Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1021 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2006 - 11:22 PM

Цитат

За Петков една снимка.

Не съм привърженик на "гадаенето" по снимки. Помествал съм само и единствено с цел изясняване на конкретен спорен въпрос.

Та ето и от мене една снимка.

Ако някой иска да коментира, да коментира. Аз ще бъда накрая.

Качена снимка
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#1022 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:24 PM

Като дойдеш ще го видиш копие на баща му няма да си разочарован има и негови внуци като дядоси.

#1023 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:26 PM

Николай това е шаро пепелян няма какво да го крием.

#1024 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:27 PM

сменете плочата, взехте да се изтърквате... и как така хора, които уж вече нямаше да пишат /това го чета от както съм регистриран в този форум/ творят през ден през два... n)

вземете с немски овчарки да ги кръстосвате - току виж се харесали на FCI
dribble worthy

#1025 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:30 PM

г-н Атанасов има апробирана порода и тя е "Каракачанско куче".

Факт!

Вкючено е в националния генофонд,подлежи на субсидиране от Държавата и е му е отредено достойно място в Национални каталог ,който ще се разпространява от нашето представителство във ФАО!

Знам ,как става с държавната комисия.Заявителят внася заевление в Патентно ведомство и процедурата започва да тече!

Всичко останало е описано в "Закона за зкрила на новите породи животни и сортове растения".

Тук няма угаждане ,а има законова процедура ,която се спазва!

Поздрави!

#1026 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:34 PM

Лека нощ на всички.

#1027 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:36 PM

Цитат

г-н Атанасов има апробирана порода и тя е "Каракачанско куче".

Факт!

Вкючено е в националния генофонд,подлежи на субсидиране от Държавата и е му е отредено достойно място в Национални каталог ,който ще се разпространява от нашето представителство във ФАО!

Казах нещо, когато написах първото си съобщение до Вас - с кого комуникирам и как комуникирам. Така че, това е последно. Приключвам комуникацията с човек, утъждествяващ се с животно.

Прочетете внимателно написаното от мене и добавката, която направих в син цвят.

На мене не обяснявайте, обяснете на останалите. Аз зная !
User's Signature

Качена снимка

#1028 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:37 PM

Цитат

МОля дог.бг поне последното ми писмо в форума на БОК да не се изтрива или поправя.

здравейте,
Мисля това съобщение да ми е последно в форума на БОК.

Стефане/а и до другите в БОК/,ще се опитам да ти отговоря въпреки че не си струва но карай....

Стефан-"Колкото и нескромно да звучи за куче може и да сгреша, но за човек рядко"

Росен..."Това е форум за кучетата така че хората ги остави,бъркал си много за кучета и продължаваш да бъркаш ,пожелавам ти по-скоро да дойде денят да не бъркаш вече/че вече и годините ти напредват/".

Стефах... "Говориш за разочарованието си от БОК през последните 6 години, за мелези и интриги.
Първо ти не се занимаваше активно с породата до преди 2 години"

Росен.... Стефане занимавам се малко повече от 2 г. -около 6г. с тази порода.През това време през мен минаха повече от 60 кучета и съм произвел докато бях в БОК около 100 мелеза.МОжеш ли да отговориш на другите- ти колко кучета си имал досега -дали са повече от 5 за многогодишният ти опит и колко си произвел? b) Предполагам за 6 г .можеш да видиш резултата от моята работа ,защото за разлика от вас-Бокаджиите -ако вие ги правехте кучетата само по масите на ракия и на другия ден не знаете какво сте говорили-то аз ходех по овчари и търсех истината -ее намерих я"

Стефан..."Второ не познаваш почти никого от БОК а да не говорим за кучетата."

Росен..."познавам много/но да ти кажа и съжалявам много затова/...мога да кажа повече от теб-а да те питам ти освен с ПОПОВ друга дружка имаш ли си?""""

СТЕФАН"""И накрая като как реши ,че твоите кучета са чисти а на другите не?

РОСЕН...Ако и ти малко -по -професионално се занимаваше с породата щеше отдавна да познаваш развъдника ТИТО а за чистотата/и произхода/ на тези кучета можеш да питаш всеки един от големите развъдчици включително и ПОПОВ-товая са кучета мечта за много хора но защо да ти обеснявам неща които ти не можеш да разбереш никога.....

Стефан...."Не ме занимава мисълта дали си по-вече или по-малко Българин , но ако се върнеш назад във форума ще видиш кой най много тръбеше за българското. "

Росен...Казах го и пак ще го кажа.Българин съм и то патриот-обиколих целият свят и се върнах в БЪлгария заради нея и заради кучетата ми.Съжалявам че толкова време съм се заблуждавал при наличието на много БОКОВЕ около мен"ЧОвек може да допусне грешки но приципите му остават завинаги.

Стефан..."Твоят приятел ти е задал много точен въпрос. Само дето ти не си му дал никакъв отговор. Ако имаш кураж отговори тук , във форума.
Кратко и простичко. Какво име трябва да носи нашето куче.

Росен....На моят приятел още тогава му казах"Аз съм за чистото и истинско куче"-като до мен беше и Митко от Браниполе,той довърши мисълта като добави-стига с тия имена,това не е най-важното а кучето.Нека ние дадем от нас което е нужно а като си заминем от тази земя да правят каквото искат.
НА твоят въпрос ще ти отговоря ,няма проблем:
................................................................................
..........................................................................ДО преди няколко месеца бях за БОк но ти знаеш моите впечатления от вас-мелези,интриги и лъжи.БОК според вас е правилното име но вие забравихте кучетата и няма дори и за цяр едно да се покаже.НАиситна нямате и ген. материял откъде да вземете освем да купите някое кутре от КК или да откраднете куче КК.
НА КК не им харесвате името но пък имат КУЧЕТА/чисти и автентични/ при тях...
Е,аз допуснах грешка но принципите си за разлика от вас няма да променя -оставам за истинското и чисто наше КАРАКАЧАНСКО/овчарско/куче на БЪЛГАРИЯ

до Н.АТАНАСОВ
СЪжалявам че така стана но колкото и да се преструвам не мога да бягам от истината-ако и ти обичаш нашите кучета и искаш да ги запазиш колкото мен -ще ме разбереш...

ех хайде от мен,/нали знаеш последните се смеят най-сладко/.....
чао БОКАДЖИИ 1super

Росене , най накрая изплю камъчето. Бравос! Обиколи света и прослави България. После се върна тук да опазиш породата , отначало Българското овчарско а сега , как беше -КАРАКАЧАНСКО / овчарско/ куче на България. Като истински патриот. Че без тебе за къде сме. Ние тука ги забъркахме еднии........
Ще ти припомня далечната 2004 и мейлите които ми пускаше от Холандия. Няма да те цитирам. Ако имаш малко срам .......
Продължавам да твърдя , че си никой в породата. Боравиш с имена и факти за които само си чувал от другите , включително и от мен.
По отношение на възрастта ми. Ще ти кажа един виц дано го схванеш , не е труден.
Плували в реката два портокала. Срещнали едно лайно и започнали да му се подиграват. То обаче се засмяло. Когато го попитали , защо се смее
лайното им отговорило - защото вчера и аз бях портокал.
Имал съм 4 кучета и съм произвел 3 , но си мисля , че съм свършил не малко работа за породата. Няма да ти обяснявам каква.
Колко пъти сме пили ракия с теб? Аз пия рядко и само с приятели. И не се напивам.
Имам си приятели Росене . Имената , които само си чувал са мои приятели.
И С.Попов и Емин Гичмен , Челика , Наско полковника , Зънде , Митко Динката и много други от цяла България.
Кой колко разбира от кучета другите трябва да кажат. За себе си ти сам обясни как за 6? години си произвел 100 мелеза. Без коментар.
Добре , купи развъдник Тито. ПоДчти както казваш ти. Не отговори на въпроса как ще докажеш , че са чисти КАРАКАЧАНСКИ/овчарски/ кучета на България?
Не съм баба Ванга но ще ти предскажа близкото бъдеще. Ще отидеш на 1-2 изложби на каракачаните , ще те класират по- назад и тогава вече ще трябва да правиш нова порода. Предлагам ти име - ВЪРБИНСКИ /овчарски/ кучета на България.
Една и от мен - който стреля пръв се смее последен.
Чао новоизлюпено каракачанче.

#1029 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:38 PM

Цитат

Лека нощ на всички.

Лека нощ и от мене.
User's Signature

Качена снимка

#1030 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 12:33 AM

г-н Атанасов , по въпроса за писането и четенето.
Чукча не читатель. Чукча писатель.
Лека нощ на всички!

#1031 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 08:11 AM

Ооо и защо се карате ?
Я кажете сега - Седефчеви имат ли кучета и какви са , и Попов има ли кучета и какви са?
Питам защото преди време само те пишеха за породата и на практика само тях познаваха хората - говоря за хората ама не в тесен кръг.
А сега имена мнооого.
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1032 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 05:41 PM

Цитат

Valkat ,само да вметна, явно не знаете, че преди доста години Швеция поиска от нас три двойки от така наречените каракачански кучета и българската страна не можа да изпълни молбата, защото комунягите в тези далечни години бяха наредили да се изтребят тези кучета.Та въпроса ми е към хората от така наречения каракачански клуб, които също са били на това събрание във федерацията, от къде взехте този чист ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ за да го запазите за поколенията????????

Хехехе изтребването не бе за каракачанските кучета а за кучетата въобще
ти помниш ли го тва време и участвал ли си в това по един или друг начин.Аз си спомням че първо имаше огромна пропаганда за болестите пренасяни от човек към куче ,след това се изтъкваше предимството на прасето и "нуждата "от отглеждането на това рентабилно животно.след това заповед ,чието изпълнение се следеше лично от кмето ,но много хора си изпокриха кучетата чобаните занесоха малките по егреците .тях кмета не ги знаеше ,знаеше само за големите и все нещичко поостана ,да не забравяме и кучетата в стадата на ткзс нали все пак не са внасяни от Русия.Така че ако си мислиш че българите са нямали кво да дадат ,хмхмх.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1033 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 05:42 PM

Г-н Атанасов ,когато на човек му е неудобна ИСТИНАТА най лесно е всичко да се отрича и нищо да не се признава.

Излиза ,че никой нищо не знае ,а само на вас всичко ви е ясно!

Мноого интересно ! Не знаех ,че говоря със всезнаещ човек.

Щом толкова много знаете и всичко ви е ясно бъдете доблестен и си защитете позицията на ДИСПУТА! Има покана така ,че докажете се ТАМ!

Тук е лесно да се пише и да ви четат хора,които или нямат достатъчно информация или просто ви се възхищават от писанията,защото така им е УДОБНО!

#1034 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 06:12 PM

Цитат

Г-н Атанасов ,когато на човек му е неудобна ИСТИНАТА най лесно е всичко да се отрича и нищо да не се признава.

Щом толкова много знаете и всичко ви е ясно бъдете доблестен и си защитете позицията на ДИСПУТА! Има покана така ,че докажете се ТАМ!

Тук е лесно да се пише и да ви четат хора,които или нямат достатъчно информация или просто ви се възхищават от писанията,защото така им е УДОБНО!

Анонимнико,

Не зная всичко, но зная достатъчно. А за "диспута" си казах мнението. И това ли отново да повтарям, и него ли да подчертавам. Но не четете, а трябва.

...и за иронията казах, но и него не сте прочел.
User's Signature

Качена снимка

#1035 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 06:15 PM

Г-н Атанасов поканил съм ви в друга тема да дискутираме (вече и ви се представих......нееднократно)какво повече да направя незнам сещам се единствено да взема да се представя за някои друг да ви пусна бонус някои блага дума и да се направя на невдяващ ,че да се отприщите и да ме дарите с един от онези големите постове в червено или синио (приличат ми на циркови афиши),със сложните му думички ,доказващи вашата компетентност и липсата на такава у събеседника ви ,и ако все пак не ви разбера споко може да кажете ,че аз не ви познавам ,че харесвате градивния (за вас)спор че не искате да се каляте със свиня като мен и така нататък

вълкът ....Тои говори само с пълни лаици или подмазвачи -не се харчи
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1036 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 06:32 PM

Цитат

Цитат

Анонимнико,

Не зная всичко, но зная достатъчно. А за "диспута" си казах мнението. И това ли отново да повтарям, и него ли да подчертавам. Но не четете, а трябва.

Николай, този за когото става на въпрос не е ли така наречения Динчев.
Този , които тотално се оака тук във форумите и безславно напусна. И слава Богу!
Ето тук :

Форум

"Ех, аман от самовлюбени елитарни зооинженери..." или както каза един колега:

"...Нека напускат без прощални писма, щом аудиторията не е достойна за тях, какви са тези вопли за внимание? Това наричам аз инфантилно поведение"

За боклука изхвърлен на сметището никой не съжалява.
А диспути по сметищата никой уважаващ себе си човек не прави.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#1037 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 06:40 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Анонимнико,

Николай, този за когото става на въпрос не е ли така наречения Динчев.
Този , които тотално се оака тук във форумите и безславно напусна. И слава Богу!
Ето тук :

Форум

"Ех, аман от самовлюбени елитарни зооинженери..." или както каза един колега:

"...Нека напускат без прощални писма, щом аудиторията не е достойна за тях, какви са тези вопли за внимание? Това наричам аз инфантилно поведение"

За боклука изхвърлен на сметището никой не съжалява.
А диспути по сметищата никой уважаващ себе си човек не прави.

Ти го каза.
User's Signature

Качена снимка

#1038 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 08:00 PM

Петков,Петков,

когато простотията и селендурщината са взели връх идва ред на обидите!

Зад тях обикновено се крие СЛАБ И НЕЗНАЧИТЕЛЕН човек.

Кажи нещо съществено или подкрепи КОЛЕГАТА си ,защото той няма смелост да се изправи сам срещу ФАКТИТЕ.

Чао!

#1039 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 September 2006 - 08:45 PM

В форума всички говорят за кучета. Единстевено няколко човека препускате през целия форум с цел да си говорите сами.

Темата е Българско овчарско куче !

Моля, говорете за кучето ! Беше започнат разговор какъв трябва да е цвета на очите. Три интересни поста и оттам нататък отново ... моля, гоморете по темата.

#1040 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 11:50 PM

Относно очите dog.bg , стандарта на БОК казва:

Очи: Фронтално,широко поставени. Латералните /странични/ очни ъгли са малко по-високо от вътрешните /медиални/. Формата е бадемовидна. Цвет ът е кафяв. Предпочита се по-тъмен цвят. Клепачите са плътно прилепнали , тъмно пигментирани.
Но това е за изложбите.
Легендарно овчарски кучета се раждат 1-2 на 100.
Дори по рядко... За тях се носят легенди , години наред.
Всеки търси тяхната кръв...ако не може да го купи - го краде . Такова куче и да има лека разлика в "кафявото" или две очи с различен цвят - това няма значение.
Някакви геноми са се смесили не както трябва.
Характера е важен - кучето няма да бъде манекен, а трябва да пази стадото или стопаните си.
Мечка , вълк или крадец няма да гледа цвета на очите му.
Въпросът е на живот и смърт. А не манекен на подиума.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема