Dog.bg Форуми : ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ! Нахапаното от ловно куче момиченце почина тази сутрин около седем часа Оцени темата: *---- 1 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 October 2012 - 10:32 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 October 2012 - 10:22 PM, написа:

Как веднага причисляваме човека,че ги въди,че и продава,че и печели и че е бракониер?

Не зная, ти кажи какъв е.
Честен ловец с ловен билет и с 10 регистрирани ловни кучета? - разбра се че такъв не е. За билет не зная дали има, но кучетата не са регистрирани като ловни кучета със сигурност - това е известно. Но те все пак са ловни породи кучета. Случайност?
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#102 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 10:33 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 15 October 2012 - 09:22 PM, написа:

Ние не сме кучета , и сме длъжни да реагираме пропорционално на агресията .
Законът казва , че трябва да отговориш пропорционално иначе си варварски убиец , така художникът застреля гонейки някакъв крадец в Люлин .
За кражба в двор , смърт не е пропорционално наказание .
http://www.blitz.bg/.../article/155755
Щом собственикът защитава свещенният си двор с 10 кучета(?) , трябва да го обезопаси със здрава ограда , -знаел е че отам има малко дете .

От видеото се вижда ,че оградата е обща.Обезопасил е кучетата-вързани са.Да наглежда и детето на комшийката? Или тя не е разбрала ,че там има кучета,дупка и детето на две годинки щъка и трябва да се наблюдава.Нали не си представяте как детето със скороста на светлината излиза ,прощръпунва двора,намира дупката,промъква се в комшийският двор,кучетата и гък не казват и после го нахапват.Това са си минимум 10/15 че и повече минути.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#103 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 15 October 2012 - 10:41 PM

Всеки в тази тема има различен морал , и разл ценностна с/ма .
Затова има закон който регулира отношенията м/у таквиз индивиди .
Законът го цитира Г Танов .

#104 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 10:47 PM

Така, така. Незаконното развъждане или бракониерството - те не те правят убиец. Това да оставиш детето си в двора за 15 минути с мисълта, че е в безопасност, също не те прави убиец. Това, да оставиш оградата си с дупка, при положение че отглеждаш там няколко ловни кучета, не те прави убиец. Това, да оставиш оградата си с дупка, при положение, че от другата страна някой отглежда няколко ловни кучета, пак не те прави убиец. Има просто една комбинация от недовършена работа, която оставя една "дупка в безопасността", в която някой пада и губи живота си.
User's Signature

#105 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 October 2012 - 10:52 PM

Показване на мнениетоJL, в 15 October 2012 - 08:32 PM, написа:

Как веднага причисляваме човека,че ги въди,че и продава,че и печели и че е бракониер?

Честен ловец с ловен билет и с 10 регистрирани ловни кучета? - разбра се че такъв не е. За билет не зная дали има, но кучетата не са регистрирани като ловни кучета със сигурност - това е известно. Но те все пак са ловни породи кучета. Случайност?

И аз не зная и затова казах,че развиваме теории на вероятностите.Дали ги въди,продава си е негова си работа и няма общо със случката.
Горе някой каза и ако са регистрирани какво променя това?
Щото на мен ми се е случвало ловец с а гресивен пес без повод и нашийник дори кучето му ни напада моите отвръщат на повод да съм аз виновна,че сме без намордник,но той щото е ловец и кучето е ловно е без повод.
Хора разни,но нито познаваме човека,че да правим заключения продажби,бизнес и др.
Емо една хубава приказка.Прав си.Закона е пред нашите ценностни ситеми,ако се стигне до съд.
Жалкото е в случая,че смъртта на кучето няма да върне детенцето.
Но пък се получи интересна дискусия(за съжаление за смъртта на дете),без много от обичайните караници.Всеки изложи своята гледна точка .

ПС:

Цитат

Незаконното развъждане или бракониерството - те не те правят убиец

Ето пак как разбра,че ги въди и ми покажи къде е забранено да си развъждам кучето и как разбра,че е бракониер?Дали има ловен билет и тн.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 10:56 PM

А че кучетата са ловни породи прави ли собственика ловец.Къде се каза това ?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#107 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 October 2012 - 10:59 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 15 October 2012 - 11:41 PM, написа:

Всеки в тази тема има различен морал , и разл ценностна с/ма .
Затова има закон който регулира отношенията м/у таквиз индивиди .
Законът го цитира Г Танов .

То хубаво, че го има закона, но и той не е никак еднозначен, а интерпретиран. Служи на по-умелите адвокати и по-богатите подсъдими. В Германия да осъдят за измама с еврофондове, а тук да оправдаят за същото нещо ... Продажност и нищо повече, никакво правосъдие ...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#108 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 11:00 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 October 2012 - 10:52 PM, написа:

Показване на мнениетоJL, в 15 October 2012 - 08:32 PM, написа:

И аз не зная и затова казах,че развиваме теории на вероятностите.Дали ги въди,продава си е негова си работа и няма общо със случката.
Горе някой каза и ако са регистрирани какво променя това?
Щото на мен ми се е случвало ловец с а гресивен пес без повод и нашийник дори кучето му ни напада моите отвръщат на повод да съм аз виновна,че сме без намордник,но той щото е ловец и кучето е ловно е без повод.
Хора разни,но нито познаваме човека,че да правим заключения продажби,бизнес и др.
Емо една хубава приказка.Прав си.Закона е пред нашите ценностни ситеми,ако се стигне до съд.
Жалкото е в случая,че смъртта на кучето няма да върне детенцето.
Но пък се получи интересна дискусия(за съжаление за смъртта на дете),без много от обичайните караници.Всеки изложи своята гледна точка .

ПС:

Цитат

Незаконното развъждане или бракониерството - те не те правят убиец

Ето пак как разбра,че ги въди и ми покажи къде е забранено да си развъждам кучето и как разбра,че е бракониер?Дали има ловен билет и тн.

Каза се официално, че кучетата не са регистрирани като ловни кучета. Така че, те не се водят като ловни кучета официално. Но по порода са такива. Предложих ти да предложиш възможна версия какъв е, ако не е бракониер и ако не е нерегламентиран развъдчик. Чакам да кажеш какъв друг би могъл да е.
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 11:07 PM

Ако отглеждаш каракачанки трпбва да си овчар,НОК-полицай,Кане Корсо-сигурно от сицилианската мафия,ако имаш питбули-задължително се занимаваш с организиране на боеве.Добра логика
User's Signature

Елинор Рузвелт

#110 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 11:09 PM

Цитат

да предложиш възможна версия какъв е

Само и на предположения ще си останем.

Не съм запозната ако си ловец имаш разрешително и ловен билет и кучетата ти не са регистрирани дали имаш право да ги използваш като такива,честно.
Но по селата знаеш как е,малка Община 1 куче ако има регистрирано в цялото село много ще е.
Бракониер е човек,който ловува ИЗВЪН сезона.Ти знаеш ли дали го прави?Аз не.

Нерегламентиран развъдчик?Ми те хората се интересуват от работни качества,не от чистопородно развъждане.Имал 10 кучета не видях малки някъде или майка с висящи гърди.Как се е сдобил с кучетата не мисля е от значение.Да приемем,че сам си ги е развъдил(защоо понякога когато кучетата са глутница не приемат нови кучета,но приемат собствени малки-това Навар гобеше обяснил някъде по точно щото той гледа 30 и знае какво се случва с ново куче попаднало вече в оформена глутница)къде е забранено да си ги въди?
а И ОТ ТЕЗИ 10 ЕДНО Е НАПРАВИЛО БЕЛЯТА,не 10те.Ако беше двор с 1 куче?!?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 11:15 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 15 October 2012 - 11:07 PM, написа:

Ако отглеждаш каракачанки трпбва да си овчар,НОК-полицай,Кане Корсо-сигурно от сицилианската мафия,ако имаш питбули-задължително се занимаваш с организиране на боеве.Добра логика

Въпреки подигравателния тон, ако в един двор се отглеждат 10 питбула/каракачанки/немски овчарки/канета и пр., мога да се басирам на яка сума, че тази дейност се прави със Стопанска цел. :re_037:
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 11:18 PM

Само,че при ловните мисля не е така.Кучетата ловуват по-добре заедно.Свикват да работят в екип,поне от това,което съм виждала.
Много се спекулира с това,че са 10.Хората като чуят и се стряскат от самата цифра 10 не от ловни породи или померани или мопсове.10 КУЧЕТА.
Ако има възможност да се грижи за толкова защо да не ги гледа?
Имам 4 и обмислям да си взема 5.Ако един ден имам по-голяма къща защо да не си взема още 5.Щом мога да ги отглеждам и да им осигурявам необходимите условия какъв е проблема?
Или непременно ще ги въдя?Тъй като съм фен на НОК и рот искам да имам 5 рота и 5 НОК трябва ли непременно да ги ползвам за ''стопанска'' цел?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 11:24 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 October 2012 - 11:09 PM, написа:

Цитат

да предложиш възможна версия какъв е

Само и на предположения ще си останем.

Бракониер е човек,който ловува ИЗВЪН сезона.Ти знаеш ли дали го прави?Аз не.

Е, далеч не е само това. Има и много, много други правила, освен сезона. Попитай татко си... :md_064:
Както и да е. Щом като искаш - защитавай го. Той ще се радва, нали и той е като теб... и ти като него. :ba_025:
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 11:32 PM

Показване на мнениетоJL, в 15 October 2012 - 10:15 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 15 October 2012 - 11:07 PM, написа:

Въпреки подигравателния тон, ако в един двор се отглеждат 10 питбула/каракачанки/немски овчарки/канета и пр., мога да се басирам на яка сума, че тази дейност се прави със Стопанска цел. :re_037:

Тонът ми не е подигравателен,не и в такава тема.Не е хубаво да приписваш на хората неща ,които ти се струват :ea_103:
И какво общо има стопанската цел със случая? Защо за безотговорността на някого ,друг да опере пешкира.?Не е имало оплаквания,детето е влизало и друг път при кучетата в присъствието на стопанина.Имало е явно храна или поне така се пише.
Ти в какво го обвиняваш,че и нас ?
А родителите обвиняваш ли в нещо ?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#115 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 11:35 PM

Не разбирам от лов и никога не ме е вълнувал,напротив отвращава ме.Водили са ме точно 2 пъти и след като се наревах хубаво за една сърна не искам и да чувам.Но понякога се налага виждала съм натръшкани овци от вълци не е никак приятна гледка.Да ти натръшкат половината стадо примерно.
Ако ти знаеш какво още включва бракониерството сподели ще се радвам да науча нещо ново.
В случая не защитавам никого, а излагам друга гледна точка по въпроса.Твоята е че е бракониер и развъждач,моята е малко по-различна.Ти директно определяш той е такъв,такъв,а аз казвам,че монетата има и друга страна.
Но тъй като не живеем там,не познаваме човека можем само да правим предположения,но не и категорично да кажем-на тоя е бракониер и развъждач.
Както казах и по-горе просто размишлявам на глас надявам се не го приемаш като заяждане,наистина.Уважавам мнението на събеседника,но това не винаги означава,че трябва да сме съгласни с него.Хората са казали в спора се ражда истината :ab_041:
Лека вечер от мен,че вече кълва по клавиатурата :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 02:44 AM

Големи кучета и малки деца не бива да бъдат оставяни заедно. Колкото и да им имате доверие. Просто в един момент детето предизвиква кучето и отключва ловния инстинкт и....става белята. Това че кучето не бивало да си помисли дори да близне детето са пълни глупости. Кучето е животно, управлявано главно от инстинкти, правила на живот в глутницата и йерархия и елементарен (в сравнение с човек) интелект и мислене.
Ако приемем, че кучетата са използвани за лов (което най - вероятно е така, поради факта - здравата хватка която кучето е реализирало и дори майката не е можела да го изтръгне от него). То кучетата са били на ръба този ловен инстинкт да бъде отключен, срещу животно или дете. Такива кучета е нормално, да се гледат в клетки, като изискванията са такива, че кучето да не може да си подаде муцуната през решетките. По закон, има изисквания за размерите на клетките и т.н.
Кой съблюдава за спазването на закона - питам аз?
Просто всичко е резултат, на безотговорно поведение и ниска култура.

P.S. Когато даден обект се охранява с кучета, по закон навсякъде са длъжни да има предупредителна табела. НЕ ВЛИЗАЙ! ОХРАНА С КУЧЕТА! Детето не може да прочете, но родителите могат и биха могли да бъдат малко по - отговорни.
P.S.S Просто всички трябва да бъдем по - отговорни. Трябва да има ясни правила, които да се съблюдават и спазват. И система, която да следи дали правилата се спазват. Отговорни към кучетата, отговорни към хората, към обществото, към децата, отговорни родители и стопани..
Каквато ни е държавата, такива са ни и инцидентите...

#117 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 16 October 2012 - 07:39 AM

Показване на мнениетоJL, в 15 October 2012 - 11:15 PM, написа:

и какво ако е със стопанска цел??? някъде да пише че е забранено отглеждане на кучета със стопанска цел?? дори и неклубно заплождане и продаване на кучета е РАЗРЕШЕНО ако се спазват изискванията на наредбата ...
аз имам 30 кучета,и ги гледам със стопанска цел-пазят ми другите добитъци,които също гледам със стопанска цел..
имало 10 кучета-има,но в двор и вързани...ама не бил направил необходимото да обезопаси..ако бяха в клетки и детето бръкне в клетката и му отхапе ръката??-тогава сигурно ще са мнго нашироко решетките..ами ако клетката е с мрежа и то си мушне пръста и го отхапе????
явно според вас,кучето трябва да се гледа в бетонен бункер,в собствения двор за да не пострада никой ???

достатъчно е наличието на няколко фактора:
1.двор със затворена врата
2.куче,вързано на синджир
3.безотговорен родител..
не е забранено да имаш няколко кучета,нито агресивни такива,стига да изпълняваш някои изисквания..а тук са изпълнени всичките..
а за глупостите че били нерегистрирани,не били клубни -ако бяха ,това щеше ли да промени нещо??

#118 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 October 2012 - 09:28 AM

Показване на мнениетоnavar, в 16 October 2012 - 05:39 AM, написа:

ако бяха в клетки и детето бръкне в клетката и му отхапе ръката??-тогава сигурно ще са мнго нашироко решетките..ами ако клетката е с мрежа и то си мушне пръста и го отхапе????
явно според вас,кучето трябва да се гледа в бетонен бункер,в собствения двор за да не пострада никой ???

достатъчно е наличието на няколко фактора:
1.двор със затворена врата
2.куче,вързано на синджир
3.безотговорен родител..
не е забранено да имаш няколко кучета,нито агресивни такива,стига да изпълняваш някои изисквания..а тук са изпълнени всичките..

Именно!
Ма като е замесено куче и се започва истерията ! И се правим тукa по католици от папата - па кучето било виновно. Па имало дупка.
Нейсе, че не беше вързан пит или рот ,че...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#119 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 09:50 AM

Показване на мнениетоagalina, в 16 October 2012 - 09:28 AM, написа:

! И се правим тукa по католици от папата - па кучето било виновно. Па имало дупка. Нейсе, че не беше вързан пит или рот ,че...

Ааа, без питирот, че ми писна. То като им говорехме преди десет години как всички ги очаква същата участ и, че няма по-голяма пасмина от търсещите сензация журналисти, всеки доволно потриваше ръчички и си казваше: "нали не става дума за нашата порода, к'во толкова" ...

Всъщност предлагам незабавна евтаназия за всички: за кучето, за собственика и за безотговорните родители. Така поне всички жадни за кръв и мъст ще са доволни. А защо не и по една бърза и безболезнена евтаназия за всички онези, които не искат каквато и да е евтаназия. То така не се работи вече ...:tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#120 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2012 - 10:38 AM

Показване на мнениетоJL, в 15 October 2012 - 08:14 PM, написа:

Тук много хора скочиха да защитават стопанина на кучето, като автоматично приеха, че той е един от тях.

всъщност не... не съм се водила от това дали е стопанин на куче, как го гледа, дали го гледа въобще, обича ли го или не...
водя се от дадените "факти"... бебе без надзор влиза в чужд двор и му се случва нещо заради животинските обитатели в двора, които при това са вързани и стоят в собствения си двор...

никой от обвиняващите кучето и неговия стопанин, така и не казаха по същия ли начин биха реагирали, ако не беше куче, а беше например кон или крава.. или ако, както някой беше споменал, бебето си беше пъхнало ръката в контакт (достатъчно обезопасен за нормални възрастни хора, отново в чуждия двор)...

въобще не искам да засягам темата как точно е било гледано кучето (или кучетата), било ли е регистрирано или не, ловно или е било или за разплод и всякакви такива "подробности"..... в случая същественото е че е било в собствения си двор, при това вързано..

някак не върви да се изтъква, че ако е било агресивно (а дори не може да се каже, че това е така), то е трябвало да бъде по-добре "обезопасено".. все едно някой да изисква от мен дори и в собствения ми апартамент да държа кучето си на повод, с намордник и в клетка (и още куп някакви подобни абсурдни неща) непрекъснато, само защото някой може да се намъкне по някакъв начин без предупреждение, за да се порадва на моето куче, докато мен ме няма и куч да го сръфа, защото не дава да бъде докосван...

също така трябва да се вземе предвид, че става дума за бебе.. колко му е достатъчно на едно бебе, за да пострада.. удар или захапване, които голям човек дори и да ги усети, няма да пострада въобще или поне не сериозно, могат да бъдат фатални за толкова малко човече като в случая...
User's Signature

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема