Dog.bg Форуми : ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ! Нахапаното от ловно куче момиченце почина тази сутрин около седем часа Оцени темата: *---- 1 Гласове

#61 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 October 2012 - 02:44 PM

Показване на мнениетоJL, в 15 October 2012 - 01:56 PM, написа:

Аха, според тебе аз мога да си пусна 220 волта ток по оголен проводник около къщата докато ме няма, и който влезе и се хване, да му е честито - кой го е карал, той не знае ли че по жица може да тече ток?.

Ами ако сравняваш своите "разумни" действия с инстинктите на едно куче, пазещо територия - пускай си ток, ако искаш и крокодили си завъди - твоя работа.
Аз имам 4 кучета (приемните, на които търся дом не влизат в тази бройка). Кучетата ми са социализирани и добре възпитани. Идват у дома приятели с деца - пищящи, подскачащи, скубещи кучето, дърпащи опашки, уши, дразнещи го, когато се храни. Е, на кучето в някакъв момент му писва и реагира. Едно от кучетата ми така се стресира веднъж от подобни детски нападки, че и до ден днешен изпитва стрес от деца и лае, като види малко човече наблизо. Е, няма изядени деца, нито дори нахапани, но за това отговорността е както моя, така и на родителите на децата. Кучетата не са механизми, те също имат своя собствена психика, с която трябва да се съобразяваме. Ако куче реагира с агресия в дадена ситуация, не означава, че е агресивно по принцип. Сигурно и JL изпада в нервни кризи и истерия, ама не е освидетелствана и затворена в лудница, нали?
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#62 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 15 October 2012 - 03:24 PM

Кучетата са малоумни същества , не могат да правят преценка и не осъзнават отговорността си , но могат да поемат вина .
Точно това ги прави удобни за охрана , стопанинът иска да УБИЕ евент. крадец , но да размие отговорността .Иначе ще си сложи проста аларма или СОТ .
За това не слага пехотни мини или ток 220в
Родителите гледат дете в градска среда .
В нея токът тече по изолирани от деца жици , лъвовете са в клетки , а кучета, коне , гъски и др животни трябва да са обезопасени ,
след като детето е убито от кучето , то не е обезопасено.

#63 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 October 2012 - 03:26 PM

Какво разбираш под обезопасено куче в собствения си двор?Вързано в моя двор,зад моята ограда?
И ако детето се е промушило през малка дупка в оградата,то как майка му е влязла да го издърпа?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 03:42 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 October 2012 - 03:26 PM, написа:

Какво разбираш под обезопасено куче в собствения си двор?Вързано в моя двор,зад моята ограда?
И ако детето се е промушило през малка дупка в оградата,то как майка му е влязла да го издърпа?

Glej
Глей сега , ТВОЯТ двор струва ли 70г живот на едно дете ? :md_064:

#65 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 October 2012 - 03:44 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 15 October 2012 - 03:24 PM, написа:

Кучетата са малоумни същества , не могат да правят преценка и не осъзнават отговорността си , но могат да поемат вина .

Кучетата не са малоумни, могат да правят преценка, но мозъкът им действа по съвсем различен начин и е абсолютно глупаво твърдението, макар че не осъзнават отговорността си, трявбало да поемат вина. При кучетата, а и при другите животни инстинктите са по-силни от вторично придобития опит, на базата на който те могат да направят преценка, освен ако не са силно предизвикани инстинктите.
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 03:47 PM

АКО вляза у Вас докато те няма и пекинеза ти ми откъсне пръста ти си виновен нали?Що па не го държиш с намордник у Вас-каква е тая безотговорност от твоя страна.Леле и чип не си му сложил ми ти си за затвора бе,а кучето за евтаназия този агресивен звяр!
Супер безумно звучи.Никой не омаловажава живота на детето,ужасно и нелепо е всичкото това.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 15 October 2012 - 03:48 PM

Все още не мога да разбера защо се опитвате да прехвърлите вината на стопанина... Да имало е дупка но какво от това? Ако родителите на детето не го бяха оставили без надзор то нямаше да мине през тази дупка. Всичко тръгва от тях не от стопанина на кучето.

П.П. Също не разбрах какво значение има дали кучетата са регистрирани или не? Ако бяха това щеше ли да промени нещата?

#68 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 October 2012 - 03:51 PM

Показване на мнениетоPredatorX, в 15 October 2012 - 03:48 PM, написа:

Все още не мога да разбера защо се опитвате да прехвърлите вината на стопанина... Да имало е дупка но какво от това? Ако родителите на детето не го бяха оставили без надзор то нямаше да мине през тази дупка. Всичко тръгва от тях не от стопанина на кучето.

Е как да не разбираш?! Има една категория двукраки, дето само дебнат за някакъв инцидент човек-куче и се хвърлят настървено. Ама какво станало, защо станало - няма никакво значение. Смърт за кучето и това е! И за по-сигурно - смърт за всички кучета!
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 03:54 PM

Така е . Прави сте . Особено ДДГ .
Собствеността е свещенна , но всичко си има цена .
Дай да видим , колко ми струва дворът който е 2 дка , колко струва куче , колко струва дете , и колко ми струва пръста , колко ми струва главата ( айдее , почнахме по Шекспир) в лева , или еуро ?

#70 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 03:54 PM

Абе то и това с дупката е малко де да знам-ако е обща оградата всеки би трябвало да я е видял.Човека си е вързал кучетата за да не минават през нея.Защо родителите не са взели някакви мерки да бъде затворена тази дупка за да не мине детето от там?
Ако оградите са две как детето излиза през тяхната оградата и влиза в чуждия двор като си е играело уж в градината?
Как майка му минава през тази уж малка дупка за да го извади?
Или дупката не е била толкова малка?И не е направила впечатление на никого?
Вие давате ли на вашите деца да ходят на гости на комшиите без те да знаят?Разрешавате ли им да пипат чужди кучета без да са попитали стопанина?
Да детето е малко и не разбира,но къде са били родителите за го научат?

ПС:Ти започна с това струва.Тук никой не определя ценана човешки или кучешки живот,защото такава няма!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 04:01 PM

Показване на мнениетоDDG, в 15 October 2012 - 02:44 PM, написа:

Показване на мнениетоJL, в 15 October 2012 - 01:56 PM, написа:

Аха, според тебе аз мога да си пусна 220 волта ток по оголен проводник около къщата докато ме няма, и който влезе и се хване, да му е честито - кой го е карал, той не знае ли че по жица може да тече ток?.

Ами ако сравняваш своите "разумни" действия с инстинктите на едно куче, пазещо територия - пускай си ток, ако искаш и крокодили си завъди - твоя работа.
Аз имам 4 кучета (приемните, на които търся дом не влизат в тази бройка). Кучетата ми са социализирани и добре възпитани. Идват у дома приятели с деца - пищящи, подскачащи, скубещи кучето, дърпащи опашки, уши, дразнещи го, когато се храни. Е, на кучето в някакъв момент му писва и реагира. Едно от кучетата ми така се стресира веднъж от подобни детски нападки, че и до ден днешен изпитва стрес от деца и лае, като види малко човече наблизо. Е, няма изядени деца, нито дори нахапани, но за това отговорността е както моя, така и на родителите на децата. Кучетата не са механизми, те също имат своя собствена психика, с която трябва да се съобразяваме. Ако куче реагира с агресия в дадена ситуация, не означава, че е агресивно по принцип. Сигурно и JL изпада в нервни кризи и истерия, ама не е освидетелствана и затворена в лудница, нали?

Първо на първо JL никога не изпада в нервни кризи и ако я затворят в заведение, това ще е заради нечовешкото й спокойствие срещу досадни дразнители - за да бъде изследван този ФЕНОМЕН. :ud_009:
Второ - ти допускаш ли като възможно твоите кучета да убият дете? -- Yes? No?
Трето, как гарантираш сигурността на своите гости и децата им - наистина ли успявате през цялото време, във всяка една минутка и секунда да ги следите, дали пък случайно някое малко детенце не дърпа за опашката някое от кучетата?
Четвърто - ти сама казваш: "Е, няма изядени деца, нито дори нахапани, но за това отговорността е както моя, така и на родителите на децата.", т.е. съгласна си, че отговорността е споделена, а не е само на родителите.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#72 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 04:05 PM

Цитат

т.е. съгласна си, че отговорността е споделена, а не е само на родителите.

Когато съм ги пуснала/поканила в двора си да.
Когато обаче не съм на кого е отговорността да държи детето да не влиза в моя двор?
Питам от чисто любопитство да не кажете,че се заяждам :ae_085:
И щото сте се хванали за дупката.На село знам(въпреки,че нямам за съжаление),че даже хората не си заключват портите на двора.Ако беше влязло през вратата щеще да е виновен собственика,че не си заключва вратата ли?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 04:19 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 15 October 2012 - 03:42 PM, написа:

Glej
Глей сега , ТВОЯТ двор струва ли 70г живот на едно дете ? :md_064:

може и да не струва толкова но , откъде да знае човека че детето на съседите ще влезне в двора през някаква си дупка в оградата му и още по малко ще си играе с кучето му ?!?!? детето си има родители които трябва да се грижат за него ПО ВСЯКО ВРЕМЕ , ВИЕ ( ако) живеете в къща с двор какви мерки ще взимате за кучето си когато излизате ?? но честно ако изключим че знаете за този случай бихте ли помислили за това ?

#74 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 04:20 PM

В нашето гражданско право има така наречената "обективна отговорност", която собственикът на животно носи, когато то причини вреди. Отделно от това при непредпазливост се активира и наказателната отговорност на стопанина. В случая би могло (доколкото не разполагаме с обективна информация) да имаме наличие и на двете.
Определено не е положил достатъчна грижа животното да няма възможност да нарани когото и да е, като освен това е развил тип агресия, която в съчетание със всички други обективни и субективни фактори е довела до инцидента.

#75 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 04:24 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 October 2012 - 04:05 PM, написа:

Цитат

т.е. съгласна си, че отговорността е споделена, а не е само на родителите.

Когато съм ги пуснала/поканила в двора си да.
Когато обаче не съм на кого е отговорността да държи детето да не влиза в моя двор?
Питам от чисто любопитство да не кажете,че се заяждам :ae_085:
И щото сте се хванали за дупката.На село знам(въпреки,че нямам за съжаление),че даже хората не си заключват портите на двора.Ако беше влязло през вратата щеще да е виновен собственика,че не си заключва вратата ли?

Детето можеше да е на 10 години (не е задължително до него да има възрастен) и да прескочи оградата, защото топката му е тупнала вътре.
Въпросът е, че собственикът си е мислел, че е взел мерки, но се оказва, че те не са достатъчни. Всички пишещи тука, да кажем, са отговорни кучкари - представете си, че вие сте собственика на кучетата от онзи двор и бидейки стопанин на един опасен екземпляр, помислете си... какво щяхте да направите вие и достатъчно ли е направил той, за да предотврати възможен инцидент.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#76 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 04:26 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 15 October 2012 - 04:20 PM, написа:

... като освен това е развил тип агресия, която в съчетание със всички други обективни и субективни фактори е довела до инцидента.

това че кучето е охапало едно дете не означава че е агресивно!!! може детето да го е предизвикало по някакъв начин и понеже е малко охапването на кучето да е предизвикало по голями щети. трябва да се направи тест на кучето за да се установи дали е агресивно или не е .

#77 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 04:30 PM

Да,то и затова така едва ли не защитавам стопанина,защото се поставям на негово място.Вдигам ограда,връзвам си кучето.То не може да избяга и да прескочи оградата,не може да мине през дупка или врата-то е вързано.Обяснете ми как да го обезопаси повече.Наистина кажете,дайте предложения.Надявам се няма да кажете да си го държи с намордник у дома,та и то целия ден-да не може да пие,да яде.
Сега по новините казват ловни били кучетата,ми можеха да кажат бойни са според зависи породата или както стана с добермана,който впоследствие се оказа просто дворно куче.
Ако не беше ловно на пръв поглед(порода),защото познавам ловци,които използват безпородни кучета за лов какво щяха да кажа.Агресивен помияр?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   TROUBLE Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Бокс, бойно самбо, фотография, поезия, музика, кучета, литература и т.н. :)

Публикувано: 15 October 2012 - 04:38 PM

Тая дупка... голям раздор вся :ab_041: лично аз се хванах за дупката, 'щото първоначално нещо не ми стана ясно. Ама няма значение де. Не там е проблема. Първосигнално реагирах в началото.
Цялата история, така както е представена, ми се вижда изсмукана през пръстите и неточна. Не ми се ще да обвинявам, в крайна сметка е ясно, че вината ще падне върху родителите - за едни, - а за други върху стопанина, който, честно казано, след повече размисъл - няма никаква вина. Не е пуснал кучето да препуска в луд галоп свободно и да ръфа кой му попадне в полезрението, и т.н. Обаче ще му стоварят отгоре някаква вина.
Но пък нито аз апелирам за смърт за кучето. Някак си историята е много зле представена, целяща да се насажда поредната омраза към кучетата чрез смъртта на едно дете. Което е жалко и покъртително. И продължавам да се чудя как така ще се пусне толко малко дете само... на улицата... да си играе...
Интересно ми е как ще се развие случая.

#79 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 05:00 PM

Добре де,ако детето беше паднало на стълбите и си беше счупило врата кой щеше да е виновен? Родителите ,нали? А кой носи вина за смъртта на първото им детенце?
Кучетата са си кучета.Какво значи в случаят агресивно,убиец.Аз не мога да гарантирам какви ще са последствията ако влезе някой в къщи докато ме няма .Или да не гледаме кучета,защото може някое малко дете оставено без надзор да влезе и да му бръкне в очите или в храната.
Не им завиждам на родителите за вината ,с която трябва да живеят.Жалко за детенцето така нелепо да си отиде,защото някой е трябвало да готви,глади или да пие кафе.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#80 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 05:28 PM

Като бях на 4 години ме захапа немска овчарка по главата... Няма да ви разказвам как е истинско чудо, че оцелях, нали? Кучката беше вързана в двора, а отсрани нея беше малкото й кученце.. Да се порадвам на малкото реших да погаля и майката и това получих.. Виновният в случая беше баща ми, който ме остави без надзор...

Та и в този случай, вината пада единствено и само върху родителите на момиченцето... как го оставят само на улицата....???

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни