ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ! Нахапаното от ловно куче момиченце почина тази сутрин около седем часа
Публикувано: 13 October 2012 - 04:02 PM

Публикувано: 13 October 2012 - 04:14 PM
Кучето е абс невинно , но трябва да умре ...заради глупоста си, и зада не се повтори .
Трябва да има отмъщение заради кръвта на детето .
То не е убийство на едно дете , то щеше да има деца , неговите деца също деца ...
Детето е лишено от 70г живот ...
Публикувано: 13 October 2012 - 04:32 PM
Ще спрат да правят тъпи репортажи и да насаждат безумни изводи ,и безмислени истерии ?
Не след дълго ще има нови трагедии , както ги е имало толкова пъти . И заклевам се, ще има същите коментарии. И какво от това. Или ще зоват за забрана на породи .или ще зоват за евтаназии.За "набези".До следващият път.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 October 2012 - 05:05 PM
Къде били родителите? Някъде четох, тя/майката/ и до тоалетната не могла да ходи, защото нямало кой да наглежда детето. Варианти хиляди.
Жалко за детенцето,

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 13 October 2012 - 09:36 PM
Но случаят е друг. Няколко ловни кучета, обучавани да преследват дивеч, представете си ги и след това влезте да им се радвате. Пуснете детето си само да им се радва.
Освен това, доколкото разбрах, ловните кучета подлежат на по-специален режим на отглеждане, но тези не са били регистрирани, за да ги "хване режимът". И така се трупат малки нарушения, които после водят до големи инциденти.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 13 October 2012 - 10:02 PM
JL, в 13 October 2012 - 09:36 PM, написа:
Кому е нужно да влиза в чужд имот, за да се радва на чужди кучета, еле пък да си пуска детето да им се радва???
Извинявай, ама дрънкаш глупости!
Публикувано: 13 October 2012 - 11:40 PM
И само още един пример /който уж не е по темата/ : кой е влизал в птицеферма със стокови кокошки-носачки в периода 20-30 седмица,отглеждани подово? Става дума за 6500-7000 бр.
Макар и на пръв поглед противоречиви на един от предните ми постове,примерите са красноречиви.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 14 October 2012 - 09:20 AM
Публикувано: 14 October 2012 - 10:36 AM
piron45, в 14 October 2012 - 09:20 AM, написа:

Не мога да си представя що за безотговорност е това да оставиш толкова малко детенце без надзор. За мен е нелепо да се обвинява стопанинът на кучетата...те са били в собствения му двор, при това вързани...За дупката в оградата е трябвало да помислят родителите след като са наясно, че в съседния двор има кучета.
Но каквото и да си говорим и който и да обвиняваме, няма как да върнем детенцето...

Публикувано: 14 October 2012 - 05:00 PM
Иначе за мен това ще е поредната злополука с дете, с която много ще се спекулира и ще се насажда омраза.
Аз не знам още колко деца трябва да пострадат, за да се научат хората да бъдат отговорни. Мъчно ми е за родителите, ужасно е, не искам дори да си го представям, но как се оставя толкова малко дете без надзор? Няма значение къде - дори в техния двор. Толкова малко дете НЕ може да се оставя само, по каквато и да е причина.
Колкото за стопанина - за мен ще е виновен, ако при такъв брой кучета в двора си, не вземе всички мерки за безопасност. Няма значение дали са най-кротките и милите. Когато са в собствена територия са непредсказуеми и е недопустимо да не се взимат мерки. Не искам да обвинявам само един човек, или като цяло, тъй като смятам, че случката е доста размътена, но дали ще са 10 кучета, кон, магаре, бизон - мерки трябва да има. Не просто някаква си ограда, през която едно детенце може да мине. Трябва да се мисли за всичко и да се има предвид всичко.
Публикувано: 14 October 2012 - 05:21 PM
TROUBLE, в 14 October 2012 - 05:00 PM, написа:
Иначе за мен това ще е поредната злополука с дете, с която много ще се спекулира и ще се насажда омраза.
Аз не знам още колко деца трябва да пострадат, за да се научат хората да бъдат отговорни. Мъчно ми е за родителите, ужасно е, не искам дори да си го представям, но как се оставя толкова малко дете без надзор? Няма значение къде - дори в техния двор. Толкова малко дете НЕ може да се оставя само, по каквато и да е причина.
Колкото за стопанина - за мен ще е виновен, ако при такъв брой кучета в двора си, не вземе всички мерки за безопасност. Няма значение дали са най-кротките и милите. Когато са в собствена територия са непредсказуеми и е недопустимо да не се взимат мерки. Не искам да обвинявам само един човек, или като цяло, тъй като смятам, че случката е доста размътена, но дали ще са 10 кучета, кон, магаре, бизон - мерки трябва да има. Не просто някаква си ограда, през която едно детенце може да мине. Трябва да се мисли за всичко и да се има предвид всичко.
Доколкото видях от видеото,май в оградата на човекът с кучетата,а тя има изглед към улицата.
И въпросът не е колко деца ще пострадат, а кога българинът ще се научи да живее така,че хем да не създава проблеми на себе си,хем на околните..
Единствената мярка,която е /вече без значение/ трябвало да се предприеме е, кучетата да са доведени до невъзможността да напускат ограждението - в случаят двора,а това се прави с постоянни наблюдения /ежедневни/ .Оттам нататък отговорността отпада и ще Ви кажа защо - ако оградата е с височина 2-2.5м и някой се прехвърли през нея,тогава чия ще е вината?
Не мога да се разкъсвам в чувствата си към хората и кучетата,защото са ми еднакво скъпи,но понякога се прекалява.

Публикувано: 14 October 2012 - 05:35 PM
няма да го застрелям .
Ако е въоръжен , и успея да го сваля долу , също няма да го довърша .
Имах такъв случай , окрадоха ми всички праскови в ограден двор , намерих двете циганчета , и дори не им издърпах ухото .
Гордея се с това , така сме по село ...
У София един на паркинга на Икея поиска да се бием до смърт за едно паркомясто , и аз му отказах

Публикувано: 14 October 2012 - 06:03 PM
emilvr, в 14 October 2012 - 05:35 PM, написа:
няма да го застрелям .
Ако е въоръжен , и успея да го сваля долу , също няма да го довърша .
Имах такъв случай , окрадоха ми всички праскови в ограден двор , намерих двете циганчета , и дори не им издърпах ухото .
Гордея се с това , така сме по село ...
У София един на паркинга на Икея поиска да се бием до смърт за едно паркомясто , и аз му отказах

Емо,
нали знаете че ако това се случи в отсъствието на човек и в двора има 2-3 кучета,те няма да погледнат така.Е, никой да не напуска имотът си,само защото е взел всички мерки и въпреки това го обират?

Публикувано: 14 October 2012 - 06:10 PM
За мен родителите са в пъти по виновни.Да,стопанинът е имал дупка в оградата,но първо - той е вързал кучето си,второ - не е като да е поканил детето,да влез ела да ти покажа обитателите на двора.
Родителите не искам и да ги коментира.Изгубили са дете съвсем скоро и вместо 10 пъти по бдителни,те какво оставят го само.Ако ще е само(та дори и за 5 минути) да го бяха оставили вътре,в неговата стая или нещо подобно.И не вярвам на думите на майка,че го била оставила за малко и после кучето го захапало,тя едвам го измъкнала.Значи първо ако дупката не е била голяма,няма как дете на година и нещо да влезе само(все едно да разкъса оградата),ако пък тази дупка е била толкова голяма все някой е трябвало да я види и да предприеме мерки (видях доста кучета,така че безопасността преди всичко).
Отново безотговорността отне човешки живот( скоро и кучешки).Отново казвам жалко за детето,но родителите не мога да жаля!
Публикувано: 14 October 2012 - 07:56 PM
Е, ако аз ви убеждавам, че отглеждам в двора си кротки агънца, мили кученца, а същевременно въдя в двора си кучета-убийци... тогава става различно. И тогава става нечестно да се трупа всичко върху родителите - защото те добронамерено са повярвали в моята добронамереност, ... обаче не...

Публикувано: 14 October 2012 - 08:44 PM
Публикувано: 15 October 2012 - 08:28 AM
Публикувано: 15 October 2012 - 11:26 AM
JL, в 12 October 2012 - 08:45 PM, написа:
emilvr, в 12 October 2012 - 09:32 PM, написа:
.
Абсолютно глупости! Законът търси отговорност и за твоето собствено дете. Като си го родил ти, да не си го купил от пазара, че да можеш да го унищожиш нарочно или поради небрежност?
JL, още доста твои нелепици прочетох по-нататък в темата, но няма да ги цитирам и коментирам, че имам и по-важни неща за вършене.
Досега се въздържах да коментирам, бях сигурна какви ще са отзивите след идиотската случка, ама такива щуротии прочетох, че... Идиоти обаче са родителите и искам да видя всеки на противното мнение как оставя собственото си дете на такава възраст без надзор. Да, ама видиш ли, горките, той Господ ги бил наказал с мъката им...айде бе!
Съвсем отделен е въпроса защо са му на оня десет кучета, дали ги развъжда, дали са регистрирани и т.н. Те са си у тях!

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 15 October 2012 - 01:56 PM
DDG, в 15 October 2012 - 11:26 AM, написа:
Съвсем отделен е въпроса защо са му на оня десет кучета, дали ги развъжда, дали са регистрирани и т.н. Те са си у тях!
Аха, според тебе аз мога да си пусна 220 волта ток по оголен проводник около къщата докато ме няма, и който влезе и се хване, да му е честито - кой го е карал, той не знае ли че по жица може да тече ток?.

#60 Guest_navar_*
Публикувано: 15 October 2012 - 02:03 PM
аз имам 30 кучета,и дъщеря на 5 години..някои са в двор,други са пуснати със стадото и ако дете на 2 години им бърка в купата,може и да реагират по същия начин..както може би същото би се случило на дъщеря ми ,ако отиде в периметъра на чуждо куче,затова от малка знае че с нашите кучета може да прави каквото иска,но чуждите не се пипат....
така че не съдете кучето нито стопанина му ,а родителите