Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#981 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 September 2006 - 09:50 PM

Темите бяха обединени, защото едни и същи хора пишат в тях. Моля, ако искате да бъдат разделени отново, пишете ми на лично поща, не в форума, ще се съобразя с мнението на потребителите.

Българско овчарско куче от днес - Пирин от Браниполе, BEST IN SHOW

Прикачени файлове

#982 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2006 - 10:28 PM

dog.bg : "Темите бяха обединени, защото едни и същи хора пишат в тях. Моля, ако искате да бъдат разделени отново, пишете ми..."

М О Л Б А
от....
до....

( Ей , това ми напомня за милиционерската държава от преди 90-те, в която един държаво-соц-поданник трябваше да се моли за всичко....)

С това си писмо считайте че желая да върнете на колегите форума на БОК.

P.S. имам и два въпроса

- В темата "Овчарските кучета на България" от около месец - от датата на нейното създаване до промяната имаше единственно САМО ЕДИН пост.
Кое обеденихте ?
68 страници на БОК с един пост ли?

- Защо в новата тема "Овчарските кучета на България" не влизат и така наречените "каракачански" овчарски кучета ?
Е ли са те български или са гръцки ?
Или не са овчарски защото са признати от Държавната комисия по породи животни към МЗГ ?

Надявам се че молбата ми ще бъде удовлетворена !
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#983 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2006 - 10:45 PM

Колеги това куче ли ще устиска на вълци от брани поле.Или куче което трябва да е по едро.

#984 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2006 - 10:58 PM

Лека нощ на всички .

#985 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2006 - 11:49 AM

Цитат

Колеги това куче ли ще устиска на вълци от брани поле.Или куче което трябва да е по едро.

ванка според теб един немски дог които е размер гигант би следвало да свърши по добра работа или едно преса канарио дето си е и специалист в боя ???? братче кви ги ражда главата ти незнам ама.
боините кучета трябва да са наи добрите така ли?
вулка за кво го мислиш за побоиник ?
мислиш ли че вълка на равна нога с кучета е по слаб ,тои е и по силен и по умен ?
и един въпрос на които бих се радвал да ми отговориш кое е нещото което позволява на кучетата да опазят стадо от вълци(жокер не е силата).
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#986 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2006 - 11:51 AM

Велинграда, какво се подбъзикваш. bash super best

#987 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2006 - 12:25 PM

Цитат

В България като овчарски кучета се използват кангали, средноазиатски, кавказки овчарки ... и др.

и наи вече каракачанки а бок ползва ли се питах?.......ами виж ся ако идеш в .............там един има с десет и ги качва лятос на егрека ,а бок ли са питам пак ?мълчи се яко ,питам пак и почват да ме питат мене кво съм питал.
прав си иначе трябва си отделна тема за бок
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#988 Потребителят е офлайн   смехоранче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2006 - 03:03 PM

Хммммм, странно - уж темата е за кучета, а пък когато някой сложи снимка за коментар, или въобще въпрос, свързан с КУЧЕТА (не с името) - гробно мълчание, в най-добрия случай някое друго мъгливо подмятане.

Може би вие отговорите си ги знаети за вас, ама кажете и на останалите какво мислите и какво виждате. Посещавам доста киноложси форуми. Да, и там спорят, карат се, един хвали, друг плюе. Това е нормално - разни хора - разни кучета - разни идеали. Но пишат за кучета - екстериор, характер, линии и т.н. А тук???
1011 съобщения в темата 32767 преглеждания, което означава, че евентуално темата се чете и от други хора, които (като мен ) искат да научат нещо повече именно за КУЧЕТАТА, а не кое е първичното - яйцето ли, кокошката ли и дали е българска ... а дали въобще е кокошка.... oleeee

#989 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2006 - 03:41 PM

Цитат

Велинграда, какво се подбъзикваш. bash super best

Не се подбъзиквам а просто питам.Кучето е на Митко Димитров от Брани поле който ми е приател.Исках да се коментира дали е голямо или малко да стане някакъв форум с коментари а не само заяжданици.Но явно така ще си продължава тази тема.Бях писал преди да се пускат снимки и да ги коментираме и това не стана аз пуснах две снимки пак няма коментар.petko дали трябва да е голямо или малко няма голямо значение важно е сърцето.Мойте кучки като съм ги взел от овчари как да ги наричам.

#990 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:36 AM

а така ванка ама като прочетох предния пост за голямото и малкото ,ми звучеше различно
User's Signature

#991 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 04:26 PM

Petko много не обичам да пиша и все бързам гледам по накратко и за това се получава така.Иначе за дога си прав има голями кучета на ръст но без характер.Какво ще кажеш за тези малки.

Прикачени файлове

#992 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 04:28 PM

И още една но са правени с телефон.

Прикачени файлове

#993 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 05:43 PM

ми незнам какво да ти кажа ,аз не съм анатомист ,за мен кучетата са преди всичко поведение или качества ,незнам как да ти го кажа.
User's Signature

#994 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 06:27 PM

Цитат

Темите бяха обединени, защото едни и същи хора пишат в тях. Моля, ако искате да бъдат разделени отново, пишете ми на лично поща, не в форума, ще се съобразя с мнението на потребителите.

Dog.bg , помолих най-учтиво да бъдат разделени двете теми. Не знам по каква причина Вие отговорихте , че трябва да направя това на лична поща. Нали по принцип няма нищо лично във форума? Аргумента , че в двата форума пишат едни и същи хора за мен не е достатъчно убедителен. Защото тези хора защитават различни тези за произхода , наименованието и развитието на породата. Тъй като забелязвам известна промяна в изявите на автора на темата за Овчарските кучета на България ,предлагам да обедините нея с КК.
поздрави

#995 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 07:01 PM

НЕ си сгрешил Стефане като си подразбрал за моята промяна.ТАка е ,минавам от другата -истинска страна на нашите овчарски кучета на БГ.
За съжаление Стефане в продължение на 6 години вече от страната на БОК ми останаха следните впечатления:
-мелези,интриги,лъжи,много безпочвени приказки и др.

Аз също зададох въпроса на Дог.бг защо е съединил темите а той ми отговори "че едни и същи били писали в двете теми и затова по-добре било да е една".Аз обаче споделих"така е едни и същи Българи сме но темите и кучетата са различни".То ти и сам си го каза :да обединим темата с КК-ами да то аз отначало и с това започнах темата "за чистите и истински овчарски/каракачански/ кучета на България".
Не искам да си мислите че съм по-малко Българин от вас,напротив мисля ако се чустваме Българи че трябва да съхраним а не да унищожим тази порода.Затова и поемам този път.Да си мисли всеки каквото иска.Аз съм спокоен сега когато знам че кучетата са ми 100% чисти.
Един мой приятел ме попита на последната изложба -"кажи какво става с теб ?-от кои си сега от КК или от БОК за да знам дали има смисъл да приказваме...Аз му казах -Аз съм за чистите кучета и мисля това е много по важно от името на кучето .НЯма какво да си крия душата познавам и двете страни ,и БОК и КК ,но хора от страната на БОК -относно кучетата са много далеч от истината и съжалявам защо чак сега го разбрах.Ако преди 15 год. бях поел правилният път сега още по хубави кучета щях да имам.
поздрави
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#996 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 07:37 PM

Цитат

Цитат

Темите бяха обединени, защото едни  и същи хора пишат в тях. Моля, ако искате да бъдат разделени отново, пишете ми на лично поща, не в форума, ще се съобразя с мнението на потребителите.

Dog.bg , помолих най-учтиво да бъдат разделени двете теми. Не знам по каква причина Вие отговорихте , че трябва да направя това на лична поща. Нали по принцип няма нищо лично във форума? Аргумента , че в двата форума пишат едни и същи хора за мен не е достатъчно убедителен. Защото тези хора защитават различни тези за произхода , наименованието и развитието на породата. Тъй като забелязвам известна промяна в изявите на автора на темата за Овчарските кучета на България ,предлагам да обедините нея с КК.
поздрави

Уважаеми г-н Иванов,

Когато говорим за название на порода мисля, че тема със заглавие Овчарското куче на България се явява като най-точна.

Неоспорим факт е, че в нашата страна има привърженици на нашето българско овчарско куче, които го именуват каракачанско. Предполагам те също биха се съгласили на едно обобщаващо име за форум. Основание да мисля така ми дава факта, че когато те огласяват породата в интернет често използват като първично име Българско Овчарско Куче, след което започват обясненията, че всъщност това е Каракачанско Куче.

Това предполага, че самите те не могат да отрекат единен произход и развитие на нашата национална порода, която поради неизравненост все още има изключително голяма фенотипна вариабилност.

Оставям на страна факта, че обобщавата тема е демократичен подход в решаване на детайлите. Обединената тема ще позволи равнопоставена изява на всеки един независимо какви са неговите претенции, знания или желания.

До истини не се достига с конфронтиране и когато всеки сее на собствената си нива. Дайте възможност за изява на всички, които, ако знаят как да го направят, ще успеят.

С молба за създаване на една тема (форум) с название Овчарското куче на България, обединяваща всички аналогични на нея,

Оставам с уважение,

Николай Атанасов
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#997 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 08:19 PM

Цитат

НЕ си сгрешил Стефане като си подразбрал за моята промяна.ТАка е ,минавам от другата -истинска страна на нашите овчарски кучета на БГ.
За съжаление Стефане в продължение на 6 години вече от страната на БОК ми останаха следните впечатления:
-мелези,интриги,лъжи,много безпочвени приказки и др.

Аз също зададох въпроса на Дог.бг защо е съединил темите а той ми отговори "че едни и същи били писали в двете теми и затова по-добре било да е една".Аз обаче споделих"така е едни и същи Българи сме но темите и кучетата са различни".То ти и сам си го каза :да обединим темата с КК-ами да то аз отначало и с това започнах темата "за чистите и истински овчарски/каракачански/ кучета на България".
Не искам да си мислите че съм по-малко Българин от вас,напротив мисля ако се чустваме Българи че трябва да съхраним а не да унищожим тази порода.Затова и поемам този път.Да си мисли всеки каквото иска.Аз съм спокоен сега когато знам че кучетата са ми 100% чисти.
Един мой приятел ме попита на последната изложба -"кажи какво става с теб ?-от кои си сега от КК или от БОК за да знам дали има смисъл да приказваме...Аз му казах -Аз съм за чистите кучета и мисля това е много по важно от името на кучето .НЯма какво да си крия душата познавам и двете страни ,и БОК и КК ,но хора от страната на БОК -относно кучетата са много далеч от истината и съжалявам защо чак сега го разбрах.Ако преди 15 год. бях поел правилният път сега още по хубави кучета щях да имам.
поздрави

Знам , че не съм сгрешил Росене. Колкото и нескромно да звучи за куче може и да сгреша, но за човек рядко. Живота ме е научил на много неща, включително и на това да разпознавам неискренността и фалша.
Губил съм позиции , пари и приятелства но винаги съм се изправял. Разбира се сред последните нямам предвид теб.
Говориш за разочарованието си от БОК през последните 6 години, за мелези и интриги.
Първо ти не се занимаваше активно с породата до преди 2 години.
Второ не познаваш почти никого от БОК а да не говорим за кучетата.
И накрая като как реши ,че твоите кучета са чисти а на другите не?
Да не би и ти като твоите нови приятели да кажеш , че си правил ДНК
анализ? Защото нали знаеш , че ДНК-то е много скъпо и не се среща под път и над път. Или има някакъв друг критерий по който решаваш кои са 100%чисти и кои не.
Не ме занимава мисълта дали си по-вече или по-малко Българин , но ако се върнеш назад във форума ще видиш кой най много тръбеше за българското. И сега след - "минавам на другата страна" кой има опасност да заприлича на един наш сънародник , който насред банята във Виена се биеше в гърдите и викаше - " Болгар, Болгар".
Твоят приятел ти е задал много точен въпрос. Само дето ти не си му дал никакъв отговор. Ако имаш кураж отговори тук , във форума.
Кратко и простичко. Какво име трябва да носи нашето куче.
жив и здрав

#998 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 September 2006 - 08:52 PM

Мъка ми е да ви чета, хора ... мъка.

Имам въпрос - какво пречи да се организира общобългарски събор на овчарското куче ? Да се избере колегия от няколко човека, която да има функции на съдийска комисия, да се направи преглед - сещам се за Роженските поляни - идеално място, традиционно място за сбирка на овчарските родове от Родопите, да се маркират кучетата от бебета до големи, да се направи единна племенна книга, комисията да потвърди или ако се налага да промени стандарта, всички хора да си подадат ръка дори и за три дена, да седнат на една маса и заедно, всички българи да застанат зад едно име, една порода, едни кучета .. и да се работи оттук нататък нормално. Защото работата не е в името, а в толкова много неща - изследвания, стандартизация, дисплазия, очи ... толкова ли е трудно ? Българи сме все пак ... след няколко години тук ще е различно. Ще изчезнат големите стада, ще се промени всичко ... вземете една Франция, Германия, Австрия - вълците и мечките са изчезнали, фермите са обградени, стадата се следят с GPS - сигурно ви звучи смешно, но е факт ... сега кучето има нужда от вас, след години вече ще е късно. И вместо да се карате като кучета - извинявам се за израза, те и кучетата не се карат така, търсете това, което ви обединява, а не това, което ви разделя.
Дано да съм разбран правилно ... просто потърсете пътя заедно, в името на кучето, без значение как го наричате, за да го запазите и да го има и за в бъдеще.

#999 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 09:03 PM

Цитат

Petko много не обичам да пиша и все бързам гледам по накратко и за това се получава така.Иначе за дога си прав има голями кучета на ръст но без характер.Какво ще кажеш за тези малки.

aha дога е куче с характер, ама не сте имали контакит да видите.Поздрави! d)

#1000 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 09:22 PM

Цитат

Мъка ми е да ви чета, хора ... мъка.

Имам въпрос - какво пречи да се организира общобългарски събор на овчарското куче ? Да се избере колегия от няколко човека, която да има функции на съдийска комисия, да се направи преглед - сещам се за Роженските поляни - идеално място, традиционно място за сбирка на овчарските родове от Родопите, да се маркират кучетата от бебета до големи, да се направи единна племенна книга, комисията да потвърди или ако се налага да промени стандарта, всички хора да си подадат ръка дори и за три дена, да седнат на една маса и заедно, всички българи да застанат зад едно име, една порода, едни кучета .. и да се работи оттук нататък нормално. Защото работата не е в името, а в толкова много неща - изследвания, стандартизация, дисплазия, очи ... толкова ли е трудно ? Българи сме все пак ... след няколко години тук ще е различно. Ще изчезнат големите стада, ще се промени всичко ... вземете една Франция, Германия, Австрия - вълците и мечките са изчезнали, фермите са обградени, стадата се следят с GPS - сигурно ви звучи смешно, но е факт ... сега кучето има нужда от вас, след години вече ще е късно. И вместо да се карате като кучета - извинявам се за израза, те и кучетата не се карат така, търсете това, което ви обединява, а не това, което ви разделя.
Дано да съм разбран правилно ... просто потърсете пътя заедно, в името на кучето, без значение как го наричате, за да го запазите и да го има и за в бъдеще.

Дог.бг. , ще бъда кратък. Ще стигнем и до Рожен и до племенните книги и т.н. , "Българи сме все пак"... , това казвам и аз.
поздрави

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема