Dog.bg Форуми : Нашийник удушвач

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашийник удушвач Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2012 - 11:23 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 10 September 2012 - 11:13 PM, написа:

[Ще подгатвяте кучета-помощници за глухи,искате ли?

Едно е да искаш, друго е да можеш !

Ти вярваш ли, че някой ще се наеме (освен ако е или много самонадеян или безкрайно глупав).

Ти знаеш какво е да се рабати с "Жестим", знеш, че нещата опират и до психология на детската възраст и то - на специфичната детска възраст.

Мислиш ли, че "форумните кинолози" имат дори и елементарна представа за какво иде реч.

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2012 - 11:29 PM

Уф.Ми нямат, Николай. Но всеки прави квото може. На бас ,че ти те можеш да рехабилитираш примерно малтретиран питбул , както го мога аз Ако ме разбираш изобщо :smile:
Както ти си давал екпертиза ,така и аз съм го правила многократно , не съм била барабан.Просто призовах за прозрачност ,извинете наглостта ми
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#123 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 11:34 PM

Ами Гале, това са неща, които първо не засягат никого от тук присъстващите.

Второ, става дума за човешки (във втория случай - за кучешки) съдби.

Това са професионални теми и нямам намерение да ги обсъждам с никого, освен с институциите, които са ми поискали експертното мнение и адвокатите, които трябва да се възползват от това мнение.

Ти какво?! Ще ми помогнеш с нещо ли. Или някой друг. Хаде моля те.

Някога, когато се включих в този форум публично написах, че идеята ми е той преди всичко да бъде възпитателен, а после - образователен. За толкова години форумът се превърна в една долнопробна клоака.

Ти споделяш ли тук професионалните си проблеми и търсиш ли съвет и съдействие от хора, далеч от твоята дейност. Отговори си на този въпрос и после ми пиши, че действам "хъката-мъката".

User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2012 - 11:41 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 10 September 2012 - 09:34 PM, написа:

[color="#000000"]Ами Гале, това са неща, които първо НЕ засягат никого от тук присъстващите.

Второ, става дума за човешки (във втория случай - за кучешки) съдби.]

Кучешките съдби и човешките съдби засягат точно всеки от тази форум.
Мен ме засягат.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#125 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 11:42 PM

Показване на мнениетоagalina, в 10 September 2012 - 11:29 PM, написа:

Уф.Ми нямат, Николяй. Но всеки прави квото може. На бас ,че ти те можеш да рехабилитираш примерно малтретират питбул както мога аз Ако ме разбиращ изобщо :smile:

Първо, на бас никога не се хващам.

Второ, доказвам се и съм се доказал там, където ми е мястото и което съм заслужил да заемам.

Не, няма да рехабилитирам питбул, може би защото не те разбирам (за разлика от теб, а и мног други, иконки НИКОГА не слагам).

А ти ще разбереш ли това, което аз ще ти кажа: имам в момента 5 кучета и над 25 котки. Всички до едно спасени, някои от тях инвалиди, на други се наложи аз да извадя око, да отрежа крак, да извърша хистероктомия и така нататък по медицински съображения. Нито едно от тези животни не е в родствена връзка с останалите. Всички (наблягам - абсолютно всички!) живеят в мир и любов!

До тук с коментарите. Падаш на ниско ниво с басовете и самоизтъкването.

А унизителното за мен е, че ме караш да слизам на същото.
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 10 September 2012 - 11:44 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 10 September 2012 - 11:23 PM, написа:

Ти вярваш ли, че някой ще се наеме (освен ако е или много самонадеян или безкрайно глупав).

Ти знаеш какво е да се рабати с "Жестим", знеш, че нещата опират и до психология на детската възраст и то - на специфичната детска възраст.

Мислиш ли, че "форумните кинолози" имат дори и елементарна представа за какво иде реч.

Ники, въобще не съм имал намерение нито да засилвам,нито да обиждам някого – госпожата желаеше да знае за „бизнеса” ми.

Това мнение е редактирано от starrkopf: 10 September 2012 - 11:48 PM

User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#127 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 11:50 PM

Показване на мнениетоagalina, в 10 September 2012 - 11:41 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 10 September 2012 - 09:34 PM, написа:

Ами Гале, това са неща, които първо НЕ засягат никого от тук присъстващите.

Второ, става дума за човешки (във втория случай - за кучешки) съдби.]

Кучешките съдби и човешките съдби засягат точно всеки от тази форум.
Мен ме засягат.

Знаеш ли, започваш да ми приличаш на Фурия.

Като те засягат човешките съдби, как би помогнала на хора, обвинени в предумишлено убийство, обработвани чрез одорология и ти трябва да изготвиш експертна преценка, за да спасиш тези човешки съдби.

Не желая да водя "лаладжалък" - приказки напразни, облечени единствено с емоция и лирически отклонения.

Като те вълнуват кучешките съдби, защо не изготви ти експертно мнение за предлжената от "етоложката" методика. Ще ти кажа защо - защото в тази сфера ти не съществуваш. Ти може да обичаш много кучетата, може да правиш много за тях, но в качеството си на отделно лице, нямащо отношение към научната специфика на проблемите.

Вече не помня с какво точно се занимаваше и каква ти бе специалността. Когато взема там да се меся и да давам акъл, имаш пълното право, ако щеш да ме пратиш и на майната ми.

На този свят просто всеки трябва да си знае мястото.
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 11:52 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 10 September 2012 - 11:44 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 10 September 2012 - 11:23 PM, написа:

Ники, въобще не съм имал намерение нито да засилвам,нито да обиждам някого – госпожата желаеше да знае за „бизнеса” ми.

Аз, въпреки цялото ми, поне до момента, уважение към "госпожата" започвам да си задавам въпроса, дали тя въобще знае какво знае и какво не знае.
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 11 September 2012 - 12:18 AM

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
quote name='Nicholay Atanassov' date='10 September 2012 - 09:01 PM'
[/quote]
Скоро правих рецензия на една методика, за определяне агресивността на кучетата в приютите. Благодарение на рецензията ми методиката бе отхвърлена. В противен случай кучетата просто трябваше да бъдат избивани.]
[/quote]
А ма, Николай, все тайни и загадки ли ?Ми стига хъкатамъката - казвайте кога, какво, къде.
Единствено прозрачността ще ни избави от спекулации.

starrkopf, същото и за вашите питания.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Добре агалина /обръщам се така,а не на малко име/,
нали знаете какво щеше да стане ако бях отворил тема като Вашата?
Има една поговорка : защо хората не се ....... на улицата? ...Защото всеки ще дава акъл!
Моля извинение за сравнението,което въпреки своята нецензурност дава точен отговор.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#130 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 11 September 2012 - 08:04 PM

Мисля, че Агалина имаше друго на предвид. Тя нямаше на предвид г-н Атанасов да я посвещава в кинологията. Ами просто иска да има прозрачност в работата на такава бъдеща организация. За мен всеки един човек имащ куче, желае да има куче или иска да се учи за това как трябва да се грижи за куче е свързан малко или много с такава организация. И всеки един от тях би следвало да знаят как точно работи. Защото за мен тази организация преди всичко трябва да работи в обществена полза.
Според мен, когато се създаде такава организация, би следвало тя да предоставя възможността за организиране и посещаване на курсове. Курсове как се отглежда куче, как се възпитава, както се казва да почне да създава киноложка култура у хората.
А когато става въпрос, за тормозени, агресивни питбули - ами Агалина вярвай, че и аз мога и съм го правил и то с голям успех ( работил съм с около 10 - 15 питбула, които имаха проблем с агресията и смело мога да твърдя, че съм помогнал на всички и сега този проблем при тях не съществува ). В такива случай, когато живота на кучето е застрашен ( защото е агресивно, например ) то тогава тази организация би следвало, да може да каже ето този и този треньор ( може да са 10 - 20 и повече треньори ) могат да се справят - изберете с кого да работите.
И както казах по горе организацията трябва да работи в обществена полза - да подпомага и развива киноложката култура, не само сред кинолози и "кучкари" но и сред всички хора имащи и отглеждащи тези невероятни животни.
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 08:15 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 11 September 2012 - 08:04 PM, написа:

Мисля, че Агалина имаше друго на предвид. Тя нямаше на предвид г-н Атанасов да я посвещава в кинологията. Ами просто иска да има прозрачност в работата на такава бъдеща организация. За мен всеки един човек имащ куче, желае да има куче или иска да се учи за това как трябва да се грижи за куче е свързан малко или много с такава организация. И всеки един от тях би следвало да знаят как точно работи. Защото за мен тази организация преди всичко трябва да работи в обществена полза.
Според мен, когато се създаде такава организация, би следвало тя да предоставя възможността за организиране и посещаване на курсове. Курсове как се отглежда куче, как се възпитава, както се казва да почне да създава киноложка култура у хората.
А когато става въпрос, за тормозени, агресивни питбули - ами Агалина вярвай, че и аз мога и съм го правил и то с голям успех ( работил съм с около 10 - 15 питбула, които имаха проблем с агресията и смело мога да твърдя, че съм помогнал на всички и сега този проблем при тях не съществува ). В такива случай, когато живота на кучето е застрашен ( защото е агресивно, например ) то тогава тази организация би следвало, да може да каже ето този и този треньор ( може да са 10 - 20 и повече треньори ) могат да се справят - изберете с кого да работите.
И както казах по горе организацията трябва да работи в обществена полза - да подпомага и развива киноложката култура, не само сред кинолози и "кучкари" но и сред всички хора имащи и отглеждащи тези невероятни животни.

Въпросът е че агалина поставя въпроса за "яснота" и продължава с "все тайни и загатки ли".

За мен това е дребнаво.

Когато мен нещо не ме касае, в смисъл, не участвам в него - не питам. А ако имам проблеми и зная за вече съществуването на такава организация, просто ще ги потърся да ми помогнат за разрешаване на проблема.

Скоро писах за оная категория хора дето са "на всяко каче-капаче". Абе хора, гледайте си работата, работете си по това, което вие образование, компетентност, възможност и не бъдете ментори на всеки и на всичко !

User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 September 2012 - 08:40 PM

Позволявам си да постна един стар цитат,тъй като темата е за нашийника тип душач не за организации и загадки и мистерия.Ще се радвам специалистите да коментират.

факт е обаче ,че има случаи когато кучето не може да бъде пречупено ,по друг начин освен с груба сила -такива са законите в природата-водач е най силния...
и щото знам че доста хора няма да се съгласят с мен,преди да напишат каквото и да е,да си отговорят на въпроса с колко агресивни,но наистина агресивни животни ,тежащи над 50 кг са се сблъсквали очи в очи..и тогава да коментират...

[/quote]

Аз ,аз :)) Абсолютният противник съм на т.нар."пречупване". И абсолютно ЗА мотивацията .
[/quote]
офф,,моля те ...ела да мотивираш някое от тези животни,които ми водят на мен, или по скоро при които ме водят..много е лесно да говорим във форума ..
а наживо реплики от типа" ти си го изтървал/а ти се оправяй"-позната ли ти е ??
а съм 100 % сигурен че не си се сблъсквала с агресивно животно,но агресивно-такова което налита да мачка,а не такова което се зъби от страх или си пази храната..
та нека не си говорим приказки от 1001 нощ..би ли ми казала как ще мотивираш куче,живяло постоянно в клетка,и налитащо да хапе всичко живо включително и стопанина си,поради което не е доближавано от човек години ? с бисквитка може би??
май говорим за различен тип животни-при мен идват кучета,които всички "специалисти" са обявили за безнадеждни,и са нарочени за евтаназия поради това..лошото е че някои получават инжекцията преди да се добера до тях...така че нека всеки си говори за това ,с което е наясно...
[/quote]
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 08:43 PM

Не зная кой го е писал и не ме интерсува.
Просто човека не е в час с нищо.

това за "законите, природата, водача, най-силния" са просто глупости, тотални и абсолютни глупости! Коментиралият по този начин явно живее със "знания" отпреди около 45-50 години.
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 08:54 PM

Ето, този човек създадате теорията за "Алфа" животното, за "водача".

И същият този човек сам, след около 40 години се отрече от собствената си теория, защото както много пъти съм казвал, науката не спи.

А иначе, този човек е един достоен мъж, велик учен, който ще остане в историята на науката като едно от нейните светила!

http://www.youtube.c...player_embedded
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2012 - 09:11 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 02 September 2011 - 07:36 PM, написа:

За ел.нашийниците, няма да му увредиш нервната система ( има степени за сила на тока ) в САЩ са доста разпространени и доста ефективни. Така, че ако не си сигурен как да го използваш - в youtube има много клипове да се консултираш. Иначе относно ел. Нашийника казват, че помагал доста и правил чудеса.

Аролски съвсем приятелски назад пишеш,че си противник на удушвач,а си привърженик на токов?

Показване на мнениетоdog.bg, в 15 September 2011 - 12:15 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 13 September 2011 - 03:36 PM, написа:

quote name='dog.bg' date='12 September 2011 - 11:51 AM' timestamp='1315828262' post='978102']

Показване на мнениетоagalina, в 11 September 2011 - 10:59 AM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 09 September 2011 - 09:08 AM, написа:

Показване на мнениетоferino, в 02 September 2011 - 09:22 PM, написа:

ако това нещо на врата на кучето ви има дори и най малкия шанс да предотврати дистанционно и от далеч нежелан инцидент - използвайте го. Предполагам, че и вие ще бъдете по спокоен при това положение, а това също не е малко.

Успех

Значи невероятно е, че съветвате някого да използва забранени от Закона средства ! Не ми го побира умът защо го правите ??
Страхотно работело, да бе ..Човекът не си научил кучето да идва ,като го извика , не го владее никак ,пък ще го джаска и с ток , та да предотвратял бил инциденти . Може да повтаря и абра-кадабра междувременно ,май ..Джаскайте си своите кучета с ток, не съветвайте хората да правят това. Ма все си мислех, че тук ,в тези форуми витае здрав разум. Жалко

Пак да повторя : като толкова иска да вкара забранителна команда (не знам дали точно това иска всъщност , щото елшок уж за това служи ), макар че не разбирам как само чрез забрани ще го рехабилитира - има достатъчно НЕиквизиторски и ефективни методи ,които обаче са ЧАСТ от цялостно възпитание . Без него и електрошок и ръгане с остен ,и сигнали от космоса за "по-бързо" - няма да помогнат - напротив.

С това нещо стопанина ще може да спре агресивното си куче преди да е станало късно ... преди, а не след.
И може да спаси живот, защото в този момент всеки миг може да е фатален.

По добре агресивно куче под дистанционен контрол и възможност за мигновенна реакция при инцидент, отколкото безконтролно такова.

Ще го спре с ток точно толкова ,колкото го е научил досега без ток.
Измъчването няма оправдание.Потретвам - болката няма да помогне .
Как "ще спаси живот" - айде да видим ?кучето ще го заболи яко и няма да напада ли ? И така колко пъти така ?
Смешно е да твърдите ,че чрез болка ще се получи превенция!!Превенция срещу нападeния на секундата ,бърза , лесна и ефективна ,без труд е.... единствено намордникът.

За кой ли път .... електронните нашийници са помощно средство за обучение. Помощно средство за обучение, а не основно. И с тях работи човека, а не кучето. И когато човека е съвестен, можещ и опитен - те помагат. Когато човека е идиот, той може да нарани или измъчва кучето си и без такива неща. Така че всичко зависи от хората, не от кучето или помощните средства, а от ЧОВЕКА.

Използват се при обучение на полицейски кучета, при спортна и ловна дресура и са отличен помощник на обучаващите. Всички това са кучета, които трябва и имат не само отлична дресура, но и отлична психика. Показват отлични резултати при агресивни кучета, които са и трайни - по долу ще напиша за научни опити върху агресивни кучета и проследяването на затвърждаване на наученото след три години.

Разрешени са за ползване почти навсякъде не само в Европа, но и в Америка, Канада. В Германия са били забранени, но след доказателства за ефективност и работа без болка, само с неприятен импулс - вече са с разрешителен режим - всеки стопанин, чието куче е с електронен нашийник трябва задължително да е преминал курс за обучение с такъв нашийник, курсовете се организират от професионални треньори и траят два дни. Води се борба да бъдат забранени - факт, има за и против. Миналата година са забранени в Уелс, за това пък също от миналата година в Италия, където също са били забранени, забраната е вдигната с решение на парламента.

На въпросите ти дали "щяло да спре" - да, ще спре. Да, ще помогне. Да, помага в реални ситуации. Да, може да спре кучето преди да е "захапало", а дори и да е - пуска веднага. Имам и снимки, и клипове на обучение с помощта на е - яка, за съжаление ме помолиха да на ги публикувам, защото хората на тях са българи и кучетата са български. За това пък има достатъчно клипове в интернет, откъдето ще видите че тези неща работят и опитни треньори успешно коригират агресивно поведение. Има и научни опити с цяла група кучета, над 30, доказано агресивни и избирани от по голяма група от 150 кучета, които преминават курс на обучение заедно с свойте стопани и са наблюдавани след това в продължение на три години - няма нито едно, което да се е отклонило от обучението си.

Подобни на действието на такива яки са и така наречените електронни огради за открити площи. Подобни са и така наречените ограничители при разходка, при които кучето може да се разхожда в определен периметър около разхождащия се стопанин. Подобни са и така наречените "анти лай" ограничители.

Доколкото до болка - съвременното общество, включително и в Европа контролира производството на такива помощни средства именно с цел да не се причинява болка на животните. Няма болка, има неприятен импулс - ако някой път видиш такова нещо, сложи си го на крака и опитай. Никой кучкар няма да си купи нещо, с което да навреди на своя любимец, никой полицай, спортсмен или ловец няма и да си помисли да навреди на кучето, на което разчита на 100 %. Допълнително има европейска директива по въпроса, с която европейските производители няма как да не се съобразяват.

Това по долу са заключения от резултатите върху изследване на групи кучета, обучавани с помощта на електронна яка. Изследването е за " Сравнение на стрес и изучаването на ефектите на различни методи на обучение при кучета" на E. Schalke, Y. Salgirli,I. Böhm, S. Ott,H. Hackbarth от Институт за защита и хуманно отношение към животните и поведение, Университет по ветеринарна медицина - Хановер, като заключението е върху сравняването на групи кучета, обучавани по различни методи на основа на проследяване на нивото на стреса чрез измерване на нивата на кортизол ( cortisol ).

Използваните нашийници са електронен нашийник Dogtra 600 NCP/2, нашийник тип душач, обикновен нашийник.

Заключението на учените е :
- В това проучване електрония нашийник индуцира най-висок ефект на ученето и най-малко стрес.
- Психическите стрес фактори водят до по интезивен стрес.
- Опита и начина на обучение имат голямо влияние.

Както написах, по въпроса се спори и всяка една от страните има свойте аргументи. Едно е сигурно - в ръцете на недобросъвестен и злоупотребяващ собственик, електронния нашийник може да се превърне средство за генериране на нежелано поведение, болка и стрес на животното. И обратното - в ръцете на знаещ, можещ и опитен треньор електорнния нашийник може да бъде отлично помощно средство за обучение.

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 09:22 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 September 2012 - 09:11 PM, написа:

Показване на мнениетоArolski9111, в 02 September 2011 - 07:36 PM, написа:

За ел.нашийниците, няма да му увредиш нервната система ( има степени за сила на тока ) в САЩ са доста разпространени и доста ефективни. Така, че ако не си сигурен как да го използваш - в youtube има много клипове да се консултираш. Иначе относно ел. Нашийника казват, че помагал доста и правил чудеса.

Показване на мнениетоdog.bg, в 15 September 2011 - 12:15 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 13 September 2011 - 03:36 PM, написа:

quote name='dog.bg' date='12 September 2011 - 11:51 AM' timestamp='1315828262' post='978102']

Показване на мнениетоagalina, в 11 September 2011 - 10:59 AM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 09 September 2011 - 09:08 AM, написа:

Показване на мнениетоferino, в 02 September 2011 - 09:22 PM, написа:

ако това нещо на врата на кучето ви има дори и най малкия шанс да предотврати дистанционно и от далеч нежелан инцидент - използвайте го. Предполагам, че и вие ще бъдете по спокоен при това положение, а това също не е малко.

Успех

Значи невероятно е, че съветвате някого да използва забранени от Закона средства ! Не ми го побира умът защо го правите ??
Страхотно работело, да бе ..Човекът не си научил кучето да идва ,като го извика , не го владее никак ,пък ще го джаска и с ток , та да предотвратял бил инциденти . Може да повтаря и абра-кадабра междувременно ,май ..Джаскайте си своите кучета с ток, не съветвайте хората да правят това. Ма все си мислех, че тук ,в тези форуми витае здрав разум. Жалко

Пак да повторя : като толкова иска да вкара забранителна команда (не знам дали точно това иска всъщност , щото елшок уж за това служи ), макар че не разбирам как само чрез забрани ще го рехабилитира - има достатъчно НЕиквизиторски и ефективни методи ,които обаче са ЧАСТ от цялостно възпитание . Без него и електрошок и ръгане с остен ,и сигнали от космоса за "по-бързо" - няма да помогнат - напротив.

С това нещо стопанина ще може да спре агресивното си куче преди да е станало късно ... преди, а не след.
И може да спаси живот, защото в този момент всеки миг може да е фатален.

По добре агресивно куче под дистанционен контрол и възможност за мигновенна реакция при инцидент, отколкото безконтролно такова.

Ще го спре с ток точно толкова ,колкото го е научил досега без ток.
Измъчването няма оправдание.Потретвам - болката няма да помогне .
Как "ще спаси живот" - айде да видим ?кучето ще го заболи яко и няма да напада ли ? И така колко пъти така ?
Смешно е да твърдите ,че чрез болка ще се получи превенция!!Превенция срещу нападeния на секундата ,бърза , лесна и ефективна ,без труд е.... единствено намордникът.

За кой ли път .... електронните нашийници са помощно средство за обучение. Помощно средство за обучение, а не основно. И с тях работи човека, а не кучето. И когато човека е съвестен, можещ и опитен - те помагат. Когато човека е идиот, той може да нарани или измъчва кучето си и без такива неща. Така че всичко зависи от хората, не от кучето или помощните средства, а от ЧОВЕКА.

Използват се при обучение на полицейски кучета, при спортна и ловна дресура и са отличен помощник на обучаващите. Всички това са кучета, които трябва и имат не само отлична дресура, но и отлична психика. Показват отлични резултати при агресивни кучета, които са и трайни - по долу ще напиша за научни опити върху агресивни кучета и проследяването на затвърждаване на наученото след три години.

Разрешени са за ползване почти навсякъде не само в Европа, но и в Америка, Канада. В Германия са били забранени, но след доказателства за ефективност и работа без болка, само с неприятен импулс - вече са с разрешителен режим - всеки стопанин, чието куче е с електронен нашийник трябва задължително да е преминал курс за обучение с такъв нашийник, курсовете се организират от професионални треньори и траят два дни. Води се борба да бъдат забранени - факт, има за и против. Миналата година са забранени в Уелс, за това пък също от миналата година в Италия, където също са били забранени, забраната е вдигната с решение на парламента.

На въпросите ти дали "щяло да спре" - да, ще спре. Да, ще помогне. Да, помага в реални ситуации. Да, може да спре кучето преди да е "захапало", а дори и да е - пуска веднага. Имам и снимки, и клипове на обучение с помощта на е - яка, за съжаление ме помолиха да на ги публикувам, защото хората на тях са българи и кучетата са български. За това пък има достатъчно клипове в интернет, откъдето ще видите че тези неща работят и опитни треньори успешно коригират агресивно поведение. Има и научни опити с цяла група кучета, над 30, доказано агресивни и избирани от по голяма група от 150 кучета, които преминават курс на обучение заедно с свойте стопани и са наблюдавани след това в продължение на три години - няма нито едно, което да се е отклонило от обучението си.

Подобни на действието на такива яки са и така наречените електронни огради за открити площи. Подобни са и така наречените ограничители при разходка, при които кучето може да се разхожда в определен периметър около разхождащия се стопанин. Подобни са и така наречените "анти лай" ограничители.

Доколкото до болка - съвременното общество, включително и в Европа контролира производството на такива помощни средства именно с цел да не се причинява болка на животните. Няма болка, има неприятен импулс - ако някой път видиш такова нещо, сложи си го на крака и опитай. Никой кучкар няма да си купи нещо, с което да навреди на своя любимец, никой полицай, спортсмен или ловец няма и да си помисли да навреди на кучето, на което разчита на 100 %. Допълнително има европейска директива по въпроса, с която европейските производители няма как да не се съобразяват.

Това по долу са заключения от резултатите върху изследване на групи кучета, обучавани с помощта на електронна яка. Изследването е за " Сравнение на стрес и изучаването на ефектите на различни методи на обучение при кучета" на E. Schalke, Y. Salgirli,I. Böhm, S. Ott,H. Hackbarth от Институт за защита и хуманно отношение към животните и поведение, Университет по ветеринарна медицина - Хановер, като заключението е върху сравняването на групи кучета, обучавани по различни методи на основа на проследяване на нивото на стреса чрез измерване на нивата на кортизол ( cortisol ).

Използваните нашийници са електронен нашийник Dogtra 600 NCP/2, нашийник тип душач, обикновен нашийник.

Заключението на учените е :
- В това проучване електрония нашийник индуцира най-висок ефект на ученето и най-малко стрес.
- Психическите стрес фактори водят до по интезивен стрес.
- Опита и начина на обучение имат голямо влияние.

Както написах, по въпроса се спори и всяка една от страните има свойте аргументи. Едно е сигурно - в ръцете на недобросъвестен и злоупотребяващ собственик, електронния нашийник може да се превърне средство за генериране на нежелано поведение, болка и стрес на животното. И обратното - в ръцете на знаещ, можещ и опитен треньор електорнния нашийник може да бъде отлично помощно средство за обучение.

Въпросът не е в това дали е разрешено или забранено.
Въпросът е от ефекта и на каква цена се постига той.

Кучето не е "нищо повече от една скърцаща машина" по думите на Рене Декарт .

Още от времето на Аристотел се говори за душа, душевност, психика и т.н. И в 21-ви век някои да пише просто така, колкото "да е в играта", е смешно и глупаво.

Още Сократ е казал: "Има само едно добро – знанието и едно зло – невежеството".

Търсете знанието и не интерпретирайте неща, които са ви чужди, непознати и най-страшното - не желаете да проумеете!

User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2012 - 09:26 PM

О нищо не интерпретирам просто нали уча се от хора по-знаещи и можещи единия треньор ,другия създател на този сайт,чета и си задавам въпроси.
ПС:Атанасов,моля не цитирай такива дълги постове трудно се чете и се задръства форума :ae_085:

Аролски нищо лично приятел :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 09:41 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 September 2012 - 09:26 PM, написа:

О нищо не интерпретирам просто нали уча се от хора по-знаещи и можещи единия треньор ,другия създател на този сайт,чета и си задавам въпроси.
ПС:Атанасов,моля не цитирай такива дълги постове трудно се чете и се задръства форума :ae_085:

Аролски нищо лично приятел :md_064:

Интерпретирането не се отнася за теб. Дори и това не си схванала.

А от кого ще се учиш е право на твой избор, но няма да се сърдиш, когато ти кажат, че си невежа.

User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2012 - 09:48 PM

Не се сърдя когато е казано по нормален,а не надменен начин,защото хората са казали,че човек се учи докато е жив.Никой се не ражда научен.
Обикновено хората знаещи и можещи би трябвало да могат да обясняват на невежите като не излизат от добрия тон,със директни или завоалирани обиди.

Та тук повечето са хора,знаещи и можещи споделете как се коригира да речем агресивно куче.С какви методи средства.Тъй като се отрича използването на удушвач какво се използва за да се спре такова куче или пък въпроса на автора на темата дърпащо се куче?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 11 September 2012 - 11:21 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 September 2012 - 09:48 PM, написа:

Не се сърдя когато е казано по нормален,а не надменен начин,защото хората са казали,че човек се учи докато е жив.Никой се не ражда научен.
Обикновено хората знаещи и можещи би трябвало да могат да обясняват на невежите като не излизат от добрия тон,със директни или завоалирани обиди.

Та тук повечето са хора,знаещи и можещи споделете как се коригира да речем агресивно куче.С какви методи средства.Тъй като се отрича използването на удушвач какво се използва за да се спре такова куче или пък въпроса на автора на темата дърпащо се куче?

Извинявам се Шибуми, но за дърпащото се куче, споделих метод. И то метод, който е positive training, така, че съм споделил.
А понеже подхвана темата за ел. Нашийниците, казвал съм го и го казвам пак - в ръцете на можещ, е като пианото в ръцете на Бетховен. Може да направи всичко. Не ме разбирай погрешно, затова и във филмите на Сизър Милан ( колкото и да не го харесват хората ) има една супер мисъл ! " Не използвайте видените методи без косултация с професионалист ! "
Иначе казано " Козата си сака Пръч "
Въпрос на умения !
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7