Dog.bg Форуми : Хранителни добавки за кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранителни добавки за кучета Какъв да подобрим общото състояние на най-добрия приятел на човека? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 January 2013 - 10:43 AM

Показване на мнениетоPrinton, в 23 January 2013 - 10:30 AM, написа:

Всеки, който иска (и може да си позволи) наистина сериозно и качествено отглеждане (и хранене) на своето куче трябва да се насочва към натуралното хранене (BARF), към пълно изключване на хормонални добавки, към много внимателно и строго контролирано даване на всеки продукт, който се нарича „добавка”. На добавката трябва да се гледа по-скоро като на медикамент, а не като на нормален продукт за масова употреба.

Леко ще възразя.
Индустриалната революция доведе до индустриално производство на храни. Индустриално произведените храни са с различно качество и състав, сравнени с био-храните от миналото. Пример - една крава, отглеждана на свободна паша, има по-малко наситени мазнини и повече ненаситени от крава, тъпкана със зърно във вид на фураж в някакъв бокс. Примерите са безброй. За растенията важи също, даже в по-голяма степен.
Eволюцията на кучетата и хората не може за толкова кратко време да навакса драстичните промени в начина на хранене. Добавки от типа Омега3, витамини и подобни имат за цел да коригират този неизбежен дисбаланс, на който индустрията ни подлага.
А че трябва да е контролирано и информирано даването на която и да било добавка няма спор.

#22 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2013 - 10:54 AM

Показване на мнениетоmil_, в 23 January 2013 - 11:43 AM, написа:

Леко ще възразя.
Индустриалната революция доведе до индустриално производство на храни.

Няма място за спор.
Това е вярно, че индустриалната революция доведе до индустриално производство на храни, но това не означава, че те са качествени и най-вече - полезни. Човечеството достигна до етап, в който просто трябва да се изхранва по някакъв начин, а не по какъв начин.

А ако говорим за еволюция - разликата в еволюцията на физиологията при кучето е незначителна в годините. Не съпоставям с вълците, защото тогава трябва да говорим за сравнителна физиология между два различни биологически вида.

#23 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 01:08 AM

Много добри и стойностни мнения! Ще си позволя да наблегна на няколко изказани от събеседниците тези, за да не се разберат погрешно и да изкажа и моето мнение:
- Всеки производител гледа да си произведе и пласира стоката- всеки производител, за да произвежда дадено нещо, значи има смисъл от него и това нещо се търси. Производителите, които гледат в дългосрочна перспектива на бизнеса си, създават продукти, които имат смисъл и качество. Никой с акъла си бизнесмен не би тръгнал да произвежда и продава хладилници за ескимоси. Също така нито един производител на хранителни добавки не би започнал да пласира продукт, който не е с изтествано качество и който няма да влезне в правилна употреба и по предназначение. Качествен продукт= продукт който се продава, а развитието на всеки един продукт, зависи от нивата на продажбите му, от които се отделят бюджети за изследователска дейност, тестове и т.н. И по тази точка- във търговията и двете страни с на печалба- и продавача, който реализира горница, и купувача, който купува продукта за да го ползва с някаква умисъл, от която ще има в последствие по-голяма изгода, отколкото е платил за дадения продукт. Икономика се нарича това!!!
- даването на добавки трябва да е контролирано и информирано: Това при всички положение, на 100% съм съгласен. Но контролирано и информирано не означава, че трябва да е предписано задължително от ветеринарен лекар. Когато започнах да се занимавам активно със спорт, личния ми лекар а и други лекари си нямаха хал хабер от хранителни режими, хранителни добавки и т.н. И към момента не са също толкова в час, колкото много изявени спортисти, треньори, диетолози и др. Информацията може да дойде от доста и разнородни източници, тънкия момент е, че всеки трябва да ги подбира внимателно. Моята надежда е, ветеринарите да влезнат малко повече в час с храненето /храни и добавки/ на домашните любимци, в зависимост от това, дали са домашни кучета, дали са спортуващи кучета, дали са изложбени кучета, ловни и т.н. Всяко от тях има различни потребности, които трябва да се задоволяват. Ако искаме да получим максимума от нашите любимци /BIS например/, то трябва да им предложим поне минимума, за да могат те да се справят с оправдаването на очакванията ни. А и не забравяйте, фактора, който влияе най-много здравето на даден организъм е храната. Хранителния режим, може както да те разболее, така и да те излекува или да те държи максимално време във върхова спортна форма. Има вече и много статии, как можем да удължим живота на кучетата си с до 3 години с правилно хранен и спорт. Който се интересува, да потърси и прочете. Който не може, да се допита до някого.
- на клинически здрави организми не трябва да се дават витамини и минерали: А може ли да ми каже някой, кой и как определя един организъм като клинически здрав??? Витамини, минерали и добавки не само е препоръчително, а задължително да се дават през определени периоди, както на хората, така и на кучетата. В много случаи, даден проблем, зародил се от липса на някои вещества в хранителния режим на даден организъм, дават отражение едва когато то вече е видимо, в някои от случаите и непоправимо. Особено при подрастващите организми и организмите подложени на високо натоварване. Нима някой ще ми каже, че не взима витамини и имунотимуланти и не дава на децата си такива преди грипния сезон. Нима някой ще ми каже, че ние хората не взимаме хранителни добавки, за да изглеждаме добре, да се чувстваме добре, да имаме красиви тела? Нима някой ще ми каже, че топ спортистите го карат само на попарка от чайм, масло и хляб и друга качествена храна и само с това постигат върховите резултати. Нима мъжете и жените манекени на взимат витамини и добавки, за красива кожа, козина... ох простете, коса. Добавките са важен елемент, който не бива да се пропуска от хората, които могат да си го позволят. Ето и едно полезно четиво- обърнете внимание на втората статия по-долу. Мнение на ветеринарен лекар: http://mvpk9.bg/%d0%...%d0%b8%d0%bc-2/
- В храната /гранулирана или не/ има всичко необходимо и добавки не са ни нужни: за натуралното хранене ще се съглася от части, когато е измислено умно и се спазва режим, за гранулираната храна- уви, тук не съм съгласен. Запитайте се какво има в храна за куче, която на себестойност на гранулата /извън опаковка, реклама и др. разходи по производство и пласмент/ излиза със себестойност на продукцията от 2-3лв. на килограм /говоря за супер премиум храни/. Помислете, какво точно е сложено като консистенция, която след сушене и преработка, излиза на себестойност 2лв/кг??? Рога, копита, трупно месо.... ах сори, те са в кренвиршите. А какво има в кучешката храна тогава??? Нека някой се опита да отговори. Аз ще ви отговоря, това което казват производителите и търговците на тези храни: „Месо, протеини, мазнини, фибри, зеленчуци, плодове, риба, омега 3,6, пълен комплекс от витамини, протеини, амино киселини, метионин, хондроитин, зеленоусти миди и т.н. “. прочетете си етикетите на храните, с които храните кучетата си моля! Не, в храните няма „всичко“ и да, трябва да спазваме хранителен и двигателен режим на любимците ни, ако искаме те да са здрави, щастливи и по-дълго време с нас.

- в еволюцията на физиологията при кучето е незначителна в годините: напълно невярно! Разликата е огромна при много от породите и в повечето случаи е повлияна с умисъл от човека. В повечето случаи за лошо.Много от физиологичните промени водят до хронични заболявания- всички кучкари си ги знаем, всеки за неговата си порода. За щастие, с правилна селекция и правилно отглеждане /включващо витамини, минерали и др. добавки/ тези проблеми могат да бъдат намалени или избегнати. Не забравяйте, че кучетата се приспособяват към нашия на чин на живот, защото са НАПЪЛНО зависими от нас! Няма как ние да търпим промени, а те- не!

- Апелирам: Не давайте храни и добавки на животните си, които са на хормонална основа, които съдържат стероиди и т.н. Има естествени продукти, които да- ще бръкнат малко по-надълбоко в джоба, но няма да увредят или убият кучето ви и най-вероятно ще помогнат за това, за което сте ги взели. Не ползвайте човешки продукти, те не се усвояват качествено от вашите любимци. По-добре пробвайте с бабешки методи, които ще дадат най-вероятно по-добър резултат.

Ще приключа до тук, че пледуарията ми стана много дълга и в опита си да засегна всички важни теми, рискувам да ви отегча.

Поздрав и спокойна нощ!

User's Signature

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!

#24 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 08:37 AM

Има риск да се изпадне в безсмислена полемичност, като разликата е само една: Вие защитавате нещо, към което определено имате търговско отношение, аз развивам тезата от общ характер – без да се интересувам нито от пласирането на добавки, нито от това дали някой ще се повлияе от моите думи „За” или „Против”.

Още веднъж ще опитам в крайно синтезирана форма да изложа това, което мисля и което вече съм написал.

1. Говорим за кучета. Тук няма място за коментари от рода „върхови”, „шампиони” и т.н и още по-малко – да ги съпоставяме със спортисти.

2. Ако един човек се занимава с кучета и държи на тяхното здраве, би трябвало да е заинтересуван от това с какво ги храни и как ги храни – както състав на дажбата, така и режима на хранене. Всяко едно комбинирано хранене (съчетание на няколко вида храни) трябва да е балансирано по всичките си компоненти. И ако то е балансирано, няма нужда нито от допълнителни синтетични витамини, минерали, протеини на прах и т.н.

3. Когато става дума за изменения или по-скоро за липса на такива във физиологията на кучетата, имам предвид „нормалните кучета”. Тук не става дума са всевъзможните изродени прищявки на човека в създаването на породи, които да задоволяват извратен вкус и снобски стремежи в името на здравето и цялата биология на животното.

#25 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 10:04 AM

-Спорта с кучета и изложбите отдавна са на професионално ниво- не само на любителско. Свързаните с това стрес и натоварване са много високи нива. Мого от хората "лангъркат" кучетата си поне на 5-10 изложби и състезания в страната и в чужбина в рамките на една година.
-И аз съм се псотарал да развия темата от общ характер, като дам малко по конкретни и нагледни примери, а не да изказвам просто сентенции.
Изказаните мнение са от гледната точка на кучкар, силно заинтересован от здрвето на кучето си. Никога не се захващам с неща, в които не съм убеден, че са правилни и полезни. Тук споделям опит и знания, доколкото съм успял да натрупам :);
- надявам се, вески да е заинтересован от здравето на кучето си! Не всеки обаче успява да избере оптималното, навярно и аз съм сред тези хора, но се старая.
- под нормални кучета какво имаш предвид? Кои са ненормалните кучета? Не мис тана много ясно.

И аз искам да избегнем полемиките и за това ще спра до тук. Ще се радвам отношение по темата да вземат и хора, с голям практически опит в храненето и подготвянето на кучета за изложби и състезания.

Поздрав и хубав ден!

User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2013 - 10:31 AM

За по-просто нека кажем, че не са настъпили еволюционни изменения в храносмилателния тракт и начина на обмяна на веществата през последните 50 години, откакто шества индустриалното производство на храни.
Храните са се променили драстично, ползващите ги организми - не.

#27 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 11:41 AM

Показване на мнениетоmil_, в 24 January 2013 - 11:31 AM, написа:

За по-просто нека кажем, че не са настъпили еволюционни изменения в храносмилателния тракт и начина на обмяна на веществата през последните 50 години, откакто шества индустриалното производство на храни.
Храните са се променили драстично, ползващите ги организми - не.

Точно !

И не става дума за собственици, които от суета и снобизъм за медали, дипломи и грамоти, задоволявайки личните им стремежи (а не на кучетата), "лангъркат" така наречените си любимци по всевъзможни, изпразнени от смисъл и логка от гледна точка на кучето и неговата биология (най-общо) мероприятия.

Нито пък става дума за онези извратени собственици на кучета, които ги блъскат с всевъзможни добавки за маса (тежина), за мускулна маса (сила) и т.н., за да устояват на кучешките боеве.

Кучето не е нито боксьор, нито щангист (още повече, професионален), че да го "помпим" изкуствено.

Ако човек си обича животното, ще се постарае да го отглежда (и храни) както трябва. А ако не може, израз на любовта му към кучетата ще бъде, въобще да не си взима такова животно.

#28 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 01:20 PM

Правилно!!!

Но е факт, че кучета се карат по изложби и активно се ползват за работа-независимо професионална или любителска.

Тези организми нямат ли нужда от специална храна и добавки?

Трябва ли да ги храним по същия начин, както храним едно домашно куче, което спи на кожения диван иизлиза навън само за игра и тоалетна?

Няма ли нужда кучешкия организъм от нещо допълнително, което да облекчи умората /физическа; психическа/ и мускулната треска след тежка и продължителна тренировка?

Не е ли нужно да се дават витамини на подрастващи и пораснали кучета, за да им се засили имунната система и като превенция от конкретни заплахи /вирусни, сезонни епидемии,генетични проблеми/?

Всички ли мислим, че в храната, която ние ядем и даваме на нашите любимци има „всичко необходимо“?

Не е ли нужно да се подкрепят гигантските породи по време на бурния им растеж, за да израсне едно кутре здраво и силно?

Не ели нужно да се дават витамини на домашните кучета, или тях настинка и болест не ги лови и имунната им система е железна, поради „отличния“ начин на живот?

Не е ли необходимо да сеследи теглото на кастрираните животни? Човек се намесва жестоко в хормоналниядисбаланс на кучето си, като за свое удобство го кастрира… и какво! Всеки знаекак тези кучета са склонни към наддаване на килограми, поради хормонални ядисбаланс. Колко кучета, които приличат на тюлени сте виждали? Аз доста! Когато се намесваме така рязко в даден организъм, трябва да помислим в последствие и каква превенция ще предприемем, за да му осигурим що-годе нормален живот /макар и безполови органи/

Световно известна тайна е, че кучета се гледат и тренират за битки. Много жалко наистина, но какво. Да се оставят тези организми да агонизират от болка и изтощение, или малко от малко да им се облекчи положението с добър хранителен режим?

Хората които се занимават професионално със спорт с куче и екстериорни прояви, съм сигурен че ще ме разбератна 100%. От другите не очаквам такова разбиране и препоръчвам да минат покрайпоста ми без да му обръщат особено внимание /за да не изпадаме в словесни „двубои“/или да го прочетат просто от интерес. Може пък и да се зароди някаква забравена в съзнанието мисъл.

Поздрав и усмихнат денжелая на всички!
:rc_036:

User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 25 January 2013 - 08:25 PM

Нямах си и на идея, че са толкова скъпи добавките. По-натам обаче мисля да му купя някоя, интересно обаче дали ефектът е наистина постоянен и дали ефекта е осезаем разбира се. Защото, ако постоянно трябва да се дават по 100лв. за добавки с временен ефект не си струва.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 01:12 PM

:dh_188: Скъпи в сравнение с какво?

Ефект има, голям, за да е постоянен, трябва постоянство :md_064: Като тренираш фитнес и взимаш аминокиселини и протеини няколко месеца, за да изглеждаш добре лятото на плажа, не означава, че ще задържиш и същтата форма на тялото, след като се залежиш и оядеш по коледно-новогодишните празници. :beer:

Същото и с витамините и добавките за козината. Ако си давал на кучето си един-два месеца и си видял страхотния ефект след това, това съвсем не означава, че същата лъскавина на косъма и подорбрена имунна система ще се запаззи през следващите 2-3-4 години :)

За да отговоря конкретно на въпроса ти: Постоянно- НЕ. Периодично /от 2 до 4 пъти в годината, в зависимост от това, какво целиш и дали гониш някакъв изложбен календар/ - ДА. Както вече няколко пъти споменах по-горе, много е важно как и с какво храниш.

Поздрав и приятен снежен уикенд желая,

Йордан
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 04:36 PM

Показване на мнениетоAttila, в 26 January 2013 - 02:12 PM, написа:

:dh_188: Скъпи в сравнение с какво?

Ефект има, голям, за да е постоянен, трябва постоянство :md_064: Като тренираш фитнес и взимаш аминокиселини и протеини няколко месеца, за да изглеждаш добре лятото на плажа, не означава, че ще задържиш и същтата форма на тялото, след като се залежиш и оядеш по коледно-новогодишните празници. :beer:

Същото и с витамините и добавките за козината. Ако си давал на кучето си един-два месеца и си видял страхотния ефект след това, това съвсем не означава, че същата лъскавина на косъма и подорбрена имунна система ще се запаззи през следващите 2-3-4 години :)

За да отговоря конкретно на въпроса ти: Постоянно- НЕ. Периодично /от 2 до 4 пъти в годината, в зависимост от това, какво целиш и дали гониш някакъв изложбен календар/ - ДА. Както вече няколко пъти споменах по-горе, много е важно как и с какво храниш.

Поздрав и приятен снежен уикенд желая,

Йордан

Вие отново измествате коментара в неправилна посока.

Сравнението с трениращите фитнес е неудачно. Още повече, по начина по който го правите. Излиза именно това, за което писах и някъде по-горе.

Излиза, че идеята е добавките да се вземат не за здраве, не за поддържане на нормални биологически функции, а за показност. Което ще рече – липса на личен облик и избиване на комплекси.

Същото е по отношение на кучетата – излиза, че за нас не е важно дали кучето ни ще е здраво, дали физиологическите процеси ще протичат нормално, а по-скоро да го нагодим за показност (изложба) или за издръжливост при битка (нещо грозно и отвратително, което пролича в един от коментарите Ви, че и за такива кучета трябва да се полагат грижи или нещо подобно).

Тук темата е за нормално, физически и клинически здраво куче, което се нуждае от пълноценна и балансирана храна, без обременяване с добавки (а те могат да бъдат дори и само няколко витамини, минерали, различни видове брашно от животински произход и т.н.)

Ако става дума за кучета със специализирано направление и натоварване (полицейски, лавиноспасителни, впрегатни) то за тях има отделен вид рацион, който се различава от този за обикновения домашен любимец. И това е посочено не само в специализираната литература, но дори и по опаковките на съответните храни. Е, тук въпроса опира до искреността на производителя, дали написаното отговаря на истината, но това е въпрос на морал, който може да го има, но може и да го няма също и при този, който продава добавки.

Така както е вярна максимата, че дозата прави отровата, така е вярно и твърдението, че всичко добавено е рисковано.

#32 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 26 January 2013 - 05:32 PM

Ами, скъпи са, на фона на жизнения стандарт в България не са евтини, този въпрос май ми го задава някакво дете.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7FSznlnzU_I
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Ivet4eto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 06:11 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 26 January 2013 - 05:32 PM, написа:

Ами, скъпи са, на фона на жизнения стандарт в България не са евтини, този въпрос май ми го задава някакво дете.

На моя хубавец купувам бирена мая от хуманитарните аптеки.Съдържа различни витамини,минерали,фолиева к-на и др.Цената е направо супер-от 6 до 8 лв.(една опаковка съдържа 120 тл) ,в зависимост от производителя . Повишава апетита(много е злояд) и се отразява отлично на козината.Давам му по 2 таблетки на хранене и съм много доволен :ba_025:

#34 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2013 - 06:33 PM

Като ви чета, Atilla, Господ е в добавките ...
Обаче рънътъ прай борбътъ, да знаете.
Работещото куче има нужда не от повече добавки, а от повече храна. Качествени протеини за мускулите, качествени мазнини за енергия.
Добавките не са лошо нещо, стига човек да знае за какво ги дава.
Но не в тях е Господ Качена снимка и не могат да заместят храната.
Налага ми се да оправям изтощени опърпани животни, редовно давам омеги, студено пресован зехтин, от време навреме - витамини.
Гейнъри не бих давала за нищо на света.
Така и със склонните към затлъстяване животни - то му требе тичане, а не фат-бърнър.

#35 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 08:04 PM

Виждам, че на среща има компетентни хора, и това е супер!!!

Може ли някой да ми каже, какъв е процента на усвояемост на протеина от която и да е храна в кучешкия организъм.
Това че са дадени 400гр. гранула, която съдържа 23% протеин /дано наистина да ги съдържа/= 92гр. Може ли някой да ми каже какъв е процента на усвояемост на този протеин, за да видим колко точно от него се натрупва в тялото под формата на мускули.

Храната прави борбата- да определено в по-голяма степен е така... но "Не става само с ядене, трябва и акъл" :rc_036:
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 08:06 PM

Показване на мнениетоIvet4eto, в 26 January 2013 - 07:11 PM, написа:

На моя хубавец купувам бирена мая от хуманитарните аптеки.Съдържа различни витамини,минерали,фолиева к-на и др.Цената е направо супер-от 6 до 8 лв.(една опаковка съдържа 120 тл) ,в зависимост от производителя . Повишава апетита(много е злояд) и се отразява отлично на козината.Давам му по 2 таблетки на хранене и съм много доволен :ba_025:

едно нелошо решение :ae_085:
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 08:14 PM

Показване на мнениетоAttila, в 26 January 2013 - 09:04 PM, написа:

Може ли някой да ми каже, какъв е процента на усвояемост на протеина от която и да е храна в кучешкия организъм.
Това че са дадени 400гр. гранула, която съдържа 23% протеин...

Да, ще ви кажа. Преди това, обаче, не свеждайте храненето на кучета до това да им се дава гранулирана храна като единствен вариант.

Още в началото писах, че ако човек може да си позволи, е най-добре да храни с BARF (а той ако може да си позволи да храни с BARF няма да има нужда от каквито и да е добавки !!!)

Усвояемостта на протеините в месото от кучешкия организъм е до 95-97% (зависи от вида мускулатура). Млечните протеини се удвояват до 100%.

Прав сте да твърдите, че по отношение на гранулите няма гаранция за качеството (което съм коментирал по-горе). Но също така няма гаранция и по отношение качеството на добавките.

И още нещо от сферата на храненето - понякога е много по-безопасно кучето да изпитва недоимък по отношение на някои компоненти, отколкото те да са предозирани. Пример - най-коментирания минерал Са, за който повечето си мислят едва ли не че е панацея за маса костно-ставни аномалии, без да се замислят до какви вредни последици водят високите нива.

#38 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 08:15 PM

Показване на мнениетоAttila, в 26 January 2013 - 09:06 PM, написа:

Показване на мнениетоIvet4eto, в 26 January 2013 - 07:11 PM, написа:

едно нелошо решение :ae_085:

Да, решението не е лошо, но се свежда до наличието на дрожди, а не на синтетика.

#39 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 08:20 PM

Показване на мнениетоPrinton, в 26 January 2013 - 09:14 PM, написа:

Да, ще ви кажа. Преди това, обаче, не свеждайте храненето на кучета до това да им се дава гранулирана храна като единствен вариант.

Още в началото писах, че ако човек може да си позволи, е най-добре да храни с BARF (а той ако може да си позволи да храни с BARF няма да има нужда от каквито и да е добавки !!!)

Усвояемостта на протеините в месото от кучешкия организъм е до 95-97% (зависи от вида мускулатура). Млечните протеини се удвояват до 100%.

Този процент усвояемост ако беше верен, щеше да е много хубаво! Някакви други предположения за процентната усвояемост?
Това беше добро, но за съжаление много далече от истината!
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 08:32 PM

Показване на мнениетоAttila, в 26 January 2013 - 09:20 PM, написа:

Показване на мнениетоPrinton, в 26 January 2013 - 09:14 PM, написа:

Този процент усвояемост ако беше верен, щеше да е много хубаво! Някакви други предположения за процентната усвояемост?
Това беше добро, но за съжаление много далече от истината!

Не обичам да споря. Още повече, когато това е безсмислено и съм уверен в правотата си!

"Месото (Holme, 1982) от различните животни, без лойта, съдържа до 25% белтъчини, от 2 до 9% мазнини и до 75% вода. Усвояемостта му е 95-99%. Не по-малко от 25% от месото трябва да се дава в сурово състояние, след като предварително е проверено от ветеринарномедицинско лице."

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни