JL, в 15 October 2012 - 08:14 PM, написа:
Тук много хора скочиха да защитават стопанина на кучето, като автоматично приеха, че той е един от тях.
всъщност не... не съм се водила от това дали е стопанин на куче, как го гледа, дали го гледа въобще, обича ли го или не...
водя се от дадените "факти"... бебе без надзор влиза в чужд двор и му се случва нещо заради животинските обитатели в двора, които при това са вързани и стоят в собствения си двор...
никой от обвиняващите кучето и неговия стопанин, така и не казаха по същия ли начин биха реагирали, ако не беше куче, а беше например кон или крава.. или ако, както някой беше споменал, бебето си беше пъхнало ръката в контакт (достатъчно обезопасен за нормални възрастни хора, отново в чуждия двор)...
въобще не искам да засягам темата как точно е било гледано кучето (или кучетата), било ли е регистрирано или не, ловно или е било или за разплод и всякакви такива "подробности"..... в случая същественото е че е било в собствения си двор, при това вързано..
някак не върви да се изтъква, че ако е било агресивно (а дори не може да се каже, че това е така), то е трябвало да бъде по-добре "обезопасено".. все едно някой да изисква от мен дори и в собствения ми апартамент да държа кучето си на повод, с намордник и в клетка (и още куп някакви подобни абсурдни неща) непрекъснато, само защото някой може да се намъкне по някакъв начин без предупреждение, за да се порадва на моето куче, докато мен ме няма и куч да го сръфа, защото не дава да бъде докосван...
също така трябва да се вземе предвид, че става дума за бебе.. колко му е достатъчно на едно бебе, за да пострада.. удар или захапване, които голям човек дори и да ги усети, няма да пострада въобще или поне не сериозно, могат да бъдат фатални за толкова малко човече като в случая...