Dog.bg Форуми : ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ! Нахапаното от ловно куче момиченце почина тази сутрин около седем часа Оцени темата: *---- 1 Гласове

#41 Потребителят е офлайн   rocioroci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2012 - 04:02 PM

абе попринцип никой не обвинявам и жалко за деденцето ама то и родителите казаха че не обвиняват никого.То пак си е така защото кучето било в двора и още повече е било вързано.ама пък ако го гледате от друга гледна точка-двора не е бил обезопасен достатъчно ама какво сега-човека да пази и кучето и да гледа некое дете на ни влезне през 5 см отвор ли к'во?сега не е човека виновен -то си е вързал кучето-не е го пуснал примерно и то да е отишо да го нахапе детето. Най-жалкото е че детенцето си е отишло толкова малко а и на родителите не им е леко -загубили са и второ дете преди това :rg_057:

#42 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 13 October 2012 - 04:14 PM

Ako e истина според мен някой трябва да плати .
Кучето е абс невинно , но трябва да умре ...заради глупоста си, и зада не се повтори .
Трябва да има отмъщение заради кръвта на детето .
То не е убийство на едно дете , то щеше да има деца , неговите деца също деца ...
Детето е лишено от 70г живот ...

#43 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 October 2012 - 04:32 PM

Ще плати. И кво от това ?Ще спрат да връзват кучетата и да ги побъркват? Ще спрат да не си наглеждат децата?
Ще спрат да правят тъпи репортажи и да насаждат безумни изводи ,и безмислени истерии ?
Не след дълго ще има нови трагедии , както ги е имало толкова пъти . И заклевам се, ще има същите коментарии. И какво от това. Или ще зоват за забрана на породи .или ще зоват за евтаназии.За "набези".До следващият път.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#44 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 05:05 PM

Както се казва - който има стока да я чува.
Къде били родителите? Някъде четох, тя/майката/ и до тоалетната не могла да ходи, защото нямало кой да наглежда детето. Варианти хиляди.
Жалко за детенцето,
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#45 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 09:36 PM

И аз най-напред си представих злобното вързано куче на съседите ми, дето на никого няма да прости, ако му влезе в колибата или през нощта в двора им, но зная, че на улицата няма да нападне човек, дори да се отвърже от синджира - то изобщо няма да посмее да излезе от двора. То е силно, яростно и злобно само там - в неговия си двор. Ако човек или животно пропълзят в неговата лична 5-6 квадрата заградена територия, малко вероятно да излязат цели. Ако някой проникне в двора им през нощта, няма да му се размине. То е пазач, но е контролиран пазач. Но нито на някое дете ще му скимне да ходи и да си играе с него, нито пък някой ще позволи това да стане.
Но случаят е друг. Няколко ловни кучета, обучавани да преследват дивеч, представете си ги и след това влезте да им се радвате. Пуснете детето си само да им се радва.
Освен това, доколкото разбрах, ловните кучета подлежат на по-специален режим на отглеждане, но тези не са били регистрирани, за да ги "хване режимът". И така се трупат малки нарушения, които после водят до големи инциденти.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#46 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 10:02 PM

Показване на мнениетоJL, в 13 October 2012 - 09:36 PM, написа:

Няколко ловни кучета, обучавани да преследват дивеч, представете си ги и след това влезте да им се радвате. Пуснете детето си само да им се радва.

Кому е нужно да влиза в чужд имот, за да се радва на чужди кучета, еле пък да си пуска детето да им се радва???

Извинявай, ама дрънкаш глупости!

#47 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 13 October 2012 - 11:40 PM

Понеже утре вечер в "темата на Нова" ще има репортаж за БОК,какво ли би се случило ако на егреците дойдат на гости чисти,изгладени и добронамерени туристи /сещате се кои/ и кучетата ги разпънат,при положение че охраняват стадото ? Ще са виновни те /които охраняват/,или овчарите,които са ги качили в планината?
И само още един пример /който уж не е по темата/ : кой е влизал в птицеферма със стокови кокошки-носачки в периода 20-30 седмица,отглеждани подово? Става дума за 6500-7000 бр.
Макар и на пръв поглед противоречиви на един от предните ми постове,примерите са красноречиви.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#48 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 09:20 AM

Наистина много жалко за невинната душица загинала по такъв грозен начин. Но за мен виновни в случая са само родителите. Кучетата и да бяха регистрирани щяха да са пак същите кучета и не това е важно в случая. В репортажа се казва че детето си е играело в градината , а не на улицата. Намерило дупка в оградата и се промушило в двора на съседите. Тук е разковничето според мен в безотговорността на родителите. Те са били длъжни да обезопасят собствения си двор след като имат малки деца, за да могат да си играят безопастно там. Ако аз имам малко дете, ще направя всичко необходимо за да не може да излезе от този двор ако е останало само, та дори и за малко. Дупката не е направена от детето предполагам и е било задължително да я няма, още повече че в съседния двор има кучета, независимо какви са. И в резултат на безотговорните родители едното дете пада на главата си и умира, с другото е ясно какво става.Когато се създава едно дете , родителя е длъжен да поеме изцяло отговорност за него във всяко отношение. Тогава защо обвиняваме съседа и неговите кучета и си затваряме очите за бездействието на родителите?
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 10:36 AM

Показване на мнениетоpiron45, в 14 October 2012 - 09:20 AM, написа:

Наистина много жалко за невинната душица загинала по такъв грозен начин. Но за мен вивовни в случая са само родителите. Кучетата и да бяха регистрирани щяха да са пак същите кучета и не това е важно в случая. В репортажа се казва че детето си е играело в градината , а не на улицата. Намерило дупка в оградата и се промушило в двора на съседите. Тук е разковничето според мен в безотговорността на родителите. Те са били длъжни да обезопасят собствения си двор след като имат малки деца, за да могат да си играят безопастно там. Ако аз имам малко дете, ще направя всичко необходимо за да не може да излезе от този двор ако е останало само, та дори и за малко. Дупката не е направена от детето предполагам и е било задължително да я няма, още повече че в съседния двор има кучета, независимо какви са. И в резултат на безотговорните родители едното дете пада на главата си и умира, с другото е ясно какво става.Когато се създава едно дете , родителя е длъжен да поеме изцяло отговорност за него във всяко отношение. Тогава защо обвиняваме съседа и неговите кучета и си затваряме очите за бездействието на родителите?

:ba_025: Напълно съм съгласна.

Не мога да си представя що за безотговорност е това да оставиш толкова малко детенце без надзор. За мен е нелепо да се обвинява стопанинът на кучетата...те са били в собствения му двор, при това вързани...За дупката в оградата е трябвало да помислят родителите след като са наясно, че в съседния двор има кучета.
Но каквото и да си говорим и който и да обвиняваме, няма как да върнем детенцето... :dh_188:

#50 Потребителят е офлайн   TROUBLE Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Бокс, бойно самбо, фотография, поезия, музика, кучета, литература и т.н. :)

Публикувано: 14 October 2012 - 05:00 PM

Аз не можах да разбера дупката в чия ограда е била?
Иначе за мен това ще е поредната злополука с дете, с която много ще се спекулира и ще се насажда омраза.
Аз не знам още колко деца трябва да пострадат, за да се научат хората да бъдат отговорни. Мъчно ми е за родителите, ужасно е, не искам дори да си го представям, но как се оставя толкова малко дете без надзор? Няма значение къде - дори в техния двор. Толкова малко дете НЕ може да се оставя само, по каквато и да е причина.
Колкото за стопанина - за мен ще е виновен, ако при такъв брой кучета в двора си, не вземе всички мерки за безопасност. Няма значение дали са най-кротките и милите. Когато са в собствена територия са непредсказуеми и е недопустимо да не се взимат мерки. Не искам да обвинявам само един човек, или като цяло, тъй като смятам, че случката е доста размътена, но дали ще са 10 кучета, кон, магаре, бизон - мерки трябва да има. Не просто някаква си ограда, през която едно детенце може да мине. Трябва да се мисли за всичко и да се има предвид всичко.

#51 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 05:21 PM

Показване на мнениетоTROUBLE, в 14 October 2012 - 05:00 PM, написа:

Аз не можах да разбера дупката в чия ограда е била?
Иначе за мен това ще е поредната злополука с дете, с която много ще се спекулира и ще се насажда омраза.
Аз не знам още колко деца трябва да пострадат, за да се научат хората да бъдат отговорни. Мъчно ми е за родителите, ужасно е, не искам дори да си го представям, но как се оставя толкова малко дете без надзор? Няма значение къде - дори в техния двор. Толкова малко дете НЕ може да се оставя само, по каквато и да е причина.
Колкото за стопанина - за мен ще е виновен, ако при такъв брой кучета в двора си, не вземе всички мерки за безопасност. Няма значение дали са най-кротките и милите. Когато са в собствена територия са непредсказуеми и е недопустимо да не се взимат мерки. Не искам да обвинявам само един човек, или като цяло, тъй като смятам, че случката е доста размътена, но дали ще са 10 кучета, кон, магаре, бизон - мерки трябва да има. Не просто някаква си ограда, през която едно детенце може да мине. Трябва да се мисли за всичко и да се има предвид всичко.

Доколкото видях от видеото,май в оградата на човекът с кучетата,а тя има изглед към улицата.
И въпросът не е колко деца ще пострадат, а кога българинът ще се научи да живее така,че хем да не създава проблеми на себе си,хем на околните..
Единствената мярка,която е /вече без значение/ трябвало да се предприеме е, кучетата да са доведени до невъзможността да напускат ограждението - в случаят двора,а това се прави с постоянни наблюдения /ежедневни/ .Оттам нататък отговорността отпада и ще Ви кажа защо - ако оградата е с височина 2-2.5м и някой се прехвърли през нея,тогава чия ще е вината?
Не мога да се разкъсвам в чувствата си към хората и кучетата,защото са ми еднакво скъпи,но понякога се прекалява.
User's Signature

#52 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 14 October 2012 - 05:35 PM

Ако оградата е 2,5м , и прескочи крадец , невъоръжен , да открадне алуминиевият ми лиген -
няма да го застрелям .
Ако е въоръжен , и успея да го сваля долу , също няма да го довърша .
Имах такъв случай , окрадоха ми всички праскови в ограден двор , намерих двете циганчета , и дори не им издърпах ухото .
Гордея се с това , така сме по село ...
У София един на паркинга на Икея поиска да се бием до смърт за едно паркомясто , и аз му отказах :af_089:

#53 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 06:03 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 14 October 2012 - 05:35 PM, написа:

Ако оградата е 2,5м , и прескочи крадец , невъоръжен , да открадне алуминиевият ми лиген -
няма да го застрелям .
Ако е въоръжен , и успея да го сваля долу , също няма да го довърша .
Имах такъв случай , окрадоха ми всички праскови в ограден двор , намерих двете циганчета , и дори не им издърпах ухото .
Гордея се с това , така сме по село ...
У София един на паркинга на Икея поиска да се бием до смърт за едно паркомясто , и аз му отказах :af_089:

Емо,
нали знаете че ако това се случи в отсъствието на човек и в двора има 2-3 кучета,те няма да погледнат така.Е, никой да не напуска имотът си,само защото е взел всички мерки и въпреки това го обират?
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   greyli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 06:10 PM

Много ми е мъчно за детето,няма спор.Много жалко е,че хора(камо ли деца) ежедневно си отиват при нелепи обстоятелства.
За мен родителите са в пъти по виновни.Да,стопанинът е имал дупка в оградата,но първо - той е вързал кучето си,второ - не е като да е поканил детето,да влез ела да ти покажа обитателите на двора.
Родителите не искам и да ги коментира.Изгубили са дете съвсем скоро и вместо 10 пъти по бдителни,те какво оставят го само.Ако ще е само(та дори и за 5 минути) да го бяха оставили вътре,в неговата стая или нещо подобно.И не вярвам на думите на майка,че го била оставила за малко и после кучето го захапало,тя едвам го измъкнала.Значи първо ако дупката не е била голяма,няма как дете на година и нещо да влезе само(все едно да разкъса оградата),ако пък тази дупка е била толкова голяма все някой е трябвало да я види и да предприеме мерки (видях доста кучета,така че безопасността преди всичко).
Отново безотговорността отне човешки живот( скоро и кучешки).Отново казвам жалко за детето,но родителите не мога да жаля!

#55 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 07:56 PM

Вината не е само на родителите. Дупката в оградата има различно значение в зависимост от степента на опасност на кучетата. Давам пример - зад оградата има семейство маймуни - кой ще се изплаши - никой. И с дупка, и без дупка - все тая. Втори случай - зад оградата има езеро с алигатори... тогава вече дупката е от значение.
Е, ако аз ви убеждавам, че отглеждам в двора си кротки агънца, мили кученца, а същевременно въдя в двора си кучета-убийци... тогава става различно. И тогава става нечестно да се трупа всичко върху родителите - защото те добронамерено са повярвали в моята добронамереност, ... обаче не...
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 14 October 2012 - 08:44 PM

Между съседи оградата е обща. Т.е. дупка в оградата е обща отговорност. Обикновено обаче я поправя онзи, на когото му пречи този факт. Да не навлизам в подробности какво става, ако се реши да се прави нова ограда. Дори и да са съвсем приятелски настроени съседите, обикновено няма пари за такива неща. Тогава онзи, който иска нова ограда плаща, другият помага с труд. Ако съседите не се разбират или не им се занимава - дупката може да си стои така цяла вечност.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#57 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 15 October 2012 - 08:28 AM

Ужасно е това, което се е случило. Но за мен вината е само на родителите! Аз съм майка/ не само кучелюб/. Детето ми е на 4 години, но никога не го изпускам от поглед! Никога не я оставям да се отдалечи прекалено от мен! А едно/ дву годишно детенце... без надзор... това е абсурдно! Та то е още бебе! Дори и селото и кватралчето да са спокойни, що за малоумщина е това, да се остави да си играе самичко! Ако ще и в тоалетната ще си го нося със себе си/ както съм правила/, но никога и през ум няма да ми мине да я оставя дори и за минутка!

#58 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 October 2012 - 11:26 AM

Показване на мнениетоJL, в 12 October 2012 - 08:45 PM, написа:

Ако някой шофьор убие детето си в катастрофа поради неспазване или незнаене на определени правила ще изпадне в положението на родителите на Виктория. Законът не им търси отговорност, тъй като за да я търси, трябва самите те да я потърсят - от себе си ли? Наскоро имаше случай, в който баща катастрофира и уби дъщеря си, возейки я в скута си, докато шофира. Родителите на Виктория съвсем скоро са загубили и сина си, иска ни се да ги прегърнем и да ги утешим, загубата им е голяма, но не можем да ги оневиним, оневиним ли тях, ще обвиним Господ.

Показване на мнениетоemilvr, в 12 October 2012 - 09:32 PM, написа:

Законът правилно не търси отговорност за твоето дете ,
.

Абсолютно глупости! Законът търси отговорност и за твоето собствено дете. Като си го родил ти, да не си го купил от пазара, че да можеш да го унищожиш нарочно или поради небрежност?
JL, още доста твои нелепици прочетох по-нататък в темата, но няма да ги цитирам и коментирам, че имам и по-важни неща за вършене.
Досега се въздържах да коментирам, бях сигурна какви ще са отзивите след идиотската случка, ама такива щуротии прочетох, че... Идиоти обаче са родителите и искам да видя всеки на противното мнение как оставя собственото си дете на такава възраст без надзор. Да, ама видиш ли, горките, той Господ ги бил наказал с мъката им...айде бе!
Съвсем отделен е въпроса защо са му на оня десет кучета, дали ги развъжда, дали са регистрирани и т.н. Те са си у тях!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#59 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2012 - 01:56 PM

Показване на мнениетоDDG, в 15 October 2012 - 11:26 AM, написа:

Съвсем отделен е въпроса защо са му на оня десет кучета, дали ги развъжда, дали са регистрирани и т.н. Те са си у тях!

Аха, според тебе аз мога да си пусна 220 волта ток по оголен проводник около къщата докато ме няма, и който влезе и се хване, да му е честито - кой го е карал, той не знае ли че по жица може да тече ток?.
User's Signature

#60 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 15 October 2012 - 02:03 PM

не прехвърляйте вината на кучето,то е пазило територията си ,вързано на синджир..имало дупка в оградата-да,но не кучето е излязло през нея ,нали? ако детето беше влязло през вратата какво щяхте да измислите ??дете на тази възраст няма работа в съседски двор,без родителите си -има няма кучета все тая..ако беше бръкнало в трифазния контакт за ярмомелката пак ли стопанина щеше да е виновен..
аз имам 30 кучета,и дъщеря на 5 години..някои са в двор,други са пуснати със стадото и ако дете на 2 години им бърка в купата,може и да реагират по същия начин..както може би същото би се случило на дъщеря ми ,ако отиде в периметъра на чуждо куче,затова от малка знае че с нашите кучета може да прави каквото иска,но чуждите не се пипат....
така че не съдете кучето нито стопанина му ,а родителите

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни