Dog.bg Форуми : ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ! Нахапаното от ловно куче момиченце почина тази сутрин около седем часа Оцени темата: *---- 1 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 October 2012 - 08:31 AM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 18 October 2012 - 07:36 PM, написа:

Мисля, че темата се коментира излишно и доста повърхностно. Една от основните причини за горния ред коментари е, че никой от тук коментиращите не знае ТОЧНО как е протекъл инцидента.

На първо място според мен е виновен ЗАКОНЪТ. Виновна е държавата, виновно е обществото.

Ще дам само един пример.

Преди 2 или 3 години се коментираше случай в САЩ. Майка, заедно с невръстното си дете, отива до някакъв магазин, за да купи нещо. Слиза от автомобила, бави се в магазина около 5-6 минути. Излиза и вижда до нейния автомобил спрял полицейски патрул. Резултатът: Майката е дадена на съд за отнемане на родителски права, затова че е оставила детето си без надзор!

Относно кучето:

Всяко куче, независимо от породата (искам да добавя, че ловните, особено гончетата, постоянно са вързани на синджир) изкривява поведенческата си програма в резултат на вързаното отглеждане. Аз наричам това „агресия на вързаното куче”. В западната литература се използва термина „chain aggression” (буквален превод – „синджирна агресия”). Казано с други думи от едно куче, отглеждано вързано или затворено в тясно, или в тъмно помещение, може да се очаква патологична поведенческа реакция.

Между другото, относно един от горните коментари за селските кучета:

За кучетата от породата Кангал в Турция казват така: „Един Кангал не е Кангал, ако напада деца”. Селекцията при тази порода от стотици години е водeна в направление кучетата да не нападат хора въобще. Причината : В селата кучетата са се отглеждали отвързани, постоянно покрай тях са „щъкали” дечица и всеки собственик се стремял да притежава или „създава” неагресивни към човека Кангали.

Веднага искам да вметна, че днес положението на много места вече не е такова. Причините : „цивилизоването” на местното население или казано с други думи – неговата урбанизация и най-вече –попадането на кучетата от тази порода в ръцете на примитиви и изроди, които започнаха да ги отглеждат, развъждат и обучават за бой с други кучета.

Та ако се върнем на случая, станал причина за обособяването на тази тема, виновни са всички:

– държавата с неуредените си закони относно родителството,

- майката – оставила детенцето без надзор,

- собственика на кучето – несъздал достатъчно добра обезопасеност на мястото, в което отглежда кучето си и може би – недобрата социализираност на кучето към деца.

Но така или иначе – най-голяма е вината на родителя, който е допуснал (оставил)детето без надзор.

Констатациите за вините на участващите в инцидента са обобщение на казаното до тук, но по отношение на вината на държавата, законите и обществото твърдяното е твърде крайно и звучи като клишезирано политическо обобщение.
Законите са приемливо добри, за съжаление правоприлагането все още не е необходимото ниво. Обществото отдавна не спи. Именно под натиска на това общество се инкриминира отговорността на стопаните, допуснали животното им да нарани някого.

#162 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 12:59 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 19 October 2012 - 08:31 AM, написа:

клишезирано политическо обобщение.
Законите са приемливо добри, за съжаление правоприлагането все още не е необходимото ниво. Обществото отдавна не спи. Именно под натиска на това общество се инкриминира отговорността на стопаните, допуснали животното им да нарани някого.

Само не обличайте в политика коментарите ми!

Ще ви дам само един пример, без да се впускам в детайли:

Има закон за защита на животните. Нали така ?
Един от участващите в проектозакона (преди да бъде приет) чрез подставени лица участва в боеве с кучета. Защо така ?

А колкото до обществото. Ако имаше такова, много по върховете от години назад не само че нямаше да са там, но трябваше да са с камъни пребити!

Спомням си един случай, мисля че бе по времето на Ренета Инджова, когато София бе на път да се въведе режим на водата.
Тогава един чужд политик се бе изказал така:

"Какво може да очакваш от един народ, на когото казваш, че ще спираш водата по режим и той вместо да въстане, хуква да си купува туби за вода".

Сетих се и за думите на един министър (вече покойник), който публично бе казал (цитирам дословно):

"Еба ти държавата, щом аз съм й премиер".
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 October 2012 - 08:59 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 19 October 2012 - 10:59 AM, написа:

Един от участващите в проектозакона (преди да бъде приет) чрез подставени лица участва в боеве с кучета. Защо така ?

МОЛЯ ??
Е, това вече е много много заинтригуващо.Познавам всички участвали в изработването на законопроекта.
Хайде сега , Николай - като сте казал "А", да кажете и "Б".
Та КОГО точно имате предвид , моля ?

И също моля да е подкрепено с факти. Защото :
- иначе ще е клевета
- ще е поредната помия срещу хората ,които работят реално
- ще е поредната помия срещу Самото Законодателство, като такова
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#164 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 09:07 PM

Показване на мнениетоagalina, в 19 October 2012 - 08:59 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 19 October 2012 - 10:59 AM, написа:

МОЛЯ ??
Е, това вече е много много заинтригуващо.Познавам всички участвали в изработването на законопроекта.
Хайде сега , Николай - като сте казал "А", да кажете и "Б".
Та КОГО точно имате предвид , моля ?

И също моля да е подкрепено с факти. Защото :
- иначе ще е клевета
- ще е поредната помия срещу хората ,които работят реално
- ще е поредната помия срещу Самото Законодателство, като такова

Галя, много добре трябва да ти е ясно, че не мога да кажа кой е въпросния.
Ако искаш приеми думите ми като клевета...

User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 October 2012 - 09:18 PM

Е как така ?Това да не Ви е кварталното кафене ??
Пускате една гнусна клевета публично и после се изнизвате!!!!
Ма хайде - изобличете подлеца! Сега

Откъде накъде си позволявате да клеветите публично един екип от експерти, които сe бориха с нокти и зъби ,за да имаме сега един европейски закон ,признат за високо ниво от самата ЕК ??
Това ваше твърдение лично ще го предоставя на вниманието на всеки един от работната група изработила ЗЗЖ.
User's Signature

#166 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2012 - 06:20 PM

Николай,не знам с какво се занимавате в Нова Загора, но ми напомняте за типажите, които привличат вниманието във всяка квартална кръчма с дълбокото познаване на всичко и всички. Докато има такива като Вас, ще има и нездрав скептицизъм и необоснована ирония, която определено пречи да се промени мисленето на българина. Аз, за мое най-голямо щастие познавам хора, които са направили наистина много неща за да дръпне в положителна посока обществото и нагласата му. Някои от тях пишат и в този форум. Примерите, които давате за начина на мислене на българина, наистина са коректни, но има и други, които дават да се разбере на хората, че нещата в нашата държава се променят. Извинявам се за патоса, но съм увлечен от стила на Вашия изказ.
Поздрави и като съвет - повече вяра в хората ще Ви се отрази добре на мисленето, което явно е логично.

#167 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2012 - 06:53 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 20 October 2012 - 06:20 PM, написа:

Николай,не знам с какво се занимавате в Нова Загора, но ми напомняте за типажите, които привличат вниманието във всяка квартална кръчма с дълбокото познаване на всичко и всички. Докато има такива като Вас, ще има и нездрав скептицизъм и необоснована ирония, която определено пречи да се промени мисленето на българина. Аз, за мое най-голямо щастие познавам хора, които са направили наистина много неща за да дръпне в положителна посока обществото и нагласата му. Някои от тях пишат и в този форум. Примерите, които давате за начина на мислене на българина, наистина са коректни, но има и други, които дават да се разбере на хората, че нещата в нашата държава се променят. Извинявам се за патоса, но съм увлечен от стила на Вашия изказ.
Поздрави и като съвет - повече вяра в хората ще Ви се отрази добре на мисленето, което явно е логично.

Това, че не знаете с какво се занимавам, не е мой проблем и не ме вълнува особено. Важното е, че аз зная с какво се занимавам и тия, в чиято област работя.

Груба грешка, да ме обвинявате в многознайщина. Аз зная какво и до колко зная и много добре си давам сметка затова, което не зная !

И ако четете коректно, както аз съм се изразил пунктуално, не говоря за българина, а за българите.

България е имала и има велики личности, но като цяло българите са невежи, ограничени и закостеняли. Това го показва цялата действителност, в която живеем, включително и политико-икономическото ни състояние, което тълпата е продиктувала да бъде такова. Но спирам, за да не облечете коментара ми отново в политическа окраска.

С какво се занимавам ли ?!

Ами с нищо.

Хей така, седя пред компютъра и си търся работа.

Между другото, от скука, днес бях на научна сесия в Тракийския университет, а утре отпътувам за Одрин на лична среща с един такъв като мене, дето скучае и не знае какво да прави с кучетата.

А ако е рекъл Господ, на 4 Ноември ще бъда в Димитровград, като няколко дни преди това, за по-направо, ще мина през Хърватска.
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2012 - 08:40 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 20 October 2012 - 06:53 PM, написа:

Това, че не знаете с какво се занимавам, не е мой проблем и не ме вълнува особено. Важното е, че аз зная с какво се занимавам и тия, в чиято област работя.

Груба грешка, да ме обвинявате в многознайщина. Аз зная какво и до колко зная и много добре си давам сметка затова, което не зная !

И ако четете коректно, както аз съм се изразил пунктуално, не говоря за българина, а за българите.

България е имала и има велики личности, но като цяло българите са невежи, ограничени и закостеняли. Това го показва цялата действителност, в която живеем, включително и политико-икономическото ни състояние, което тълпата е продиктувала да бъде такова. Но спирам, за да не облечете коментара ми отново в политическа окраска.

Ами с нищо.

Между другото, от скука, днес бях на научна сесия в Тракийския университет, а утре отпътувам за Одрин на лична среща с един такъв като мене, дето скучае и не знае какво да прави с кучетата.

А ако е рекъл Господ, на 4 Ноември ще бъда в Димитровград, като няколко дни преди това, за по-направо, ще мина през Хърватска.

Браво на Вас! Дано пиадесталът, на който сте се разположили е удобен и е обезопасен против падане от високо. Повярвайте ми, пунктоацията не е способна да победи безкомпромисната гравитация. Дано има полза за българина, или за тълпата от българи, Вашето призвание.

#169 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2012 - 08:42 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 20 October 2012 - 08:40 PM, написа:

Ами с нищо.

Браво на Вас! Дано пиадесталът, на който сте се разположили е удобен и е обезопасен против падане от високо. Повярвайте ми, пунктоацията не е способна да победи безкомпромисната гравитация. Дано има полза за българина, или за тълпата от българи, Вашето призвание.

Амин !

User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2012 - 07:11 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 20 October 2012 - 08:42 PM, написа:

Показване на мнениетоg_tanov, в 20 October 2012 - 08:40 PM, написа:

Ами с нищо.

Амин !

:rc_036:

#171 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 November 2012 - 10:36 PM

Бля бля и че Амин.
Не чухме кой е тоя законотворец,участвал в боеве с кучета?
Да пусна ли списъкът от експертите сътворили ЗЗЖ и съответно заподозрени ?
User's Signature

#172 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2012 - 10:10 AM

Показване на мнениетоagalina, в 09 November 2012 - 08:36 PM, написа:

Бля бля и че Амин.
Не чухме кой е тоя законотворец,участвал в боеве с кучета?
Да пусна ли списъкът от експертите сътворили ЗЗЖ и съответно заподозрени ?

Пускай списъка, може да излезе от него жокер.

#173 Потребителят е офлайн   doggy_dog Икона

Публикувано: 19 November 2012 - 02:39 PM

Кучето, предполагам, е куче - пазач и то е научено да пази къщата от такива, които биха се опитали да проникнат в нея... Така е обучено, това прави... В крайна сметка защо търсите вината в кучето, а не погледнете факта, че такова малко дете е било оставено без надзор, не са ли виновни родителите за безотговорното си поведение, м ? Вината е изцяло в родителите, нито кучето е виновно, нито детето, защото и двете са същества, чиито постъпки не винаги могат да бъдат обяснени. Родителите нека обвиняват единствено себе си, че детето е било в чужд двор , че е било без надзор и т.н. Съжалявам за детето, но това е истината :dry:

#174 Потребителят е офлайн   BIBIRON Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2012 - 03:55 PM

Аз едва днес изчетох цялата тема - мисля, че е оставена отворена - много може да се разсъждава по нея!
Когато бях в първи клас ( все пак доста по-самостоятелна и неподлежаща на непрекъснат надзор ) издебнах родителите си и , въпреки техните забрани, се "набутах" в двора на съседите, където се отглеждаше една красива Немска овчарка. Не за първи път контактувах с кучето, но винаги през оградата. Този път обаче самонадеяно сигурно съм си казала - "Е, кучето ме познава" и, пренебрегвайки забраните, съм влязла вътре в ЧУЖДИЯ ДВОР. Познайте : овчарката без предупреждение ми се метна - резултатът : Пирогов, два месеца не ходеща на училище, ваксини против бяс ( тогава се правеха 30 в корема- ама как само болеше!!!), ежедневна болезнена смяна на превръзки.........а, и какъв бой ядох от баща ми.................. На никого обаче даже не му мина през акъла да обвини съседите, че гледат "агресивно куче", но пък аз как го отнесох...........
Така че няма какво да обвиняваме Собственика на кучето - човекът си го е вързал в двора. Е, не било регистрирано - ами да си отнесе глобата по този параграф! Дупката в оградата - абе как до сега никое от другите кучета не мина през нея ( доколкото разбрах от репортажа някои са били пускани ). А родителите - къде бляха, вместо очите им да са на четири с малко дете . Аз сега кучето си в къщи не оставям без надзор, камо ли да оставя детето си на 2 годинки.
Сърцето ми се къса за това детенце, чиито живот така нелепо беше отнет благодарение на подсъдното нехайство на родителите му!!!

#175 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 December 2012 - 04:33 PM

Вакасина за бяс в корема,че и 30 инжекции? :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 December 2012 - 04:46 PM

В корема се биеха и много болеше, но не бяха 30.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#177 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 18 December 2012 - 05:50 PM

bibiron,
защо пишеш ЧУЖДИЯТ ДВОР с едър шрифт , а детенце по- дребно ?

#178 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 December 2012 - 05:55 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 December 2012 - 02:46 PM, написа:

В корема се биеха и много болеше, но не бяха 30.

Аха ясно.Странно ми се стори,защото на мен ми биха преди години и беше в ръката и бяха по някаква схема 4-5 и аз не помня.
Както и да е няма общо с темата :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни