждайте.

Господине , този въпрос е от обществена значимост. Не опира просто до нечий персонален бизнес Поправете ме ако греша.
Продължавам да апелирам за прозрачност по въпроса, господине.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#114 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 10:18 PM

Показване на мнениетоagalina, в 10 September 2012 - 10:11 PM, написа:

А защо ?!

При условие, че не си съпричастна към начинанието.

Галя, не го казвам да се заяждам.
Просто не виждам какъв е смисълът от любопитство, което няма отношение към теб, а към начинание, което група ентусиасти се опитват да подхванат.

Аз им желая успех и макар че Фурия отново подскача неподготвена, имам отношение към начинанието и ако не надделее човешката суета, може и да стане нещо.
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 September 2012 - 10:30 PM

Атанасов с Мицулов?
Ц Ц Ц.
Извинете ме.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#116 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 September 2012 - 10:44 PM

Защо ли "любопитствам" ,Николай ? Да видиим :
Когато ще имаме проф организация ,която се занимава с кучешко поведение - това касае всички нас - защото тези хора ще работят със животи и съдби
Тези хора ще заемат една ниша на експертност ,липсваща досега и крайно необходима .
При проблема с кучешката агресия при домашни и бездомни кучета -еспертизата ше е водеща. Общините лелеят да прехвърлят отговорности

* Експерт е специалист, даващ мнение или заключение при разглеждане на някакъв проблем или въпрос.
В юридическо значение - лице, притежаващо специални знания, привлечено от следственните органи, съд или арбитражен съд, за провеждане на експертиза и даване на експертно мнение
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 10:44 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 10 September 2012 - 10:30 PM, написа:

Атанасов с Мицулов?
Ц Ц Ц.
Извинете ме.

Започвам да си задавам въпроса дали проблема при теб не е по-сериозен, освен глупаво и безсмислено драскане по форумите.

Каде ме сложи с Мицулов. Твоите "мъдрости" много повече те доближават до него!

User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 11:01 PM

Показване на мнениетоagalina, в 10 September 2012 - 10:44 PM, написа:

Защо ли "любопитствам" ,Николай ? Да видиим :
Когато ще имаме проф организация ,която се занимава с кучешко поведение - това касае всички нас - защото тези хора ще работят със животи и съдби
Тези хора ще заемат една ниша на експертност ,липсваща досега и крайно необходима .
При проблема с кучешката агресия при домашни и бездомни кучета -еспертизата ше е водеща. Общините лелеят да прехвърлят отговорности

* Експерт е специалист, даващ мнение или заключение при разглеждане на някакъв проблем или въпрос.
В юридическо значение - лице, притежаващо специални знания, привлечено от следственните органи, съд или арбитражен съд, за провеждане на експертиза и даване на експертно мнение

Гале, хайде да ти обясня някои неща, пък дори и да прозвучи като самоизтъкване.

До момента имам две участия като съдебен експерт по проблеми, свързани с кучета. В единия случай се касаеше за обвинение в предумишлено убийство и хората ги грозеше опасността да лежат от 15 до 20 години. Е, няма да лежат!

В другия случай, чрез подставено лице, на което помогнах (то знае кое е, защото е член на форума), спасихме кучето от убиване.

Дотук с експертните мнения.

Скоро правих рецензия на една методика, за определяне агресивността на кучетата в приютите. Благодарение на рецензията ми методиката бе отхвърлена. В противен случай кучетата просто трябваше да бъдат избивани.

Да продължавам ли в този дух, колко са селекционните програми тук и в чужбина, в които съм участвал и благодарение на които породи кучета са признавани като такива!

Просто това са неща, които широката аудитория няма нужда да знае, защото това е професонализъм, а не „форумна кинология” и кръчмарско наддумване. Достатъчно форумци има, които започват всяко изречение с „Аз” и го въртят като рефрен през всеки две-три думи.

В България не може (поне на този етап) да има професионална организация относно проблеми на поведението на кучетата. Тая, коята бе предложила методиката за определяне агресивността на кучетата и която аз отхвърлих е научен работник, титуловала се „етолог”. Абсолютен въздух под налягане!!!

Има методитики как се създават подобни неща, как се доказват качества, как се затвърждават позиции. Всичко с времето си.

А кой ще бъде съдник ли? Ами много просто: водача, кучето и работата по методиката. Аудиторията ще реши дали пръста ще е нагоре или надолу.

П.П. А в края на краищата, от 2002 година работя основно по проблеми с поведението на кучетата. В лични колегиални, а с някои и в приятелски, отношения съм със световни имена в областта. Ако трябва и тях ще поканя. Само че тук вече въпроса наистина опира до заплащане - нещо което вдигащата фурии около себе си искаше да вмени на мен.
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 11:13 PM

Показване на мнениетоagalina, в 10 September 2012 - 10:11 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 08 September 2012 - 08:42 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 08 September 2012 - 10:22 PM, написа:

Това , за което от много време мрънкях, вече е факт - крайно необходима е професионална гилдия на треньорите ( даже беше за вчера ). Въпросът е кой пръв поел инициатива, май. Може да се добере до едни добри обществени пари ,а може и да не му се получи.

п.п.Та коя е дамата , която е изготвила проекто-устава?

Госпожо,
Току-що се наканих да пусна мнение и „вече” ме изпреварихте....Ако нямате пряка връзка с повдигнатият въпрос /освен ако на сте треньор/,ще подмина мнението Ви.Не се обиждайте.

Господине , този въпрос е от обществена значимост. Не опира просто до нечий персонален бизнес Поправете ме ако греша.

След като въпросът Ви „чака” отговор от 08.09. и такъв няма / а бъдете сигурна –никого не съм спирал да пояснява/,значи че и другите колеги са го сметнали за неуместен.А щом се застъпвате за обществото/макар и да се съмнявам то да Ви е упълн омощило,както и да се интересува/ ,защо във Вашата тема „Обучаващите кучета в България” не съумяхте да накарате същото това „общество”да се размърда?....
И ако колегите си мълчат заради „Не опира просто до нечий персонален бизнес Поправете ме ако греша. „,аз Ви каня да работите с мен .Ще подгатвяте кучета-помощници за глухи,искате ли? И наистина има пари,но само се дават.
Уважавам мнението на всеки /включително и Вашето/ и ако с треньорите постигнем успех,пред всички заявявам – Вие ще сте първият човек научил за това!
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 September 2012 - 11:21 PM

quote name='Nicholay Atanassov' date='10 September 2012 - 09:01 PM'
[/quote]
Скоро правих рецензия на една методика, за определяне агресивността на кучетата в приютите. Благодарение на рецензията ми методиката бе отхвърлена. В противен случай кучетата просто трябваше да бъдат избивани.]
[/quote]
А ма, Николай, все тайни и загадки ли ?Ми стига хъкатамъката - казвайте кога, какво, къде.
Единствено прозрачността ще ни избави от спекулации.

starrkopf, същото и за вашите питания.
User's Signature

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема